סיכן משויש

רמי האן

New member
אייג'נט ידידי... אל תעשה ממני מומחה

לא רופא אני ולא בן רופא... ומי אני, הקטן בעוללות אפרים (כמאמר הרב הגדול זצוקלל"א אלון פסטרנק נ"י בעניין המדוזות הטרפות ימ"ש טפו-טפו-טפו). בעברי הרחוק כבוסניק (לתשומת לבך: עם חכה מבמבוק אמיתי!!!) דגתי הרבה מאוד ארסים (סיכנים, קומוניסטים וכו'). אחרי העקיצה הראשונה, שהיתה טראומטית, נקטתי מספר אמצעי זהירות, כמתואר להלן. א. התחלתי להשתמש בכפפת עור עבה לצורך אחיזת הדג בעת שחרור הקרס - אז נדקרתי ביד השניה וגם דרך הכפפה(!). ב. התחלתי לדרוך על הדג ולנסות לשחרר "מרחוק" - אז נדקרתי בכל זאת. ג. קניתי שפיץ-פלאייר מכופף הכי ארוך שמצאתי, ובשילוב הנעל והכפפה הצלחתי איכשהו להתחמק מהדקירות השטניות, עד שפעם, בשארם-א-שייח', נדקרתי מאראס מקומי והתברר לי שהעוקץ של ים סוף חזק יותר מהעוקץ של הים התיכון. ד. הפסקתי לדוג אראסים (יעני נטשתי את הבוס בכלל) - זה דווקא עזר. יש לציין שאף פעם לא השתנתי על כף היד כדי להפיג את הכאב... ובכלל, אני לא ממליץ להצטייד מראש בתרופות כשיוצאים לדייג. מה זה - עיסוק ספורטיבי מסוכן?

אולי נעקצתי פעם או 2 בחיים שלי

מאראס ולא יותר צריך להחזיק את הדג בשתי אצבעות מהזימים וללחוץ כמו גבקה שלא יזוז ולא יתפרפר ולדאוג שהאצבעות והיד רחוקות מהקוצים ..מאד קל

adgr

New member
ארסים ועקיצות

כשמוצאים אותו אוחזים את הקרס שתקועה בפה. מושיטים את היד השניה מכיוון הראש ולוחצים חזק באזור הזימים. זה הרגע שבו הארס מפרפר ימינה ושמאלה ואז עלולים לחטוף דקירה וממש שיתוק לשעה ויותר. ארס ופיתיון : אצות / עשבי ים. אבל לא רק בגלל הצמח אלא במיוחד בגלל כל בעלי החיים הפיצפונים שחיים ומתגוררים על הצמח.תולעים קטנטנות שבלולים פיצפונים ושאר. הצמח שצומח על הסלעים שלעיתים נחשפים לאוויר ומקבלים המון אור שמש. עשיר מאוד בתקופת מאי עד יוני בבעלי חיים פיצפונים. לא אחת קרה שגם סרגוסים גדולים נלכדו על הקרס עם העשב/אצות/צמח . יש שדגים עם משושלת ענקית ונותנים משיכה אכזרית שנועץ את הקרס בכל חלק בגוף הדג. מומלץ להשתמש בקרס קטנטנה משולשת + מעט עשב עשיר בתולעים. המצוף שוקע עד 30 סמ בנגיסה. הארס נוגס ומייד צולל.

adgr

New member
אני אישית מעדיף עם שמן במחבת

דג טעים מאוד בטיגון. קל לנקות אותו, פותחים את הבטן מחדירים אצבע ומושכים את כל החבילה כולל השחור שנדבק לדפנות הבטן. זה הדג היחיד שאני מנקה בים על הריפים באכזיב במיוחד, אחרי שראיתי את הסרטנים מתנפלים על השאריות וכל השאר זה מזון בים.

