סיכומו של יום עם המופרעת...

The Reuty

New member
עצוב לשמוע את זה

"אפשר לפתוח ספר על כמות בעלי החיים שהיו לי, ואת כ-ו-ל-ם הרבתי גם ככה שאני מכיר את הרעיון של "גור" בקונספט שלו, זה בטוח לא חדש לי." פשוט עצוב.

Sweet Fantasy

New member
את יודעת

רק עכשיו שמתי לב לזה.. לא ראיתי שזה כתוב לפני אני קוראת מהר מדיי אכן עצוב..

SPARK3

New member
אני מפספס אתכם ובגדול...

מה בדיוק עצוב בזה? זה הטבע, מה רע בחייה שממליטה?! אולי אצל החמוסים זה בעיה אבל אצל החתולה שלי זה היה קסם, ועוד לפני שנולדו הייתה רשימת המתנה של מאמצים... "עצוב"?! ממש לא...

Sweet Fantasy

New member
אני אסביר לך בדיוק

החתולה שלך גזעית? (עם תעודות) בהנחה שלו.. לא חסר בעמותות חתולים שמחכים לבית כל אותם רשימת המאמצים שהיו לגורים שלך יכלו להיות רשימה של גורים שמחכים בעמותות כל גור שאתה מסרת השתווה לגור אחר שהורדם בעמותה וזה לא הטבע מצטערת להודיע לך לחיות בית את תצטרך הזה להיות אמהות ולהתרבות , כל עניין הגורים זה בגלל בצע האדם והאגואיסטיות שלו לראות גורים חמודים ומתוקים " "

SPARK3

New member
איזה שטויות..

גם את כשאת מגדלת חמוס בבית שלך את מתנהגת באנוכיות כי איך שלא תרצי חמוס לא נוצר לשעשע אותך אלא להיות בטבע, זה שהוא בויית וכבר לא קיימים כאלה בטבע זה אשמת האדם ורק אשמת האדם. אם לי יש חיית מחמד ואני יודע שיש אנשים שרוצים שתיהיה להם אחת בדיוק כמוהה אני לא אשלח אותם לצער בעלי חיים מהסיבה הפשוטה שהם לא ילכו לשם, כי אז הם לא צריכים אותי בכלל והם היו עושים את זה מהתחלה. יש לי חתולה סיאמית גזעית ואם ידעתי שכשהיא נכנסה להריון (שלושה פעמים) שיש בית טוב וחם לגורים שלה מבחינתי עשיתי את שלי (גם בשביל החתולה, שזה צורך טבעי שלה). ואני מצטער מאוד אבל גם לקחת חייה תמימה ו-"להסיר" לה איברים פנימיים מהגוף כדי שלא תצטרכי את "להריח" אותה ולהסתכן במה שיקרה "אם לא" זה לא בדיוק מעשה "טבעי". אם לי יש רועה גרמני גזעי ואני יודע שבשוק זה אחד הגזעים המבוקשים ביותר, אני לא אצפה שהכל יהיה גן עדן ואנשים לא יאמצו את הגורים שלי אלא ילכו לצער בעלי חיים. כי מה לעשות, חיית מחמד זה חיית מחמד ואנשים מעדיפים אותה בצורות, מראות וגדלים שונים וזאת האמת ואת עושה ב-ד-י-ו-ק את אותו הדבר מב-ד-י-ו-ק אותם האינטרסים. והרי שגם את לקחת את את החמוסה שלך ונתת לה להמליט וגם את לא בהכרח יודעת שהבתים שנתת לגורים שלה הם הטובים ביותר שיכולת לתת להם. אז מה "צר לי לשמוע" בזה בדיוק? שהחתולה שלי עברה את אחת התקופות היפות שלה, המליטה שלושה גורים יפים שגידלנו בבית חם ואוהב ומסרנו ועד היום אנחנו יודעים איפה כל אחד מהם? כל אחד לוקח את האחריות שלו על בעל החיים שלו. ומבחינתי על אותו בסיס שאנשים באים בחסידות וטוענים שזה נוראי שאנחנו לא מעקרים את החיות שלנו ונותנים להן להתרבות אני יכול לבוא ולטעון שלעשות ניתוח כזה לחייה זה בניגוד לחוקי הטבע, זאת שלילה של הייעוד של החיה הזאת בכפייה, וזה גם אבסורד כי גם ככה את מחזיקה אותה בסביבה שהיא לא הסביבה הטבעית שלה. בשבילי אחת החובות שלי כלפי החתולה המדהימה שלי הייתה לאפשר לה להמליט. כשהרגשתי שזה כבר יותר מדי וכבר אין לי ביקוש לקחתי אותה לעיקור. והיא היום בת 12 ונראת מצויין ומתפקדת מצויין. אמרתי לך כבר, אני בן 21 ומגיל אפס גילדתי בעלי חיים, אני ממש לא צריך שמישהו ילמד אותי מה מותר ומה אסור ומה נכון ומה לא. יש לי מצפון מאוד מאוד נקי לגבי כל אחת מהחיות שאי פעם היו ויהיו לי.

