סיכומים

ענתי80

New member
סיכומים

אהלן, אשמח אם מישהו יוכל להעביר אליי סיכומים בקורסים: יהדות צרפת (קורס מתקדם) שנאת ישראל ואנטישמיות תודה מראש,

תמיר1991

New member
מה כתובת המייל שלך?

אשמח להעביר לך סיכומים ב"שנאת ישראל ואנטישמיות", יש לי די הרבה לא רעים
תמיר.

תמיר1991

New member
דיסק חדש ללינקין פארק../images/Emo9.gif

אלבום האולפן האחרון יצא כשהייתי בכיתה ז'... הגיע הזמן לאחד חדש, לא? הם הוציאו דיסקים באמצע, אבל זה לא הדבר האמיתי - אלבום אולפן
ב- 2.4 יש סינגל
תמיר.

yuvalmadar

New member
אני לא הכרתי את הארנבות ../images/Emo3.gif

למרות שלאחר ששמעתי כמה שירים שלהם גיליתי שהשירים לעומת זאת מוכרים.

1קישקשתה

New member
"הארנבות"?

נו, זה בטח הלהקות האלה שאני לא סובל - "התנינים", "היהודים", "הדלתות", האוזניים", החנטירישים", "הרוקיסטים"... בישראל יש מלא כאלה - צרודים, עם שער ארוך, לא יודעים לשיר ועושים להם מופע יחצנות כדי שיחשבו שהם זמרים..

shironet3

New member
הגיע הזמן לשרשר כ../images/Emo32.gif

מופע הארנבות של דוקטור קספר. אני בספק עם החתונה תתקיים, בקצב הזה...
.

1קישקשתה

New member
אה...פיחס

לא סבלתי גם את הלהקה הזו. בכלל, מוזיקת פופ ורוק ישראלית גורמת לי לחלחלה. הנה זמר אמתי. אולי לא כולם אוהבים את הז'אנר הזה, אבל מבחינה קולית הוא פשוט יוצא דופן. וזה שיר שינוגן בחתונה שלנו, מבוצע ע"י עוד זמר אמתי, לא ישראלי, כמובן... קספר, נו באמת
.

תמיר1991

New member
My Way של סינטרה חביב אבל מרדים

קצת. ועופר לוי?
למה לעשות את זה לאורחים?
תמיר.

yuvalmadar

New member
My way מאד יפה ../images/Emo13.gif

השירים שאני הכי אוהב של סינטרה הם הוא וIt was a very good year. (האמת היא שאני לא מכיר כל כך הרבה שירים שלו, אבל שני אלה נפלאים!)

1קישקשתה

New member
אז נעלה עוד דרגה ווקלית

ונגיע לזמרת אמתית נוספת ששמציינת בשירה שאינה מתחרטת על דבר. היא אף עולה, לדעתי, על עופר לוי ופרנק סינטרה. שוב, לא מבחינת סגנון או ז'אנר, אלא מבחינה ווקלית טהורה
.

1קישקשתה

New member
לא ירדת לסוף דעתי

על טעם וריח אין מה להתווכח, אולם שני הזמרים הללו היו רק דוגמות לאנשים שאינם מזייפים בשירתם ושניהם בעלי יכולת ווקלית מדהימה. הרבה זמרים ולהקות ישראליות, אשר מוזר לראות אותם בכלל אוחזים מיקרופון ביד, לא היו מגיעים לתודעת הציבור, אלמלא יחצנים מעולים ותו לא. אז נכון שאחרי אביבה גפן נסחפו המון בני נוער, ונכון שהרבה מחבבים שירים של גידי גוב, אך שניהם זייפנים מן השורה הראשונה. קשה לי לכנות אותם זמרים. ירמי קפלן, שב"כ ס' ועוד רשימה מכובדת של אנשים ולהקות הם פשוט בושה לאוזן השומעת
. לבכיין עופר לוי יש איכות קול שעולה על מרבית הזמרים ששמעת ותשמע אי-פעם בחייך, בין אם אתה אוהב את סגנון שיריו ובין אם לאו. הוא פשוט לא יגיע לרדיו משום שהכנופייה בגלגל"צ ובעוד כמה תחנות מעדיפה להשמיע שירים של זייפנים...
אני חוובב מוזיקת טראנס ודאנס ומעולם לא החשבתי את האנשים מאחורי הצלילים כזמרים. הם בעצמם יודעים שהם לא באמת יודעים לשיר, כך לפחות אני מקווה.

