סיכומו של יום עם המופרעת...

WTR

New member
יש לי כמה דברים להגיד לך

קודם כל, מי אתה שתשפוט את מיכל שהיא לא בסדר כי היא קנתה כלב מחנות? תתחיל להטיף ברגע שאתה מתנהג בסדר, לא על מנת להסתיר את הדברים הרעים שאתה עושה. שנית, למה אתה חושב שגודלה של החמוסה שלך מפצה על הרצון שלה להיות משוחררת? זה אומר שכשהיא תגדל היא תזכה לחופש? או שאולי אתה חושב שאני יכולה לכלוא ילד בן 4 בבית סגור לנצח, כי הוא פשוט קטן בגודלו, ובית שלם זה אכן מספיק בשבילו? שלישית, במציאות של היום, יש פיצוץ אוכלוסין אצל כלבים וחתולים. לא אצל חמוסים! בניגוד למגדלים לא אחראיים, מיכל מסרה את החמוסים שלה לבתים טובים, וגם כשהיו רגעים קשים - היא לא מסרה אותם לחנות או לכל קונה שבא בדרכה. בניגוד לך, אתה מודע לסבל של החתולים והכלבים בארצנו, ובכל זאת מחליט להרביע (ועוד מתגאה בכך) את כל החיות שלך. אז למה הצביעות? נעזוב בצד את הסיכונים הבריאותיים והנפשיים שאליהם הכנסת את החיות שלך, ונסתכל רק על הצד המוסרי. מדוע אתה חושב שיש לך את הזכות לקחת בית לכלב/חתול שיושב מאחורי סורגים ומחכה לזריקת ההרדמה שלו? מדוע נראה לך כי לגורים שאתה הבאת לעולם יש זכות לחיות ולהם לא? למה לא למנוע את כל ההרג והסבל הזה, ופשוט לעקר ולסרס את כל החיות שלך? אשמח לקבל תשובה בוגרת ומנומסת, איילת.

SPARK3

New member
איילת...

"מי אתה שתשפוט את מיכל שהיא לא בסדר כי היא קנתה כלב מחנות?" אני לא שופט אותה, כמו שאמרתי ה-"דעה" שהעלתי מולה היא כתשובה למה שהיא אומרת ולא בהכרח משקפת את הדעה שלי, אם תשאלי אותי, אין בזה שום דבר רע בזה שהיא קנתה כלב מחנות, במיוחד אם מדובר במגדלת חיות מוצלחת כמוהה. אני כן אזכיר לך שאם מישהו נשפט מבלי שיכירו אותו פה, זה אני. שנית, למה אתה חושב שגודלה של החמוסה שלך מפצה על הרצון שלה להיות משוחררת? החמוסה שלי רק בת חודש, היא קטנה, וכל ניסיון שלה לרוץ ולקפוץ בדרך כלל גם מסתיים במעידה. בגילה הזה, בטבע, האמא לא נותנת להם לצאת מהמאורה, אולי קצת להסתובב מסביבה אבל הזמן העיקר במהלך היום הוא בתוך המאורה. היא לא יכולה "להעריך" מרחב כמו החדר שלי כרגע, ולכן היא מבלה את מרבית הזמן או בכלוב או על המיטה, ישנה משחקת וכו.. זה לא שאלה של זמן או יכולת, אם הייתי חושב שהיא צריכה את זה הייתי נותן לה את זה, בנתיים היא מסתדרת סבבה עם מה שיש וכשתרצה יותר היא גם בטוח תקבל יותר. יצא לי לשים אותה על הריצפה כמה פעמים, היא בדרך כלל נשארת קרוב אלי ורועדת ומרחרחת כל הזמן. אי אפשר לשחרר אותה סתם ככה, היא עדיין לומדת. לגבי כלבים וחתולים, כבר עניתי למיכל שמבחינתי כל חיית מחמד שתרבי בתוך הבית שלך אפשר להסתכל על זה כמו על כלב וחתול. כי בנאדם שהולך וקונה חמוס יכול היה לאמץ חתול על אותו משקל ואחריות. מצד שני גם כשאתה נותן למישפחה מסויימת בעל חיים אתה עושה מש'ו שהוא טוב, אפילו שהוא לא מעמותה, בסופו של דבר אתה יודע שהכנסת לתודעה המשפחתית שלהם את הנושא. לי היה חשוב לתת לחתולה שלי להמליט, קודם כל כי זה בריא!!! הסיכונים שאתם מדברים עליהם קיימים גם אצלנו בני האדם ועובדה שאנחנו עדיין עושים את זה כי מה לעשות, כמו שזה סיכון זה גם אחד מנפלאות הטבע. מדוע אתה חושב שיש לך את הזכות לקחת בית לכלב/חתול שיושב מאחורי סורגים ומחכה לזריקת ההרדמה שלו? מדוע נראה לך כי לגורים שאתה הבאת לעולם יש זכות לחיות ולהם לא? מדוע את חשובת שיש לך זכות לקחת חיה מסכנה, להרדים אותה, להסיר ממנה איבריים פנימיים, לסרס אותה, להוריד לה את בלוטות הריח? הם לוקחים סכין וחותכים לה את הגוף ואני צריך להיות אחראי על חייה שאני לא מכיר בכלל? זאת החיית מחמד שלך שאת מגדלת ואני לא בסדר כי אני לא לוקח בחשבון דברים שקורים במקומות אחרים עם אנשים אחרים ונסיבות אחרות? החיות האלה מאחורי הסורגים בגלל שאין להם אבא ואמא לא כי אבא ואמא לא רצו שהם יסריחו, חשבת על זה? יש לי נקבה חמוסית, עוד כמה חודשים היא תגיע לשלב הזה שבו אני אצטרך לעקר אותה וסביר להניח שזה מה שיקרה, ורק בגלל שזה עניין בריאותי. אני לא מתחרט לרגע שנתתי לחתולה שלי להמליט והנקודת מבט שלי על הנושא שונה מאוד משלכם. אני לא יכול לעשות שלום עולמי, יש לי חייה, אני דואג קודם כל לה, ואם יוצאות ממנה עוד חיות, אני אדאג גם להם, ואם הייתי יכול הייתי מאמץ את כל חסרי הבית ומאכיל את כל הרעבים, אבל אני לא יכול, אז אני עושה מה שאני יכול מסביבי. אני תמיד אתמוך ברעיון של מגלים לעומת חנויות, ותמיד אתמוך באימוץ לעומת רכישה, אבל אם ישאלו אותי אם אחד מהם או כלום, אני אגיד שעדיף שיהיה מאשר שלא יהיה בכלל. אני אתן לך השוואה פשוטה שקצת דומה לזאת של לפני. כדי להבין אותה קודם כל תצטרכי לדעת שכל נקבה של כל חייה חשה את הצורך להיות אמא, לא יעזור, כלבים, חתולים, חמוסים, בני אדם וכללללל החי והצומח.. יותר מזה? בשביל זה אנחנו קיימים. תתארי לך שיום אחד יהיה פיצוץ אוכלוסין בעולם, ויחליטו, שרק בני אדם מסויימים יכולים להתרבות, ואת כל השאר יש לעקר. מבחינתי, יש בעיה עם כלבים וחתולים? זו בעיה של כולם, כולל אלה שנותנים לחמוסים שלהם להמליט בטענה שאיתם אין בעיה.

