סיכום הדור הקודם

שמבול

New member
סיכום הדור הקודם

חשבתי לעשות סקר מסכם של הדור הקודם. מה עשרת המשחקים הכי טובים שיצא לכם לשחק בדור הקודם? (לא משנה הסדר)

statrix

New member
שכחת איזה משהו
...

שמבול

New member
שלי

1. אנצ'ארטד 1
2. אנצ'ארטד 3
3. אנצ'ארטד 2
4. דה לסט אוף אס
5. קאסלוואניה 1
אין לי כח כרגע לחשוב על כל המשחקים אבל אולי בהמשך...

evilplate

New member
אנצ׳רטד 1 משחק הדור שלך!?

אני מודע לכך שעל טעם ועל ריח אבל יש גבול לכל תעלול :)

שמבול

New member
זה היה המשחק הראשון...

ששיחקתי בסוני 3. אז אולי בגלל זה יש לי איזה רגש סנטימנטלי אליו. אבל בלי קשר אני עדיין חושב שזה אחד המשחקים הכי גאוניים שיצאו אם לא הכי גאוני.

Megalomaniac911

New member
שלי

Uncharted 2
Uncharted 3
GTA V
Mass Effect 2
Mirror's Edge
GRID
Gears Of War 2
Bioshock Infinite
Call Of Duty 4
Alan Wake
&nbsp

שלי.(חפירה של ממש)

בסדר הזה.בנ

10.bulletstrom- שהמשחק הזה הוא הFPS הכי מושלם של הדור הקודם, הקמפיין משובח, ולמרות שהמשחק מתמקד בהרג טהור, המערכת שמתגמלת אותך על הרג יצירתי והתעללות מקורית באויבים שלך כדי לקבל יותר נקודות שיתנו לך שידרוגים פשוט נהדרת המערכת הזו, אחד המשחקים שהוכיחו לי שזאנר הFPS עשה מספיק התקדמות בדור ולוטש מספיק כדי שאהנה ממנו, מהמשחקים האלה שאני אשחק שוב, אפילו שכבר יש לי PS4

9.diablo 3 - כל החברים שלי, תמיד היו בעניין של דיאבלו שנים על גבי שנים, וכל המשחקים בסגנון שלו חוץ ממני והם אף פעם לא הצליחו לסחוף אותי לזה על הPC. עד ששיחקתי בדיאבלו 3 בגירסת הקונסולות וOMG.איזו חוויה זו היתה. השליטה מצוינת, המשחק מרגיש כמו משחק פעולה סוחף מלא אקשן ממבט על, כל סקיל שאתה לומד הוא כל כך כייפי לשימוש שזה די קשה להחליט עם איזה סקיל להישאר, רוב הזמן, ובאופן מוזר המשחק הזה קירב ביני לבין הבחורה שלי עוד יותר, ולא הפסקנו לשחק בו גם שסיימנו אותו, מדהים.

8.dead space 1 - רזי 5 היה אחלה של משחק, אבל dead space היה מה שמשחק רזי אמיתי צריך להיות, פוסט רזי 4, משחק מפחיד לאללה עם מידה נהדרת של אקשן, הdisc riper הוא הנשק שהכי אהבתי בדור, גורם לך להרגיש כל כך חזק ואכזרי, ואחרי איך שאתה רואה שאיזיק סובל אתה רוצה להיות אכזרי.
אהבתי איך שהמשחק גורם לך להרגיש לבד בעולם, היו פעמים שהייתי חייב לצאת אחרי המשחק להתאוור בחוץ לא משנה השעה כי הוא דיכדך אותי.

7.VANQUISH
- אין משחק פעולה מגוף שלישי בדור הזה, שאני יכול לשחק כל כך הרבה כמו VANQUISH, רבים ממשחקי הפעולה מגוף שלישי בדור הזה הרגישו לי דומים מדי אחד לשני וחסרי ייחוד, במשחק הזה לא רק שהיה את ארסנל הנשקים הכי טוב בדור, השליטה בדמות הרגישה כל כך כייפית בפני עצמה, שכל רגע של אקשן היה שמימי יכולת הslide אדירה,ותמיד כייף לשחק שוב ושוב כדי לשפר את הניקוד במשימות מרוב שהמשחק מדהים, הלוואי שיהיה המשך.
.

