סיכום השבוע ב-NBA

OrEl74

Well-known member
מנהל
סיכום השבוע ב-NBA

28/3/10
הרוקי של דאלאס עם השם המגניב בובואה קולע 40 נק´ מול גולדן סטייט תוך כדי הפצצת 9 שלשות וקובע שיא שלשות לשחקן רוקי במשחק בודד. 1/4/10
אחד באפריל ואחד באפריל! נער הכדורים לשעבר של הנאגטס ונהגו של ג´י אר סמית בהווה החליט למתוח את קניון מארטין ובמהלך המשחק של הנאגטס מול פורטלנד הבחור מילא את רכבו של קיי מארט בפופקורן. בסיום המשחק חזר מארטין לרכב וגילה את המתיחה והדבר לא שיעשע אותו בכלל. לאחר צרחות בחדר ההלבשה ואיומים מצד השחקן שהוא לא ישחק בפלייאוף אם לא יגלו לו מי עשה את המעשה הנבזה נשבר הבחור הצעיר והודה שהוא אחראי לעניין והבטיח לפצות את מארטין ולשלם על הנזק לרכב.
לא אחד באפריל... לברון מודיע שיש סיכוי שהוא לא ישתתף באליפות העולם בקיץ הקרוב בגלל שהוא יהיה שחקן חופשי והוא לא רוצה לסכן את בריאותו במשחקי הנבחרת. גם בוש ו-וויד יצאו בהצהרה דומה. 3/4/10
ראג´ון רונדו שובר את השיא העונתי של הסלטיקס באסיסטים כשהוא מגיע ל-724 אסיסטים העונה. 4/4/10
אנדרו בוגוט מתרסק על הפארקט אחרי דאנק במשחק מול הסאנס ומפרק לעצמו את היד תרתי משמע. הסנטר של מילווקי סובל משבר ביד ופריקה של המרפק וככל הנראה הוא גמר את העונה. 5/4/10
דון נלסון משווה את שיא הנצחונות בכל הזמנים של מאמן ב-NBA בניצחון של גולדן על טורונטו ומגיע ל-1332 נצחונות בקריירה, שווה למספר הניצחונות של לני ווילקינס.
קארל מלון, סקוטי פיפן ודניס ג´ונסון הוכרזו כשחקנים שיכנסו להיכל התהילה של הכדורסל בשנת 2010.
קווין דוראנט קולע 40 נק´ בניצחון של אוקלהומה על מינסוטה ומגיע ל-2258 נק´ העונה ושובר את שיא הנקודות העונתי של התאנדר שהיה שייך לדייל אליס מעונת 88/89 כשהמועדון עדיין היה בסיאטל. 6/4/10
פיל ג´קסון קיבל עצבים על השופטים אחרי ההפסד של הלייקרס לסן אנטוניו וטען שהשופטים התנכלו לקבוצתו בכוונה. בתגובה הנהלת ה-NBA קנסה את ג´קסון ב-35,000 דולר. יש לכם מה להוסיף? נשמח לקרוא

גם גארנט נקנס

25 אלף דולר אחרי שביקר את השופטים/השתמש במילה גסה אחרי משחק מול אולקהומה ב31 במרץ...הוא אמר שהם שיחקו נגד "מייקל פאקינג ג'ורדן" הלילה ביחס לדוראנט שהגיע לקו 15 פעמים (קלע 15 מ15, הסלטיקס היו בקו 17 פעמים) וקיבל כבוד מהשופטים. http://www.youtube.com/watch?v=fG-A_lfQlvI קצת מצחיק לאור מה שקרה לפני שעה...כבר ראיתי תגובה אחת בטוויטר של הולינג'ר נראה לי שאמר "לגארנט" שמייקל פאקינג ג'ורדן היה מקבל את השריקה הלילה.

Or Amit

New member
בקשר להצהרות של לברון-וייד-בוש

אגב, גם כריס פול שרק חוזר מפציעה הודיע שעדיין לא יודע אם ישחק או יעדיף לתת לגוף שלו לנוח האמריקאים נמצאים בבעיה, כיוון שהם הציבו תנאי לשחקנים שלהם - אליפות העולם ב-2010 כתנאי להיות בנבחרת למשחקים האולימפיים ב-2012. מה שאומר שמי שלא ישחק בקיץ לא (אמור) להשתתף באולימפיאדה

Executioner

New member
בקשר ללברון

אני בכלל הבנתי משדרן באחד המשחקים שהוא לא ישחק בקיץ עם הנבחרת כדי לצלם סרט.