תמיר1991

New member
אביב גפן לא יודע לשיר?../images/Emo2.gif

טוב, אתה אוהב את עופר לוי, לא חשבתי שתגיד אחרת
אביב גפן
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח, מילא. תמיר.

1קישקשתה

New member
אתה בכוח מנסה לא להבין ../images/Emo11.gif

נסה להפריד בין הז'אנר (מזרחי, פופ, קאנטרי, ראפ וכדו') לבין טיב הזמר ואיכות קולו. אני מעריך כל זמר בעל יכולות ווקליות, בין אם הוא דובר ספרדית, ערבית או יידיש, ובין אם הוא שר "מזרחי כבד" או "רוק כבד". קח, למשל, את סולן להקת U2 והשווה אותו לזמר כמו אלי לוזון. אם תעשה זאת אתה פשוט תעליב את אלי לוזון. אלי לוזון מתוך שינה עולה בכישרונו הווקלי עליו, בכל פרמטר שרק תדמיין. מבחינת הז'אנר והפופולריות, אין בכלל מה להשוות בין שניהם - U2 לוקחת ובענק. אין לי בעיה עם סוג הז'אנר אותו אתה אוהב, אבל לעתים קרובות תוכל למצוא הבדלים ווקליים גדולים בין זמר לזמר. בישראל העניין בולט עד מאוד. אני, למשל, אוהב את שיריה של בריטני ספירס הרבה יותר מאשר אני אוהב את שיריה של ריטה, עופרה חזה, שרית חדד או רבקה זוהר. ברור לי אבל שלקרוא לבריטני ספירס "זמרת" הוא עלבון לתעשיית המוזיקה, והפער בינה לבין הזמרות האחרות שהזכרתי הוא עצום! את הז'אנר של עופר לוי אני לא יותר ממחבב, בעיקר בגלל איכות הזמרים הים-תיכוניים והמזרחיים. השליטה של עופר בקולו היא דבר יוצא דופן. הוא מגיע לטונים ולמשרעת קול נדירה ולא אחת הוא נראה כאילו הוא עצמו אינו יכול לו לקולו. שאלתי פעם מוסיקולוגית, מרצה באוניברסיטה, אשר למרבה הפתעתי הכירה את הלה ואת שיריו, מדוע עופר לוי אינו נלמד באקדמיה באותה שורה שבה נלמדים הזמרים הגדולים ביותר של המאה, רק כדי לאפשר ניתוח קול של הזמר הישראלי הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל, והיא ענתה לי שיש הרבה צדק בדבריי. אפשר שלא לסבול את הז'אנר הבכייני והדי רדוד לפעמים שלו, אך את כישוריו כזמר-על קשה שלא להעריך. אני פשוט המום מקולו ומכישוריו כזמר כל פעם מחדש. אם יש לך כמה דקות פנויות, תוכל להציץ בשלושת הסרטונים הקצרים הבאים ואולי להבין קמעה על מה אני מדבר. בסרטון הראשון הוא אף שר בלי מיקרופון ואמצעי הגברה (הוא יכול להכיל בקולו המדהים עשרה חמי רודנר). הוא פשוט שר באמצע מסעדה, הוא וקולו לבדו, לצד הזייפן חמי רודנר (סולן להקת "איפה הילד" לשעבר). בסרטונים השני ו השלישי הוא כבר שר באולפן, עם כל המשתמע מכך, ומצליח לשחק בקולו אף יותר. יצא לי לדבר פעם עם איזה מתופף שליווה עשרות זמרים, מכל הקשת, באירועים שונים. על עופר לוי הוא העיד שהבן-אדם פשוט מבטל בקולו את הלהקה שסביבו, הם פשוט מיותרים. זה דבר שמאפיין הרבה זמרי-על. אני מקווה שלא תתעצל ותצפה בסרטונים עד הסוף
. אביב גפן הוא בוודאי לא זמר, מבחינה ווקלית נטו. מבחינת ז'אנר ומעריצים זה כבר משהו אחר. על טעם וריח קשה להתווכח ואין לי בעיה שכל אחד יעדיף ז'אנר אחד על משנהו או זמר אחד על רעהו. יש אחד שמתחבר לצלילים, לתוכן השירים או לזייפנות בעלת מסרים. שוב, אני אוהב זמרות ששרות שירי דאנס. הן, אמנם, משתדלות לא לזייף, אולם זמרות הן לא. אין זה משנה מה הז'אנר או השפה, לא קשה למצוא פערים עצומים בין זמר אחד לשני, על אף שהזמר האחד עמוס ברייטינג ואהדה (שלמה ארצי) ואילו הזמר האחר בקושי מושמע או מוכר (ליאור פרחי). אדית פיאף, פרנק סינטרה וזמרת אופרה כמו מריה קלאס, הן רק דוגמות לזמרי-על שגם התפרסמו בגין קולם האדיר, לא רק בגין יחצון ופרסום של כנופיות שוחרות זייפנים. דוגמה מעניינת ולא אופיינית, הטומנת בחובה מסחור של זמרת ושיריה ה"זולים" לצד קול נדיר באיכותו, ניתן למצוא אצל הזמרת מריה קרי. אז אולי אביב גפן הוא "מלך" בשביל מעריציו, מכל סיבה שהיא, והדבר אכן לגיטימי מאוד (מי אני שאגיד למאן דהוא את מי לאהוב), אולם רק האזנה לזמרים בינוניים+ כמו אתי אנקרי, ישי לוי, יהורם גאון, אבנר גדאסי ונינט טייב - מעמידה אותו באור של לא יותר מאשר בדיחה ווקלית לא מוצלחת...

