סיכום פגישות?

זו לא בעייה

אלא מטרה נפרדת.
יש אנשים שמגיעים לטיפול ויש כאלה שמגיעים לחוות דעת
מבחינת המטפל, מדובר בהתכוונות אחרת (לעתים התשאול אחר, עושים שימוש ביותר כלים סטנדרטיים ואבחונים), התשלום אחר וכד'.

אתה הגעת לטיפול ומבקש מהמטפלת להשתמש בתכנים שעלו שם לשם חוות דעת. לא יודעת אם זה אפשרי - בעיקר כי איני יודעת אם עלו כל התכנים שצריך בשביל חוות דעת.

לחוות דעת יש תוקף משפטי. למתמחה בכלל אין אפשרות לחתום על כזה.

dontevenknow

New member
אז אנחנו כנראה

לא מדברים באותם מושגים...
בחוות דעת התכוונתי פשוט, נקודת מבטה על הניתוח הטיפולי. כמו שאלון ציין, כל מטפל יוכל לראות את זה אחרת.
לא התכוונתי חוות דעת משפטית, או משהו ספציפית. פשוט נקודת מבטה ונקודת המבט של הטיפול שעברתי אצלה.
זה לא שהיא הייתה צריכה לאבחן אצלי X. באתי לטיפול, קלאסי.

אבל כל מסמך

פורמלי שיוצא חתום על ידה הוא מסמך משפטי גם אם לא התכוונת לכך שהוא יהיה
בעוד 5 שנים תוכל לשלוף אותו ולעשות ממנו מטעמים.

לכן לא ממהרים להעביר לך משהו כתוב שהוא חוות דעת.

מה כן? התיק הרפואי הוא שלך ואתה יכול לקבל ממנו העתק
בהתאם לסעיף 18 (א) לחוק זכויות החולה , מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי , מידע מהרשומה הרפואית, לרבות העתק הרשומה, המתייחס אליו (למעט מקרים חריגים כמפורט בסעיף 18 (ג) ).
הגורם המטפל רשאי לגבות תשלום עבור צילום התיעוד בהתאם לתעריפון משרד הבריאות
מה עוד? אסור להתנות את מסירת המידע בהחתמת המטופל על מסמך כלשהוא, לרבות כתב וויתור על סודיות רפואית. למה? כי התיק שלך ואתה לא מוותר לאף אחד לקרוא אותו מלבדך.

dontevenknow

New member
אני מבולבל

לפי מה שאת אומרת, כל סיכום טיפול הוא למעשה מסמך משפטי. אז על מה דובר בתחילת השרשור?
ובכל מקרה, אני לא חושב שעל זה היא חשבה כשדיברתי איתה על זה.

לגבי הכתוב בחוק, זה בדיוק מה שאני תוהה,
הרי אין לי מושג מה יש ב"תיק הרפואי" שלי, היא מנהלת אותו. מבחינתי הוא לא קיים. לכאורה הכל בראש שלה. אז מה אני אמור לדרוש?
המסמך היחידי שקיים הוא סיכום האינטק, שאני בהנחה שכן תקף לאמור במה שציטטת.

מה גם שהחוק לא מתייחס לסיכום, עד כמה שאני מבין. אז אין חובה ממשית לדבר? (ואם כך, אז שוב, על מה דובר בתחילת השרשור)

לא מבינה מה מבלבל אותך

אתה מבקש סיכום שהוא דעה (חוות דעת) של המטפלת ועיבוד של מה שאמרת. אמרת בלה בלה בלה, ואתה רוצה שתכתוב על סמך הבלה בלה בלה מה זה אומר לדעתה, איזה בנאדם אתה, מה אתה יכול, מה לא יכול, או דברים דומים.

לסיכום כזה היא לא מחויבת.
את דעתה המקצועית על מי אתה ומה אתה היא שומרת בכתיבה המלווה את תהליך הטיפול וזו חשיבה של בינה לבין עצמה והמדריך שלה.

למה היא כן מחויבת? למה שיש בתיק: מתי הגעת, כמה פגישות, מה אמרת באינטייק (לא מה היא חושבת על מה שאמרת ואיך זה משפיע על מה שזה לא יהיה)... כמו כן משהו על המהלך, על זה שאתה רוצה להפסיק וכו'
זה הסיכום עליו היא מחויבת והוא יהיה בתיק שלך, שאותו אתה רשאי לקבל כמסמך מצולם אם תבקש.

