סיכום פגישות?

dontevenknow

New member
סיכום פגישות?

היי לכם,

לאחרונה אני מתלבט אם לעזוב/להפסיק טיפול עם הפסיכולוגית שהתחלתי איתה.
סיימנו את תקופת ההיכרות ("אינטק"?) ממש לא מזמן, אבל אני מרגיש שאני יוצא מהפגישות בתחושה ממש לא טובה, כאילו זה רק מדכא אותי עוד יותר.
רציתי לדעת, במידה ואבחר להפסיק את הטיפול אצלה, האם אני זכאי לקבל סיכום פגישות/טיפול ממנה? (זוכר שקראתי את זה פעם)

מקווה שזה המקום הנכון לשאול..
תודה מראש.

לגבי סיכום טיפול

ודאי שאתה זכאי לקבל מסמך סיכום טיפול. מתוקף "חוק זכויות החולה", זכותו של אדם לקבל כל מסמך הנוגע לטיפול שלו.

dontevenknow

New member
קודם כל,

תודה - לא הכרתי את החוק הזה (עיינתי עכשיו), ולא שהוא תקף לטיפולים פרטיים כאלו..

ובכל זאת, מה הסיכום אמור לכלול? סיכום כל פגישה, סיכום טכני באשר לרקע שלי או סיכום כללי של הניתוח הטיפולי?
האם הסיכום של האינטק הוא מספיק (שכחתי את השם הרשמי)?
בנוסף, כאשר שאלתי לגבי אם אוכל לראות את הדפים שהיא מסכמת בזמן הפגישה, היא השיבה שלא. אם כך, אני מניח שזה חלק מ"ואולם תרשומת אישית של המטפל אינה חלק מהרשומה הרפואית." (ואם כך, "כל מסמך" זה אינו מדויק)

ושאלה קצת יותר אישית,
האם את חושבת שהעובדה שאני יוצא בתחושה לא טובה היא סיבה מספיקה לעזוב, או שמא זה משהו שאני "צריך לעבור", אולי ירידה לשם עליה, אולי זה חלק מהטיפול?
ד"א, האם העובדה שהפסיכולוגית הנ"ל בתקופת התמחות יכול לשחק תפקיד? (במקצועיות וכו')

שוב - תודה רבה!

סיכום

לתקופת טיפול שהסתיימה מגיע לך על פי דרישה גם אם מדובר בטיפול פרטי.

תחשוב על מוצר שאתה קונה בכספך, ואתה רוצה תיעוד על רכישה. או קבלה, או תעודת ביטוח אם גם וגם.

סיכום טיפול בנוי בצורה די שבלונית
בהתחלה קצת רקע עליך, סיבת פנייה, מצבך הקליני בעת התחלת הטיפול, באופן כללי מה היה בפגישות (לפעמים גם כמה פגישות היו), האם נעזרתם בייעוץ חיצוני, תרופות, טיפולים אחרים... ולבסוף מצבך הקליני בסיום הטיפול
אם מדובר בסיום שיזום על ידיך, גם זה יהיה כתוב שם

ולשאלתך השנייה. זה שאתה יוצא בתחושה לא טובה מכל פגישה משאיר אותך בצומת בה עליך להחליט מה אתה עושה
1- אתה יכול לעזוב
2- אתה יכול להחליט שאתה לוקח אחריות להרגשות שלך, אומר למטפלת שאחרי כל טיפול במקום להרגיש מחוזק אתה מרגיש מוחלש והדבר פוגם בתפקוד שלך.
3- הכי חשוב: הצב לעצמך מטרות טיפול. מה אתה רוצה להשיג. בשביל מה באת? חדדו ביחד את המטרות הללו והתחילו לעבוד באופן פחות עמום.

