[סיכום] דרמות לשנת 2012!

desire33

Well-known member
[סיכום] דרמות לשנת 2012!

היי ושבת שלום לכולם.
ובכן, שנת 2012 עומדת להסתיים, ואיתה שנה גדושה ועמוסה בדרמות פוריות ומוצלחות.
מבחינתי שנת 2012 נכנסה לאחת מן השנות היותר טובות בעולם הדרמות האסייאתיות,
ומה שנותר לנו, הציבור, הוא לחכות ולהמשיך לצפות לעוד ועוד דרמות גדולות.
אז בנושא זה, אני אסכם מבחינתי את השנה, אני מעריכה שאחת הבנות תפתח פוסט גדול של הדרמה
הטובה ביותר מבחינת כל אחד מצופי הדרמות, אבל אני אסכם את החוויה שהעברנו בשנה הזאת, ואחלק
זאת לכמה קטגוריות שונות, אז שנתחיל?

הקטגוריה הראשונה שלי היא גורם ההפתעה לשנת 2012:

מבחינתי, אחד הגורמים החשובים להצלחה של השנה הזאת היא גורם ההפתעה. ההיבט העיקרי הוא לכיוון של ערוצי
הכבלים הקטנים שתפסו תאוצה והרימו לנו חתיכת שנה עם הדרמות שלהן, וחלקן הרבה יותר מוצלחות ומובחרות מהערוצים
הגדולים. ערוצי הכבלים הקטנים הם: TVN הערוץ המדהים שלא מפסיק להדהים מדי שנה עם אחוזי רייטינג מעולים, שחקנים
מובחרים, צמדים שרק היינו חולמים לראות אותם משחקים יחדיו, לפתע זה כבר לא חולמני, זה כבר מציאותי וזה מעולה.
OCN, MBN, JTBC ועוד שניים טיפה פחות בולטים - TV Chosun וChannel A.
החיסרון הגדול מבחינתי שקבוצות התרגום השונות מתקשות להוציא תרגום אחיד מכיוון שישנם כל כך הרבה גירסאות יציאה
לדרמות השונות, ועל כן הסנכרון השונה הוא לא אחיד ולפעמים דיי מתיש לעקוב אחר חוסר הודאות הנוראי הזה.
בכל מקרה, הייתי רוצה לומר תודה רבה לערוצים הגדולים הללו שסיפקו לנו שנה במיטבה עם דרמות אדירות כגון:
Can Love Become Money?, Queen In Hyun's Man, Answer Me 1997 וכן רבות נוספות, אך אלו היותר מוכרות
לנו, ואני ארחיב כעת על הדרמה המפתיעה ביותר מבחינתי שגרפה אצלי רק נקודות זכות וכמה פרסים לא קטנים, כמובן
שאני מדברת על: Answer Me 1997.
אחת הדרמות היותר מפתיעות ונחשקות לשנה זו שגרפה ממיליוני צופים בעולם ובעיקר ממני את הזכות להעניק לה את
התואר של הדרמה המפתיעה והטובה ביותר מבין כל ערוצים הכבלים הקטנים לשנה זו(האמת מבחינתי עד היום מכל
מה שהם הוציאו). הדרמה הייתה ייחודית, מקורית, מצחיקה בטירוף, משעשעת, רומנטית, שחקנים צעירים ומשגשגים בעלי
פוטנציאל ענק, בייחוד שני הראשיים שכבשו את כולם. כל ההליך המציאותי שעוברים בדרמה, וכל מה שבנו גרמו לי להתאהב
בה מפרק לפרק, ואף השחקן הראשי כיום קיבל תפקיד ראשי גם כן כבר בחברת כבלים גדולה בדרמה Rascal Sons.
אני בהחלט ממליצה לכל מי שלא ראה עד עכשיו את הדרמה, לשת ולצפות בה, היא נהדרת.