SPARK3

New member
...

לא ספציפית, אבל בכללי זה אחד הדברים שנוהגים לעשות. אני קראתי כבר בכמה מקומות. רק לאחרונה הבינו שזה לא ממש עוזר. אחת הסיבות העיקריות שעושים סירוס זה הריח.

Sweet Fantasy

New member
בארץ בודדים המקרים

ואת הסירוס עושים גם בגלל תוקפנות וגם כי זה יותר בריא

SPARK3

New member
המשך...

התוקפנות הזאת זו תכונה טבעית. אין שום דבר טבעי בזכר מסורס. וזה לא בריא, אין בזה שום אלמנט שתורם לבריאות. ה-"תופעה" הזאת של ניטרול הגזע לא קיימת בטבע. את יכולה בהחלט להגיד שזה תורם בכל מיני דברים כמו למשל בכך שזה מרגיע אותם, אבל שוב, זה לא מקובל עלי להגיד שזה בריא כי זה לא מצב טבעי וזה ניתוח וזה הרדמה וזה סיכון בכל מקרה... אצל הנקבות מבחינתי זה בכלל תיק גדול יותר, אבל כל הדיון הזה מיותר כי זה באמת נושא שהולך הרבה יותר רחוק מלמה כדאי ולמה לא כדאי...