OrEl74

Well-known member
מנהל
זה שילוב של שני הדברים

אני מניח שפשוט קשה ללברון להגיד בפה מלא שהוא רוצה לצלם סרט בקיץ אז הוא מנגן יותר על הקטע הבריאותי לפני חתימה על חוזה חדש. להערכתי דברים מהסוג הזה יעיבו על המשך הקריירה שלו כי האמריקאים אוהבים פטריוטים ולא כאלה שמעדיפים להצטלם לאיזה סרט על חשבון ייצוג המדינה שלהם.

עידו17

New member
יש עוד גורם

אם הוא לא יהיה חתום, אסור יהיה לו לשחק מטעמי ביטוח. כנ"ל ווייד ובוש מן הסתם. החבר'ה האלה משחקים בקיץ כבר כמה שנים רצופות, הספקולציות על סרט אלה בדיוק מה ששהן - ספקולציות.

Executioner

New member
אני בספק אם טעמי ביטוח זה מה שמונע מהם לשחק,

גם אם יש חוק שאומר שאסור. זה משהו שאפשר לסדר. אגב, אפשר לראות את החוק הזה או לפחות איפה קראת אותו? אלה לא ספקולציות תקרא באינטרנט. כמו שהבחור שענה לי כתב, הוא לא יגיד שהוא לא ישחק מכיוון שהוא מצלם סרט, זה לא נראה טוב.

עידו17

New member
זה לא חוק, זו עובדה

שחקנים מבוטחים במאות מליונים ע"י הקבוצות, לא ע"י ממשלת ארה"ב. אם אין קבוצה, אין מבטח. פשוט מאד. בכל אופן, השחקנים האלה נותנים מעצמם לנבחרת כבר כמה שנים. זה שוחק אותם ומקצר להם את הקריירה. אם מישהו מהם מחליט להקדיש קיץ אחד לעצמו, זה לגיטימי לגמרי, וזה שלברון יצלם סרט או לא יצלם סרט לא קשור לזה.

מה הכוונה?

כששחקן נפצע ואפילו מסיים את הקריירה שלו הוא מקבל את שארית החוזה שלו (כל עוד הוא לא נפצע עקב הפרת החוזה). הוא מקבל עוד כסף? הקבוצה מחוייבת לשלם לו? העובדה שגרנט היל נפצע באורלנדו, מעבר לכך שהיא עלתה לארולנדו בעשרות מיליונים על שחקן שלא משחק, היא גם עלתה להם בכסף נוסף בביטוח? או שיש חברות ביטוח שהן מוכנות לבטח בריאות של שחקן תמורת תשלום חודשי קבוע כמו ביטוח מכונית או חיים?

עידו17

New member
אלה שני דברים שונים

אם שחקן נפצע בזמן החוזה שלו ויושב בחוץ, לדוגמא, שנתיים, אז הקבוצה מחוייבת בכל מקרה לשלם את שארית החוזה, אבל יש לה זכות לקבל בחזרה את הכסף מחברת הביטוח שלה, בהליך תביעה שיגרתי ומקובל (בישראל זה נקרא תביעת שיבוב - זכות של מעסיק לתבוע את הכסף מהביטוח הלאומי, או מחברת הביטוח). עכשיו, אם נגיד שחקן בן 23 גומר את הקריירה, כשהחוזה שלו אמור להסתיים בעוד שנה, הוא זכאי לתשלומים עבור יתרת החוזה כמו בדוגמא הקודמת, ורשאי להגיש תביעה נוספת נגד הקבוצה שלו על אובדן הכנסה עתידית, על התקופה שאחרי החוזה ועד סוף הקריירה (המשוער), כולל הפסד הכנסות מפרסומות למשל. זו תביעה קצת יותר מסובכת ולוקחת בחשבון ממוצע הכנסות ופוטנציאל רווח של השחקן, אבל אפשרית, והיא מתנהלת בין השחקן לבין חברת הביטוח, אשר "נכנסת בנעלי הקבוצה" ומפצה את השחקן. אם מדובר בשחקן שעתיד להרוויח הרבה כסף בקריירה, נגיד בלייק גריפין (במידה והיה מסיים את הקריירה), התביעה הזו יכולה להגיע לסכומים מפלצתיים. בהקשר של שחקני נבחרת ארה"ב, אלה שחקנים שהרגליים שלהם שווים הרבה הרבה מליוני דולרים, והם לא זזים מטר בלי ביטוח. זה לא סתם מגבלה קטנונית אלא כורח המציאות.