תקופת התמחות לא יכולה להעיד על כלום למעט זאת שהפסיכולוגית מקבלת הדרכה על הטיפול בך. כלומר שכל מה שתביא כאתגר לטיפול לא רק יעזור לך, אלא גם יעזור לה ללמוד איך לעזור לך.

dontevenknow

New member
אם מדובר

על סיכום שבלוני, שלא נכנס לעומקי הפרטים, אז אני לא בטוח כמה הוא יעיל באמת כמסמך מסכם..
עם זאת, הסיכום של האינטק, במידה ואוכל לקבל אותו, מכיל באמת פירוט של כמה דפים על הרקע/בעיות (סכמות ושאר הדברים שאני לא זוכר).

לגבי הצומת שלי:
אכן העלתי את ההרגשות האלה בפגישה שלנו, ולא הרגשתי ממש שזה עשה משהו. להפך, מיד אחרי הפגישה הזאת לקחתי הפסקה של שבועיים.
היום העלתי את התחושות האלו שוב, בפגישת "הפרידה". היא חושבת שזה חלק מדפוס שלי, של הימנעות. שהעובדה שאני רוצה להפסיק זה אני למעשה נכנע לדפוס הזה, במקום להתמודד איתו (וגם אם לא נעים, צריך לעבור את זה).
אמרתי לה שיכול להיות שזה אכן כך, אבל אני מרגיש שזה משפיע עליי בצורה לא טובה, ואני לא יכול להרשות לעצמי להיות מוטרד מזה כשאני מנסה ללמוד בימים אלו לפסיכומטרי, ואני מעדיף לבנתיים, לפחות באופן זמני, להפסיק.
אמרתי לה גם על חוסר סיפוק מהפגישה, שאני לא מרגיש בקידום ותוהה לגבי הדרך אותה אנחנו עושים. היא שוב טענה שזה חלק מהבעיה שלי.
אין לי כל דרך לדעת האם זו חלק מבעיה, או שמא אני באמת לא מסתדר עם דרך הטיפול.

גם את עניין המטרות העלתי, זה באמת עניין שהוא לא תמיד ברור לי. הרבה פעמים אני צריך להזכיר לעצמי (ולא תמיד אני יודע) מה אני רוצה לעשות ומה אני רוצה שיקרה.
היא אמרה שלא תמיד חייבים לדעת את המטרות, שזה בסדר. לפעמים צריך עוד "לגשש" בשבילם.
אני חושב גם שיש לי בעיות מגוונות כך שאני לפעמים מאבד את עצמי בהם, ולא מצליח להתפקס (ובגלל זה צריך להתרחק לפעמים, להתאפס, ולהבין למה הגעתי).

תקופת התמחות -
היא מקבלת הדרכה ספציפית עליי כמטופל? כלומר היא משתפת אנשים נוספים בתהליך הטיפול שלי ומקבלת הדרכה בהקשר הזה? אם כך אז ממש לא ידעתי על זה.

בתוספת לדבריה של יעל:

האינטייק (intake) הוא עוד לא הטיפול עצמו, אלא רק ה"כניסה" לתהליך הטיפול.
זה השלב שבו אתה מספר למטפל הפוטנציאלי מי אתה, ומה הבעיה בה אתה רוצה לטפל.
זה עוד לא השלב בו מטפלים בבעיה.
יכול להיות שיצאת מהאינטייק במועקה, כי רק דיברתם על הבעיה, ועוד לא דיברתם על פתרונות.

מצד שני, יכול להיות שבאמת המטפלת הזאת לא נעימה לך. את זה רק אתה יכול לדעת... או להרגיש בהמשך.

avishaypsy

New member
בתוספת לתוספת...

ייתכן שיש אפשרות רביעית:
המגע עם הבעיות שבגללן הגעת לטיפול הוא כשלעצמו יוצר תחושה לא נעימה.
נכון שהטיפול אמור להקל על מצוקה, אבל אי אפשר לעשות את זה מבלי לעבור "דרך" הדברים ואז גם להרגיש את הרגשות הנלווים.

בהצלחה!

dontevenknow

New member
קרה לי ההפך,

באינטייק הייתי ממש בסדר. לא השפיע עליי לרעה לדבר על עצמי ועל הבעיות שלי, לפעמים אף יצאתי בהרגשה טובה.
האינטייק גם לקח לנו המון זמן, בערך חודשיים במתכונת של פעמיים בשבוע.

