סיכומים בסוף

סיכומים בסוף

אז הנה, עברו ארבעה ימים, ובלילה חמי וחמותי טסים לקליפורניה,
ודוד של האישלי ואשתו נוסעים הביתה (גרים פה, בחוף המזרחי).
סיכום:
קודם כל, מרפי בא לבקר.
אחרי שחמותי וחמי הודיעו שיסעו ברכבת לנקודה קרובה יותר, בשביל שנוכל לסיים השכבה לפני שהאישלי נוסע לפגוש אותם,
הבנות לא נרדמו בכל זאת, עד הרגע שהוא נסע, ונשארתי לבד עם שתי תינוקות עצבניות ועייפות שמקנאות אחת בשניה בכל רגע שבו אמא עם אחת מהן...
לקח המון זמן, אבל הצלחתי להרדים אותן לפני שכולם הגיעו...
אבל אחרי הביקורון הזה, מרפי הלך, אז לא נורא, נכון?

הילדות מאד נהנו מכך שהיו פה ארבעה מבוגרים, שממש כמהו לשחק איתן.
הן הפשירו ממש מהר, וניגשו, וחיבקו, והתרפקו ושיחקו.
אנחנו היינו ברקע, לפעמים במטבח, ולפעמים אחד מאיתנו למטה ואחד למעלה, ולפעמים איתם.
אבל השתדלנו מאד לעודד אותן לשחק עם האורחים, והיתה התלהבות הדדית.
לא יצאנו בערב, כי כל יום, כל היום אירחנו וטיילנו איתם, ואז חזרנו, ובישלנו ארוחת ערב, ואמבטיה לבנות, ולהשכיב, ו.......... למי נשאר כח?
חמותי ודוד של האישלי כל הזמן החמיאו לנו (ולי בנפרד) על האירוח, ועל כמה שהילדות מדהימות.
הן קיבלו גם המון צעצועים חדשים (מהסבים והדודים), ושתי חליפות פוטר מ ד ה י מ ו ת, ואני בדרך כלל לא נשפכת מבגדים, מהדודים.
כשביקשתי לתת להן את הצעצועים טיפין טיפין, כולם הבינו וזרמו איתי, וזה באמת היה מאד מוצלח.
גם נתתי לכל מי שהביא מתנה, להגיש להן אותה בעצמו, בלי תיווך שלי, וגם זה היה מאד מוצלח.
אני הכי גאה בבנות!
גם אני קיבלתי מתנות: חברה טובה ואהובה שלחה לי עם חמי וחמותי סינרג'י לחיזוק מערכת החיסון שלי ושל הבנות בחורף,
וגיסתי המקסימה שלחה איתם קילוגרם (!) מהתבלין שאני הכי משתמשת בו ושאין בארה"ב.
ניצלתי את כל משאבי הסבלנות שלי - ואני מברכת ומודה לאמא טבע שנתנה לי הרבה מאלה -
לטובת איפוק מול התנהגויות של חמותי שיכולות להוציא אפילו פיל מדעתו, וזה עבד.
מצד שני, הרשיתי לעצמי לשחרר קצת אמירות דרך הומור, כדי למנוע מעצמי להתפוצץ. גם זה עבד.
בעבר, אגב, זה לא עבד, משום מה, הפעם כן.
מצדה, בניגוד לעבר, היא לא ניסתה לפקפק בהורות שלנו, להפך, כמו שכתבתי, וזה הקל מאד על היכולת שלי לגייס סבלנות.
טיילנו למקומות שטרם היינו בהם, כמו גן החיות והאקווריום.

טיפים:
טיפ: אקווריום לגמרי מתאים גם בגיל שנה וחצי. גן חיות הרבה הרבה פחות.
טיפ: סדר היום של הבנות נשמר בדיוק מספיק כדי למנוע משברים גדולים מדי של רעב ועייפות.
לדוגמה: כיוון שכל הזמן הסתובבנו, יצא להן לשנו"צ בעיקר ברכב, אז הקפדנו לשים לב לעייפות שלהן, וברגע שזו הגיעה, לחתוך ולנסוע.
עשינו הרבה ימים כאלה כבר, ולמדנו איך לנהל אותם היטב.
כמובן, למדנו דרך טעויות שעשינו בפעם הראשונה שהגענו לפה, אבל העיקר שלמדנו, והפעם ידענו לנהל את היום.
למי שלא הבין מה הטיפ: תחשבו מה נקודות השבר של הילדים, ותקפידו עליהן. כל השאר, יכול להתגמש.
טיפ: כשנסענו, נסענו בשני כלי רכב (ממילא היה צריך, כי אנחנו שמונה), ופשוט פיצלנו - אורחים ואנחנו.
זה נתן לנו קצת זמן עם עצמנו כל יום.
ועכשיו, בערב האחרון, ביקשתי מכולם להוציא כמה שיותר מהתיקים שלהם לכלי הרכב מוקדם,
כדי שלא יעירו את הבנות באמצע הלילה, ואני שוב אשאר לבד עם שתי עצבניות וכו'...
וכולם מיד הבינו, והתחשבו, ועזרו לי בזה.
זהו, עכשיו נשאר לי רק להתפלל שהם יצליחו לצאת בלי להעיר אותן, ושהאישלי יצליח לחזור משדה התעופה בלי להעיר את הכלבה, שתעיר את הבנות.