עידו17

New member
אלה עניינים משפטיים שלא קשורים לNBA

אני מכיר את זה מההיבט של החוק האמריקאי, מבחינת זכות של עובד לתבוע את חברת הביטוח של המעסיק והחובה של כל מעסיק להיות מבוטח. הNBA כתאגיד לא שונה מבחינת דרישות החוק. אני יודע שג'יי וויליאמס, למשל, ניהל תביעת ענק מול חברת הביטוח של הבולס, אבל פרטים אין ולא יהיו, כיוון שאלה עניינים אישיים של השחקן מול חברת הביטוח, והקבוצה או הNBA לא צד בעניין. חוצמזה, על העניינים המשפטיים במילא יש חיסיון משפטי כך שהפרטים לא יכולים להגיע לתקשורת.

Executioner

New member
יכול להיות שמה שאתה כותב נכון אבל

כדי שיהיה אסור(כמו שאתה דאגת להדגיש) צריך שיהיה חוק או לNBA או לארצות הברית כמדינה. אפשר להפסיק עם הסנגוריה הציבורית. לברון יעשה מה שהוא רוצה ולא אמרתי מילה נגד זה. ואם הוא יצלם סרט זאת אומרת שהוא לא יוכל לשחק בנבחרת בגלל שלא יהיה לו זמן, מצליח למצוא את הקשר?

עידו17

New member
ברור שיש חוק, אבל זה הרבה יותר מחוק

ולא, לא מוצא שום קשר האמת. כל אחד יכול לצלם סרט מתי שהוא רוצה, אם לברון יבחר לעשות את זה, סביר להניח שהוא יצלם סרט בגלל שלא יהיה בנבחרת, ולא יוותר על הנבחרת בגלל סרט. לא נשמע לך יותר הגיוני? חוצמזה, כמו שאמרתי, לשחקן שלא חתום אסור לשחק בנבחרת במילא, ולא רק בגלל שיש חוק (כמו בכל מדינה מערבית מתוקנת), אלא בגלל שאף ספורטאי, בשום ענף ספורט, לא יעשה פעילות ספורטיבית בלי ביטוח גם אם היה מותר לו.

Executioner

New member
עוד לא ראיתי חוק

אם יש איסור(כמו ששוב הדגשת) אז אני רוצה לראות את החוק, גם כדי ללמוד וגם כדי לראות איך הוא בנוי. אם אין חוק אז אין איסור, יש לא רוצה. אתה הראשון שהעלה את הטענה הזו שמעולם לא ראיתי או נתקלתי בה. כי אם אתה צודק לשחקנים יהיה נורא נוח להגיד "אני לא מבוטח אסור לי, תראו יש חוק" במקום להתמודד עם יחסי ציבור רעים. לברון ג'יימס אמר שיהיה לו קיץ עמוס ולכן הוא כנראה לא ישחק בנבחרת. אין לו זמן כמו שאני כתבתי קודם ולכן אין סיבה שתחפש קשר אחר(שהוא אגב לא הגיוני כי זה לא סרט אלא הכנסות מהסרט מול הנבחרת).

עזוב את כל זה. האליפות הזאת מתחילה ב28

לאוגוסט. עד אז לברון כבר יהיה חתום וסגור בקבוצה שלו (קליבלנד?
)...

עידו17

New member
אתה מקשיב לעצמך?

אני יכול לחפש לך בחקיקה האמריקאית אבל עם כל הכבוד, זה לא דבר שאתה תבין, ולא דבר שאתה אמור לשמוע עליו, כי הוא לא קשור לספורט ולא לכדורסל. אין לי זמן או סבלנות לחפש משהו טריוויאלי רק כי בא לך לשאול "למה"? בכל מדינה יש חוק שמחייב את המעסיקים לעשות ביטוח. באותה מידה שאסור לך לנהוג בלי לעשות ביטוח. זה כל כך מסקרן אותך, לך לגוגל ותמצא את זה לבד, או פשוט תקבל את מה שאני אומר כי אלה עובדות ולא דעה. אבל עזוב לרגע חוקים - תחשוב לבד. אתה מכיר ספורטאי שישחק איפהשהו בלי ביטוח? אין חיה כזו בעולם. אם לשחקן אין קבוצה, מי אתה חושב אמור לשלם לו אם ייפצע? נסה לענות לי. הדיון על יחסי ציבור והכנסות של סרט הוא מגוכח. לברון תמיד עסוק ואם הוא מחליט לוותר על הנבחרת אז הוא ייקח פרוייקטים אחרים שהוא לא יכול היה לעשות בזמנים אחרים, מה חשבת שיעשה?

