סיכום שבועי

queen helen

New member
וואו - זה גאוני!

מקווה שיהיה שבוע רגוע יותר בעבודה (לפחות יש רק 4 ימים), ובלי עבודה ביום שישי!

ועכשיו - לכי לעשות שיעורים!

...

אני הייתי כל השבוע חולה.
רוב הזמן בליתי במיטה, עם ערמות בלתי נגמרות של טישו.

בשלב מסויים חשבתי שזה פשע שאני בבית ולא עושה כלום, אז ניסית להשתלט על הבלגן שיש לי עם ארון הבגדים של הבנות.
התוצאה:כל הבית מלא בגדים שצריך למצוא את הדרך לחזיר אותם לארון

שיר:
שלח לי מלאך

Larik

New member
מילואים...

אז השבוע היו לי מילואים....
בתור טכנאי אלקטרואופטיקה, הקטע המבאס אצלי זה- שיש מלא עבודה, או שאין עבודה בכלל. למזלי הכנתי את עצמי לרגעים הקשים, והשלמתי צפייה בסדרות בזמן שלא היה מה לעשות- הצלחתי לראות 15 פרקים של The Big Bang Theory וסרט תעודי שנקרא The Other F Word.

במהלך המילואים נוכתי לדעת שזה בלתי אפשרי לדבר עם דתיים על נושאי אמונה. הם מדברים הרבה, ואומרים שטויות במסווה של דברים חכמים.
אז יצא לי לדבר עם בחור חרדי, וזה בהחלט נשמע שהוא אומר דברים משמעותיים, אבל אחרי שתי שניות שחשבתי על מה שהוא אמר, הבנתי שמה שהוא אמר זה בעצם שטויות, וכשבאתי להגיב הוא כבר החליף נושא והתגובה שלי היתה לא רלוונתית יותר.

בנוסף שאר המילואימניקים שהיו איתי, הם אנשי היי-טק עם תארים בהנדסת תוכנה, חשמל או whatever. לא שזה רע, רק שכל נושאי השיחה היו קשורים לפרנסה, לימודים, מחירי נדל"ן, צמיחה דמוגרפית של אוכלוסיות שונות בעולם..... ועוד הרבה נושאים שממש לא מענינים אותי.
Hell אני גם ככה עובד רוב הזמן, והחיים שלי משעממים... אז למה לדבר על זה בשעות הפנאי?

שיר של קייט פרי (I Kissed a Girl) רק בגרסת ג'ז - והגרסה הזו הרבה יותר טובה לטעמי
http://www.youtube.com/watch?v=CaLWotyJ258&feature=player_detailpage#t=27s

Larik

New member
אגב The Other F Word סרט מומלץ

תודה לקוייני, בזכותה גיליתי אותו.

בכללי מסופר שם על כוכבי להקות פאנק של שנות ה 80-90, ובעצם מה קרה להם אחרי שהם התחתנו, הקימו משפחה ונולדו להם ילדים.
מסתבר שלמרות אורח החיים חסר האחריות שהיה להם בצעירותם, זה לא הפריע להם להפוך לאבות למופת.
חלקם עדיין מופיעים למרות שהם 40+, אבל הם עושים את זה בתור אמצעי לפרנס את המשפחה, ולא בשביל להלחם בממסד.

הנה טריילר
http://youtu.be/zZkWHZ3hJtY

למי שלא הבין המילה היא Father

queen helen

New member
קוויני מודה על הקרדיט

ושהזכרת לה שהסרט קיים, ושאולי כדאי גם לצפות בו...

אתה תגלה ששיחות עם דתיים

זה לא משהו פשוט. הם מתחילים עם אסיומות מסויימות שקיימות בשבילם ולא בשבילך. לכן אין טעם בכלל לדבר איתם. אתם לא משדרים על אותו קו. שלא לדבר סותרים את עצמם:
אם דברים רעים קורים הם יאמרו: "אלוהים בוחן אותנו"
ואם תשאל, למה ברא אלוהים את העולם בשישה ימים, הם יגידו "אני לא אלוהים, לא יודע".
ז"א לפעמים הם אלוהים ויודעים מה הוא חושב, ולפעמים הם לא

זה מה שנקרא פיצול אישיות שבד"כ מאשפזים במוסד לפסיכים אבל אם אתה "מאמין באלוהים" אז יש לך חסינות XD

Larik

New member
אני דוקא מנסה לעבוד במסגרת האקסיומות האלה

יש הרבה דברים לא הגיוניים בדת, וזה לא משנה אם מניחים מראש שאלוהים קיים או לא.
ברגע שאני יוצא מנקודת הנחה שאלוהים קיים זה הרבה יותר קל להסביר שמה שקיים בתנ"ך זה לא ממש הגיוני.

הבעיה היא שהבן אדם לא מוכן לשים לב למגרעות שלו, או שהוא חי בעולם הזה כל כך הרבה זמן והוא מוצא הגיון איפה שאין.
למשל התחלתי את השיחה בקטע שאפשר לצחוק על נוצרים כי הדת שלהם לא הגיונית, הבן אדם ישר הסכים והוסיף שאפשר לצחוק על המוסלמים.
ברגע שאזכרתי שמצוות שבת גם די לא הגיונות ואפשר לצחוק על היהדות בקטע הזה אז הוא, התחיל להסביר שאין מה לצחוק וזה הכל הגיוני.

חחחח, איך אני מכירה את זה

יש את הקטע שכל מי שגדל בציבור הדתי מכיר:
בתנ"ך יש המון ספורים לא הגיוניים ותמיד מסבירים אותם בכל מיני דרכים של נפלאות דרכי האל.
כמו למשל העובדה ששרה הרתה בגיל הבלות. הרבה אחרי שהיא כבר לא היתה פוריה.

כל זה לא מפריע להם לצחוק על 'מריה הבתולה'.
אני תמיד שואלת אותם - מה ההבדל?

אבל שרה לא היתה בתולה. היא סתם היתה זקנה.

זה ההבדל XD

אין פלא שלא הקשבתי כל כך בשיעורי תנ"ך. הכל היה נשמע לי יותר כמו סיפורי אלף לילה ולילה מאשר משהו רציני.

אני חושבת שנושאי השיחה, יותר משהם קשורים

לעיסוק שלך, הם קשורים למצבך בחיים.
גם אם הם לא היו מנהדסים, אלה טכנאים כמוך, הם כפי הנראה עדיין היו מדברים על נדל"ן, פרנסה וכד', פשוט כי זה מה שמעסיק א/נשים בגיל מסויים בו מקימים משפחות ויש ילדים...

אני ממש אוהבת את השיר הזה של קייטי פרי.
שונאת ג'ז....

יש א/נשים עם חשיבה 'מבוגרת'

אני גם הייתי כזו.
כבר בתחילת התיכון הייתי עסוקה במה אני אלמד אחרי השירות הלאומי שייתן לי מספיק פרנסה וכמה ילדים יהיו לי וכמה עולה דירה.

חלק מהתהליך שעשיתי אחרי הגירושים, היה גם להפסיק להיות יותר מידי טרודה בשאלות האלה.
אז נכון שהיום הם חלק משמעותי מחיי מכורח הנסיבות, אבל למדתי לתת להם את המינון הנכון.

א/נשים שכבר סיימו תואר, באופן טבעי נמצאים כבר בשלב הזה.

למעלה