ובתוך כל זה, הגיעו תוצאות בדיקות הדם שלי, שהיו יותר תקינות מתקינות, ואפילו קרישיות היתר שאני סוחבת נראית רדומה,
ולא היה לי עדיין זמן לברר מה בכל זאת הפיל אותי לקרשים לחודשיים שעדיין נמשכים.
הצלחתי איכשהו לתפקד וכולם חשבו שאני לא נראית חולה, אבל אני בקריסה.
מחר חזל"ש, ושיחה נוקבת עם הרופא שלי, או

שמחה שהסתדר על הצד הטוב ביותר

נראה שכולם התחשבו בכולם ומצאתם את הדרך להנות מהעניין.

והעיקר הבריאות-לא לעשות לנו בעיות,גברת!

הדסהש1

New member
חיבור גדול מכאן שהצלחת

לעבור ימים שכאלה בשלום.עכשיו תפני זמן לבריאותך
הגוף מאותת לך שהוא חייב מנוחה?זה לא קל לגדל
שתי ילדות קטנות (עברנו זאת עם נכדי התאומים)ללא עזרה.
מאחלת לך שתצליחלי להתאושש מהביקור.

mykal

New member
"באה מנוחה ליגע, ומרגוע לעמל"

אני כ"כ שמחה לשמע, שהביקור עבר באוירה נעימה.
שהתוכנית הצליחה, את מרוצה הילדות נהנו.
כמה נעים וטוב,
נקוה, שזה נגמר בטעם של עוד. שגם חמותך, הפנימה,
שניתן להיות באופן רגוע ולתפקד כך שישביע רצון הצד השני.

עכשיו הגיע הזמן שלך, לטפל בעצמך,
ויש בעוד שבועבדיקת מעקב לבנות, וחיסונים.
ותבוא תקופת שגרה נעימה.

מאחלת לכם טוב.

ביום שישי כבר הבדיקות של הילדות

נגה מרגישה לא טוב מאתמול, אז מנוחה עדיין אין לי. אבל אולי אחרי שהיא תחלים, גם אני אתפנה להחלים...
תודה!

מגיע לי3

New member
מארחת למופת

אפילו דוד מרפי שמח לבוא

שמחה בשביל כולם על החוויה הנעימה

תרגישי טוב ותשמרי על עצמך

זוכרת את הפרק מקרובים קרובים?

שהמורה של הילדים באה, ואומרת "לא נתנו לי כלום לשתות. קפה? אפילו כוס מים לא הציעו לי!" אני מאד מקווה שאחרי היחס שנתתי לדוד מרפי, כשהכנתי לכו-לם קפה ונתתי לכו-לם עוגה, ורק לו לא, הוא לא ירצה לבוא יותר!
גם חמותי אמרה בדיוק כמוך כל הזמן "מארחת למופת"

מגיע לי3

New member
אלא אם כן

מרפי הוא פולני
ואז הוא יבוא רק בשביל הזכות להגיד את המשפט הזה שוב

וגם כדי לשבת לבד בחושך

טוב, את כנראה צודקת

רק נסעו, וכבר הבוקר נגה'לה שלי קמה עם חום. עד הצהריים עלה לכמעט 40. אחרי שהרופאה ראתה שאין סטרפטוקוק חס ושלום, אמא שלה החליטה לא לתת תרופה, אלא לתת לה לישון ובאמת החום ירד. זה וירוס, שצריך לעבור בעצמו, ובינתיים כואב לה הגרון האדום שלה, והיא מעוכה ורעבה כי קשה לה לבלוע. מחר יודיעו לי אם התרבית יצאה חיובית ומה עושים, או שיצאה שלילית, ובאמת מחכים. בארץ, אגב, תרבית לוקחת שבוע, פה יום אחד. go figure
קישטה, מרפי, קישטה, אתה לא רצוי פה! אוף.