Lovable Stray

New member
ברור שזה בריא-

בטבע החלשים והחולים מתים, תפקידם של בעלי החיים הוא להעביר את הגנים הלאה (את הגנים החזקים והטובים). גם אם זה אומר שהחמוס (או הכלב או החתול) ימות מוקדם יותר. סירוס מונע סרטן סירוס מאריך את החיים של החייה ומונע ממנה להיפצע ולהיהרג בקרבות. אולי זה לא מצב טבעי אבל חיות מחמד לא *חייבות* להעביר את הגנים הלאה, בשביל זה יש את האנשים שיבחרו מי מבעלי החיים יתרבה ומי לא (מה שיוצר מצב שאין קורבנות מיותרים שימותו תוך כדי הנסיון לזווג כמה שיותר). גם להחזיק חיה בבית זה לא "טבעי", גם לנתח על מנת להציל חיים זה לא טבעי, לתת תרופות? ממש לא טבעי. - מה לעשות, אנחנו לא בטבע ואנחנו דואגים לבעלי החיים שאיתנו ורוצים שהחיים שלהם יהיו טובים כמה שיותר. אגב, הקטע של כל נקבה רוצה להיות אימא הוא מיתוס! הרצון הזה כביכול הוא תוצאה של חינוך (אצל אנשים), תרבות ונורמות חברתיות. חתולה לא יודעת מה זה להיות אמא, היא מקבלת יחום פעם בכמה זמן והורמונים מסויימים מכתיבים לה התנהגות (לילל לזכר ולאפשר לו לזווג אותה). חתולה לא יודעת שכתוצאה מהזיווג יהיו לה גורים, למעשה אימהות היא הרבה פעמים תכונה נלמדת - חתולת בית שמעולם לא ראתה חתולה אחרת מניקה גורים הרבה פעמים תהרוג או תנטוש את הגורים שלה בגלל שתי סיבות: 1. היא לא יודעת מאיפה לעזאזל צצו בטרטוריה שלה עוד חתולים. 2. היא מקשרת גורים לכאב של ההמלטה ומפחדת להתקרב אליהם. התופעה מאוד נפוצה אצל חתולות וכלבות צעירות ולא פעם מגדלים מקצועים מחזיקים במיוחד חתולות וכלבות כאומנות לגורים בגלל אמהות נוטשות. אף חיה לא מרגישה צורך להיות אמא, הכל בסך הכל הורמונים שמבטיחים המשכיות לכל המינים הקיימים. אתה יודע מה? אפילו אני לא מרגישה צורך להביא ילדים(וכמוני עוד הרבה נשים),זה שהחברה (במיוחד הישראלית) לא מבינה שילדים הם בחירה, לא חובה - לא אומר שכל בני האדם רוצים באותו הדבר. אני לא רוצה להיכנס לויכוחים, אני בטוחה שאתה מטפל נהדר בחמוסה שלך ובבעלי חיים אחרים שאתה מגדל, רואים שאתה דואג להם. גם לי היתה כלבה לפני הרבה שנים שמתה מגידולי עטינים בגלל המלטה. זה היה מזמן ולא הינו מודעים לכל העניין של העיקור/סירוס ואני מאוד מצטערת שהיא לא זכתה לחיים ארוכים יותר. ואני מצטערת עוד יותר בשביל הגורים שזורקים אצלנו לוטרינר כל שבוע שממותים כי אין מה לעשות איתם, אולי זה "טבעי" שהם הומלטו אבל המציאות היא שיש יותר מדי וכן, הם לא האחריות שלי כי לא הכלבה שלי המליטה אותם ולא אני זרקתי אותם מהבית אבל זה לא מקל בכלל על להסתכל לגורים האלה בעיניים ולתת את הליטוף האחרון.

SPARK3

New member
נתת לי אחלה תשובה...

ואני מסכים עם כל מה שאמרת, הבעיה היא שתכלס כל פעולה שאני את או החתול שלנו עושים בסופו של דבר מבוססת על איזה הפרשה של הורמנים שנעשתה בגוף שלנו, יש שאומרים שגם האהבה היא "כימיה" של הגוף, אני עדיין רואה צורך להשוות את ה-"תופעה" הזאת לצורך, אני עדייך מאמין שההמלטה היא סגירת מעגל מסויימת כמו כן הבאת ילדים לעולם אצלנו. זה אומנם לא חובה, ונכון שלפעמים זה תורם, אבל אני עדיין מאמין שאם יש לי את היכולת והנסיבות, אין שום סיבה שאני אמנע את זה מנקבה כלשהי לפחות פעם אחת בחיים שלה. לקחת תרופות יכול להיות מקבילית לטיפול עצמי בטבע, זה מש'ו שבפני עצמו הוא הגיוני, כי כשאני חולה אני אמור להחלים. כל ניתוח מעבר לזה זה כבר מעבר לטבעי אבל זה נועד בעיקר כדי להציל חיים. בקשר לעיקור וסירוס, זה קצת אחרת לדעתי, ואני חושב שלטעון שחתולה היא מכונה להזרקת הורמנים עצמית שפועלת אך ורק לפי זה, זה לא כל כך פייר כי וואללה אני חושב שיש להם "רגשות" כמו שיש לנו ואני לא רואה איך באיזשהו שלב ימנעו מבני האדם לעשות מש'ו כמו להתאהב בגלל שזה בסך הכל הורמנים. קטע של חופשיות לדעתי. ולא, אני לא חושב שאני מגזים.

