סיכום פס"ד

LirLir23

New member
סיכום פס"ד ../images/Emo63.gif

האם אתם מסכמים כל פס"ד שאתם מתבקשים לקרוא? כמה זמן, לטעמכם, אמור לקחת סיכום פס"ד? מה השיטה שלכם לסיכום פס"ד? ולמה...אבל למה...זה לוקח לי שעות?

Kiru

New member
ממש לא

כמעט לכולם יש סיכומים משנים קודמות (בדר"כ יותר מאחד לכל פס"ד).

B L I M P

New member
ממש תלוי

בתחילת השנה כשאני עוד מלאת מוטיבציה אני קוראת ורושמת לעצמי בנקודות מה הלך שם. אני משערת שעוד שבוע, במיוחד אחרי שתגמר השביתה ויהיו לי עוד קורסים במשפטים, אני אפסיק. אבל נגיד את זה ככה - אני לא מסכמת מספיק טוב כדי שאפשר יהיה אח"כ ללמוד מזה (זה גג מספיק לי כדי לקבל מושג על מה מדבר המרצה)

הייבי

New member
עם הזמן זה לוקח פחות זמן

מסכמים כל מה שקוראים, לא קוראים כל מה שמתבקשים (למרות שאני ילדה טובה ודיי קוראת את הרוב..) בעיקרון, מה שלא קוראים/מסכמים משיגים סיכומים של מישהו אחר שקרא+סיכם או משנים קודמות. סיכום זה מיומנות, בעיקרון זה יכול לקחת משעה שלמה ויותר ועד 10 דק' ופחות- זה תלוי באורך פס"ד, כמה הלכות לעומת כמה בלבלת היו בו וכמובן כמה את מיומנת. השיטה שלי- פותחת קובץ במחשב, רושמת את ההליך (מספר+צדדים+שופטים). עכשיו לוקחת את הפס"ד ליד ומתחילה לקרוא, כשאני מגיעה למסקנה שיש לי את עיקרי העובדות- אני מקלידה אותן למחשב. בעיקרון אני משתדלת שהעובדות יהיו קצרות ויכללו את עיקרי הדברים, בעיקר כאלה שיעזרו לי להיזכר על מה מדבר הפס"ד ואת העילה העיקרית לערעור (אני כבר מזמן לא מטרידה את עצמי בשאלות משפטיות). עכשיו זה רק אני והמרקר- קוראת, ממרקרת מה שנראה חשוב. כשסיימתי, פשוט יושבת להקליד את הפסקאות שמירקרתי, לפעמים קצת משנה ניסוח כדי שזה יהיה הגיוני (בכל זאת, לא תמיד מדובר בהלכה מנוסחת היטב, אלא בהלכה ששולפים מתוך פסקה) וזהו. יש שמעדיפים לעשות קופי-פייסט מקובץ של הפס"ד- אני גיליתי שהסיכומים יוצאים לי פי שתיים באורך ככה. והכי חשוב- אל תדאגי, זה באמת מיומנות נרכשת, בהתחלה הייתי יושבת שעות על כל פס"ד. עם הזמן גם מכירים את השפה המשפטית, גם את הסגנון כתיבה של השופטים (אז יודעים מתי צריך לקרוא ומתי אפשר לרפרף + מוציאים פחות הלכות, כי יודעים לסנן יותר טוב), ומעל לכל- ההקלדה העיוורת משתפרת ולוקח פשוט פחות זמן להקליד את זה...

למעלה