6.super meat boy
אחת הסיבות שאני משתדל תמיד לתת צאנסים למשחקי indie שמענינים אותי, היא התקווה שאגלה עוד משחק כמו super meat boy. משחק פלטפורמה קשה שדורש נטו סקיל טהור, אתה מרגיש מוכן לאתגר הזה כי המשחק הזה אף פעם לא מתסכל אותך באמת וישר שאתה מת יש לך תוך שניה עוד ניסיונות בלי מסכי טעינה או game over וכל כך כייף לשלוט בmeat boy אתה מרגיש שהמשחק קורא אותך נכון כל כך, במקום להיות מתוסכל מכל מוות, אתה אומר "שיואו זה היה כל כך טוב בא לי לנסות שוב, המשחק גם מפוצץ בתוכן וכולו top notch.

5. rayman legends- טכנית, שיחקתי אותו על הPS4, אבל זה בבירור משחק של הדור הקודם, אז זה עוול לא לכלול אותו. אחרי שסיימתי את המשחק ורציתי לראות אם אחרים התפעלו ממנו כמוני, ראיתי מישהו שתיאר את ריימן legends ככה: "משחק מריו יותר טוב ממשחקי מריו, ומשחק סוניק יותר טוב ממשחק סוניק"
וזה בול מה שהרגשתי, תחושת המהירות במשחק כל כך טוב טובה, משכרת חושים, שאתה מרגיש כאילו המשחק היפנט אותך מרוב שזה מרגיש טוב, rayman legends הוא מה שמשחקי סוניק היו צריכים להיות, אם סגה לא היתה מאבדת כיוון עם הסדרה, rayman origins, פשוט לא מדגדג את מה שהם עשו עם legends... המשחק הזה, יזכר כאחד מיצירות המופת של הדור, בוודאות.
4.super street fighter 4/ultra - המשחק הזה הוא הסיבה שאני משחק בPS3 שלי יותר שעות ממה שאני משחק בPS4 שלי,הכול מרגיש לי מושלם, קצב הקרבות לא מהיר לי מדי ולא איטי לי מידי.spot on, וההבדל הכי ניכר בין המשחק הזה לאחרים, שבמשחקים אחרים המפתחים מפתיעים אותי, במשחק הזה אני מפתיע את עצמי, לפעמים לרעה :) אבל כשאני מפתיע את עצמי לטובה ומצליח לעשות דברים שלא חשבתי שמסוגל, כמו ניצחונות שם WTF זה הרגע הכי טוב בעולם, יכול לשחק או להפסיד בלי סוף וזה עדיין יותר כייף מרוב המשחקים האחרים.
3.deus ex HR -האווירה מושלמת סוחפת, ההתעסקות בחלקי גוף משודרגים וקיברנטים, מעוררת מחשבה כמעט יותר מכל עלילה בדור הזה,כייף לחקור את העולם הזה, המייניגם של הפריצה עשוי נהדר, הסיד קווסטים נהדרים, ההתגנבות היא 10/10.
2. THE LAST OF US -המשחק עם העלילה הכי טובה בדור, ומשחקיות ההתגנבות הכי טובה בדור, אלי היא היא הדמות שהכי אהבתי בדור, ואחת הדמויות שהכי אהבתי באיזשהו מדיום כלשהו הסוף היה מעורר מחשבה ולא הפסקתי לדבר עליו וזה פשוט משחק ההתגנבות הכי טוב בדור.
1.DRAGON QUEST 9
הJRPG הכי טוב של הדור הקודם, המשחק הזה נגע בי רגשית בצורה הכי עמוקה בדור הזה, הארט של אקירה טוראיימה יוצר דרגון בול, שמצייר את הדמווית כאן ובסדרה, החזיר אותי לימים פשוטים יותר, לתקופה שהייתי נער והכול היה פשוט יותר וטוב יותר. עוד משהו שדרגון קוסט 9 עושה יותר טוב מכל משחק אחר בדור,
זה לרגש אותך בסיפורים קצרים של הNPC של העולם שלו, יש סיפור אחד במיוחד שקורה במשחק שגרם לי לשפשף את העינים מעצבות, לסגור את הDS ופשוט להיות עצוב כמה ימים בגלל מה שקרה לדמות במשחק שנראה כאילו יצא מדור ה32BIT, זה לא יאמן.
מלבד זאת, אני אוהב JRPG בתורות הכי הרבה בגלל שהמשחקים הכי טובים בהם מרגשים לי כמו משחקי קלפים משובחים הם המון עומק, והמשחק הזה פשוט ממחיש את זה הכי טוב בדור.