Lovable Stray

New member
אני לא חושבת שאתה מגזים ../images/Emo13.gif

גם אני נהגתי לחשוב כמוך, אני חושבת שכל אחד זכאי לדיעה משלו
ברור שחיה היא לא רק מכונת הורמונים - חתולים (ובעלי חיים אחרים) מרגישים המון דברים - חיבה, אהבה, הם נקשרים אחד לשני ואלינו ועוד... אבל, על פי מה שאנחנו יודעים - רוב בעלי החיים לא מושפעים מ"חברה" - כלומר, לא יהיה מצב שאצל חבורת חתולים יהיה מגניב לאכול טונה או ללכת על שתי רגליים. יש התנהגויות שהן מוכתבות מבפנים בלי שום קשר - גור חתולים שיגודל ע"י קופים עדיין יהיה חתול כשיגדל, הוא יאכל בשר ולא בננות וקרוב לוודאי שיילל כמו חתול. בניגוד לזה, אדם שיגודל ע"י קופים יגדל להיות קוף - הוא יאכל מה שקופים אוכלים, יעשה קולות של קוף וילך על ארבע. ככה אנחנו בנויים, רוב ההתנהגות שלנו היא נלמדת, כמה שזה לא עצוב רוב הרצונות שלנו באים מהסביבה החיצונית. אתה חושב שהמושג "אהבה" הוא אותו מושג אצל שבט אפריקאי נידח כמו בחברה המערבית? אולי יש הורמון שגורם לנו להימשך מאוד לאדם מסויים אבל אהבה כפי שמקובל לחשוב עליה היום היא בעיקר דבר נלמד :) חשבת פעם למה כלבה (והרבה פעמים גם כלב זכר) תקבל על עצמה טיפול בגורים יתומים אפילו אם היא מעוקרת אבל חתולה כמעט בטוח שלא? זה לא בגלל שהכלבה חלמה להיות אמא ועכשיו זאת ההזדמנות - האמת היא שכלבים, כחיות להקה צריכים לדאוג לגורים של הלהקה אפילו אם הם לא שלהם (עוד אינסטינקט הישרדות) לאומת חתולים שהם בדרך כלל חיים כבודדים ולעולם לא יטפלו בגורים שאינם שלהם (האריות הם היחדים שיוצאים מהכלל). אם תשים גור צורח ומילל ליד חתולה היא תתעלם ממנו במקרה הטוב או תתקוף במקרה הפחות טוב. שום גור לא יעורר אצל בעל חיים שלא חיי כלהקה אינסטינקט אימהי מהסיבה הפשוטה שאינסטינקט אימהי בא עם ההורמונים (כמו החלב) כדי לדאוג לכך שהחתולה תגדל צאצאים ובדיוק כפי שהוא הופיע, הוא יעלם תוך חודשיים והיא תתקוף את הגורים שלה כאילו מעולם לא טיפלה בהם מקודם. זה נשמע קר ומכני אבל זה ככה, בראש של חתולה אין מושג כזה "אמא" ולכן אם תעקר את החמוסה שלך לא יחסר לה כלום, היא לא תשב ותחשוב "וואו, הלוואי והיו לי גורים."

WTR

New member
אתה עושה המון דברים לא טבעיים

אז לך זה גם לא בריא?

