סיכן משויש

קומוניסט,אראס,חבטרש דג טעים בטיגון

יש להזהר מקוצים הנמצאים בסנפיר הגב בתפיסת הדג ובניקויו .

aegent1

New member
זה האראס עם העוקצים המכאיבים?

אם זה הסיכן, אזי שמו בארץ אראס קרס קומוניסט כינויים נוספים: חולירע דג מסריח אוכל גראס עקצן בלתי נלאה טעים בטיגון לא כשר (אין קשקשים)

יש כאלה שטוענים שהוא כשר

ואפילו הראו לי שאם אתה משפשף את העור שלו אז יש לו קשקשים. אומנם מאוד קטנים אבל קשקשים יש. הקרס למיטב ידעתי הוא דג אחר ( לזה שכתב שקרס זה אראס ) קרס = סרגוס.

רמי האן

New member
ההסבר שאני שמעתי לפני שנים רבות

הוא שהדג הזה תמיד נמצא בחבורות/קבוצות/להקות גדולות (= קומונות) ולכן הוא נקרא "קומוניסט" (במובן המילולי של המילה ולא במובן הפוליטי). אגב, בעבר היו כאן בפורום דיונים הלכתיים מ-א-ו-ד מעמיקים והמסקנה הסופית והמוחלטת (בשיא הרצינות) היא שהדג הזה כשר בהחלט לכל מי שרוצה לאכול אותו. במילים אחרות - הרבנות המציאה עבורו קשקשים, למרות שאין לו...

בשרטי

New member
מבט על הדג מתחת למים...

בתור צוללן חדש אני יכול להגיד שהדג נראה ממש יפה תחת המים,יש לו אפילו כרס חמודה וממש לא רואים את כל סימני השייוש -נראה במים בגוון אפור ירקרק. אגב,היום בצלילת מכילים באיזור קיבוץ פלמחים ראיתי 3 לוקוסים של חצי קילו ועוד המון סרגוסים זעירים,4 מדוזות גדולות שאירחו בקירבתם משפחת דגיגים חסינת צריבה שטיילה תחת שימלת המדוזה. אני חיב לציין כי השונית היתה מלאה הדגי תוכי-אבל ממש מלאה! ואספתי לי משהו כמו 1 וחצי קילו של עופרות דיג שנתקעו בריף. לאחר בירור עם מדריך הצלילה שלי הו אטען שאין כל נזק סביבת מהעופרות האלו מאחר והם לא מתפרקות במים ולא משנות את מצב הצבירה שלהם. הסיכון בעופרת רק במצב של הליך היתוך ופירוק.... היה לי אחלה!

דג סלע

New member
למה קומניסט??

התשובה למה קומניסט כמו שאני שמעתי וגדלתי עליה בשנות ה70 המוקדמות... כי הדג הזה עושה הרבה בעיות עד שהוא יוצא.. האכילה שלו במכה/משיכה חזקה כשהוא נתפס הוא שט/שוחה על הצד עם נגיחות מה שמדמה לפעמים הוצאה של דג ענק ,בסוף יוצא "גוזל" ועד שהוצאת אותו,מתחיל הפחד מהעקיצה אפילו שהם כבר מתים בקיצר המון בעיות ובלאגנים=לבעיות ובלגאנים שהיו עושים הקומניסטים בשנות 60ו70 ..

zulunation

New member
גם אני זוכר עוד מאבא שלי מה שדג סלע

אמר. עוד משנות 70 ששמם ביגלל הבלגן והעוקץ שדימה אותם לקומניסטים של שנות 70.60

דג זה הגיע לים התיכון מהים האדום

דרך תעלת סואץ , הדג התבסס חזק והתרבה בצורה בלתי מבוקרת עד שלמעשה הפך למטרד אקולוגי ותפס מרחבי מחייה שח דגים אחרים מכאן ההקבלה לקומוניסטים. נ.ב-יש כאלה שיסכימו עם זה ויש כאלה שלא

aegent1

New member
מישהו יודע לאן הם נעלמים לא בעונה?

ידוע לכל מי שדג בבוס, שמסוף האביב מתחיל דייג רציני של הסיכן/אראס/קומוניסט, והוא ממשיך עד לתחילת החורף. בדרך יש לדג הזה שתי תקופות בניים: האחת בחודשים מאי-יוני - יולי - אוגוסט, שבהם הוא נתפס הרבה מאוד, ויחסית הדגים גדולים והנקבות מלאות ביצים. בחודשים הללו, במיוחד באמצע מאי ועד אמצע יולי, הם נתפסים בכמויות, ובמספר שעות לא גדול, דיג מיומן יכול להוציא 20-30 חתיכות יפות, לפחות. אני ראיתי באכזיב - אנדרטה, דיגים שעובדים על עשב ומשולשות, שהם מוציאים מעל 100 חתיכות, מ-6 בבוקר ועד 1 בצהריים!!, והדג משתלט לחלוטין על התפיסות, וכמעט שמוציאים רק אותו, ואת האחרים, בורי - סרגוס, מנור, חלש מאוד. והשניה בחודשים של שיא החורף, נובמבר - דצמבר - ינואר - פברואר, שהדייג שלו חלש בהרבה. בזמן זה, בחצי יום עבודה, דיג ממוצע תופס אותו באופן אקראי יחד עם סרגוסים, מנורים, ובורים, ולבטח לא כדג המוביל בכמות התפיסות. שלא יהיה בלבול, כל השנה הדג הזה נתפס בבוס, ההבדל הוא בקלות / במהירות / בכמות / בגודל , והחלוקה לעיל, היא חלוקה שאני עושה, לפי נסיוני רב השנים בבוס. מה שמעניין אותי לדעת, היכן נעלמים הדגים הגדולים של האראס, בכל הזמן שבו נתפסים רק קטנים יחסית, או בכלל לא? האם הם מטיילים שוב לים האדום, וחוזרים הנה לקראת סוף האביב?? מישהו יודע?