PlayGirl3

New member
לא היה כבר כזה?

בכל מקרה...ולא בהכרח לפי סדר

Batman: Arkham Asylum + City
סדרת משחקי גיבור העל היחידי שעשוי כמו שצריך. מערכת קרב נהדרת שהמון משחקים העתיקו. אווירה, אקשן, אם מנסים לעשות הכל אז בהחלט גם אתגר. פשוט משחק טוב.

Uncharted 2+3
ניית'ן, סאלי ואלנה נכנסו לי ללב. מחכה כבר לראות מה יקרה איתם במשחק הרביעי.

The Walking Dead
העלילה הכי טובה שאפשר למצוא בדור הקודם ואין לי שום בעיה עם המשחקיות. מחכה ליום שישי השחור/מבצעי חג המולד כדי לקנות את העונה השנייה בזול.

Dead Space
השלמתי אותו רק לא מזמן אבל החוויה הייתה עוצמתית אפילו שהוא כבר קצת ישן. לא מתה על משחקי אימה בדר"כ אבל זה היה פשוט טוב.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch
לא מושלם אבל ה-jRPG הראוי כמעט היחידי מהדור הקודם. החזיר אותי לימי ה-ps2 הנהדרים.

Sleeping Dogs
יגידו מה שיגידו על GTAV, מסליפינג דוגס נהנתי הרבה יותר בסופו של דבר. כן, ב-GTA העולם יותר גדול, יותר יפה, יותר פתוח ויש יותר מה לעשות אבל הוא גם מרגיש כמו מלחמת התשה...לא באמת היה לי כיף להתחרות בטריאתלון או לעבור שיעורי טיסה. עד שמתקרבים לסוף כבר רוצים שיגמר כבר. בסליפינג דוגס נהנתי מכל משימה והגעתי לסוף בטעם של עוד. משחק העולם הפתוח הכי כיפי של הדור לדעתי.

לא בטוחה את מי לשים במקום העשירי. אני צריכה להשלים עוד משחקים.

שמבול

New member
מבדיקה שלי...

לא היה סקר כזה.
.
לא ברור לי למה פחות מעריכים את אנצ'ארטד 1. במה הוא פחות טוב מהשניים האחרים..
.
היחוד של אנצ'ארטד הוא הרעיון הפשוט. כמעט בכל משחק וידאו אחר או שהעלילה מתרחשת בעתיד או שזו פנטזיה כדי למשוך אותנו למשחק. באנצ'רטד העלילה ברובה לא בדיונית והדמויות הם דמויות פשוטות שהיינו יכולים לפגוש ברחוב. לא עלילה עם לייזרים ושטויות כאלה. ניית'ן הוא גם לא איזה קשוח כזה אלא אדם פשוט כזה. דמויות פשוטות ואמיתיות ועלילה אמיתית. זו הסיבה שאני כל כך אוהב את אנצ'ארטד.

היא, צודקת היה אחד כזה כבר.

הוא היה מוגבל ל3 משחקים בלבד אבל הרוב לא התחשבו בהגבלה הזו וציינו את המשחקים הכי טובים בדור בעינהם, אני ציינתי את ה4 הכי טובים בעיני אז אני שמח שהיתה לי הזדמנות להוסיף את 6 הנותרים, מה גם שמאז שני משחקים חדשים נכנסו לרשימה אצלי, אז אני שמח שהיה עוד סקר :)

שמבול

New member
וואלה??

לא שמתי לב שהיה כבר... אבל אני שמח שזה טוב מבחינתך שיש עוד אחד.

