סיכומים בסוף

חכי,עכשיו יתחילו להגיע להם ילדים

והם יצפו שתבואו לבריתות וכד'... תאבדי את ההזמנה בדואר.
אני שונאת צבועים כאלו, כמו שמייקל כתבה, שמבחינתם יש רק כיון אחד בכביש

yaya87

New member
אני לא אגיע

אני לא הולכת לקראת אנשים שלא ממש שמים עליי.
זוג אחד,כדי להגיע לחתונה שלהם הוצאנו רכב מב"ש וגם לקחנו טרמפיסטית.לחתונה שלנו הצענו עזרה בהגעה חזרה הביתה (להגיע לב"ש זה ממש בקטנה ברכבת) אבל הם נעלמו.
ובכלל היו מלא תירוצים.

לגבי הדוגמא השניה

אני חושבת שאת טועה.
כשגרים בארץ אז אולי שעה וחצי לכל כיון זה רחוק. אבל כשמגיעים אחת או פעמיים בשנה לביקור מחו"ל, מרחק אלפי קילומטרים ושעות של טיסה לכל כיון, שעה וחצי זה כלום ובטל ב60.
היתי אומרת לה שאנחנו מתמקמים במרכז, כי מה לעשות, זה יותר נוח לכם (אולי דירה, וכמובן חברים, מקומות בילוי, מקומות לקניות וכו וכו) אבל שתשתדלו להגיע לכיון שלהם וגם הם מוזמנים להגיע לכיון שלכם איפה שתשהו.
והיתי חוזרת על זה ואומרת לה, אתם תגיעו לכיון שלנו נכון? אם התגובה שלה היתה חיובית היתי לגמרי זורמת איתה פה.

בנושא הגמל , זו דוגמא מצויינת לנושא. רק שאלה, יש מצב שהיא חשבה שהגיסה כבר שמעה את ההסבר שהסברת לה, ולכן היא ציפתה ממנה שתתנהל על פי בקשתך? או שהגיסה לא היתה נוכחת במודל הראשון?
בכל מקרה, לא הבנתי למה בקרטונים של משחק זורקים ניירות כלשהם שצריכים להיות בזבל(!)

שני המודלים

קרו בהפרש של שתי דקות, בשש וחצי בבוקר. היא היתה ערה בגלל הג'ט לג, אני בגלל נגה

ואני חולקת עליך בנושא אחד: כשטסים מארה"ב לישראל, מהלך כמעט 24 שעות עם הקונקשנים, רוצים לייעל את הביקור. בשבועיים בערך, רוצים לראות המון אנשים. לבזבז כל יום שעתיים וחצי על נסיעות, לא כולל פקקים, זה לבזבז כל יום פגישה. שלא לדבר על עייפות וטרטור, וטרטור של הבנות.
כשגרים בישראל, אין מה לעשות, מי שגר רחוק, עדיין נבקר אותו, גם אם זה אומר לנסוע המון זמן לכל כיוון, כי אחרת לא נתראה. כמובן, במקרה שלה, זה אומר שרק אנחנו נסע, אבל זה סיפור אחר

לייעל ביקור

אמא של בעלך וסבתא של הנכדות שלך. בעיני זו עדיפות ראשונה או שניה נניח אחרי משפחה שלך.
לא עדיפות אחרונה כמו שאת מציגה את זה.

מה הקשר?

הם יקבלו את הזמן שלהם, כמובן.
אבל לגור אצלם, ולשלם בטרטור, בפקקים, בבזבוז זמן, כל פעם שנרצה לראות מישהו אחר, זה לא הגיוני. פשוט ככה. חוצמזה, ההגדרה שלי למשפחה כוללת לא רק אנשים עם קשר דם

לגור אצלם או לבקר אצלם?

אני הבנתי שמבחינתך לבקר אצלם זה בזבוז זמן.
וגם כתבתי שהסיבות שלכם לגור במרכז מובנות לחלוטין

מגיע לי3

New member
בפולין

לא נהוג לבקש דברים במפורש, זה לא מנומס
הליידי הפולנייה צריכה להעביר איך שהוא את המסר שהיא צריכה עזרה בלי לבקש אותה מפורשות.

למרות שאני חצי פולניה יש פגם גנטי במשפחה בכל הקשור לפענוח המסרים האלו.
(הבעיה שלי היא שחמותי שאינה פולניה כלל, דוברת פולנית שוטפת)

היתה לי פעם בעלת דירה, ליידי פולנייה לעילא ולעילא.
כשרציתי לקבוע איתה מועד לפגישה היא אמרה: "תבואי מתי שנוח לך"
כששאתלי אם ביום ה' בשעה 17:00 זה נוח?
ענתה: "זה בדיוק מתי שהתכוונתי לבקר את אחותי החולה אבל זה בסדר, את יכולה לבוא."
נראה לי שהיא קלטה שאני לא חזקה בפולנית ועברה לדבר בצעקות

בטח!

חוואייג'.
תבלין הבית של אמא שלי ז"ל, הפולניה, שלדעתי נולדה פולניה בטעות. בישלה כמו תימניה עם המון חוואיג' לבשר.
דרך אגב, אבא שלי ז"ל, הפולני בטעות גם כן, אכל סחוג בכפית! והיה במשך שנים רבות קונה חוואיג' ספציפי בחנות ספציפית, ומביא גם לי. ותמיד אם נגמר לי, היה לו בשבילי. באופן מוזר החנות נסגרה קצת אחרי פטירתו...
אז גיסתי קנתה לי בשוק בירושלים. לזכותה הגדולה יאמר שהיא עשתה מבצע מבצע, וגם כשנסעה לבקר את חמי וחמותי בדרום ולהביא את זה, עברה אצל החברה ששלחה לי סינרג'י ודאגה להעביר גם את זה אליהם. עשתה מצווה גדולה בשבילנו, כי אני ממש הרגשתי בחסרון בכל תבשיל, לא משנה כמה טעים יצא.

תודה

עכשיו רק הבנות צריכות להסתגל, עושות לי קצת פרצופים מאז שאני מוסיפה אותו...

למעלה