סיכום הדור הקודם

evilplate

New member
מי בדיוק הכריח אותך להתיש את עצמך ב GTA5?

ברור שהמשחק יכול להתיש אם מתעקשים לבצע כל מני פעילויות חסרות ערך, אני לא נגעתי בטריאתלון או בשיעורי הטיסה, למה שארצה לשעמם את עצמי בכח?
ניסיתי פעם פעמיים את משחק הטניס ואולי עוד פעילות שנראתה לי מעניינת וזהו, עברתי ממשימה למשימה וזה היה כיף חיים.
&nbsp
עם כל הכבוד לסליפינג דוגס שגם אותו אני אוהב הוא לא באמת מתקרב לרמה של GTA5, זה כמו אנצ'רטד 1 לעומת ההמשכים בגרסת העולם הפתוח, פשוט לא אותה רמה, לא בעולם, לא בגיוון, לא בליטוש ובערכי ההפקה, בקיצור קאליבר שונה לגמרי.

אם אתה שואל אותי, מערכת הקרב בSD כל כך יותר טובה.

שזה עושה את כל ההבדל, זה ברור שהסקופ של GTA5 גדול יותר, זו לא חוכמה יש לו תקציב חסר תקדים, אבל בעיני הגיימפלי בSD היה כל כך יותר טוב ברגע לרגע בגלל מערכת הקרבות הtheme ההונג קונגי הייחודי,כן אני יודע שמערכת הקרבות במקור הושאלה מבאטמן, אבל אני לא משחק במשחקים של באטמן אז זו היתה הזדמנות בשבילי לשחק במשחק עם המערכת קרב הנהדרת הזו.

evilplate

New member
מערכת הקרב לא קרובה לרמה של באטמן

אבל היא אכן עדיפה על של GTA5, בעיקר כי ב GTA5 אין בכלל כזו :p
&nbsp
אבל הקטע ש GTA5 מצטיין בו זה לא מערכת קרב עדיפה, אלא הגיוון במשימות, ה SCOPE, הרבה יותר בומבסטי ומרגש, פחות צפוי, כל משימה שונה לגמרי ואתה לא יודע למה לצפות, ב SD הגיוון לא קרוב לכך ומהר מאוד אתה כבר מזהה בערך מה הולך לקרות מבחינת גיימפליי, אין מה להשוות ל GTA שמשלב כל מני אלמנטים ומכניקות מגוונות ושונות שעושות אותו הרבה יותר מעניין, כולל אפשרות החלפה בין השחקנים שמכניסה הרבה דינאמיות לכל שלב.
&nbsp
וכמובן ערכי הפקה הרבה יותר גבוהים שגם מוסיפים לא מעט, לדעתי אין בכלל תחרות, SD מרגיש כמו סרט סיני חביב לעומת בלוקבאסטר הוליוודי עתיר תקציב שהוא GTA5 :)

לא יודע, אצלי אין קשר בין התקציב להנאה.

אם משחק טוב אני נהנה ממנו, בלי קשר לערכי ההפקה שלו, בעיני SD עושה מעט ממה שGTA5 עושה אבל הוא עושה את מה שהוא בחר לעשות
"סרט סיני" כמו שאתה קורא לזה ממש ממש טוב,ופשוט יותר כייף לשחק בו, זה עניין של טעם כנראה.
מימלא אם GTA5 היה משתמש בתקציב שלו לעלילה מדהימה, אבל זו אותה סאטירה כל פעם.

evilplate

New member
זה לא שההפקה באה במקום גיימפליי

מן הסתם כשאתה נותן לאותו צוות תיאורתית תקציב יותר גדול זה רק יכול לעשות טוב למשחק, GTA5 משחק מעולה והתקציב הגדול שלו רק תורם לזה.
&nbsp
אני חושב שבמשחקים מהסוג הזה העלילה די משנית, אהבתי חלק מהדמויות והטירוף של GTA5 אבל אין ספק שמבחינת סיפור היא די מפגרת, ואני מסכים גם ש SD בעל עלילה טובה יותר למרות שגם לא מדהימה אבל עשויה היטב.
&nbsp
והכל עניין של טעם בסופו של דבר, אני חושב שאתם בעמדת מיעוט בנושא אבל כמובן שהיא לגיטימית.

PlayGirl3

New member
מן הסתם במשחקי עולם פתוח התוכן הצדדי הוא בעל משקל גדול

ועד כמה שאפשר לעשות ב-GTA V כמעט הכל, כמעט הכל פשוט משעמם.

אם הייתי רוצה לקפוץ ממשימה למשימה הייתי משחקת אנצ'רטד. כשאני משחקת בעולם פתוח אני רוצה להתנסות ולחקור את העולם כמה שיותר.

