סיכום אבחון

lior2805

New member
סיכום אבחון

צריכה את עזרתכם! אני מנסה כבר הרבה זמן לכתוב סיכומי אבחונים ברוח הטרמינולגיה החדשה וקצת מתקשה. למרות שהתחלתי ללמוד באותה שנה שבה החליטו להוציא את הטרמינולגיה החדשה
(כן, אני די טרייה...), אני מוצאת עצמי מאוד מבולבלת, בעיקר כשאני מקבלת סיכומים שכתובים עם מושגים מהישנה.. אני רואה יותר ויותר סיכומים מהקופ"ח השונות שבהם המרפאות פשוט מוסיפות את המושג "פרופיל עיסוקי" או "היסטוריה עיסוקית" במשפט הראשון, ושאר הסיכום למעשה הוא אותו סיכום הכתוב במושגים הישנים.. אותה גברת בשינוי אדרת..כלומר תסלחו לי, קצת כסת"ח.. במקום בו אני עובדת טרם גובש טופס כזה, וישנה הבעייתיות שהמרב"ע הוותיקות גם הן לא מסתדרות עם זה יותר מדי (לא מכלילה!) השאלה שלי אם למישהו יש במקרה שלד של סיכום אבחון כתוב שהוא יכול לשלוח לי או אפילו הפנייה למקור כלשהו (אין לי מושג איפה עוד אפשר להשיג כזה דבר חוץ ממשהו שעובר בשטח..). ניסיתי לעשות איזו קומבינה משלי בתור ניסיון, לקח לי משהו כמו 3 שעות, הותשתי! בטוח שיש דרך קלה יותר (?).. אשמח לדעת מה אתם חושבים!

אל תסתכלי בקנקן אלא במה שיש בו

האמצעי הפך למטרה. ישנם אבחונים בסגנון הישן המקיפים את כל תחומי ההתפתחות של הילד ונותנים תמונה מהימנה וישנם אבחונים הרשומים 'בטרמינולוגיה החדשה' שחוץ ממונחים יפים אין בהם כלום, ולהיפך. אבחונים רבים כתובים לפי כל הכללים הטרמינולוגיים אך הם מביטים אך ורק בסימפטום ללא שום ידע על התפתחות תקינה ו\או פתולוגיה וללא הבנה של גורם התפתחותי ותוצר התפתחותי. ישנן קופות חולים בהם יש עידוד לדבר שכן ברגע שמטפלים בסימפטום נדרשת הקציה קטנה יותר של התחייבויות. פעמים רבות המרפא עסוק כל כך בהשלמת העברת בטריית האבחון הרשמי שהוא לא פנוי להביט ימינה ושמאלה ואינו רואה או שאינו יודע לעשות הסתכלות קלינית מקיפה.

lior2805

New member
תודה על תשובתך

כנראה הייתי צריכה את "ההרגעה" הזאת..אני לא מתעסקת באבחון עצמו במושגים של "ישנה וחדשה" אלא מנסה לתת תמונה מקיפה ומהימנה עד כמה שאפשר על הילד. אני גם מסכימה שהמונחים זה לא הכל. אבל אז..למה יש טרמינולגיה? האם משתמשים כשנוח ולא כשלא נוח? אולי זו חוסר הבנה בסיסית שלי את רזי המקצוע?? ולעניין ההקצאות- ובאמת בזמן האחרון (לא הייתי בארץ ב-3 חודשים האחרונים אז לי זה חדש), אני מקבלת אבחונים עם הקצאה מגוחכתשל טיפולים (היום נפלתי כשקראתי המלצה ל-5 טיפולים! כמה התקדמות, למידה והפנמה יכולות לקרות ב- 5 טיפולים?? איזו מקצעויות אני משדרת ב- 5 טיפולים? איזה יחס וכבוד למקצוע שלנו ב- 5 טיפולים? עושים טובה..). טוב, היה קצת יום קשה, אני סתם מעלה פה דברים שחשבתי.. בסופו של דבר אני מתה על המקצוע שלנו..

אישי - הטרמינולוגיה הזאת תמוהה לי

בדיוק עברתי לאוסטרליה כשהיא התחילה להיכנס לארץ. פה אנחנו בכלל לא מטרידים את עצמנו אתה. אמריקה אמרה? אז אמריקה אמרה. שיהיו בריאים. טרמינולוגיה צריכה לספק הסכמה בין אנשי המקצוע, על מה אנחנו מדברים. שתהיה הבנה הדדית. מעבר לזה, לדעתי - כמה שיותר פשוט יותר טוב. אני זוכרת את כל השאלות שנשאלו בפורום כשהטרמינולוגיה נכנסה - "879874258976" זה המקבילה של מה שהיה פעם ""911112" או של "343434"? אבל אם זו מקבילה של מושג ישן, אז למה שינו בכלל את המושג? מהחשיפה הדי-מעטה שלי לטרמינולוגיה, התרשמתי בעיקר שהיא מסורבלת, שהשפה כבדה ומעיקה, ושהתרגום לעברית לא נשמע כמו עברית ("גורמי לקוח"? אלוהים, לי זה נשמע כמו ברבור מכירות). יש לי גם חשד, שהם שינו הרבה יותר ממה שהיה צריך. במקום לבנות על הטרמינולוגיה הקיימת, ורק להרחיב את הפרספקטיבה ולהוסיף מושגים איפה שצריך, איפה שבאמת צריך, מישהו ניסה להמציא את הגלגל מחדש כדי להראות כמה שהוא חכם וחדשני, ובקיצור - כדי להצדיק את קיומו. נו, באמת. אבל יכול להיות שאני טועה...

lior2805

New member
זה כ"כ נכון..!