טיפ קטן

כשכואב להם הגרון או כשיש פצעים בפה, מעדן חלב וניל (לא שוקו,חשוב מאוד, וניל) ממש עוזר. משום מה הוא לא מכאיב להם ולפחות ממלא להם את הבטן וכמובן - קלוריות

רפואה שלמה לנגה, וכמה טיפים מהאחות:

משטח גרון עד גיל שנתיים אינו אפקטיבי כי כמעט תמיד הוא ייצא חיובי לסטרפטוקוק A. הילדים בגיל הזה הם נשאים של החידק והוא אינו פתוגני אצלם. (דברי רופאת ילדים בכירה ביותר אצלנו כשהתייעצתי איתה על הגרון האדום של איילת)
אצל קטנטנים כמו נגה, חום גבולי באמת לא חובה להוריד. אבל חום גבוה כמעט 40 כן צריך להוריד כדי להרחיק את הסיכון לפרכוסי חום.
לא נורא אם קשה לה לבלוע. היא תסתדר גם בלי לאכול. רק חשוב לשתות. אפילו מעט בכל פעם, ואפילו, רחמנא לצלן, שתיה מתוקה, ובלבד שייכנס משהו לגוף.
ובאגביות: התרביות אצלנו (לפחות בקופ"ח כללית) מוכנות תוך יומיים.

תודה רבה!

המשטח יצא שלילי לסטרפטוקוק, ולגבי האגביות שלך, כנראה שדברים השתנו מאז שעשיתי תרבית לאחרונה (לפני שנה בערך)...
הבוקר היא קמה כמו חדשה...

טיפ אחד גם ממני

רופאת הילדים פה אמרה לי אתמול, שהנטיה לחטוף כל דלקת גרון בסביבה ו/או סטרפטוקוק, היא גנטית. אחי היה עם סטרפטוקוק שהתנחל אצלו ונרדם והתעורר חליפות כמה שנים טובות, ואני סתם חטפתי דלקת גרון בערך כל חודש וחצי עד גיל דו ספרתי...
אז אם הייתם כמוני וכמו אחי, שימו עין על הילדים הקטנים שלכם, ועם כל סימן קטן לכאב בבליעה, רוצו להיבדק. חבל להפוך דלקת קטנה למושבת חיידקים שמצריכה אנטיביוטיקה.

mykal

New member
משהו לגבי הסטרפטוקוק.

החידק הזה כרדום עלול לעשות נזק,
הוא מתישב על מקומות 'לחים' במיוחד, כמו כליות,
ולכן חשוב להדביר אותו. ולא רק להרדים.

עם אחת מבנותי, היתה לי הסטוריה, של סטרפטוקוק
שכל פעם שהפסקנו אנטיביוטיקה, עברו 3,4 ימים ושוב חזר החום והדלקת.
התיעצתי בזמנו עם דוד שלי-שהוא מיקרוביולוג--בתחום הקליני, ומתים תרופות מיוחד.
והוא אמר שאבקש מהרופאה לתת לילדה במשך שנה, פעם ביום כפית של ראפאפן.
כדי להיות בטוחים בהדברתו של החידק.
כך עשינו, ובאמת זה מה שקרה. והילדה היום כבר גדולה, לא סובלת בכלל מכאבי גרון.

הזכרת לי

את הסיוט שעברתי עם הילדונת.בגיל חצי שנה לערך התחילו אצלה דלקות אוזניים (ללא חום) שהינו מגלים כשהיתה יוצאת לה מוגלה בכמויות וכמובן... לילה לבן לפני.אנטיביוטיקה 10 ימים,מעקב, הכל יופי. מפסיקים,3 ימים בול ושוב.
אחרי 3 חודשים מסוייטים כאלו הלכתי לרופא מומחה בתחום(מצויידת במני המלצות על ניתוח פקקים וכו) והוא אמר לי שרגע לפני הניתוח הוא רוצה לנסות משהו.
נתן לנו אנטיביוטיקה במינון גבוה ל10 ימים ואז עוד חודשיים(!!) של אנטיביוטיקה במינון נמוך. אמנם לצערי הוא לא הזהיר אותי שאני מוכרחה לתת לה פרוביוטיקה, אבל את הדלקת הוא חיסל. היא היתה כמעט בת שנה ומאז טפו טפו טפו
שקט לנו בזירה הזו.

למעלה