אכן
אינני בא להכליל מערכות יחסים של זוגות מיפן,
אלא שלא פעם קראתי בבלוגים וצפיתי ביו-טיוב כל מיני ביקורות על התפיסה של התפקידים במערכת היחסים היפנית. וזה מגיע גם למיטה.
למירב הבנתי (אך אני צריך למצוא מקורות קצת יותר מהימנים), התפקידים המגדריים יכולים לעבור לזוגות חד מיניים ברגעי אינטימיות.
תיאורים שכאלו לא בהכרח נפוצים במדיה היפנית.
הטלוויזיה היפנית משדרת בעיקר תוכניות וראיטי של אירוח סלבריטאים ואופרות סבון (אגב, הטלוויזיה היפנית מכוונת בעיקר לנשים, שכן יחסית (למערב) אחוז גבוה של נשים יפניות הן עקרות בית).
תיאורי האונס והכפיפות נפוצים בעיקר בפורנו היפני, בלהקות כמו AKB48 וכן, בקומיקסים פורנוגרפיים (כמו היאוי).
אני יכול לחפור שעות על גביי שעות לגביי מערכות יחסים יפניות.
אני יכול לתת דוגמא קצרה שקראתי פעם בבלוג של מישהי מחו"ל שגרה ביפן. היא סיפרה שהיא כשהיא הייתה מקיימת יחסי מין, הרבה פעמים הגברים שהיו איתה השתתקו פתאום. הם היו בשוק מכך שהיא מאוד אקטיבית. הם רגילים שרק גברים אקטיבים במיטה. אישה נעלה נחשבת לכזו שלא מרבה לזוז. אגב, אישה שכזו מתארים כדג טונה (וזה נחשב מכובד). הם סיפרו לה שבעקבות ההתנהגות שלה הם לא ממש ידעו מה לעשות והרגישו שהם אמורים להיות ה-"נשים" במקרה הזה.
זה נשמע הזוי, אבל שמעתי את זה כבר כמה פעמים.
וכן, בפורנוגרפיה שם מקובל להציג תמונה שאני, לפחות, מגדיר אותה בתור אונס. כשאדם אומר 'לא', זה לא!.
http://www.youtube.com/watch?v=VxW_YW_2l9M