SPARK3

New member
ועוד..

עם איך שאני רואה את זה, טוב שכל העמותות האלה קיימות, זה נכון שברמה מסויימת צריך לעשות דילול אוכלוסין, ועדיף שהם לא היו מאשר שיהיו ואז יומתו. אבל מה לעשות, זה עדייך אחד האלמנטים הכי פופולארים בחיי האדם (החיית מחמד שלו) ולא כל אחד ילך לעמותה לאמץ בה. חמוס וכל בעל חיים מקומו בטבע קודם, אחר כך בכלוב או בחדר או בחצר שלנו. אם את באה לספר לי כמה המצב קשה, תעשי השוואה יותר חכמה מלספר לי על כל גור שמת כי החתולה שלי המליטה. ואת יודעת מה? לסיכום? לחי את תעשי גם עקירה ותסירי לעצמך את הרחם, כי יש אלפי ילדים יתומים בעולם ועל כל ילד שאת תלדי יהיה אחד שהחיים שלו דפוקים ואין לו אבא ואמא. סיימתי.

Sweet Fantasy

New member
איך אתה בכלל מעז להשוות

חיה לא מגדלת את הגור שלה ונשארת לצידו כל החיים כשאר הגור גדל היא שולחת אותו לדרכה! רוב האמהות לא מעוניינות בקשר עם הגורים שלהם ולא יזהו אותו כשאר יגיע לבגרות בכלל מה אתה משווה בכלל לאדם?? אוי באמת!!!!! גועל נפש זה מה שיש לי להגיד על מה שכתבת

Sweet Fantasy

New member
תקשיב..

אני לא מתכוונת להתווכח איתך ובטח לא לריב איתך אפילו לא בא לי לענות על הדברים המגוחכים שרשמת פה.. רק על דבר אחד אני כן אענה בנושא החמוסים נכון החמוס נותר עקב בצע האדם, אבל מה לעשות זה קרה לפני מאות אלפי שנים אולי אם זה היה קורה בתקופתי הייתי מונעת את זה (ךא מונעת אבל בטח הייתי נגד) החמוס כיום יכול לסמוך רק עלינו בני האדם לצערי אבל זאת המציאות בקשר לחמוסה שלי תאמין לי שאני יודעת ב100% שכל בית שהם קיבלו הוא הבית הכי טוב שהם יכלו לקבל ואתה מוזמן לשאול פה את חברי הפורום מה עשיתי בשביל שלכל אחד יהיה בית מדהים ונפלא לא חסר אנשים שרוצים חמוסים ואני בניגוד להרבה אחרים לא מכרתי שום גור עד שהייתי בטוחה לאן הוא הולך ואם זה למישהו עם ידע וזאת גם אחת הסיבות שאני עכשיו "תקועה" עם אחת הגורות בבית עדיין יש מלא שרצו לקנות אותה אבל הרגשתי שהם לא האנשים הנכונים סוף דיון אני מאמינה שעוד הרבה יגיבו לשאר הדברים שכתבת תמתין בסבלנות.. ותתכונן נפשית

SPARK3

New member
אני מקשיב ומבין מצויין...

את רחוקה מלהיות צודקת. אני חושב שזאת חוצפה באיזשהו מקום לבוא ולטעון שחמוס עכשיו תלוי בנו ולכן יש לנו את הזכות לשלול ממנו את הזכות להתרבות. מבחינתי על אותו בסיס של התחסדות תלכי ותקימי עמותה שתפקידה להחזיר אותם לטבע ואל תרבי לי אותם ותספרי לי למה את בסדר ואני לא. את ההודעה הקודמת שלי מחקת בטענה שהיא לא נכונה, אבל מה לעשות שיש לי מקורות משלי והם פוסלים את ה-"הילה" הזאת שאת שמה סביבך. וכמו שאמרתי לך בפרטי, אני מאמין שלכל מי שקורא את הדיון הזה יש זכות לשמוע את כל הצדדים ובעיקר את כל האמת. אני לא מתבייש בשום דבר שעשיתי, וגם אני שאני רוצה יום אחד לקנות רועה גרמני אלך ואקנה רועה גרמני ולא כלב מצער בעלי חיים כי זה מה שאני רוצה וזה מה שחלמתי עליו תמיד. גם את במקום להוציא את הכסף שלך על חמוסים שלפי טענתך אין להם בעיה למצוא בית, יכולת להוציא אותו על חיות מסכנות כמו החתולים שהתנאים לגידולם שווים לאלה של החמוסים. אין ויכוח על הנושא הזה בכלל, אם את טוענת אחרת את לא מבינה שיט (סליחה על ההתבטאות), כל נקבה מכל חייה על פני הכדור הזה, אחד היעדים שלה בחיים היא ליצור דור המשך. זה נכון שהבחירה למנוע את זה ממנה במקרה של כלבים וחתולים היא הכרחית לפעמים, אבל אצל החמוס (ובמיוחד אצל הזכרים) זה בא לחפר על פגמים (כמו ריח) שיש לו ואנחנו ברוב כבודנו לא מסוגלים להתמודד איתם. עצוב? עצוב שנתתי לחתולה שלי את האושר הזה? היא בת 12 היום והיא בסדר גמור ווואללה ההחלטה לעקר אותה נפלה אך ורק כשזה היה לטובתה ולא דקה לפני.