יש סיכום ויש חוות דעת. כשאתה מבקש חוות סיכום, בעצם אתה יכול לקבל את הצילום של התיק שיכלול אבחנה, כמה מילים על כל פגישה וסיכום הפגישות באופן יבש ועובדתי.

בחוות דעת, אותה לא תקבל כי מראש לא הגעת לקבל חוות דעת, אמורים לענות על איזו שאלה שלשמה מגיעים לחוות הדעת. למשל "האם הנ"ל יוכל לחזור לעבודתו הקודמת?" בחוות הדעת כתובים הדברים שלפי הבנתי אתה רוצה שיכתבו בסיכום.
כלומר, את המשמעות הפסיכולוגית של הדברים שאמרת והשפעתם על חייך או העתיד שלך או התפקוד שלך או מה שזה לא יהיה.
את זה לא תקבל.

dontevenknow

New member
אז שוב,

אני לא חושב שאנחנו מדברים באותם מושגים. לא ביקשתי לקבל תשובה ל"מה אני יכול" או "האם אני כשיר ל__", לא באתי מטעם משהו או למטרה מסוימת.
באתי לטיפול. כשאני אומר שאני רוצה את הדברים מנקודת מבטה, אני מתכוון - אני רוצה את מה שבאתי אליו לטיפול. באתי כדי שהיא, בתור בעלת המקצוע, תוכל לחדד אותי על הבעיות שמציקות לי ואיך ניתן לפתור אותם.
וזה בדיוק מה שאני רוצה, את הדברים המנותחים הללו, שמן הסתם הם בראייתה. אני מתכוון לעובדה שהיא אמרה למשל שיש בי דפוס של הימנעות. כל מסמך האינטק מפרט את זה בדיוק, לפי ניתוחה.
אילו צדדים היא זיהתה בי, אלו סכמות קיימות וכו'.
זה מה שאני מצפה לקבל. המסמך לא קובע כלום. היא לא קובעת שאני כשיר ל-X או איך זה משפיע על Y, את התפקוד שלי, או את המשמעות הפסיכולוגית. לא ביקשתי דבר כזה. לא ביקשתי הסקת מסקנות.

נתונים יבשים כמו מתי הגעתי, כמה, ומה אמרתי, לא יועיל לי בשום דבר, לא בשביל זה באתי לטיפול. אני מודע לדברים שאמרתי, באתי כדי לקבל הכוונה מקצועית, לחדד את הדברים ולמצוא להם פיתרון.
את בעצם אומרת שהיא לא חייבת לספק דעה מקצועית. כל הטיפול הוא דעה מקצועית, אז מה הרעיון?
ומה עם המסמך המסכם של האינטק, האם זה גם מסמך משפטי של דעה מקצועית?

רק כדי לחדד עוד יותר:
מבחינתי כשהיא אומרת לי שיש לי דפוס של הימנעות, זאת חוות דעתה המקצועית. בתור פסיכולוגית, היא זיהתה שיש בי דפוס של הימנעות.
וכן הלאה, נכון לכל הדפוסים שהיא זיהתה בי, ונכון לכל הנקודות להמשך שהיא מאמינה שעליי ליישם בשביל לפתור אותם.

אני 99% משוכנע שאת לא מבינה לגמרי למה אני מתכוון. מקווה שעכשיו זה יותר מובן...
בכל מקרה, תודה על העזרה והנכונות.

הדפוסים שהיא זיהתה

ואמרה לך הם באמת משפטי חוות דעת/פרשנות
היא לא תכתוב לך אותם בסיכום כי בשלב זה של ההיכרות ביניכם זהו לא משפט מוחלט וחקוק באבן, אלא, סוג של משוב.
בטיפול משתמשים במשפטים כאלה כדי לבדוק איתך אם אתה מתחבר אליהם, האם זה משהו שהיית רוצה לעבוד עליו בטיפול וכו'

dontevenknow

New member
הסכמתי לפגישה נוספת.

תודה לכולם פה על התמיכה, ואולי אעדכן בהמשך (מרגיש שחפרתי לכם מספיק
).

למעלה