אגב, גם משימות הסיפור ב-GTA לא כולן וואו. הרגיש כאילו היה אפשר לדחוס את העלילה ל-5-6 משימות וכל השאר היה מריחה אחת גדולה.

ואמרתי בעצמי שסליפינג דוגס לא באותה רמה של GTA בקטגוריות שהזכרת, אבל עדיין נהנתי ממנו יותר.

evilplate

New member
לא מסכים עם ההשוואה

גם אם את עוברת ממשימה למשימה קודם כל את נוהגת ליעד וזה גם חלק מהעולם הפתוח וחווית החקירה של העולם, אבל בעיקר המשימות הראשיות עצמן ומשימות הצד משתמשות בצורה הכי אידיאלית בפלטפורמה הזו, בטח יותר מפעילויות צד מטופשות שלא באמת נותנות תחושה טובה יותר של חקירת העולם.
&nbsp
ב 99 אחוז ממשחקי העולם פתוח כל התוכן הצדדי הוא בזבוז זמן, מקסימום מנסים פעם פעמיים אבל מה הכיף בכלל בלבזבז על זה יותר מזה? ב WATCH DOGS הכניסו שלל מיני משימות למיניהן שניסיתי פעם פעמיים ועברתי הלאה, למה בכלל שאטריח את עצמי על תוכן נחות ביחס לקמפיין הראשי? את כל התוכן הצדדי מבחינת גיימפליי עושים בכל מקרה כחלק מהקמפיין הראשי בצורה הרבה יותר מוצלחת ומורכבת ועם הקשר עלילתי שעושה את זה מעניין יותר.
&nbsp
ב GTA5 יש לא מעט משימות קמפיין וגם לא מעט משימות צדדיות מצוינות ברובן וזה מספיק תוכן שבסופו מרגישים שחווינו את העולם ושלל המכניקות שלו גם בלי לרוץ בתיריאטלון או לצוד איילים (שגם את אלו עושים כחלק ממשימות הקמפיין ומשימות הצד), אין סיבה לטרוח עליהן וזה רק אקסטרה, אם המשחק מציע כל כך הרבה תוכן מצויין את באמת תורידי לו נקודות כי משחק הטניס שהכניסו כתוספת לא מספיק כיפי?
למי אכפת?
&nbsp
ואיזה תוכן צדדי יש בסליפינג דוגס? קרבות תרנגולים ומירוצי רחוב? ממש מרגש וכיף...
תמיד התוכן הזה גרוע במשחקי עולם פתוח.
&nbsp
ואין לי מושג איך אפשר לקרוא למשימות הראשיות מריחה, אז מה זה עושה את שאר משחקי העולם הפתוח והמשימות שלהן? אין משחק עולם פתוח שמתקרב אליו בגיוון ובמקוריות של כל משימה, פשוט אין, וזה לא עניין של דיעה, זה כבר משהו שבאמת לא ניתן לויכוח (את יכולה לאמר שהן שיעממו אותך נגיד אבל אין מצב שאפשר לקרוא להן מריחה כאילו הן שטיק שחוזר על עצמו), אם כבר סליפינג דוגס וכמעט כל המתחרים בשוק לרוב אחרי כמה שעות בודדות שמכירים לך את המכניקות נהיים צפויים ואפשר לאמר שראית את כל מה שיש למשחק להציע מבחינת גיוון משימות- עוד מקום מפגש שיתפוצץ לקרב מכות וירי ויסתיים במרדף וכו׳, ב GTA5 אי אפשר כמעט בכלל לאפיין את המשימה הבאה ומה שהולך לקרות בה.
&nbsp
אני מוכן לקבל הרבה טענות סובייקטיביות לגבי משחקים אבל לטעון לחוסר גיוון או מריחה על GTA5 זה באמת לא רציני ביחס לז׳אנר שלו, באמת אף משחק לא מתקרב אליו בתחום הזה.
&nbsp

PlayGirl3

New member
שמע

באופן סיסטמטי כשאני כותבת כאן את דעתי על משחקים אתה לא "לא מסכים", אלא מבטל את דעתי לחלוטין ומציג את עמדתך כעובדה.
לא רק זה אתה גם מכניס לי מילים לפה וטוען שאמרתי דברים שאני אפילו לא מסכימה איתם.
אז עם כל הרצון הטוב, אין לי חשק להגיב לך יותר.

evilplate

New member
באופן סיסטמטי?