טרנסדור

New member
כל האמור לעי"ל נכון ומדוייק

חבל רק שזה המצב,כי באמת הקומונסיטים השתלטו על החוף,ובמקום לעלות בורים/קראסים עולים להם בהמוניהם הדג הבוגדני הזה שבמקום לחייך לדייג מקבלים מהם רק עקיצות. אני בכל אופן בשבועיים האחרונים באופן קבוע מקבל מהם עקיצות שגורמים לשיתוק מידי למשך שעתיים של המקום,ובפעם האחרונה,מאתמול אחה"צ בתל-ברוך על המזח חטפתי תוך חילוץ עמוק של הקרס מהפה של הבן-ז$$$ה עקיצה בדיוק כמו ממחט באצבע,ותוך שניה ראיתי כוכבים כמו שיש רק בלילה חשוך בלב המדבר איזה כאב......חבל"ז קיללתי את הדג הזה.....לא יכולתי לעשות כלום רק לשבת ולקלל את הדג המאוס הזה,איזה דג חריין !

aegent1

New member
אני משחרר אותו רק עם מגבת עבה!!

למרות שעם השנים רכשתי מיומנות לשחרור האראס ללא מגבת, לאחר כמה פעמים שהוא עשה לי ניעור והכניס לי עוד עקיצה, החלטתי שאותו אני משחרר רק עם מגבת, ועבה לא דקה. כי חטפתי עקיצות גם מעבר לבד מגבת מטבח דקה. אני מחזיק את המגבת תלויה על חגורת המכנסיים, וכל פעם שאני מעלה אחד כזה, אני תופס אותו עם המגבת ביד אחת, וביד השנייה משחרר את הקרס, וזורק אותו לדלי, שקשור על החגורה , צמוד למותן השמאלית (אני ימני). בקשר לעקיצה, תלחץ על מקום העקיצה ותוציא משם קצת דם, (אני מוצץ את המקום ויורק), ואם הכאב ממשיך, תנסה גם להשתין על מקום העקיצה, אומרים שזה עוזר, תלוי בעוצמת הכאב. תזהר מאוד לא לחטוף עקיצה בבסיס הבוהן, היכן שעובר העצב של כף היד, אתה עלול לסבול כאבים חזקים ביותר + התנפחות קשה של המקום + הרגשת שיתוק של הבוהן והאזור, למספר שעות.

טרנסדור

New member
agent1 ידידי היקר

האמן לי שניסיתי את כל האפשרויות שהזכרת,הקזת דם + השתנה בהזרקה ישירה לאצבע,אולם שום דבר לא עזר והמסקנה המידית מעקיצה של "ערס" מנוול 60 דקות ראשונות = שיתוק מוחלא בכף היד והכי גרוע שעוצמת הכאב נשמרת ***************************************************************** ברמה קבועה (של שיא הכאב שבא לך לבכות) שלא תאמן ללא הפוגה ו/או מנוחה ******************************************************************* ו/או הטבה כלשהיא - זו עקיצה מהגיהנום,כאב שורף רצוף שעתיים רצופות **************************************************************** ורק לאחר מכן אתה מודה לבורא עולם על ההטבה במצב והתחלת חזרה למצב נורמלי.בפעם הבאה שיעלה לי "ערס" זה יהיה הסוף שלו זו הבטחה,אין רחמים יותר על הבן-ז$$ה הזה שהרס לי אתמול אחה"צ את הבריאות

aegent1

New member
אתה כנראה ברגישים חזק ../images/Emo24.gif

צריך לשאול את המומחים (רמי האן למשל), אולי יש איזה כדור להפחתת כאבי העקיצה , כמו שיש כדור נגד בחילות בהפלגות או שאולי יש איזה כדור נגד עקיצות של דבורים, עם מה הכוורנים משתמשים?? ידידי, אם כואב לך כאב חזק מאוד, ועוד איזה שעתיים, אז חטפת כנראה עקיצה מעוקץ גדול, וככה עמוק, ולא סתם, ואולי אפילו ממספר עוקצים במכה. בכל מקרה, למזלי שלי, אצלי יש כאב חד של מספר דקות מיד לאחר העקיצה, ואחר כך אי נוחות, של כאב קל ותחושת איבוד תנועה באיזור שנעקץ, לעוד איזה שעה, אולם עם כאבים פחותים בהרבה, מזמן העקיצה ממש. ד.א. ראיתי דיגים שכשהם מוציאם את האראס החולירע, הם בכלל לא מחזיקים אותו ביד, הם פשוט דורכים עליו עם הרגל, מוציאים את הקרס, ואחר כך או שזורקים אותו לחתולים, או לדלי. מאחל לך דיג ללא עקיצות נ.ב. אולי תאמץ לך כפפה עבה ,כמו של מסגרים / בנאים על היד התופסת את הדג?, זה אולי קצת לא נוח בהתחלה, אולם אחר כך מתרגלים.

למעלה