מישהו יודע לאן הם נעלמים לא בעונה?
ידוע לכל מי שדג בבוס, שמסוף האביב מתחיל דייג רציני של הסיכן/אראס/קומוניסט, והוא ממשיך עד לתחילת החורף. בדרך יש לדג הזה שתי תקופות בניים: האחת בחודשים מאי-יוני - יולי - אוגוסט, שבהם הוא נתפס הרבה מאוד, ויחסית הדגים גדולים והנקבות מלאות ביצים. בחודשים הללו, במיוחד באמצע מאי ועד אמצע יולי, הם נתפסים בכמויות, ובמספר שעות לא גדול, דיג מיומן יכול להוציא 20-30 חתיכות יפות, לפחות. אני ראיתי באכזיב - אנדרטה, דיגים שעובדים על עשב ומשולשות, שהם מוציאים מעל 100 חתיכות, מ-6 בבוקר ועד 1 בצהריים!!, והדג משתלט לחלוטין על התפיסות, וכמעט שמוציאים רק אותו, ואת האחרים, בורי - סרגוס, מנור, חלש מאוד. והשניה בחודשים של שיא החורף, נובמבר - דצמבר - ינואר - פברואר, שהדייג שלו חלש בהרבה. בזמן זה, בחצי יום עבודה, דיג ממוצע תופס אותו באופן אקראי יחד עם סרגוסים, מנורים, ובורים, ולבטח לא כדג המוביל בכמות התפיסות. שלא יהיה בלבול, כל השנה הדג הזה נתפס בבוס, ההבדל הוא בקלות / במהירות / בכמות / בגודל , והחלוקה לעיל, היא חלוקה שאני עושה, לפי נסיוני רב השנים בבוס. מה שמעניין אותי לדעת, היכן נעלמים הדגים הגדולים של האראס, בכל הזמן שבו נתפסים רק קטנים יחסית, או בכלל לא? האם הם מטיילים שוב לים האדום, וחוזרים הנה לקראת סוף האביב?? מישהו יודע?