הקטגוריה השנייה שאני אדבר עליה, היא הדרמות בערוצי הכבלים הגדולים, ובדרמה הטובה ביותר מבחינתי לשנה זו.
אני אתחיל עם ערוצי KBS השונים. אז מה קיבלנו מהערוץ הזה, השבת שחקנים מעולים אל המרקע, הרבה הומור ורומנטיקה,
אבל יותר מכל הערות המצטיין מבחינתי מבין כולם הוא KBS2 של ימי שבת וראשון שהנחיל לנו שלושה דרמות אדירות, כאשר
אחת מהן משגשגת בטירוף בימים אלו עם אחוזי רייטינג דיי מטורפים.
הערוץ הביא את Ojakgyo Brothers עם ג'ו ויו יי הנפלאים, You Who Rolled In Unexpectedly שהייתה מרגשת מאוד
ומאוד מוצלחת, ועכשיו את My Daughter Seo Young המשגשגת בימים אלו. אני נהנתי מכל רגע מכל הדרמות המשפחות
הללו שכללו בעיקר הרבה אמוציות וריגושים כאלה ואחרים. אגב לידיעתכם שKBS2 הצטיין גם בימי רביעי וחמישי שמה קיבלנו
את מיטב הדרמות האולטימטיביות: Bridal Mask ו Nice guy וכן הלאה. בקיצור KBS סיפק מעל ומעבר את הצרכים שלי
ונהנתי מכל דרמה ודרמה שסופקה השנה מהם, למרות שיש כמה שלא היו כמו שציפיתי. אגב השבת שחקנים כמו קאנג וו
בנאהבים בהוואנדה, או גונג יו שחזר בדרמה BIG, הכול מבית היוצרים של KBS, אז שאפו.
הערוץ השני הגדול הוא MBC. מבחינתי הערוץ הנ"ל דיי איכזב השנה כי היו לא אחוזי רייטינג ודרמות ברמה יותר גבוהה
בשנים שעברו, למרות שבשנה הזאת נהנתי מכמה דרמות בעיקר שהוא סיפק: האחת והיחידה Soldier - דרמה תקופתית
היסטורית אדירה אשר אני אדבר עליה בהרחבה בהמשך, דרמות גדולות אחרות כגון The Moon That Embraces the Sun
The King 2 Hearts ואף I MISS YOU שמשודרת בימים אלו והאמת דיי מוצלחת.
הערוץ המוביל כנראה ברשימה הוא הערוץ SBS שסיפק בעיקר קומדיות רומטיות מדהימות כמו Rooftop Prince או
History of the Salaryman או To the Beautiful You שהייתה מתוקה, האמתי שהערוץ הזה מרשים במיוחד משנה לשנה
ומספק דרמות אחת יותר טובה מהשנה. גם כאן ימי שבת וראשון לקחו דיי בגדול עם דרמות מובחרות כמו Dummy Mommy
או A Gentleman's Dignity שכבשה חצי פורום, לטעמי Five Fingers נכנסת לרשימה ובגדול, ואף פארק שי היו חזר לכבב
בימים אלו לצד מון גיון וכל זה מבית היוצרים של SBS, אז אפשר לומר שיש רשימות אדירות ומוצלחות.
- הדרמות השנה בעיקר בערוצים המובילים היו דומות בסיפורים, ואף עשו השוואות בעיקר בעלילות כמו חזרה מן הזמן, היסטוריה,
פעולה, רומנטיקה ואף משפחתיות. יש תחורתיות ענקית בין כולם, וזה רק עובד לגבי המזל שלנו, נקווה שתמשיך להיות יריבות
גדולה ושנמשיך לקבל מהם את מה שאנחנו רוצים להמשיך לראות :]

*** דרמת השנה לשנת 2012 ***

אז חשבתי, התלבטתי, תהיתי, הרהרתי, והיו לי הרבה לבטים לגבי דרמת השנה שלי, כי השניים שהיו בתחרותיות הגדולה אצלי,
היו שני דרמות היסטוריות, האחת יותר מודרנית ללא מלכים, אך עם משטר עריץ כמו השנייה שהייתה יותר עתיקה וכן כללה מלכות.
כמובן שאני מדברת על Bridal Mask ו - Soldier. הרבה אנשים בטח יפתחו גבה וימצמצו, ויאמרו מזה הבחירות הללו, ומה
ההתלבטות הקשה, אבל כן Soldier היא רמת תקופתית אדירה שבחיים לא העלתי לעצמי על הדעת שאני כל כך אוהב דרמה
היסטורית כי אני לא כל כך בקטע, אבל הדרמה הייתה מאוד אמוציונלית, וקשה, ופשוט התחברתי לכל קטע שלה.
אך Bridal Mask לקחה בסופו של דבר את המקום ה - 1.
שמעו לראות את ג'ו התפתח כל כך מדהים, ואת פארק קי וונג שכנראה יזכה בתור הרשע של השנה, לראות דרמה כל כך קשה,
כל כך אכזרית ומטריפה על המרקע, זאת חוויה. אני לא יודעת מה איתכם, אבל ברידל מאסק הייתה מטורפת, ביזארית, ומוצלחת
בכל אספקט כלשהו, הדרמה כללה מחזות נוראיים, אך ריאליסטיים ומשחק אדיר של צוות שחקנים ענק.
מבחינתי שינג'י(פארק) - היה יצירת מופת, אני צפיתי בכל העלייה שלו כשחקן כמו ג'ו, והוא התעלה בצורה אדירה, בייחודיות
והצלחה מטורפת. כמובן שהחיסרון הגדול היה בראשית המעצבנת, אבל בחיים לפעמים לא הכול מושלם, אבל ברידל מאסק למרות
השחקנית, הייתה דיי מושלמת ואיכותית ברמות על.
התרגום לעברית כבר החל, כולם יהנו ממנה, ויראו מזה יצירת אומנות אמיתית של צוות הפקה מדהים שנתן פסקול נהדר,
שחקנים משובחים, עלילה אפלה ומופלאה, ועוד ועוד שמות תואר נפלאים.

