סיכום שבועי

avi1283

New member
רק את הגברים

צריך לחנך אחרת, אם כל הגברים יתנהגו כמו בני אדם ויהיה אכפת להם מהרצון של הצד השני אז יותר לא יהיו הטרדות/תקיפות מיניות.

Brombit

New member
מבחינת הצדק- רק את הגברים

מבחינה מעשית- גם את הנשים כדאי ללמד לא להיכנע ולא לשתוק.

avi1283

New member
לא רק צדק, גם מעשית

גם מבחינת שיוויון, וכל בחינה אחרת, החינוך בחברה על הטרדות/תקיפות מיניות צריך להיות רק על הגברים.
אם צריך לחנך את הנשים בהקשר הזה, זה רק שזה תמיד לא באחריותן והאשמה היא תמיד על מי שתוקף/מטריד, ועל החברה שמעודדת את זה.

זה לא קשור להיכנעות ושתיקה, נניח ומישהו מאיים עלי או תוקף אותי באלימות, אפשר לנסות לברוח, להיות בהלם, להתנגד, אבל אין באמת דרך נכונה להתנהג, ואי אפשר לדעת מה יקרה אם תתנהג כך או אחרת.
בכל מקרה האחריות לכך גם מבחינה מעשית היא על מי שתוקף, ועל כל הסביבה שצריכה לדאוג לבטחון שלך, ולכך שלא תיתקל באלימות.
אלימות מינית זה אותו הדבר, זה מישהו שלא אכפת לו שהצד השני לא רוצה, וגם אם מישהי תהיה חשדנית ותוקפנית כלפי כל אחד, אז ברגע שהיא כן תרצה להתקרב למישהו, אם הרצון שלה לא חשוב לו אז הוא יתקוף ויטריד אותה, בדיוק כמו שאם אתה רוצה לתקוף מישהו באלימות אתה תמיד יכול לעשות את זה.
כך שמבחינה פרקטית צריך רק ללמד את הגברים לא להיות אלימים, וכרגע מלמדים אותם ההפך.

בעניין שמחנכים את הנשים לפאסיביות שתיקה וכו', זה נכון וזה בעייתי בהרבה תחומים, אבל חשוב לא לקשר את זה להטרדות מיניות.
אני למשל קיבלתי קצת (או קצת הרבה) את החינוך "הנשי" הזה של פאסיביות וזה בהחלט פוגע בי, למשל במימוש הרצונות שלי, או בלהעז להתקדם בחיים וכו'
אבל למרות הפאסיביות שלי הסיכוי שאני יוטרד מינית קלוש בגלל שאני גבר, כך שהפאסיביות לא משנה, נשים מוטרדות כי יש גברים שמתנהגים באלימות, וכדי שזה יפתר צריך לחנך/ להעניש גברים.

avi1283

New member
בעעעע

איזה גועל, גם אני הייתי מגיב כמוך, ונראה לי שאת יודעת שזה לא אחריות שלך להגיב אחרת.
זה אחריות של כל האחרים והסביבה שכאלו שתוקפים מינית לא יסתובבו חופשי.

ואף אחד מהסובבים אותך (חברות ושות'..) לא הגיב?!?? לא כעס?

טייץ' מהמם! ואני השבוע הבנתי שאחת השמלות האהובות עלי בצבעי הקהילה

queen helen

New member
תמונה!!!!!

לא, זה קרה די מהר.
וכאמור, ניסיתי להיות נחמדה ולא התנגדתי *פייספאלם*

היא בכביסה - כאמור, לבשתי אותה השבוע

והתחוור לי שהיא בצבעי הקהילה.
מצחיק שזה קרה לנו באותו שבוע
אפילו חשבתי על זה שאני יכולה ללכת איתה להרצאות וכד' בנושא א-מיניות.

אז מה אם זה קרה מהר - גם אחרי מותר לצעוק - את יודעת...
ואת חושבת שהם לא העירו כי את לא הבעת שום התנגדות?
לא היה נראה להם לא ראוי מה שקרה שם?

queen helen

New member
לא חשבתי על זה

ועם כל הכבוד לכל העצות ׳בדיעבד׳ של כולם, אני מקבלת תחושה ששופטים אותי על מה ׳לא׳ עשיתי, וזה כבר לא נעים לי.

ממש, אבל ממש! לא התכוונתי אליך!

שאלתי היתה איך זה שלא היה צדיק אחד בסדום...
אבל כנראה שזו היתה שאלה מיותרת, כי סדום כידוע נהפכה על כל יושביה פרט ללוט.
אפילו אישתו לא שרדה בסופו של דבר...
ולוט לא היה צדיק גדול.

אני יכולה ומזדהה לחלוטין עם תחושת השיתוק.
ההבדל הוא שהסביבה לא צריכה 'לסבול' מאותו שיתוק. הם צפים מהצד.
למשל, בעבודה כשמישהו חיבק אותי פתאום, הגברים מסביב לא נשארו אדישים..
התכוונתי למשהו כזה.

queen helen

New member
כי לא התנגדתי

אז אף אחד לא חשב שזה הפריע לי.