גם ההודעה שהגבת עליה התייחסה בעניין ברובה לטענות שלך (על התוכן הצדדי) ולא ביטלה לך שום דיעה, החלק שאליו את מתייחסת כביטול דיעה אולי קיים בסוף בכל הנוגע ל״מריחה״ שאולי לא הבנתי אותך נכון, אם היית כותבת יותר מכמה משפטים סתומים ללא פירוט (״5-6 משימות והשאר נמרח!״ בלי פירוט והסבר למה הכוונה ובמה זה מתבטא) אז אולי לא היה קצר בתקשורת והייתי מבין אותך טוב יותר.
&nbsp
אבל הכי קל לאמר שאני לא מבין אותך ושאת לא רוצה להגיב לי יותר, אחלה דרך להתדיין ולהתמודד, ועוד לקשקש שאני עושה זאת באופן סיסטמטי, שלרוב אני פשוט לא מסכים איתך אבל בטח לא מבטל את דעתך , אבל כנראה זו ההגדרה שלך למי שלא מסכים איתך- שהוא מבטל את הדיעה שלך.
&nbsp
אין לי בעיה גם שתפסיקי להגיב לי, את לא בדיוק מקור פורה לדיונים בשבילי ואני אסתדר יופי בלעדי זה.

כאחד שאוהב לנהל דיון עם שניכם.......

כשאתה אומר למישהו/מישהי שאתה מוכן לקבל הרבה דעות סובייקטיביות אבל שהדעה שלה לא עניינית, זה ישר מרגיש לצד השני שמנהל איתך את הדיון שאתה מתייחס לדעה שלו בזלזול ורק עסוק בלהציג אותה באור מגוחך, אני בטוח שלא התכוונת אבל אני די בטוח שבלי המשפט הזה ההודעה שלך היתה מקבלת גוון אחר.

ממה שאני רואה היא בכלל לא מתווכחת על זה שGTA5 מציע הרבה יותר דברים לעשות, מSD היא פשוט אומרת שלמרות זאת SD היה לה יותר כייף וזו דעתה.

אני יכול להגיד לך שאני משחק משחקי עולם פתוח בדיוק כמוך אני בקושי עושה תוכן צדדי ועדיין נהנהתי מSD יותר ממה שנהנהתי ממה ששיחקתי בGTA5
סה'כ דעה אישית. הדבר הכי חשוב לך הוא הגיוון במשימות הראשיות וגם לי בדרך כלל זה קריטריון בעל חשיבות עליונה, עדיין SD יותר כייף.

evilplate

New member
כמו שאמרתי

רוב ההודעה שלי היתה עניינית וענתה לה על טענת התוכן צד, החלק היחיד שאולי נבע מקצר בתקשורת נוגע לעניין ה״מריחה״ שפירשתי אולי לא נכון כפחות גיוון או משימות שחוזרות על עצמן (בעיקר בגלל שאמרה שאפשר היה לדחוס זאת ל 5-6 משימות כאילו זה מתחיל לחזור על עצמו או משהו) שעם זה עובדתית לא הסכמתי ביחס למשחקי עולם פתוח אחרים כולל סליפינג דוגס שהרבה יותר חוזרים על עצמם, אם היא היתה דואגת להסביר את עצמה ולפרט יותר אולי לא היה נוצר הבלבול הזה.
&nbsp
ועדיין, לקשקש שבאופן סיסטמטי אני פשוט מבטל את דעתה זה בולשיט, הרבה פעמים לא הסכמתי איתה אבל חוץ מהעניין הקטן הזה כביכול שלא הבנתי את דבריה (ואני עדיין לא מבין אותה) ממש לא ביטלתי אותה ודעתה, גם בהודעה עצמה כתבתי לה שאין בכלל בעיה אם מצאה את סליפינג דוגס יותר כיף וממש לא התווכחתי עם זה, רק עם מה שחשבתי כחוסר גיוון או פעילויות הצד.
מפה ועד להכריז שלא מגיבה לי יותר? כל כך שקוף שפשוט אין לה כח או יכולת להמשיך בדיון אז היא נתלית על כל שטות שיכולה למצוא כדי ״לנער״ אותי ממנה.
&nbsp
אין לי בעיה עם זה כי כאמור זה לא שבדיוק היו לי דיונים מרתקים איתה שלא אוכל להסתדר בלי התגובות שלה כלפי.

evilplate

New member
כמה משחקים טובים

ללא סדר ספציפי:
&nbsp
The Last of Us
Deus ex :HR
Portal 2
Batman: Arkham City (גם אסיילום מצויין ומומלץ)
Uncharted 2
Dead Space 2
Brothers
GTA5
Call Of Duty 4 (לא יבטוח שמחזיק היום אבל בזמנו הוא היה מדהים לפני שהז'אנר נהיה שחוק ומשעמם)
&nbsp
לא בדיוק דור קודם אבל מומלץ למי שלא שיחק על ה PS3: האוסף של Team Ico ובמיוחד Shadow of The Colossus שעדיין הוא אחד הטובים ביותר.
&nbsp
לא בדיוק מהמשחקים הטובים בדור אבל חוויה מיוחדת וזכירה ששווה לנסות: Heavy Rain.
&nbsp

statrix

New member
ה- top 10 שלי ...