SPARK3

New member
תוספת...

מבחינתי אחד התנאים שאני יכול להציב למישהו שמאמץ חמוסה הוא לאמץ אותה אך ורק אם יוכל לספק לה את הצורך הזה. כמו שהיא צריכה מים, כמו שהיא צריכה אוכל, היא גם צריכה להרגיש שהיא מבצעת את "תפקידה" שניתן לה על ידי הטבע. ונכון שזה לא ככה? ונכון שבעצם גם אם כן אני אעקר את החמוסה שלי זה עדין לא עושה אותי פושע? נכון... מה שכן, זה ב-ט-ו-ח לא עושה אותי חסיד, אין בזה שום דבר טבעי או שום דבר שהוא יותר טוב מלמצוא דרכים אחרות לתת לחייה הזאת להתקיים במקום לבוא ולהגיד "מה לעשות, דפקנו אותם בטבע ועכשיו הם יהיו אצלנו בבית ואנחנו נרגיש טוב עם עצמנו כי הם כבר לא מסריחים ולא יכולים להתרבות או למות כי לא נתנו להם".

Sweet Fantasy

New member
ההודעות שלך גובלות

בחוצפה.. קודם כל תירגע את ההודעה מחקתי מסיבות שהוסברו לך במסרים ואני מבקשת שישארו שם אני לא מתחסדת ויודעת טוב מאוד מאיפה "המקורות" שלך.. מי שמכיר אותי באמת יודע על "ההילה" שלי ומי שמכיר אותי באמת יודע על המקרה הנ"ל.. ו.. זה לא מעניינך..

Sweet Fantasy

New member
נ.ב

הדיון הזה איתך מבחינתי הסתיים תלמד לנהל דיון כמו בנאדם בוגר כמו שאני ידעתי לרשום מה שיש לי להגיד לך בצורה בוגרת בקשר לגורים שלך יש הרבה כמוך אתה לא היחיד רק הסברתי לך כמו שביקשת הסבר.. לא קראתי לך בשמות גנאי ולא אמרתי לך שום דבר דומה אז בבקשה תשמור על רמת דיון

SPARK3

New member
סיכום בשבילך..

אם תסתכלי אחורה ותקראי את התגובות שלי, תביני שהן תגובות קיצוניות בהתאם לתגובה הקיצונית שלך. הן לא באות לפגוע בך, או במישהו אחר כאן בפורום, הן באות להעביר נקודה מאוד פשוטה. הדעות שלי מאוד דומות לשלך אבל הן הרבה יותר "עם שתי הרגלים על הקרקע". את קיצונית בדעותייך ועם הזמן את תביני שקיצוניות לא משנה לאיזה כיוון ואיזה למטרה היא אף פעם לא דבר טוב כי היא גורמת לך בסופו של דבר ללכת עם הראש בקיר ומונעת ממך להסתכל על התמונה הכוללת. שבוע טוב.

WTR

New member
אם קיצוני זה לחשוב שכל חיה צריכה

להיות חופשייה בבית וחלק מהמשפחה, או שבמצב של היום - לא צריך להרביע חיות - אז טוב שיש קיצונים כמוה.

The Reuty

New member
הממ..

