סיכום דיון גזענות.

סpap

New member
בכל אופן. מעצבן אותי שאתה קורא לעצמך טמבל

כשברור לחלוטין שאתה לא חושב על עצמך ככזה
ורק מחמת "מידת הצניעות" שהיא מידה חשובה
ע"פ הרבנים. אתה מקשקש חזור וקשקש..
על טיפשותך האין סופית. ומתעקש ע"י דוגמאות
בהקשר לכך שהית תלמיד גרוע.
שאתה מתכוון לכך.
השאלה היא על מי אתה מנסה לעבוד? עלינו? או
על הקדוש ברוך הוא? כי עלינו אתה לא עובד.
וכמה שתגיד שאתה כישלון מוחלט וטיפש גמור.
בין השורות, זועקרת הקריאה
בחיית רבקום
מה אתם לא רואים שאני פיקח כמו שד+ מפולפל?!
אז חלאס עם השטות הזו
לא לזה התכוונו חכמי התורה כשדיברו על "מידת הצניעות"
לא התכוונו שכל שני משפטים יציין הצדיק "אני כסיל"
לא בכך נימדדת צניעות.
זה רק מעצבן..

KUK NICK

New member
קודם כל

אם אני מעצבן אותך אז תרגע, אתה בכלל לא מכיר אותי, איך אפשר להתרגז ממישהו שבכלל לא מכירים ?

מדברך עולה שאתה עוסק בפסיכולוגיה אינטרנטית מבוססת פורום, כי אתה נותן עלי ניתוח שווה ערך ל 20 פגישות עם וורדה רזיאל ז'קונט, האם אתה לא חושב שאתה קצת מגזים ?

אם זה עושה לך טוב וככה לא תתעצבן, בוא נסכם שאתה צודק, ואני "משחק אותה" צנוע שאני קורא לעצמי "טמבל", וככה לימדו אותי הרבנים.

evanescent

New member
בקשר ל-1

תאר לך ששחור אומר לחברו השחור "אתה (וגם אני) שווה פחות מאנשים לבנים, אתה נחות מהם" ונתון שהוא מתכוון לזה ברצינות (הוא באמת מאמין בזה) ושזה לא נאמר בציניות או כבדיחה, אז לפי דעתך הוא לא אמר אמירה גזענית? לפי מה שאמרת משתמע שלא ואני לא מסכימה. האמירה הזאת היא במהותה גזענית בין אם אדם שחור אמר אותה ובין אם אדם לבן אמר אותה.

בנוגע לבדיחות זה אחרת, זה כמו שיש בדיחות פנימיות שיש לגביהן הבנה שהשני התכוון רק להצחיק, אבל אם מישהו מ"בחוץ" יספר אותן אז הוא יותר חשוד כי לא בטוחים למה הוא התכוון, אולי יש לו מטרה של ביזוי ולעג. אז מבחינתו יותר מתחשב לא להתבדח בנושא.

סpap

New member
נגיד

שאני כיהודי
אומר, השואה היתה מוצדקת היהודים הם אוכלי נבלות סוחרים מושחתים בגנים עם מיותר.

נגיד שאני (יהודי לגמרי) אומר את זה לחבר שלי או כותב את זה בעיתון

אי אפשר לטעון שאני אנטישמי כי אני יהודי

מה שכו אפשר (ורצוי) לגנות אותי, שאני גרוע מאנטישמי, כי כנגד אחי אני יוצא.

כמוהששנאו את הקאפו במחנות ההשמנה יותר מהנאצים.

אותו דבר אם שחור אומר דברים הכי קשים על הגזע שלו

הוא לא גזעני

אפשר לומר עליו הרבה דברים, נבער, מושפע מגזענים לבנים, בעל הערכה עצמית נמוכה (כי הוא הרי מדבר על עצמו, הוא בעצמו שחור)
ממורמר, מתוסכל, תבוסתן וכו'

אבל זו לא גזענות לכנות בכינויים קשים ומעליבים את הגזע שלך

זו לפעמים בעיה מנטאלית לפעמים רצון להתחנף להתרפס לגזע השני
ועוד סיבות כאלה ואחרות.

גודבאר

New member
ונגיד...

שיש לך חבר מזרחי שהלך לראיון לעבודה. בראיון המנכ"ל אמר שלדעתו הוא לא מתאים לתפקיד כי הוא מזרחי וזה תפקיד שדורש אינטיליגנציה גבוהה ורצון ללמוד ולרכוש ידע והשכלה ומזרחיים בדר"כ לא רוצים לרכוש ידע והשכלה ולכן כנראה שהם פחות משכילים ומוצלחים לדעתו. כמו כן, ממשיך המנכ"ל, הוא ראה כתבה שבבתי הכלא יש יותר מזרחיים מאשכנזים אז מהנתונים הללו לדעתו של המנכ"ל המזרחיים גם נוטים לגנוב יותר וכיוון שיש בחברה מסמכים סודיים הוא לא רוצה שאנשים ממוצא מזרחי יסתובבו משרדי החברה. בעקבות כך המנכ"ל אומר לו שהוא לא מוכן להעסיקו בחברה והוא רושם את הסיבות על מסמך רשמי של החברה וחותם בשמו.
האם לדעתך המנכ"ל גזען?

