סיכומים

קליספרה

New member
אבל יקירי

אני לא סטודנטית למוזיקולוגיה אני סתם אישה שאוהבת לשמוע מוזיקה שמדברת אליה. אני מעריכה קולות גדולים, אבל הקול היא חלק מהחוויה - ולא הנושא המרכזי אצלי. אני באמת לא מצליחה לשמוע את קולו של עופר לוי כי ברגע שאני שומעת אותו שר, אני מרגישה צריבה באוזן הטון לא נעים לי , כמו גיר חורק או מקדחה של רופא שיניים (להבדיל, לא להעלב, רק ממחישה לך את התחושה) אני בכלל לא מצליחה להגיע להקשבה לקול ולאיכויות המוזיקליות שלו. את אלי לוזון אגב אני בהחלט יכולה להעריך ולהכיל - עוד לפני גשם יש משהו בעצמה שלו שעושה את זה - ואין לו את האינפוף הזה שמטריף לי את האוזן. גם אני מעדיפה זמרים שיודעים לשיר אבל האוזן שלי אינה כל כך אבסוליטית

1קישקשתה

New member
מכירה את השיר "הכול פתוח"?

שיר מקסים, לדעתי, של נעמי שמר. עופר לוי שר אותו בדואט עם לאה לופטין. כמו בהרבה דואטים ששמעתי שלו, הוא משתדל להוריד את קולו האלוהי על מנת להשתלב עם הזמר השני בשיר ולא לבטלו. תמיד, אבל תמיד, קולו ירקיע שחקים בנקודה מסוימת או שהוא יחליט לשחק אתו בצורה שלא שמעתי מאף זמר ישראלי. הנה השיר את זה, אני משער, אוזנך העדינה כן תוכל לשמוע (בלי טיפת ציניות, הרי אין בה רבעי מקצבים וסלסולים.. אז את זה ניתן לשמוע ולהעריך אבל את הדבר הבא לא? אני בטוח שמאות מיליונים של ערבים לא יסכימו עם אבחנתך אודות מקדחת רופא השיניים. אני לא חובב גדול של מוזיקה ערבית, ובטח שאין לי שמיעה אבסולוטית או שונה ממך, אך קשה שלא להבחין באיכות הקול הנדירה שלו. יש הרבה סוגים של מוזיקה אשר האוזן דוחה רק בגין חוסר ההרגל אליה ולא בגלל שום תירוץ אחר. לאהוב או לא - זו כבר שאלה של טעם
.

קליספרה

New member
זה לא השמיניות והסילסולים

אני מכירה את השיר הכל פתוח מצויין להזכירך הייתי בן אדם גדול שטחנו לנו אותו כל היום ברדיו זה היה משהו בסדר גודל של ניצולי כוכב נולד היום
אוזני העדינה
לא יכולה לסבול משהו בצבע הקול ובאנפוף של עופר לוי אין לזה קשר לסוגי שברים, לא פשוטים ולא עשרוניים יש לי את אותה בעיה עם שרית חדד. ועדיין אני אומרת אני מכבדת את אהבתך לקול האלוהי של עופר לוי אבל לא תודה, מעדיפה לשמוע את אהוד בנאי ...

SaGreen

New member
אפרופו ארנבות

מישהו יודע מי נבחר בסוף לשיר ביום הסטודנט?? (ומתי זה בכלל?)

למעלה