תמיר1991

New member
יש הרבה בדבריך - ואני חושב שהבנתי

את כוונתך
אני לא סובל את הז'אנר של עופר לוי: אבל אתה והמרצה למוזיקולוגיה כנראה יודעים מה שאתם אומרים. ואם הקול שלו כ"כ איכותי, נותר לי רק לעצוב על כך שהוא הלך דווקא לז'אנר המחליא [שוב, לטעמי] הזה, ולא שם את הכשרון שלו במקום ראוי יותר... ולגבי הביקורת על מריה קארי - כאן אני מסכים, שירים ממוסחרים ו"פופ"יים, אבל אחלה של קול
לגבי אביב גפן - שמעתי מיליוני ביקורות על איכות הקול ה"ירודה", כביכול, שלו, ואני פשוט לא מוצא. אני אוהב את הקול שלו, המילים שלו והשירים שלו - אולי קצת פחות את הפרפורמנס, אבל זהו. אביב גפן תותח. וסחתיין על ההודעה הארוכה...
תמיר.

1קישקשתה

New member
מקובל עליי מאוד

שהנך חושב ש"הז'אנר של עופר לוי" הוא מחליא. איש-איש וטעמו וכל אחד מתחבר למשהו אחר.קשה להגיד שאני מת על תכני שיריו של עופר לוי ועל סגנון הצלילים שברקע (ומדובר בד"כ במוזיקה טורקית נהדרת), אבל עם כזו איכות קול, קשה לי שלא להחסיר פעימה. כשאני מזהה כישרון גדול בקול, כלל לא אכפת לי מי שר את השיר, באיזה סגנון ובאיזו שפה
. זה יכול מצדי להיות גם בפרסית. לגבי מה ראוי ומה לא, אני חושב שהז'אנר הזה ראוי לא פחות מכל ז'אנר אחר ומזל שעופר לוי לא שם את הכישרון שלו במקומות בהם צריך ללקק ולהישמע מלוקק על מנת להופיע ברדיו. דבר נוסף, כנופיית הגלגל"צ, "רדיו ת"א" ועוד רשימה נכבדת של תחנות, מפלה בצורה בוטה מאוד זמרים מוכשרים ביותר אשר רובם, לדעתי, עולים בקולם ובכישוריהם על כמעט כל הזמרים שאני שומע בתחנות אלו. כלל לא מפתיע שאח"כ שומעים את הכישרונות הללו בתחנות פירטיות. חלק גדול מן השירים שאני שומע בטלוויזיה מבוצעים ע"י אמנים שהקשר בינם לבין שירה טהורה הוא מקרי בהחלט. אביב גפן הוא אחד מהם. אלמלא פוצים מלוקקים הדואגים להשמיע כל זייפן באשר הוא, הציבור הישראלי כלל לא היה נחשף אליו. אולי זה טוב, אולי זה רע ואולי זה כלל לא חשוב. אתה כבר תקבע. מה שבטוח, אם היו שואלים אותי, איזה כישרון הייתי לוקח לסיבוב הופעות, כאשר הבחירה היא בין הזמרברי סחרוף לבין הזמר אייל גולן, כלל לא הייתי מתלבט פעמיים. ברי הוא אולי גיטריסט מוכשר, אבל אייל גולן באמבטיה, עם פיו מלא במים וסבון, איכותי יותר בקולו מברי סחרוף באולפן הקלטות...

למעלה