והאמת? זה לא הפריע לי.
רק אחכ הבנתי מה באמת קרה.

niwo

New member
תקופת מבחנים

איכסה.
זה כל מה שיש לי לומר על התקופה הזאת.

כשאני לחוץ אני תמיד מרגיש שאני צריך לעשות דברים אחרים פרט ללמוד.
החלטתי לשוטט קצת בפורום אנימה בתפוז ולהפיץ את הידע שלי באנימה.
נתקלתי שם בפוסט בו "מישהי" (כן בטח, "מישהי") אמרה למישהי אחרת 'nice tits' על תמונת הפרופיל שלה.
*facepalm* היא לא מסוגלת להבין שההערה שלה היא הטרדה מינית וזה מחרפן אותי.
ותכל'ס, אין מצב שהיא בת. פשוט אין.
זה השרשור למי שתוהה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=60&MessageId=167176304

עוד תופעה מעניינת שראיתי בפורום- הבנים מתלוננים על פאנסרביס באנימה, פאנסרביס שמיועד לבנות (ולמבינים, מראים שם קטעים שמרמזים על שונן איי).
בחור אחד התלונן על כך שבסוף שיר הפתיחה הנ"ל-http://www.youtube.com/watch?v=_JNwUDrhk0s יש קטע של שונן איי וזה מציק לו.
א'. ראיתי פאנסרביס קצת יותר רציני מזה שמיועד לבנות, כמו-http://www.youtube.com/watch?v=4z92ZdHQwWA. אני מכיר בחור שפרש מהסדרה רק בגלל הקטע הזה בסדרה. וכן, אני מסכים, זה היה קטע בלי כל קשר, סתם פאנסרביס לשם פאנסרביס.
ב'. מעניין, שברגע שיש פאנסרביס שמיועד לבנות, הרבה בנים מרימים גבה ומתחילים להתעצבן מזה. אבל כשיש פאנסרביס שמיועד לבנים, בנות בד"כ נשארות וצופות בסדרה. כי הן פשוט רגילות.
אני יודע שלא כל הבנים אוהבים פאנסרביס משום סוג שהוא. ולטעמי, slapstick מדי פעם או פאנסרביס הם בסדר, אבל לא כל הזמן! ולא כשהסדרה בכלל לא קשורה לפאנסרביס. זה מעצבן! אם אני בא לראות סדרה משום שיש לה עלילה ואנימציה טובים, לא בא לי שיתקעו לי קלאוז-אפ לחזה של בחורה. די חלאס! זה מעצבן!!
כמו זה:
http://www.youtube.com/watch?v=EQnfM1Qb8RU
מה זה קשור? למה היו צריכים לתקוע את הקטע הזה כשהבחורה מתקלחת?

אני יודע שבאנימה ובמנגה, לעומת מדיומים אחרים, האובייקטיפיזציה נעשית על כל המגדרים. וכן, מחפיצים לא מעט בנים.
אבל די! לא בא לי על זה.
ועוד לא הזכרתי את המושג המזעזע הזה- traps.
http://www.youtube.com/watch?v=p26lblyev6Y
יש לי הרבה מה להגיד על הייצוג הנוראי של טראנסים, טראנסיות וג'נדרקווירים באנימה ומנגה. אבל אני אשאיר את זה להתלוננות בפני חברים שלי.

אני מצטער, פשוט הייתי צריך להוריד את זה מהלב.

בהצלחה עם כל המבחנים

ואני מבינה את העצבים על המיניות שדוחפים לכל מקום ללא צורך.
גם אותי זה משגע..
לפחות יש משהו שאתה יכול לנקות איתו את הראש בתקופות לחוצות (אנימות)

אגב, לא הבנתי אף מושג שהזכרת....

מנסה לשרוד

עוברת הרבה דברים בעיקר רגשיים ומרגישה שאין לי ממש עם מי לחלוק אותם, כי אני לא מרגישה שיש מישהו/י שיכול/ה באמת להבין את מה שאני עוברת כרגע...
וזה חסר לי..

הלחץ בעבודה מתחיל להרגע, אבל לא מספיק.
מקווה שהוא יתחיל באמת להתאזן.

כן, אני לגמרי שוקלת לחזור לכתוב יומן,

כמו בימים הטובים ההם...
רק שהימים הטובים ההם היו ימים פחות עמוסים ובעיקר נטולי שינה (סבלתי פחות או יותר כל ילדותי מנדודי שינה איומים וזה המשיך ככה עד סוף שנות ה-20), אז הלילות נהגתי לכתוב.

עכשיו אני לא מוצאת אנרגיה ו/או זמן לזה.
אבל כנראה שמקרה הזה אני אצטרך למצוא אחרת אשתגע..

למעלה