Laptop1

New member
עוד סיבה לנקות את הארס בים זה בגלל

שהדג מתקלקל מהר מאוד, ומסריח את כול הבית

aegent1

New member
הרגת אותי, רמי הומור ללא תקנה ../images/Emo6.gif

אתה אומר שברגע שהפסקת לדוג עם בוס הפסקת גם להעקץ. אבל איך נגמלת מההרגל של השתנה על כף היד

טרנסדור

New member
יש לך טעות אחת

אף חתול שפוי לא אכל/יאכל "ערס",אפילו חתול יודע שעם נ-ב-ל-ה לא מתעסקים,פרט לכך שיש לשים לב שתוך כמחצית השעה מרגע פטירתו של "הערס" עולה ריח רע וכבד מגופתו ממש כמו של פגר,ועדיף למי שאוכל אותו להחזיקו חי ו/או בקרור עד לאכילתו,גם במהלך ניקוי פנים הבטן עולה ריח רע וחריף מה שמחזק את ההנחה שהדג הזה באמת מגעיל. הנקמה בוא תבוא ומהר.

aegent1

New member
בבת גלים חתולים אוכלים אראסים חופשי

בטיילת בבת גלים, כל אראס קטן שנתפס ולא מוחזר לים, נזרק אחורה לחתולים, תוך שניה הוא נחטף על ידי אחד מהם, וזה מדהים לראות את החתול אוכל אראס חי, עם כל הקוצים. אפשר אחר כך לראות, את החתול מגרד את איזור הפה שלו, עם כפות הידיים. איני יודע אם מהנאה מהדג, או בגלל הדקירות שחטף. בכל מקרה, אין להם שום בעייה לאכול עוד ועוד אראסים, הם מסוגלים גם לקפוץ על דג שעוד תלוי על הקרס, בזמן שאתה מוציא אותו מהמיים!! אלו נקראים חתולי דייג, והם ממש מתנהגים, לפעמים, כמו הקומוניסטים, שכן יש להם תחביב נוסף, והוא לגנוב דגים מהדלי, ולברוח איתם למעמקי סלעי השובר. לך תתפוס אותם.

עתליה44

New member
קוצי הארס

רציתי להוסיף בתור אשת דייג שמרבה להביא ארסים הבייתה, שחשוב בעת הניקוי וכמובן בעת שליית הדג מהמים להזהר מהקוץ הקידמי הנמצא לפני סנפיר הגב כי הוא פונה קדימה (!)להבדיל מהקוצים שבסנפיר הגב הפונים לאחור. פעמיים רבות דווקא הקוץ הקידמי שלעיתים מוסווה הוא "השובב" שגורם לכאבים.

לוקוס4

New member
ליוסי יש עוד שיטה בדוקה ,,,,,,

בזמן שאתה משחרר את הארס מהקרס שים לו שני אצבעות על העינים [אחת מכל צד] אתה תתפלא אבל הדג מפסיק לפרפר ואתה יכול להוציא אותו מהקרס בלי שום בעיה וזה בדוק בעונה זו יש הרבה דיגים באכזיב שבאמת מוציאים אותם בכמויות בעיקר החברה הצדלניקים שגרים שם להתראות ובהצלחה

seafox

New member
כמובן שימציאו קשקשים לארס...

הוא טעים? הוא כשר. חבל שהרבנים לא יודעים מה הטעם של קלמארי ושרימפס

zulunation

New member
../images/Emo207.gif עזרה איפה ניתן לתקן

רולר של שימונו עם חלפים מקוריאים .או מי היבואן הראשי של שימונו. תודה מראש.

alonps

New member
לא מדוייק.

היבואן הוא אליהו בכר חולון. אם הרולר לא נקנה בארץ, תתפלל חזק.

alonps

New member
../images/Emo197.gifרבינו האן שליט"א

לכבוד מוהר"ר עוקר הרים וטוחנם, הראשון לציון אשר לראשון לציון בעל ספרי "יד הדוד החזקה" ו"חסידות פלמחים". יעיין נא כבודו בתשובה שנתתי אני הקטן באלפי אפריים בלינק (קישור בלע"ז) הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=467&QID=3409 למעל ישיש ויגל כבודו. ממני העוקר גומבר ולברק וטוחנם זה בזה

aegent1

New member
מאיזו ישיבה תיכונית הידע הזה???

כל הכבוד! ברוך השם, לא פסו צדיקים "וידענים" מן הארץ.

seafox

New member
אלון,

למרות שלי זה לא משנה אם הדג כשר או לא... אם לאראס יש קשקשים,איך זה שלא מרגישים אותם כשאוכלים? אני רוצה לראות הוכחות!
ואם התשובה של חלקכם היא שהם נופלים כשתופסים את האראסים, הרי, אם הדג ישתחרר בסופו של דבר מהקרס, הוא ימות ללא ההגנה של הקשקשים..לא? זה נשמע עוד המצאה של מחוקקי הדת בשביל שהדג יהיה אכיל בשבילם. בלי להעליב כל דתי\חרדי בפורום

למעלה