קראתי את כל מה שיש לך להגיד. ואני רוצה להגיב על זה, לא על כל מילה ומילה, אבל להגיב בכלליות. דבר ראשון, זה שאתה בן 21 וגידלת כל החיים שלך חיות, לא אומר שאתה יודע מה טוב בשבילן ומה לא טוב בשבילן. דוד שלי, לדוגמא, בן 45 כל החיים שלו היו לו כלבים, הוא חושב (בדיוק כמוך) שהוא יודע כל מה שצריך לדעת על כלבים. ואתה יודע מה מצב הכלב שלו היום? מסתובב חופשי כמעט כל היום ברחבי העיר, נדרס כמעט 4 פעמים, לא מסורס, רב כל הזמן בקרבות ברחוב עם זכרים אחרים לא מסורסים, וגם מזווג כל נקבה לא מעוקרת. למה הבאתי את דוד שלי לדוגמא? כי כמו שאמרתי, הוא בדיוק כמוך חושב מה טוב בשביל הכלב שלו ומה לא. אז תרשה לי לומר לך, אתה טועה ובגדול. כלבים, חתולים, חמוסים וכל שאר בעלי החיים, לא יודעים מה זה "דור המשך". הסיבה היחידה שהם "רוצים" להזדווג זה מה שההורמונים שלהם עושים להם בגוף. כאשר נקבה מיוחמת, לדוגמא חתולה, היא זועקת לזכרים שיגיעו אליה, הריח שלה מופץ לאלפי קילומטרים כדי שיגיעו אליה זכרים, והיא תוכל לבחור (וגם זה לא תמיד קורה, כי יש המון מיקרי אונס בחיות) את הזכר שהיא תזדווג איתו. למה היא רוצה להזדווג איתו? זה לא שהיא חושבת לעצמה "אוי אני אזדווג איתו, הוא הכי חכם, הוא הכי יפה, הוא הכי חזק, הוא יהיה האבא של הילדים שלי!" זה פשוט כי ככה השינויים ההורמונליים שלה מורים לה בתקופת הייחום. ולמה הזכרים באים? כי ברגע שהם מריחים את הנקבה ושומעים את זעקותיה, הם מתחרפנים, כל ההורמונים שלהם פועלים, בגלל זה הם יותר אגרסיביים, בגלל זה הם יותר תוקפניים (שאגב גם אלו סיבות לסרס חמוס, לא רק הריח) וכל מה שהם רוצים לעשות זה להרגיע את עצמם. ואיך הם עושים את זה?? הולכים לזווג נקבה. בעלי חיים פועלים לפי ההורמונים שלהם בנוגע לייחום, לא בגלל שהם רוצים דור המשך. זה נכון שבעקבות זה יש דור המשך, אך אין להם את היכולת השיכלית להבין שזה מה שיביא להם דור המשך. אגב, זה שאתה רוצה כלב רועה גרמני זכר, לא אומר שכל העולם ירצה את זה. וזה שכל העולם רוצה כלבר רועה גרמני זכר, לא אומר שכל העולם יקבל את זה. כלב, הוא בעל חיים, לא צעצוע ולא אוטו. יש לו רגשות, יש לו נשמה ויש לו אופי. רועה גרמני גזעי לא חייב להיות כמו רועה גרמני גיזעי אחר, כל אחד והאופי שלו. במצב שלנו כיום בארץ, לתת לכלבים ולחתולים שלך להמליט "אני יודע בוודאות שיש לגורים בית" זה פשוט פשע. יש כל כך הרבה חתולים בעמותות, כל כך הרבה חתולים ברחובות, וכן תתפלא - גם גזעיים!! שזה פשוט פשע לתת לחתולה שלך להמליט. ואם אתה לא תגיד לבנאדם - תלך לאמץ מצער בעלי חיים, כי מה לעשות יש אנשים שרוצים כלב/חתול מסויים, אתה לא אוהב בעלי חיים, אתה אוהב את החיות שלך. ויש הבדל גדול בין לאהוב את החיות שלך לבים לאהוב בעלי חיים בכלל.

N a d a v 1 6

New member
ומיכלי

כמו שאמרתי הוא לא יכול לסגור אותה בחדר לבד ולהשאיר פתוח כי זה לא הגיוני הם לא מתפסים בכלל לצאת מהכלוב..שלי לפחות לא יוצא ולא רוצה לצאת..ואם הוא היה יוצא לא הייתי נותן לו כי הוא לא יציב כזה... עזבי אני לא לוקח סיכון. ואני רואה איך הוא מתנהג וסורי אבל רק טיפש ישחרר אותך ככה במיוחד שאין לו השגחה, אוו במקרה שלך אמא של הגורים שלך שטיפלה בו...מעבר לזה הוא פשוט מושלם עושה צרכים..בפינות אוכל אוכל של גורים וישן משחק ונושך את הבובה..שלו אני מוציא אותו קצת וזהו לאט לאט בהדרגה אותי הוא לא נושך כי אני לא נותן לו והוא כבר פחות מנסה כי אני מביא לו ישר את הצעצוע..ודבר הכי טוב עם גורים זה לשטוף ידיים בסבון לנגב לא לגעת בכלום ולקחת אותו (סבוו\שמפו אל דמע) ואז אין ריח של אוכל והוא לא "מתגרה". ביי.

WTR

New member
נדב, למה לעודד התעללות?

אם אין למישהו זמן להיות עם החיה שהוא קנה, או זמן להשגיח עליה, לא קונים. נקודה. חבל לי לשמוע שהחמוס שלך לא יוצא. חשבתי שאתה יודע יותר טוב מזה.

למעלה