מצ"ב הגדרה של גזענות מויקיפדיה (יותר מתאים לפותח השרשור). שים לב שאין קשר למוצאו ו\או גזעו של מי שנחשב כגזען:
"גִּזְעָנוּת היא עמדה, שלפיה, בקרב בני אדם מתקיים קשר בין מוצא ביולוגי (וסממנים גופניים המעידים על מוצא כזה) מחד, לבין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים מאידך. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת.‏[1]
על פי חוק העונשין הישראלי מוגדרת הגזענות כרדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור בני אדם או חלקים של האוכלוסייה או יחידים, והכול בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני.‏[2]
התאוריות הראשונות שהוכתרו בכינוי 'גזענות' מקורן במאה ה-19 והן התייחסו לקבוצות הנבדלות במוצאן הביולוגי בלבד, אולם נהוג לכלול בהגדרה גם הבחנות על בסיס לאומי‏[3], ויש המרחיבים זאת גם להבחנה על פי כל תכונה ביולוגית אחרת ( מגדר, נטייה מינית וכדומה).‏[4]"

evanescent

New member
אכן, גזענות קשורה ביחס מסוים לפי גזע/ים

מבלי קשר לגזע של מי שמתיחס לאנשים לפי גזעם.

evanescent

New member
כן אפשר לומר

שהוא גזעני. נסה למצוא הגדרה של גזענות (ממקום רציני) שבה המוצא של מי שמבטא/פועל בגזענות הוא תנאי. אם הוא לא תנאי אז היא יכולה לחול על כל מי שמקים את התנאים שכן בהגדרה, ללא קשר למוצאו.

התלבטתי היכן להגיב, אז אגיב כאן.

בניגוד לשאר,
אין לי רצון לנעוץ אותך, רק ללמד אותך דבר אחד הנקרא "שיוויון הזדמנויות".

מכיוון שאינני רוצה לחשוף את עצמי, אספר באופן כללי כי אני מזרחי-אשכנזי.
אבל התיוג החיצוני שלי הוא בהחלט מזרחי, כמו כן גם שם המשפחה (שאגב, נתון לפרשנות ויכול להישמע איטלקי בנסיבות מוזרות).

אני אספר לך משהו קטן, טעימה קטנה מהחיים.

בשנים האחרונות אני נתקל בתקרת זכוכית, הנובעת בעיקר מהמוצא המוצא שלי.

נשמע מוזר לא?
אז אספר לך, שאני מוכשר מאוד בתחום העיסוק שלי, משכיל ואהוב בשניות הראשונות לפגישה עמי בתנאי שנפטרים מהסטיגמות העדתיות.

איך אני יודע שאני מופלה לרעה?
אספר לך שעשיתי ניסוי, את אותם הקורות חיים שלחתי למספר מעסיקים (פורמט זהה לחלוטין) בהפרשים של יום אחד. כאשר הפרט היחיד ששונה הינו שם המשפחה (ממזרחי לישראלי).

מיותר לציין שקיבלתי המון פניות כאשר שם המשפחה שלי היה "ישראלי" ולא "מזרחי"

זו נקודה למחשבה בשבילך,
עם חשיבה כשלך, סביר מאוד להניח, שאתה זה שיכול לייצר את אותו הפער והשד העדתי.

אה,
דבר אחרון..
אני דובר שפה "אשכנזית" שוטפת (לא אציין איזו), רק אומר לך, שכאשר הייתי עצמאי בתחום בו אני עוסק, לא פעם שמעתי מילים נוראיות על היותי מזרחי שנאמו באותה שפה "אשכנזית" שאני מדבר.

שאפו על ההתנצלות,
רק חשוב שהיא תבוא מהלב ולא כדי לצאת פוליטיקלי-קורקט.

KUK NICK

New member
אני מצטער אבל

זה לא הנושא.

לא התכחשתי לאפליה מעולם.

לא התכחשת, אלא הצדקת.

ישבת באותה משבצת של אלו שמקטלגים.

האפליה מתרחשת אצלך,
וגרוע מכך, אתה שכנעת את עצמך מה הסיבות האמיתיות להשכלה הפחותה של המזרחים.

KUK NICK

New member
אל תתבאס

אבל התעייפתי מלהגיב לאלה שמושיבים אותי במשבצות וכיסאות שהם ממציאים לעצמם.

