סיכום מפגש!

סיכום מפגש!

היה אחלה, הייינו שישה (שזה יותר משלושה! פי שתיים!!!) אני חייב לומר שכבר מלא זמן לא צחקתי כלכך קבענו סימן סודי לחברי הפורום, ראינו סרטים, סיפרנו בדיחות, בקיצור היה אחלה

אה, ולא שכחתי

שתי הפסקאות הבאות לקוחות מתוך הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3615293,00.html "לפי ההצעה של חוק המאגר הביומטרי, ייאספו מכל אזרחי המדינה סריקות אצבע, כלומר צילום של שתי אצבעות, וצילום תווי הפנים, בדרך שתאפשר מדידה של מבנה הפנים, נתון שאינו משתנה במהירות וקשה לשנותו. הנתונים האלה יקודדו באלגוריתם שישולב בשבב מתאים שיוטמע בתעודת הזהות ובדרכון. השילוב הזה יאפשר זיהוי של אדם מול המסמך שהוא נושא. אם שוטר יבקש לזהות אותנו, נתבקש גם להניח את אצבעותינו על מסוף, למסור לשוטר את התעודה, והמכשיר יבצע בדיקה שתקבע אם אני הוא מי שאני אומר שאני. לשימוש כזה יש יתרונות לא מעטים, ואכן, כמה מדינות הלכו בדרך הזו. אבל, ההצעה מבקשת להקים גם מאגר ביומטרי שיכלול את כל הנתונים. לכאורה, הדבר מתבקש: אפשר יהיה לבדוק את הנתונים שלנו מול התעודה, ומול המאגר. אבל משום מה, לאף מדינה דמוקרטית מערבית אין מאגר כזה בקשר לאזרחיהן, גם לא למדינות שיש בהן שימוש באמצעים ביומטריים כמו גרמניה. לעומת זאת, למדינות אחרות, כמו פקיסטן, כווית ותימן יש."

Maladict

New member
אתה צוחק עלי? אתה מסתמך על ויינט?

בפקיסטן ובעירק יש מאגר ביומטרי חלקי שנועד לצרכים אחרים לגמרי (את המאגר בעירק אירגן סדאם בזמנו אז כמו שאתה מבין הוא לא יכול להיות מורחב מדי). אשלח לך לינקים יותר רלוונטיים בערב או מחר. להסתמך על ווינט זה בערך כמו להסתמך על הצעת המחיר של דיבלר או קריאת סתמרוח "אחרי לקרב!".

Maladict

New member
הנה קצת על דרכון ביומטרי

http://en.wikipedia.org/wiki/Biometric_passport תעבור על מדינות באיחוד האירופי. וכן באפריל 2009 החליטו בעירק להפיק דרכון ביומטרי אבל זאת רק החלטה זה אפילו לא קיים עדיין בשטח פקיסטן אפילו לא ברשימה כנ"ל כווית. מי כן ברשימה, ספרד, הולנד בריטניה, קנדה וכ"ו.

טוב, אתה טועה ומטעה, מבלבל מושגים, וכו'.

דרכון ביומטרי הוא לא מאגר ביומטרי. דרכון ביומטרי, או תעודת זהות ביומטרית, יכולים להתקיים ללא שום צורך במאגר ביומטרי. אמת דיברת לגבי קיומם של דרכונים ביומטריים, ואכן מדינות רבות באיחוד האירופי מתקדמות לקראת הנפקת דרכונים ביומטריים לכל תושביהן. אך אין בזה דבר לעניינינו, מאחר וכפי שאמרתי, אני דיברתי על מדינות שיש בהן את המאגר, לא את הדרכונים, ומדובר בדברים שונים. ומאחר ולא נאה לך לסמוך על וויינט, למרות שמדובר באתר מידע לכל עניין ודבר, אז הנה קישור לפוסט שמסכם דו"ח של מרכז המחקר והמידע בכנסת. בפוסט גם מופיע קישור להורדת הדו"ח השלם בפורמט PDF: http://elad.blogli.co.il/archives/880 שים לב שוב, לשורה שאומרת - "כיום אין מדינה מערבית ודמוקרטית שבה יש מאגר מידע שבו שמורות טביעות ביומטריות של כלל אזרחי המדינה או תושביה."

Maladict

New member
להפיק דרכונים ביומטריים בלי מאגר ביומטרי

זה כמו להפיק ת"ז בלי רישום אזרחי המדינה. אם יש דרכונים (או ת"ז או כל תעודה אחרת) ביומטריים מחייבים מאגר ביומטרי. תעודה ביומטרית היא יישום של מאגר ביומטרי, רוצה לומר התוצאה של קיום מאגר ביומטרי. חוץ מזה הלינק השני ששלחתי לא מדבר על תעודות אלא על מאגרים. כיום אין מדינה שיש בה את זה כי מדינות רק מפתחות את זה כמו שבארץ יהיה מאגר מלא רק בערך בעוד 10 שנים (מינימום) כנ"ל בארה"ב אנגליה וכ"ו. להתנגד כיום לת"ז ביומטרית זה כמו להתנגד לקיום תמונה בת"ז לפני 60 שנה.

