הממ..
קראתי את כל מה שיש לך להגיד. ואני רוצה להגיב על זה, לא על כל מילה ומילה, אבל להגיב בכלליות. דבר ראשון, זה שאתה בן 21 וגידלת כל החיים שלך חיות, לא אומר שאתה יודע מה טוב בשבילן ומה לא טוב בשבילן. דוד שלי, לדוגמא, בן 45 כל החיים שלו היו לו כלבים, הוא חושב (בדיוק כמוך) שהוא יודע כל מה שצריך לדעת על כלבים. ואתה יודע מה מצב הכלב שלו היום? מסתובב חופשי כמעט כל היום ברחבי העיר, נדרס כמעט 4 פעמים, לא מסורס, רב כל הזמן בקרבות ברחוב עם זכרים אחרים לא מסורסים, וגם מזווג כל נקבה לא מעוקרת. למה הבאתי את דוד שלי לדוגמא? כי כמו שאמרתי, הוא בדיוק כמוך חושב מה טוב בשביל הכלב שלו ומה לא. אז תרשה לי לומר לך, אתה טועה ובגדול. כלבים, חתולים, חמוסים וכל שאר בעלי החיים, לא יודעים מה זה "דור המשך". הסיבה היחידה שהם "רוצים" להזדווג זה מה שההורמונים שלהם עושים להם בגוף. כאשר נקבה מיוחמת, לדוגמא חתולה, היא זועקת לזכרים שיגיעו אליה, הריח שלה מופץ לאלפי קילומטרים כדי שיגיעו אליה זכרים, והיא תוכל לבחור (וגם זה לא תמיד קורה, כי יש המון מיקרי אונס בחיות) את הזכר שהיא תזדווג איתו. למה היא רוצה להזדווג איתו? זה לא שהיא חושבת לעצמה "אוי אני אזדווג איתו, הוא הכי חכם, הוא הכי יפה, הוא הכי חזק, הוא יהיה האבא של הילדים שלי!" זה פשוט כי ככה השינויים ההורמונליים שלה מורים לה בתקופת הייחום. ולמה הזכרים באים? כי ברגע שהם מריחים את הנקבה ושומעים את זעקותיה, הם מתחרפנים, כל ההורמונים שלהם פועלים, בגלל זה הם יותר אגרסיביים, בגלל זה הם יותר תוקפניים (שאגב גם אלו סיבות לסרס חמוס, לא רק הריח) וכל מה שהם רוצים לעשות זה להרגיע את עצמם. ואיך הם עושים את זה?? הולכים לזווג נקבה. בעלי חיים פועלים לפי ההורמונים שלהם בנוגע לייחום, לא בגלל שהם רוצים דור המשך. זה נכון שבעקבות זה יש דור המשך, אך אין להם את היכולת השיכלית להבין שזה מה שיביא להם דור המשך. אגב, זה שאתה רוצה כלב רועה גרמני זכר, לא אומר שכל העולם ירצה את זה. וזה שכל העולם רוצה כלבר רועה גרמני זכר, לא אומר שכל העולם יקבל את זה. כלב, הוא בעל חיים, לא צעצוע ולא אוטו. יש לו רגשות, יש לו נשמה ויש לו אופי. רועה גרמני גזעי לא חייב להיות כמו רועה גרמני גיזעי אחר, כל אחד והאופי שלו. במצב שלנו כיום בארץ, לתת לכלבים ולחתולים שלך להמליט "אני יודע בוודאות שיש לגורים בית" זה פשוט פשע. יש כל כך הרבה חתולים בעמותות, כל כך הרבה חתולים ברחובות, וכן תתפלא - גם גזעיים!! שזה פשוט פשע לתת לחתולה שלך להמליט. ואם אתה לא תגיד לבנאדם - תלך לאמץ מצער בעלי חיים, כי מה לעשות יש אנשים שרוצים כלב/חתול מסויים, אתה לא אוהב בעלי חיים, אתה אוהב את החיות שלך. ויש הבדל גדול בין לאהוב את החיות שלך לבים לאהוב בעלי חיים בכלל.