דווקא עכשיו, כשלכאורה אמורים להתחיל את הטיפול, נתקלתי בקשיים.
יכול להיות שזה קשור לעובדה שבאינטייק בעיקר אני דיברתי, ועכשיו זה יותר דו שיח. יכול להיות שזה כי אני לא מצליח להבין את הדרך שהיא הציעה, ואני לא מצליח להבין איך אני יוצא מה"מבוך" הזה.
העלתי היום את הסיבות שעלולות להיות קשורות, והיא טענה שזה דברים שקשורים אליי ולא לטיפול. אמרתי לה, למשל, שאני מרגיש ביקורת והעלאה של 'בעיות' חדשות שלי שצצות מצידה בכל פגישה.
היא אמרה שהיא לא פה כדי שיהיה לי נוח, אלא כדי לשרת את המטרה היותר עילאית של פתרון הבעיות, ולכן גם אם קצת לא נעים, זה למטרה הכוללת (בדיוק האפשרות הרביעית שאבישי הזכיר למעלה).
סה"כ, זה נשמע כמו משהו שאפשר להעריך - ועדיין.

תודה על תגובתך.

dontevenknow

New member
אז היום....

החלטתי להפסיק, לפחות זמנית. אני חייב להגיד שהיא לקחה את זה קשה.
הרגשתי עוינות מצידה, כאילו ברגע היא הפכה לקרה כקרח.
כאשר הייתי באמצע לחשוב/להגיד משהו, היא טרחה לציין "רק שים לב שיש לנו עוד דקה" (היא אף פעם לא אמרה דבר כזה). ישר אמרתי "אז לא משנה".
ואז היא אמרה "אוקיי. אז שיהיה בהצלחה" (עם תחושה של "הדלת שם- ביי").
אח"כ שאלתי אותה, במידה וארצה לסיים את זה רשמית, הבנתי שמגיע לי סיכום טיפול מסוג כלשהו (לא ביקשתי אותו, פשוט התעניינתי לדעת).
היא אמרה שהיא לא מכירה דבר כזה ולמי זה מיועד.
אמרתי לה שבשבילי. היא לא הבינה למה. היא אמרה שבמקרה שעוברים למטפל אחר עושים וויתור סודיות ע"מ שהם יוכלו לדבר אחד עם השני.
אמרתי לה שאני לא מדבר על זה, אלא על סיכום טיפול, ושמוזר לי שהיא לא מכירה, כי הייתי בטוח שזה משהו ידוע. היא אמרה שאם אני רוצה סיכום טיפול, אני צריך לבוא ולדבר איתה על למי זה מיועד ולמה.
אמרתי לה "כלומר, לשלם על עוד פגישה?" היא השיבה שכן. פה כבר הייתי דיי המום.... אמרתי לה טוב, עזבי, אני אבדוק את זה.
כל חילופי המילים האחרונות שהיו לנו היו במבטים קרי רוח מצידה. גם כשחשבתי לעלות את עניין האווירה העכורה (כי היה ברור לי שכך בטוח לא אחזור), הרגשתי שהיא סופרת את השניות שאני עדיין שם.

יצאתי בטעם ממש רע והופתעתי מאוד מהגישה שלה שהתגלתה פתאום (לא עניין של מי צדק, עניין של התנהלות).
אחרי שעה בערך מהפגישה, כשאני עוד נסער (עד עכשיו עסוק בזה), היא התקשרה אליי.
אמרה שחשבה על הפגישה והיא "מזמינה אותי" לפגישה נוספת (הנוסח של "מזמינה" מצחיק אותי כי הרי אני משלם על זה) שתיועד ספציפית לסיכום הטיפול.
אמרתי לה שיצאתי בטעם מר והיא אמרה שהיא גם הרגישה בזה, והיא רוצה לנסות ולתקן את זה בפגישה נוספת. אמרתי לה שאחשוב על זה.