PlayGirl3

New member
1 פשוט פחות גרנדיוזי

אני גם אהבתי אותו מאוד אבל לא היה שם שום דבר שלא ראינו כבר במשחקים אחרים כמו סדרת טומב ריידר שנוטי דוג ניסו להעתיק. 2 העלה את הרמה בצורה משמעותית וכבר היה ברור שניית'ן הוא לא סתם dude raider.

evilplate

New member
מאוד בסיסי ביחס לאחרים בסדרה

אין לו בכלל SET PIECES שהם חלק גדול ממה שעושה את הסדרה, זה TPS די סטנדרטי עם קצת פאזלים ופלטפורמה חצי אוטומטית, בזמנו הוא אחלה אבל בשום מצב לדעתי לא משהו שקשור לאחד מהמשחקים הטובים של הדור.
&nbsp
ודרייק הוא די רחוק מאיש רגיל- אתלטי בטירוף וסוג של גאון שפותר תעלומות שאף אחד לא מצליח לדעת וגם מחסל על הדרך מיליון אויבים, הוא לגמרי סוג של גיבור על בדיוק כמו לארה קרופט או אנידיאנה ג'ונס אם תרצה, לא כל משחק יש בו לייזרים או פנטזיה סטייל שר הטבעות, יש לא מעט כאלו שמציגים דמויות יחסית "רגילות", והרי כן גם יש אלמנטים של פנטזיה בסדרה ככה שזה לא בדיוק "רגיל".
&nbsp
אני מסכים שהדמויות והכתיבה בסדרה מעולים, אבל במקרה של המשחק הראשון זה עדיין לא מספיק כדי שיהיה ברמה של קלאסיקה, הוא מרגיש קצת חצי אפוי ביחס להמשכים וגם פחות נקשרים לדמויות בשלב הזה בסדרה.

Megalomaniac911

New member
במה הוא פחות טוב? כמעט בהכל

הוא משחק טוב לזמנו, אבל די בסיסי... ששיחקתי בו הרגשתי שאני משחק בעוד משחק פעולה סטייל טומב ריידר.
ששיחקתי באנצ'רטד 2, לא זכורה לי חוויה כזאת מרשימה וגדולה ממשחק וידאו... הוא פרץ דרך נראה לי בכל מה שהוא הביא, אם זה גיימפליי, גרפיקה, מכאניקות וכו'... וכמובן שהוא הראשון שהיו לו קטעים מתוסרטים.

את לא עושה לי חיים קלים עם The Walking Dead

כל המחמאות שלך עליו ואיך שהוא גרם לך להתחבט בבחירות, זו די הסיבה שהחלטתי שאני קונה אותו, לוחצים עלי להתחיל לראות את הסדרה לכן לא הגעתי אליו, אין לי ממש מושג איךהצפייה בסדרה תשפיע על המשחק ואיך כדאי להגיע אליו או אחרי איזו עונה, מסובך.

משום מה ממש שמחתי לראות את DEAD SPACE ברשימת המשחקים הכי טובים בדור אצלך, אכן עוצמתי ברמות אחרות.
מסכים גם בנוגע לsleeping dogs ומשחקי עולם פתוח, אמנם לא סיימתי את GTA5 ואני הולך לחזור אליו על הPS4 אבל כבר ממה ששיחקתי גם אני יצאתי עם הרגשה שלא היו מתחרים לSD בז'אנר העולם הפתוח בדור הזה.

אני אגיד עכשיו את מה שאני תמיד אומר ברגעים כאלה, תגיעי לדאוס אקס.

PlayGirl3

New member
אין הרבה קשר בין הסדרה למשחק

שתיהן מבוססות על הקומיקס (הסדרה הרבה יותר מהמשחק, אבל לא באדיקות) ולכן מתרחשות באותו עולם אבל בעוד בסדרה הדמויות הן אותן דמויות מהקומיקס' במשחק מוצגת קבוצת שורדים אחרת. יש כמה דמויות צדדיות במשחק שמופיעות גם בסדרה אבל זה לא משנה איפה תראה אותן קודם.

הסדרה מצויינת אגב, עוד דבר שמשותף לה ולמשחק.

למעלה