2006- 2014
שזה בערך מאז שה- 360 יצא
הרשימה שלי הולכת לפי ה-fun factor זתומרת ממה נהנתי הכי הרבה
&nbsp
10 EA SKATE - שזה משחק ששם את משחקי הטוני הוק במגירה ... לנצח ... נראה מצויין מהפכני מבחינת שליטה .. שם דבר
&nbsp
9 GUITAR HERO 3 - מבחר שירים מעולה slash בתור boss battle קיץ אחלה
&nbsp
8 SOUTH PARK - מלא תועבה לשון הרע וגזענות עם גרפיקה של macromedia flash המשחק הזה עשה לי לא מעט שמח
ההומור מוגש מנקודת מבט של ''דמיון סוטה אינפנטילי'' (שזה ''חוש'' שדי שנשחק עם הזמן... לפחות אצלי)
והגיימפליי מעביר אותו בצורה נפלאה המשחק הזה עומד ב100 % ציפיה שלי ממשחק סאות פארק
&nbsp
7 TRIALS FUSION- אני לא מבין למה הוא לא יצא ל ps3 \360 כאילו זה לא איזה משחק עם גרפיקה מהממת ודרישות מטורפות אבל הוא נורא כיפי ובין הטובים בתחומו אם לא ה- ...
&nbsp
6- MODERN WARFARE 2 והכוונה מן הסתם שהיא למולטי ... אם זה פרקים מפות הקוויק סקופ ... האהוב עליי ממשחקי הcod
&nbsp
5- 2 BAD COMPANY מה שמייחד את באטלפילד לדעתי זה המשחק הקבוצתי ומה שבאד קומפני 2 חידש זה הsquad team deathmatch hardcore mode ... בלי מפה .. בלי כוונת ... 4 קבוצות של 4 אנשים והדרך היחידה לתמרן היא באמצעות האוזניה שזה הרבה הרבה שמח
&nbsp
4 NEW SUPER MARIO BROS DS ... המשחק הראשון שראוי לכותר סופר מריו אחרי המשחק הרביעי ... כיפי מאתגר ומלוטש
כמו שצריך
&nbsp
3 SOUND SHAPES שזה משחק פלטפורמה אבל במקום לאתגר הוא יותר בקטע של relaxation ומה שמייחד אותו
שבכל שלב אפילו קטע בשלב יש מנגינה שמתנגנת ב loop ברקע ויש כאלה עיגולים שצריך לאסוף כל עיגול זה צליל וככל שאוספים יותר עיגולים זה מוסיף למנגינה ... מאוד מקורי
&nbsp
2 GOW 3 ... מילה אחת EPIC שתי מילים MUST PLAY ... למעשה התצדקה היחיד לקנות PS3 ...
&nbsp
אחרון חביב

זה משחק שבכלל הורדתי תדמו שלו בטעות וככה נתתי לו צ'אנס וגם בהתחלה חשבתי איך לא מתביישים לקחת כסף על כזה דבר ואז בום ! WOW !
מקורי מלוטש מעניין מרתק ... כל השבחים ... אש !
ואני מדבר על TEARAWAY ...
כשקיבלתי את ה-ps vita הדבר הראשון שעלה לי בראש זה למה לאזעזל צריך טאץ' אחורי ... איזה גימיק מעפן ואחרי ששיחקתי בtearaway זה שינה לי לגמריי את כל ההשקפה לגבי גימיקים ולמה צריך אותם ... אפילו שהגימיק מסריח רצח אבל אם משתמשים בו בצורה הנכונה הוא הופך להיות כיף טהור ... המשחק שככה הביא אותי לתובנה הזאת לדעתי ראוי למקום הראשון
MUST HAVE
מומלץ !
&nbsp

new super mario bros מאתגר? אתה צוחק עלי עשיתי לו 100% בשבוע

ואני בדרך כלל לא עושה 100% למשחקים. משחק ממש חסר השראה בעיני, אם כבר משחק מריו פצצה לגבה בדור הזה, זה היה מריו גלקסי, אבל לא יצא לי לשחק בו הרבה מעבר לכמה שלבים כי אין לי WII אבל ממה ששיחקתי? הוא בטוח היה נכנס לרשימה שלי אם הייתי משחק בו עד הסוף.

, עשית לי חשק לקנות את המשחק של סאותפארק.
TEARAWAY נראה מדהים מחכה שיגיע לPS4.

למעלה