Executioner

New member
חבל שאתה כותב כותרת כזו והתוכן כל כך שגוי

לא סתם שאלתי אם אתה מכיר את החוק, אין חוק כזה בארצות הברית. אתה חי במדינת ישראל(אני חושב), ישראל היא מדינת רווחה שמתיימרת להיות מדינה סוציאלית. בישראל יש חוק- אתה חייב לשלם מיסים. בין היתר אתה משלם על ביטוח. לעומת מדינת ישראל, ארצות הברית היא מדינה קפיטליסטית, לכן אין שום חוק המחייב את המעביד לתת לעובד ביטוח בריאות(מה שלא מונע מרוב המעבידים לתת לעובדים שלהם ביטוח). כן קיימים איגודים שמגנים על זכויות העובד, ראה ארגון השחקנים בNBA. בנוסף לזה יש אנשים בארצות הברית ללא ביטוח בריאות בכלל, לא מהעבודה ולא מגוף פרטי. המדינה אולי עוזרת, אפשר לבדוק את הנושא. לפחות בעניין הנהיגה אתה צודק, גם פה וגם שם אסור לעלות על ההגה ללא ביטוח. נתעלם לרגע ממה שכתבתי למעלה ונעזוב את זה(למרות שאין שום סיבה לעזוב את זה), אם ספורטאי בוחר לשחק בלי ביטוח(אני לא כותב שזה דבר רע- להפך, הדבר ההגיוני לעשות) אז הוא לא רוצה לא כי אסור לו. איך מגוכח?

עידו17

New member
חובת ביטוח דווקא משרתת את הקפיטליזם

החובה שחלה על מעסיק לבטח את הפעילות שלו לא מגינה על זכויות האזרח כמו בארץ, אלא דווקא מגינה על הקפיטליזם, מההיבט שעיקרון הכיס העמוק צריך להיות מכוון לגורם מסויים שיפצה עבור נזק, על אותו עיקרון של חובת ביטוח לנהג. זה שיש אנשים בלי ביטוח בריאות זה נכון, אבל לא על זה אנחנו מדברים אלא על נקודת המבט של המעסיקים. שוב, החוק מחייב את המעביד לבטח את השחקן, זה לא עניין של רוצה או לא רוצה. רוצה להסתכל על זה מעוד כיוונים? בבקשה - חוזים משניים של השחקן (חוזה עם סוכן, חוזה עם חברות פרסום וכו'), בד"כ מספקים ביטוחים משלימים, כך שאם שחקן לא מבוטח ע"י המעביד (כי אין לו מעביד), לשחק בלי ביטוח זו הפרת חוזה. ויודע מה, גם אם לא היו בכלל מגבלות, באמת נשמע לך הגיוני שיש לשחקן חופש בחירה - שמישהו שפוי יסכן את העתיד שלו, שמוערך במאות מליונים, ואת העתיד של המשפחה שלו, בשביל משחק כדורסל?? אז לא, אין פה "לא רוצה", כי אין פה בחירה חופשית. וזו סיבה קצת יותר חזקה מאשר, נגיד, לצלם סרט.

Executioner

New member
משרתת או לא זה לא העניין

אין שום חוק, תפסיק לכתוב יש חוק. אם אין חוק אין חובה. יש הסכם בין ארגון השחקנים לבין הNBA, ההסכם מהווה התחייבות, במסגרת ההתחייבות הקבוצות מתחייבות לבטח שחקנים גם כדי להגן על עצמן וגם כדי להגן על השחקן. שום חוק. לNBA יש ביטוח, לנבחרת ארצות הברית יש ביטוח. אין סיבה שחברת הביטוח של קבוצה X תיקח על עצמה פציעה שקרתה במהלך משחק נבחרת. מכאן תנסה להבין שלברון בזמן המשחקים בנבחרת יהיה מבוטח. ואם מסתכלים מנק' מבט המעסיק זה עוד יותר לא הגיוני, כי אז אסור לנבחרת לקרוא ללברון ג'יימס לבוא לשחק אצלה והיה אפשר לחסוך את כל הספקולציות. ככה שמה שכתבת עוד יותר לא נכון. בקשר לנושא הביטוח תחזור למעלה לקרוא על הנבחרת, כבר אין לי כוח לכתוב לך אותם דברים. פעם הבאה תגבה את מה שאתה כותב. תגיד לי אתה רציני שאתה כותב שאין בחירה חופשית? אם לברון ג'יימס קם ומחליט שהוא הולך לשחק מישהו יירה בו? תהיה לו סכנת חיים ממשית? איך סיכון העתיד שלו שמוערך במאות מיליארדים אם תרצה מבטל את חופש הבחירה? זה לא רוצה, משום מה לא רוצה נשמע לך רע אבל זה לא רוצה. ולא לרצות זה בסדר.

למעלה