WTR

New member
תגובתי

נתחיל מהסוף להתחלה. לך שיום אחד יהיה פיצוץ אוכלוסין בעולם, ויחליטו, שרק בני אדם מסויימים יכולים להתרבות, ואת כל השאר יש לעקר. אז דע לך שאני תומכת בכך. אני חושבת שיש מספיק ילדים בבתי יתומים, ולכן אינני תומכת בלידות. כשארצה לגדל ילדים - כולם יהיו מאומצים. כדי להבין אותה קודם כל תצטרכי לדעת שכל נקבה של כל חייה חשה את הצורך להיות אמא, לא יעזור, כלבים, חתולים, חמוסים, בני אדם וכללללל החי והצומח.. כאן אתה טועה. קודם כל - צמחים לא מולידים ילדים. ככה שהנה לך כבר טעות. דבר שני - חיות לא צריכות ללדת כי הן רוצות לחוות אמהות, הן רוצות ללדת בגלל אינטסינקטים. תקרא את מה ש"The Reuty" כתבה לך ואולי תבין יותר. הדעה שלך ממש פרמיטיבית וקשה להסביר את כל מה שיש לי להסביר דרך אינטרנט אז אני מקצרת. אני לא יכול לעשות שלום עולמי, יש לי חייה, אני דואג קודם כל לה בזה שאתה לא מעקר אותה אתה מסכן אותה בדלקת הרחם, סרטן הרחם ועוד ועוד. כיום, ויטרינרים ממליצים לעקר
לפני ייחום ראשון
מה שאומר שלא רק שהיא לא תחווה לידה ראשונה, אלא אפילו לא תגיע למצב של ייחום ראשון. ככה זה הכי בריא. מדוע אתה חושב שכלבים חיים היום 13-17 שנה, ולא כמו בטבע- 3-4 שנים? מפני עיקורים, סירוסים וחיסונים. אם אתה בעד מה שטבעי (כמו שרשמת בהודעה למטה) למה אתה מחסן אותם? ואם אתה דואג לבריאות החיות שלך - תעקר ותסרס. מדוע את חשובת שיש לך זכות לקחת חיה מסכנה, להרדים אותה, להסיר ממנה איבריים פנימיים, לסרס אותה, להוריד לה את בלוטות הריח? קודם כל, אני לא מוציאה לאף אחד את בלוטות הריח. זהו ניתוח מסוכן ומיותר ואינני רוצה לגרום סבל לילד שלי. ולמה יש לי זכות לסרס אותו? מפני שחמוסים תלויים בנו. הם מבוייתים. ממש כמו חתולים - אנו צריכים למנוע את ההתרבות שלהם, על מנת שלא יהיה פיצוץ אוכלוסין (או במקרה של כלבים וחתולים - על מנת שלא ימשיכו להתרבות). מפני שהם תלויים בנו, אנו יכולים להחליט בשבילם מה לאכול, איפה לחיות, איזה חיסונים לעבור. ואם אנו דואגים לבריאות שלהם ולאיכות ואורח חייהם, השיקול הנכון לעשות יהיה לסרס ולעקר אותם. לפי מה שכתבת, אתה מאמין שאם יש לאחת החיות שלך גידול ממאיר, אין להסירו? כי זה בדיוק מה שאתה עושה כשיש גידול ממאיר - מרדים, חותך, מסיר. הכל למען הבריאות. לי היה חשוב לתת לחתולה שלי להמליט, קודם כל כי זה בריא!!! תקרא את המאמר שנתתי לך. יש עוד הרבה מאיפה שזה בא. ואין לי בעיה גם להפנות אותך לפורום כלבים כדי שתתייעץ עם אנשים שמבינים קצת יותר ממך (יש שם גם 3-4 ויטרינרים שיוכלו לענות לך על השאלות). בקשר לחמוסה שלך- אני באמת מקווה שתשחרר אותה כמה שיותר, ושלא תתרגל לנוחיות הזו שבגלל שהיא קטנה מקומה בכלוב. אני מאחלת לך ולחיות שלך שנה טובה, מלאת אושר ובריאות.

SPARK3

New member
פיווו...

ולכן אינני תומכת בלידות בהנחה שאת באמת תבצעי את מה שאת כותבת למעלה, את מלאך... בואי תזכרי שזו בחירה שלך, שלך ניתנת הזכות לבחור אם לעשות זאת או לא... כאן אתה טועה. קודם כל - צמחים לא מולידים ילדים צמח זה אומנם צמח לכל דבר אבל גם שם מתבצע התהליך, כל עץ וצמח בצורה שונה אבל גם שם התהליך קיים. זה היה בשביל הרעיון הכולל
שאתה לא מעקר אותה אתה מסכן אותה בדלקת הרחם, סרטן הרחם ועוד ועוד כשאני יוצא עם הכלב שלי לרחוב אני מסכן אותו בזה שהוא ידרס. זה לא חוכמה מאמי, באמת שלא... נשים ובעלי חיים ילדו בליוני פעמים בלי ששום דבר רע יקרה.. וברור שזה גם פוגע בבריאות הכללית אבל לא נחייה? המון מהפעולות שאנחנו עושים ביום יום מקצרות לנו את החיים, נפסיק לחיות? נפסיק לאכול המבורגרים? :) כל דבר שאני עושה אני צריך לדעת לעשות בלי להקצין אותו. זה לא פייר למנוע את זה ממני, זה דבר ראשון. דבר שני, דברים מהסוג הזה צריכים להיות החלטה שלי. ואם אני בקטע של מתן זכויות לחיות, אני אנצל את התודעה היותר גבוה שיש לי מאשר להם כדי לעזור להם רק כשזה קריטי, רק כשאני יודע שאני לא עובר בצורה מוגזמת את הגבול. גידול סרטני זה לא רחם, בוא נבדיל בנסיבות שכל אחד מהם קיים, במשמעות של כל אחד מהם ובמטרה של כל אחד מהם. ו... אני פותח דיון חדש בקשר לחמוסית, תתנו יחס גם שם :)