עכשיו אני מתלבט אם כדאי להשקיע בפגישה נוספת ע"מ ליישר את ההדורים, אחרי פגישה מאכזבת ומשבר אמונה. האם זה יועיל והאם זה יקדם.
הייתי מעדיף שלא לוותר עליה אחרי כ"כ הרבה פגישות (שגם לא קידמו אותי). אבל קשה לי להגיד אחרי זה.

dontevenknow

New member
שאלה טובה.

דבר ראשון, יש לציין שלא ביקשתי לקבל סיכום, רק התעניינתי לגבי הזכויות שלי בהקשר הזה.
גם להחזיק מסמך כזה ברשותי יכול להיות מאוד בעייתי.

ובכל זאת, למה שאני ארצה סיכום?
מאוד פשוט, הלכתי לטיפול במשך 3 חודשים אינטנסיביים מבחינתי, אני רוצה לקבל איזשהו סיכום של החודשים האלו,
לקבל את ההתרשמות שלה מהטיפול והנקודות שלה להמשך. לא לצאת מהטיפול "בידיים ריקות", כי גם ת'כלס לא הספקנו לעשות משהו ממשי.
אני חושב על זה כמו ללכת לרופא במטרה לקבל אבחון ודרכי טיפול. ברור לי שזו הפשטה של התהליך, אבל זה אותו רעיון.
נשמע לי הגיוני שהלכתי לטיפול בשביל לקבל את הדברים האלו, ואומנם סיימתי (במידה ואסיים) לפני שעשינו משהו ממשי, אבל שאקבל איזשהו סיכום ביניים ולא אצא משם בלי כלום.
שורה תחתונה, ובמידה וזה בזכויות שלי, אני ארצה לקבל את זה (כלומר, אני לא מבקש איזה משהו הזוי).
חוץ מזה שרוב הדברים רשומים במסמך המסכם של האינטק, ולא נדרש באמת סיכום מיוחד.

הסיבה השניה היא במידה ואלך לפסיכולוג חדש, הסיכום של הטיפול איתה יוכל לעזור לי שלא "לבזבז" עוד מס' חודשים על היכרות.

זוהי תחושתי, לפחות. מוזמנים לחלוק עליה.

האמת:

מאד מוזר לי שהפסיכולוגית מגדירה תהליך שנמשך 3 חודשים, פעמיים בשבוע, כ"אינטייק".
מדובר על משהו כמו 20 פגישות?
מעולם עוד לא שמעתי על אינטייק כזה ארוך.

dontevenknow

New member
מתקן..

לא התחלנו ישר בפעמיים, עשינו סה"כ 16 פגישות (מרגיש יותר), הייתי אומר שבערך 12 מזה הלך לאינטייק+סיכום שלו...
אני ביקשתי פעמיים אחרי שראיתי כמה איטי זה (אגב, גם האינטייק ייאש אותי לפעמים, אבל לא באותה מידה).

עדיין

נשמע לי ארוך מאוד בתור אינטייק.

אם אתה לא בן שמונים או משהו, אינטייק אמור להימשך, למיטב ידיעתי, פגישות ספורות.

אם אני טועה -- אשמח אם יתקנו אותי המטפלים בפורום.

dontevenknow

New member
בן 21,

ועוד רציתי לציין שהיינו חלוקים בדרך הטיפול ורק על זה דנו נוספות.

מה שכן, אני יכול להודות שגם לי לא היה פשוט להניח את כל הדברים על השולחן באופן מיידי, היו דברים שאמרתי רק בפגישה 4/5.

dontevenknow, בקשתך אינה הזויה

אולם אינה שגרתית.

רשימותיו של מטפל מיועדות בדר״כ לצרכים אישיים: לתעד בכדי לזכור פרטים טכניים של המטופל; לזהות ולאתר קווי אישיות ודפוסים החוזרים על עצמם; ולהעלאת השערות ראשוניות באשר לאבחנה DSMית אפשרית.

כשמטופל מבקש לראות רשימות אלה, אני כמטפל הייתי תוהה ביחד איתו מה עומד מאחורי הבקשה: רצון להבין על עצמו דברים שלא מסופקים ישירות מהטיפול, רצון לעמוד על טיב היחסים עם המטפל ולדעת ׳מה הוא חושב עלי׳, ועוד.