אני ורק אני בוחר את דעותי, ואם אתה לא מבין את אחת הדיעות, אל תדמיין מה אמרתי - פשוט, שאל אותי, ותקבל תשובה, רק אל תנחש.

כשאתה כותב פוסט שהוא

"תולדה" של התוכנית של אמנון לוי, וכותב,

"אשכנזים יותר מוצלחים מספרדים" כעובדה, ולא מסביר את עצמך מספיק, אלא מוסיף לדוגמא מלל כזה:
"אני טוען שאת הספרדים עצמם בכלל לא מעניין להתפתח ומי שרוצה יכול להתפתח יכול תמיד"
לאיזה תגובות אתה מצפה...?

אם רצית שיבינו שלדעתך "אשכנזים יותר מוצלחים מספרדים" שהמנטליות והיחס שלהם כלפי לימודים הוא זה שגורם להם להיות יותר מוצלחים, ההודעה שלך הייתה אמורה להיות יותר קצרה. היו בה כמה תוספות מיותרות..

לטעון אחרי שההודעה קבלה כל כך הרבה תגובות שמעולם לא טענת שהייתה אפלייה, קצת מאוחר..
עמדת פתיחה בחיים היא מפתח רב עוצמה, הפרמטרים האלה לא קבלו במה בהודעתך אבל המשפט המודגש, כן..

לצערינו, או אוליי לשמחתינו, התוכנית עסקה באפלייה-קיפוח-שיוויון הזדמנויות- הצלחה או החוסר שלה..הדברים קשורים זה בזה.

נכון שמי שרוצה מצליח ויש המון חבר'ה שנולדו ובגרו בפריפריה (ולא רק) ואף על פי ולמרות הכל - הצליחו.
אתה צעיר ואני מניחה שלא חווית גזענות על רקע עדתי, תנסה לדבר עם מזרחיים שעלו לארץ..
טפוח ממסדי ועוד ועוד..
שמעת על אי שיוויון בקבלה למקומות עבודה מסויימים בגלל שם משפחה וצבע עור שחום ? גם לזה יש חלק בהתפתחות.
משכורת טובה מאפשרת השקעה בעצמך, בילדיך, משכורת נמוכה טובה רק כדי לשרוד..

אני לא חושבת שאתה גזען, אלא שהתבטאת לא מספיק ברגישות
.

צלשלספק

New member
קוק, אמנם אני מקדים את המאורע החשוב לכל יהודי

אבל רציתי לאחל לך (ולכולם) גמר חתימה טובה וצום קל ומועיל (למי שצם).

ולמי שלא, צם וממש משועמם - מאחל שלא להגיע למחלקה פסיכיאטרית חו"ח
בגלל המשחק הארור הזה

עד עכשיו אני רואה סוכריות בצבעים כשאני עוצם את העיניים אם אני משחק יותר מדי

ארור מי שסיפר לי על המשחק הזה.

ובקשר לדבריך, בכלליות, עם חלק אני מסכים ועם חלק לא.

איך אמר וולטר... אלחם על זכותך להביע את דעתך גם אם איני מסכים איתה.

karmon4

New member
המשחק הארור

אתה צריך ללכת למוסד גמילה מקנדי קראש

karmon4

New member
לא יודע

יש לי חברים בשלב 150 או משהו כז. השלב המקסימלי שיש עכשיו הוא 540 פלוס מינוס

אני לא קראתי את כל השרשור

אבל אני זוכרת בפירוש שלא היה אכפת לך שאנשים יפגעו וכתבת בפירוש שזה לא מעניין אותך שזה נושא שיעלה לאנשים את הדם לראש.

אז מה עכשיו שווה ההתנצלות שלך כפרה? כי זה לקראת כיפור?

ולידע כללי, זה לא אתה הבאת את הרייטינג... כל אחד יודע שנושא כזה נפיץ יביא הרבה דעות ומריבות.
לא אתה המצאת את הגלגל או את הנושא.

KUK NICK

New member
זה נאמר בציניות.

ומה שווה ההתנצלות ?

לא יודע, אולי איזה רגשי באמת נפגע ממני ובכה על הכרית כל הלילה, מי יודע ?

תמיד טוב להיות מכוסה לא ?

את סתם מקנא שאת אף פעם לא פתחת פוסט של 2k צפיות, יש קליפים של u2 שעברתי אותם
,
וחוץ מזה אני רוצה קצת מהמתנות שהצל מקבל מהסופרויזרים שלו.

אבל אתה ידעת שזה נושא שמעורר שדים (תרתי)

ברור שבנושא כזה אנשים יפגעו.

וכן ברור שאני מקנאה.
לא סיפרתי פה פעם שזו שאיפת חיי?

למעלה