WTR

New member
באמת פיו ../images/Emo4.gif

תזכרי שזו בחירה שלך, שלך ניתנת הזכות לבחור אם לעשות זאת או לא... נכון, ובגלל שלחיות אין בחירה - אני אעשה מה שטוב בשבילן. בניגוד אליך - שמנצל את זה שלחיות אין בחירה ואתה בוחר להרוג אותן כדי שיהיה לך סטייק על הצלחת. אז זה אומר שאתה חושב לטובתן? כשאני יוצא עם הכלב שלי לרחוב אני מסכן אותו בזה שהוא ידרס. לא אם אתה חכם ויוצא איתו עם רצועה. וברור שזה גם פוגע בבריאות הכללית אבל לא נחייה? המון מהפעולות שאנחנו עושים ביום יום מקצרות לנו את החיים, נפסיק לחיות? נפסיק לאכול המבורגרים? :) אז קודם כל, כן, אל תאכל המבורגרים. מעבר לזה שזה פוגע בבריאות שלך (כפי שאמרת), אתה מחליט שחיה אחרת צריכה למות כדי שאתה תאכל. זה בסדר לדעתך? שנית, בידיעה שזה פוגע בבריאות - למה אתה לא לוקח את האחריות שיש לך בתור מגדל, ומעקר את הנקבות שלך? אם אתה דואג לבריאות ומודע לזה שזה פוגע בבריאות - תעקר! קראת את המאמר שנתתי? אני באמת מקווה שכן. ושתכתוב בפורום כלבים. תבקש רק את עצת הויטרינרים מצידי, אבל תכתוב שם. אני אנצל את התודעה היותר גבוה שיש לי מאשר להם כדי לעזור להם רק כשזה קריטי זה לא נראה לך קריטי שמרדימים 4000 גורים בחודש?! זה לא נראה לך קריטי שעשרות אלפי כלבים וחתולים מורדמים בשנה? נזרקים לרחוב? מתעללים בהם? למה להוסיף את כלבים לעולם, שיקחו את המקום לכלב אחר שיכל להמשיך לנשום ולחיות לפני שהחלטת בשביל הכלבה שלך ש"היא צריכה לחוות לידה ראשונה" וש"זה יותר בריא"? . גידול סרטני זה לא רחם, בוא נבדיל בנסיבות נכון, אבל אם לא תוציא את הרחם, יהיה לך גידול סרטני. אז למה לא למנוע?

SPARK3

New member
זה לא מקובל עלי...

נכון, אבל אם לא תוציא את הרחם, יהיה לך גידול סרטני. אז למה לא למנוע? את מגזימה בטרוף, את הופכת את זה למשהו שזה ממש ממש לא. נכון, ובגלל שלחיות אין בחירה - אני אעשה מה שטוב בשבילן כמו לסרס אותם כדי שלא יסריחו? או לא יהיו תוקפנים? עם הצהרה כמו "רחם מביא סרטן" אני לא בטוח שאנחנו כל כך מבינים מה טוב בשבילהם. אל תאכל המבורגרים. מעבר לזה שזה פוגע בבריאות שלך (כפי שאמרת), אתה מחליט שחיה אחרת צריכה למות כדי שאתה תאכל אני אוכל בשר, זה חלק מהטבע שלי, גם בטבע חיות אוכלות חיות אחרות. חוץ מהפגנות שעושות הג'ירפות לפעמים לא תראי יותר מדי התנגדות שם. בשר חיוני להתפתחות שלי בדיוק כמו שהוא לשלך, וגם התחליפים האלה שאת לוקחת היו פחות או יותר חלק מהחי פעם (או עמדו להיות חלק ממנו בכל מקרה). אם אתה דואג לבריאות ומודע לזה שזה פוגע בבריאות - תעקר! אני לא מבין איך הצלחתם להפוך משהו כל כך טבעי ולגיטימי לאיידס. החתולה שלי עברה ארבע הריונות, שלושה מהם מוצלחים, היא בת 12 שנים היום! היא נראת נהדר ומתפקדת מצויין (בלי עין הרע טפו טפו טפו). זה לא נראה לך קריטי שמרדימים 4000 גורים בחודש?! זה לא נראה לך קריטי שעשרות אלפי כלבים וחתולים מורדמים בשנה? זה נראה לי קריטי ואני לא מסכים אם התהליך. מצד שני זה גם לא אומר שאני מסכים עם הפתרונות שאנחנו מספקים לכך, ושוב שימי לב שזה מתחיל מ-"אנחנו" ומסתיים ב-"אנחנו". זה תמיד אנחנו משחקים את אלוהים.

WTR

New member
../images/Emo12.gif

אני התייאשתי ממך. אתה אטום ודעותיך פרמיטיהיות. צר לי על החיות שאתה מגדל וטוען שאתה דואג להן.