בקשתך היא בעייתית כי היא באה במקביל לדרישת סיום הטיפול. אי לכך, יתכן שהמטפלת חוותה את בקשתך כעוינת וכמיועדת לפגוע בה בעתיד באופן כלשהו. רק יתכן.

בכל אופן, בין אם תקבל הסיכומים ובין אם לאו - אני לא חושב שאתה יוצא בידיים ריקות כלשונך. למדת משהו מההתנסות הזו על עצמך כמטופל ועל צרכייך הטיפוליים. ובלאו הכי לא ניתן יהיה לעשות שימוש ברשימות עם מטפל עתידי בכדי ׳לדלג׳ על שלבי ההיכרות והאינטייק, כי כל טיפול הוא סיפור חדש וטרי, ואף מטפל לא רואה בדיוק את אותו המטופל - גם אם אתה אותו אדם בדיוק.

dontevenknow

New member
צריך לחדד,

לא ביקשתי לראות את רשימותיה האישיות.
לגבי זה שאלתי בפגישה ראשונה/שניה אם אוכל לראות, והיא השיבה שלא, ומאז לא העלתי את זה, אני מבין ואין לי בעיה.
מה שהתעניינתי לגביו זה סיכום של הטיפול, לא הרשימות האישיות שלה.. בדומה למסמך המסכם של האינטק (שנדמה לי קוראים לו "המשגה"?).
קצת רקע, הבעיות שהובחנו, סכמות, מטרות הטיפול, נקודות להמשך, וכו'. זה מסמך שעברנו עליו ביחד. לא ביקשתי להציץ למאחורי הקלעים בכח, אלא סיכום של הדברים המנותחים מנקודת מבטה.
פשוט להרגיש שיש לי סיכום של מה שעשינו כל הזמן הזה, ולא יצאתי ככה. ולא סתם ישבתי 16 פגישות ודיברתי לאוויר. לא יודע, לי זה נשמע מאוד הגיוני.
זה בא ביחד עם הדרישה לסיום הטיפול, מן הסתם, כי מדובר על סיכום בעקבות זה. אני לא רואה איך זה עלול לפגוע בה..

יתכן שלמדתי משהו ואיני מרגיש זאת באופן ישיר. עדיין לא יודע להגיד האם אני הבעייתי פה או שמא באמת לא מסתדר עם דרך הטיפול.
לגבי מטפל חדש, ברור לי שזה סיפור חדש, וגם אני לא בטוח שארצה להעביר את ה'מטען' מהטיפול הקודם. אולי עדיף להתחיל בדף חדש. אבל לא ציפיתי לדלג על שלב ההיכרות, אלא אולי לזרז אותו,
אפילו לא בכוונה לתת לו את הסיכום וזהו. אלא שהסיכום יהיה בידיי, ואני אשאב ממנו דברים שרצוי לדבר עליהם, מניסיון עם טיפול קודם.

וגם בלי קשר לזירוז התהליך, אני מדמה את זה למצב שבו אני הולך ל"דעה שניה", ורוצה שיהיה בידי הדעה הראשונה ע"מ להרהר בהבדלים ולחשוב מה נתפס בצורה נכונה יותר.

dontevenknow

New member
אגב,

העוינות שלה התחילה לפני הדיבורים על סיכום. עוד כשהיא אמרה לי "יש לנו דקה" וגירשה אותי במבטי "יאללה ביי".
ואני החזרתי לה מבט מבולבל שלא זכה ליחס מצידה (וקשה לי להאמין שהיא לא הבינה משהו).

מה שאתה מבקש

הוא חוות דעת. כשהולכים לדעה שנייה משווים בין חוות דעת אחת לזו השנייה. זה לא סיכום טיפול.

dontevenknow

New member
החוות דעת, אם נקרא לזה כך,

מהווה בסיס וטמועה בכל הסיכום. אני לא רואה מה הבעיה.

למעלה