אני מבין שאתה צריך שאני גם אקרא בשבילך

מלדיקט: "אם יש דרכונים (או ת"ז או כל תעודה אחרת) ביומטריים מחייבים מאגר ביומטרי." דו"ח מרכז המחקר והמידע בכנסת, עמוד 8, פסקה 5: "יובהר כי הנפקת תעודה ביומטרית, דהיינו מסמך שיש בו שבב אלקטרוני ובו נתונים ביומטריים, אינה מחייבת את שימורם של אותם נתונים במאגר מידע מרכזי." ראו זה פלא! (ההדגשות הן שלי) ואם היית קורא את פרק שלוש של הדו"ח, היית רואה שלא, זה לא שאין מאגר כזה במדינות נוספות כי הן "עדיין בשלבי פיתוח". כדי להגיע למצב בו אתה נמצא בשלבי פיתוח, יש קודם לחוקק חוק או לפחות להחליט החלטה עקרונית לגבי אישור קיום המאגר הזה. מדינות אירופיות רבות נמצאות כיום בשלב של "עדיין בשלבי פיתוח" לגבי תעודות הזהות הביומטריות, אך לא החליטו אפילו החלטה עקרונית, שלא לדבר על חוק, שצריך לקום מאגר ביומטרי. בריטניה היא המדינה היחידה בה קיימת מסגרת חוקית לקיומו של מאגר ביומטרי, וגם היא אינה מחייבת כל אזרח לתת את נתוניו למאגר כמו המסגרת החוקית בארץ, שבגרסתה הראשונה כללה אפילו שנת מאסר לכל מי שמסרב לתת לממשלה את נתוניו (סעיף דרקוני זה הוסר). בגרמניה, שהיא המובילה בתחום של אמצעי זיהוי ביומטריים, כבר קיימות תעודות זהות ביומטריות בהיקף נרחב, אך לא קיים שום מאגר ולא שום חוק שמחייב הקמת מאגר. יתרה מזאת, הגרמנים נמנעו מראש מלחוקק חוק כזה, כי הם יודעים את ההשלכות המסוכנות שיכולות להיות למאגר כזה. "מאז נובמבר 2007 גרמניה מנפיקה לאזרחיה דרכון אלקטרוני ובו שבב שמאוחסנות בו טביעות ביומטריות של שתי אצבעות ותווי פנים. הטביעות מאוחסנות על השבב בלבד. מושם דגש מיוחד על הגנה על המידע הביומטרי מפני קריאה של גורמים לא מורשים." (דו"ח מרכז המחקר והמידע של הכנסת, עמוד 25, פסקה 3) מצד שני, הגרמנים למדו היטב את הלקח שלהם, אז אולי גם אנחנו נצטרך פה איזה משטר טוטליטרי כדי ללמוד את הלקח שלנו.

ויימס

New member
אוי, זה כל כך עושה לי את זה כשאתם מתווכחים.

אוקיי, "האם יש לאפשר לאסיר לשעבר לעבוד בגן ילדים?" מלדיקט- אתה תהיה נגד, רוני- אתה תהיה בעד. יש לכל אחד מכם דקה וחצי!

מתוקה, ששש...

את יודעת שאני שלך לויכוחים סוערים מתי שתרצי. אבל עכשיו זוזי, מדובר פה בעניין של גברים. אה, וגם בזכות לפרטיות במדינה דמוקרטית וכאלה, אבל זה שולי.

ויימס

New member
זה כל כך עושה לי את זה כשאתה מנסה לעצבן אותי!

זה כמו חתול קטן וחמוד שמשחק עם שרוכי הנעלים שלך. אבל אתה יודע שהזכות לפרטיות מוגבלת, כמו כל שאר הזכויות בדמוקרטיה, שקלול ואיזון וכל הקטע הנדוש הזה.

Maladict

New member
מלאכת צדיקית נעשית בידי אחרים

עכשיו בערך ניצחת בשבילי את הטיעון.

איך זה בדיוק טיעון טוב?

הו, כן, עכשיו אני מבין. הזכות לפרטיות מוגבלת בדמוקרטיה --> יש להגביל את הזכות לפרטיות ללא סיבה. משתחווה אנוכי לפני גאונותך הרטורית.

דרך אגב, מלדי

תרצה לתת לי במקרה את מספר תעודת הזהות שלך? אתה יודע, בשביל ניסוי כזה. לטובת המדע.

Maladict

New member
אתה יכול למצוא אותו בקלות ברשומון שכבר ככה

מסתובב באינטרנט.

למעלה