The Reuty

New member
אז תרשי לי להגיב

אתה צריך להיות יותר פתוח לעולם, ולא לחיות רק לפי מה שאתה מכיר, אחרת לא תתקדם לעולם. וזה מה שקורה עם החיות שלך. את מגזימה בטרוף, את הופכת את זה למשהו שזה ממש ממש לא היא לא מגזימה כלל וכלל, הוצעת הרחם מכלבה/חתולה או כל נקבה אחרת מפחיתה את הסיכוי לחלות בסרטן הרחם, בסרטן השחלות ובעוד המון מחלות. כמו לסרס אותם כדי שלא יסריחו? או לא יהיו תוקפנים? עם הצהרה כמו "רחם מביא סרטן" אני לא בטוח שאנחנו כל כך מבינים מה טוב בשבילהם. אולי אתה לא בטוח מה טוב בשבילם, אבל ימים הוכיחו ויוכיחו שכלבה מעוקרת חיה יותר שנים מכלבה לא מעוקרת, כלבה מעוקרת יותר בריאה מכלבה מעוקרת, וכן גם כלב מסורס. ני אוכל בשר, זה חלק מהטבע שלי, גם בטבע חיות אוכלות חיות אחרות. חוץ מהפגנות שעושות הג'ירפות לפעמים לא תראי יותר מדי התנגדות שם. בשר חיוני להתפתחות שלי בדיוק כמו שהוא לשלך, וגם התחליפים האלה שאת לוקחת היו פחות או יותר חלק מהחי פעם (או עמדו להיות חלק ממנו בכל מקרה). אל תתחיל לדבר איתי על "טבע", בסדר? זה נראה לך "טבעי" לאכול חיות קפואות? שכבר חתכו לך אותם והקפיאו אותם? זה נראה לך "טבעי" לךשבת מול המחשב ולהתכתב עם אנשים? זה נראה לך "טבעי" לצרוך חשמל? לנסוע במכונית? אין דבר כזה "טבעי" יותר, אם אתה רוצה לחיות לפי הטבע, תלך לישון בתוך מערה, כדי להתחמם - תדליק מדורה (בלי גפרורים!!), כדי לאכול את הבשר, תשתמש - אך ורק בשיניים שלך "כמו שהאריה אוכל גדי" בשר לא חיוני להתפתחות שלך, האדם הוא אומניבור (=אוכל כל), מה שאומר שהוא יכול להתקיים ללא בשר, שבשר לא חיוני לגוף שלו. הפרה/הכבש/התרנגול/החזיר/העגל/הדג לא צריכים למות כדי שלך יהיה מה לאכול, בזמן שלנו היום, יש כל כך הרבה דברים טעימים שאפשר לאכול ושאפשר להתקיים מהם ללא ניצול, התעללות ורצח. התחליפים לעולם לא היו חלק מהחיף והם גם לעולם לא יהיו. יש כאלו שהם כן, אבל זה רק בגלל שאותה חברה לא ידעה להגיע לכמות הנכונה. כדוגמאת הB12 של הדס, תסתכל על הרכיבים, אין שום דבר שקשור בחי, לא היה פעם קשור ולעולם לא יהיה. אפשר לחיות ללא בשר, ולחיות טוב יותר. זה יותר בריא, זה מאריך שנים, וזה נקי על הלב ועל המצפון. אני לא מבין איך הצלחתם להפוך משהו כל כך טבעי ולגיטימי לאיידס. החתולה שלי עברה ארבע הריונות, שלושה מהם מוצלחים, היא בת 12 שנים היום! היא נראת נהדר ומתפקדת מצויין (בלי עין הרע טפו טפו טפו). לא הפכנו שום דבר טיבעי ולגיטימי לאיידס. כי אין פה שום דבר טיבעי ולגיטימי. החתולים שיש כיום בעולם הם חתולים מבוייתים, האחריות שלהם עלינו. האדם ביית משהו טיבעי והפך אותו ללא טיבעי. כל חיה מבוייתת שחיה בבית, חיה יותר שנים, כי אנחנו מחסנים אותה (דבר שמנוגד לטבע), כי אנחנו נותנים לה אוכל יותר בריא, היא לא צריכה לתור ולחפש לה אוכל ולהסתכן בכל כך הרבה דברים, אין לה אויבים מעל הראש שלה שמסכנים אותה במוות, והיא לא צדה את האוכל שלה. כמו שכל הדברים האלו הם לא טבעיים, וזה לגיטימי, נכון? זה לגיטימי לגמרי שאת תחליט איזה אוכל היא תאכל, או אתה תחליט מתי הכלב שלך ירד לעשות את הצרכים שלו, זה לגיטימי לגמרי, נכון? אז למה עיקור וסירוס הוא לא לגיטימי? זה לא טיבעי! חיחתול מבויית זה הדבר האחרון שיכול להיות טיבעי! זה לא טיבעי לתת להם ללדת, כי היא חיה לא טבעית. (שלא תבין אותי לא נכון, אני לא אומכת להכחיד את כל החיות המבוייתות, חלילה וחס, אני כן אומרת לעקר ולסרס, כדי שנוכל להגיע לאיזון כלשהו, כי כיום יש פשוט פיצוץ אוכלוסין עם חתולים וכלבים. מתוך 10 כלבים מרדימים 9 - ביום אחד!!!) החתולה שלך עברה 4 הריונות ומתוכם 3 בסדר? ואתה עדיין חושב שזה טיבעי לתת לה להמליט עשית עוול לחתולה שלך בזה שנתת לה להמליט. זה נראה לי קריטי ואני לא מסכים אם התהליך. מצד שני זה גם לא אומר שאני מסכים עם הפתרונות שאנחנו מספקים לכך, ושוב שימי לב שזה מתחיל מ-"אנחנו" ומסתיים ב-"אנחנו". זה תמיד אנחנו משחקים את אלוהים. אלוהים? אתה לא חושב שאתה משחק אלוהים בזה שאתה מחליט שהפרה תמות רק בשביל שלך יהיה טעים בפה?? אתה לא חושב שאת משחק אותה אלוהים בזה שאתה מחליט לחתולים שלך מה לאכול?? בזה שמאלפים כלבים רק כדי שיהיה לנו יותר נוח לחיות איתם?? אתה לא חושב שאתה משחק אלוהים בזה שאתה נותן לכלכך הרבה גורים למות רק בשביל שהחתולה שלך תחווה לפחות פעם אחת לידה, כי אתה חושב שזה "טיבעי"?? אז הפתעה בשבילך, אתה כן משחק אותה אלוהים בכל הפעמים האלו. זה נקרא לשחק אותה אלוהים אם אתה מעקר את החתולה שלך בגלל שיש יותר מידי חתולים בארץ? זה נקרא לשחק אותה אלוהים אם אתה מעקר את החתולה שלך כי זה יותר בריא בשבילה? אבל זה לא נקרא לשחק אותה אלוהים כשאתה לוקח את החתולה שלך לחיסון?? או אם היא חולה, לתת לה תרופות? הרי תרופות זה דבר לא טיבעי, ואנחנו בכל זאת לוקחים אותם. רק שזה נוח לך אתה משתמש בתירוץ "טיבעי" אבל כשזה כבר לא נוח לך, טיבעי לא משחק תפקיד, אה? כמו שאיילת אמרה, באמת צר לי על החיות שלך אני מקווה שלפחות את החמוסה שלך אתה תעקר.