מבחינתי שנת 2012 הייתה הירואית וגדושה בדרמות, קיבלנו איכות ומקצוענות מרוב השחקנים.
יש עלייה דרמטית של שחקנים, אחוזי רייטינג וטירוף קוריאני שאט אט משתלט על השוק.
חשבת שגאנגם סטייל? זה מקרה? הסירטון הנצפה ביותר ביוטיוב, חברייה זה לא מקרה, וזה לא תאונה, העולם והתרבות
האסייאתית חודרת לאט לאט למערב, לאירופה ולכל מקום אפשרי. זה התחיל בקטן וזה מתפתח לדברים עצומים, אך לצערנו
הרב, וזה הדבר הבא שרציתי לדבר עליו הוא שאנחנו הצופים בבית כנראה שבשנים הקרובות נהיה בבעיה עמוקה.
הדרמות מתחילות להיות חוקיות, הכסף האדיר שזורם מכל עבר, כל הרעש וההמולה, גגורמים לפאניקה אצל אתרי הרשת, אצל
המתרגמים, והוצאות השידור שמגיענות אלינו הישר למחשב בחינם. לאט לאט דברים נסגרים מיום ליום, אנשים אומנם לא מוותרים
ולא מתייאשים למזלנו, אך עדיין יש בעיות בכל עבר, אבל מן הצד השני העולם הזה, מתחיל להבין את האפקט ואת הרעש, כל
הגאנגם סטייל שהתפרץ לקראת סוף השנה גרם למבוכה אדירה לכל הזמרים האמריקאיים ובעיקר בעולם היפני והסיני, שחטפו
בומבה רציני. יש עליונות, וכן מגיע לקוריאה הדרומית להיות על המפה, וכן אני אדגיש קוריאה הדרומית כי הצפונית לא שווה אפילו
מילה. בקיצור לארוז מזוודות, להתחיל לחסוך, ולהתחיל לחשוב על טיול קטנטן על איך מגיעים לשם, רק כדי לחוות את זה חח.

אומנם כתבתי הרבה כאן, חפרתי, אבל לא התעמקתי יותר מדי, אני רוצה להמליץ כן להיכנס והתחיל לראות מה שצריך, כן
להתמקד, כי זה חלק מההנאה שלנו, חלק מחוויה אחת שאנחנו שותפים אליה, וזה כיף גדול.
היון בין חזר מן הצבא, ג'ונקי חזר, גונג יו חזר, ג'ו בדרמה חדשה לקראת 2013, שירי חזרה, קאנג וו, יון הון יה מככבת בימים אלו,
אייריס חוזרת בעונה 2 של לי דה יי וג'אנג היוק, יוג'ין תחזור בדרמה חדשה, שגיא לצד סו יי, קים טה יי חוזרת לככב בקרוב,
ובקיצור יש עוד המון למה לחכות ולצפות לקראת 2013 שכנראה תכיל יותר ויותר דרמות נחשקות.
אז שתהיה לנו שנת 2013 לא פחות טובה, או יותר נכון טובה יותר, וזהו, שבת שלום!

kler18

New member
נטלי המתוקה , אין עלייך
אין על הסקירות

שלך...

אני שוב נהנית לקרוא את כל מה שאת כותבת...את מקסימה
תודה

אני ממתינה לדרמה של שני כוכבים אהובים עליי Jo In-seong & Song Hye-kyo
Wind Blows in Winter" שתעלה לשידור ב-2013
http://www.hancinema.net/jo-in-seong-and-song-hye-kyo-in-sbs-wind-blows-in-winter-49644.html

aya19560

New member
אורה סרט מדהים וכפי שאמרת עליו מבוססת

הדרמה אהבה בגשם. אהבתי אותו את הסרט .פחות אהבתי את הדרמה.השחקנית הראשית לא אהבתי את המשחק שלה יותר מידי נוקשה לדעתי
היא אולי טובה בתור זמרת פחות בתור שחקנית.

desire33

Well-known member
לא ראיתי את שני הסרטים..

הסרט הראשון כי אני לא מתחברת לז'אנר..
את קלאסיקה אני צריכה את הזמן לצפות בו..
אגב הסרט לא מבוסס על קלאסיקה, ישנה דרמה יפנית מהעבר
אחת המוצלחות כדרך כאגב. לאחר הדרמה היפנית, עשו סרט
עם אותו שם, משהו עם גשם, שבה שיחק הראשי מהדרמה
Soldier, בקיצור זה ריימיק לסרט הקוריאני אבל יותר לדרמה
היפנית.
הסיפור הוא על אישה עיוורת שמאבדת מישהו ממשפחתה, והוא
גבר עשיר שמחליט לשחק את ה"אח האבוד" שלה, והיא מאמינה
לו, אך הוא יתאהב בה והיא בו ובקיצור בלאגן ומלודרמה שלמה.
נקווה שיהיה טוב.. אני האמת מחכה גם לאירייס 2 של לי דה יי
וג'ונג היוק, אמור להיות משהו טוב.

milly12

New member
תודה על סיכום.

חבל שהערצים הקוריאנים לא מבינים שהחשיפה באינטרנט עוזרת לפופולאריות ואם הם יצמצמו אותה אנשים, מחוסר ברירה, ילכו ויחפשו דברים אחרים.

nurit224

New member
תודה רבה על הסיכום שלך

הרבה מהדרמות שציינת עדיין לא ראיתי אבל הן בהחלט ברשימת הצפייה שלי, בזכות ההערות שלך
אני בהחלט אדע ממה להתחיל קודם

אתמול סיימתי לצפות בדרמה הטאייוונית OFFICE GIRLS
ואני חייבת לציין שפשוט התאהבתי בדרמה בעלילה ובשחקנים, צחקתי בכיתי ושמחתי ביחד איתם
במיוחד צחקתי מזמן לא ראיתי דרמה כזאת מצחיקה
ומה שהפתיע אותי זה שמדברים שם בקוריאנית יפנית אנגלית ואפילו מקללים חחחח
זה שמשחק את המנהל קורע אותי מצחוק
הוא כל כך מצחיק שפשוט הייתי נקרעת מצחוק

השחקן הראשי שכמובן התאהבתי בו ROY QIU זאת הדרמה השנייה שאני רואה איתו והוא פשוט מקסים

הדרמה בעלת 25 פרקים

קצת על העלילה:
הדרמה מספרת על בחור שחוזר מארה"ב כדי לרשת את העסק של אביו, קניון גדול, אולם האבא לא סומך
על בנו מאחר והוא מאוד מפונק ולא אחראי, וחותם איתו על חוזה שבו הוא יהפוך להיות עובד זעיר בחברה
במשרד המכירות ובמשך שנה הוא צריך ללמוד את העבודה ולהתקדם לבד בחברה, אבל אסור לו לגלות לאף אחד
שהוא היורש העתידי של העסק ושאביו הוא ה-CEO
האבא לא נותן לו כסף ומכריח אותו לגור בדירה רעועה לבדו ולחיות מהמשכורת שלו

עכשיו תארו לכם מה קורה כש"היורש" הצעיר מגיע לעבודה ומגלה כמה קשה לעבוד ולהרוויח כסף
לבדך

במשרד שהוא מתחיל לעבוד הוא זוכה להכיר את השותפה שלו אשר גורמת לו להתאהב בה בסופו של דבר
והופכת אותו לבחור הגון ונחמד

והדרך להצלחה שלו מלאה בהרבה קטעים מצחיקים ומעניינים

לסיכום, אני מאוד ממליצה לצפות בדרמה תאמינו לי שלא תצטערו

אני כמובן ממשיכה בדרמה הבאה בהשתתפותו של ROY חחחח

למעלה