SPARK3

New member
צר לי...

אני אפילו לא אכבד את השטויות האלה בציתותים. אני לא מסכים איתך בגרוש, אני לא עשיתי שום עוול לשום חתולה על ידי כך שנתתי לה להמליט. כבר אמרתי לך, היא בת 12 היום ונראת מצויין והעבודה שהיא המליטה בעבר לא שינתה שום דבר. ותעשי לי טובה טוב? יש לי מספיק ניסיון ומספיק חוויות איתי כדי לדעת ולגבש דעה בנושא וזאת דעתי ולא יעזור שום דבר היא לא מופלצת מהאוויר או מהחזון עולם מושלם שלי, היא באה מניסיון של שנים ויותר מזה. אני אוכל בשר כדי להתקיים, גם לקחת צמח ולאכול אותו זה להפסיק את החיים שלו. זה שהוא לא צורח ומתפתל לך בפרצוף לא עושה אותך פחות הורגת אותו, אז תפסיקי לבלבל לי ת'שכל עם כל הבולשיט הצמחוני הזה. אם האריה אוכל צבי גם אני אוכל צבי ואני לא הורג את כ-ל החיות כי כיף לי אלא רק את אלה שאני אוכל. אתם טוחנים פה ת'שכל עם חומר צדקני ומטיפים לי על פרימטיביות כי אני לא מוכן לשחק את המשחק שלכם. צר לי אבל בעייני לא היה שום דבר לא בסדר בזה שהחתולה שלי המליטה ואם תיהיה לי עוד אחת גם היא תמליט כי זה יפה, זה טבעי, זה לא הורג או פוגע יותר מכל תהליך אחר בטבע ואתם יודעות מה? אולי תשבו על כיסא כל היום ואל תזוזו כי על כל פעולה שתעשו בחיים שלכם יש ת'סיכונים שלה וסרטן אפשר לקבל גם ב-20 מליון דרכים אחרות.

למעלה