אני מכירה את מושגי הישנה הרבה יותר טוב מהחדשה.. ולא הזכירו את השינה אפילו פעם אחת לעומק, רק בשטח (הכשרות+העבודה היום) גיליתי את הפער העצום בין הלימודים לשדה.. (לא שהופתעתי). כל הלימודים שלי תהיתי לעצמי מה זה בעצם הטרמינולגיה הזאת, ואיך יכול להיות שאני יותר מתחברת ל"עוצמות וחולשות"- מושג שהיום כביכול הפך ל"מסייע ומגביל"? סה"כ סמנטיקה ומשנה כ"כ הרבה.. טוב, את ימי המרדנות שלי באוניברסיטה אני לא מעבירה לשטח.. העיקר שנמשיך להבין אחד את השני ואת הלקוחות שלנו והכל יהיה בסדר.. ט"ו בשבט שמח! (עם כל העצים ש"בראתי ונטעתי" בקליניקה, יש לי תואר בגננות מתקדמת!)

יש הרבה בדברייך

גם אני מרגישה קצת ככה. במיוחד הזדהיתי עם הקטע של לנסות למצוא מקבילות של הטרמינולוגיה החדשה בישנה כדי להרגיש בה נוח... מצד שני- זה יפה שהטרמי' החדשה מקבילה בחלקה לסיווג החדש של לקות נכות ומוגבלות (ICF) של ארגון הבריאות העולמי. מה שאומר שהמקצוע משתלב עם התפיסות העדכניות ביותר של חולי ובריאות. באופן אישי, אני מכירה את הטרמינולוגיה החדשה- לפחות את המושגים הבסיסיים (לפני הרצאה אני מעיינת בחוברת..), מכירה גם את הישנה, ומתנהלת מקצועית מתוך אי לחץ: לא זורקת את המושגים הישנים ומנסה להכניס גם את החדשים. לדוגמא: בחשיבה הקלינית ובתוכנית הטיפול אני נותנת דגש רב על מרכיבי התפקוד בתוך כל תחום תפקוד בו פועל המטופל, אבל מנסה להכניס לשקלול גם את מאפייני המטלה הספציפים בתוך התפקוד הכללי. בנוסף אהבתי בטרמינולוגיה החדשה את הגדרות רציונל ההתערבות (מניעה, קידום, שימור, חינוך וכו') וגם את פירוט התפקודים תחת כל תחום תפקוד- כך לדוגמא גיליתי ששמירה על חפצים אישיים נכנסת בתוך BADL. וזה בשבילי בסיס טוב לקביעת מטרות טיפול בהתאם למנדט המקצועי שלי כמרפאה בעיסוק.

הכל טוב ויפה ... סמנטיקה לא סמנטיקה

הטרמינולוגיה בסופו של דבר מאגדת רעיון ואת המושגים הנגזרים ממנו .... והרעיון הוא השתתפות ... השאלה אם הבנו את הרעיון הזה ? אם תארנו את התפקוד של הילד בתחומי התפקוד , את העיסוקיםפ המשמעותיים לו, או הרצויים על ידו... ואת המיומנויות העומדות בבסיסם ? לא מנסה ליצור רושם של התנשאות או משהו ... לצערי... נפגשת בהמון דוחות מלאים בפרטים, פרטים פרטים, מרכיבים מרכיבים מרכיבים.. לא רואים את הילד ולא רואים את התפקוד שלו... ולסיכום... ספרו לי מי הילד ומה האופן שבו מצליח להשתתף בעיסוקי חייו, או לא מצליח ... קראו לזה שמש קראו לזה פרח... רק אל תקראו לזה תאום בי לטרלי. אגב מקצועות נוספים לוקחים לעצמם, את חזון ההשתתפות .... החוכמה היא להתייחס לעיקר ... הטפל במילא מריח כמו הסחפות ...

טרמינולוגיה?

נכון שטרמינולוגיה זה סמנטיקה אבל עיון במסמך מראה שהוא נותן ביטוי להרבה דברים שאנו עושים בהתערבות הטיפולית שלנו ובנוסף מדגיש ומחדד נושאים חשובים. כמה דוגמאות - ראשית ההתייחסות ל"איך" שהאדם מבצע את הדברים (מיומנויות הביצוע), מחזירה לתצפית את הכבוד הראוי לה ככלי חשוב ומשמעותי באבחון. כולנו יודעים שהאבחונים הסטנדרטים מהווים בסיס או חיזוק למה שאנו רואים כשאנו עם הילד / המטופל או הלקוח. במסמך זה יש ביטוי מסודר גם לתצפית ולא רק לציוני האבחונים. דוגמא נוספת היא דוקא בסעיף המתייחס לתוצאות ההתערבות הטיפולית ומדגיש הצלחת התערבות גם בשביעות רצון של האדם, שיפור איכות חייו וכדומה. עלי לציין שגם בכנסים בארה"ב שהשתתפתי לאחרונה בתחום שיקום היד, לאנשים מהשטח אין מושג בכל הטרמינולוגיות והם משייכים זאת לאלה מהאקדמיה... אני שהייתי שותפה לעריכת המסמך בגרסתו האחרונה מוצאת את עצמי מתרגמת את המושגים (תפקוד... - ביצוע עיסוק...) אבל כפי שאמרתי המהות היא זאת ששכנעה אותי להרתם לנושא ולאו דוקא מילה זו או אחרת. הקבוצה שעומדת מאחורי המסמך לקחה על עצמה לאסוף דוגמאות של אבחונים, סיכומים וטפסים אחרים ולהעבירם למעוניינים. בתחום הילדים יש לי טופס סיכום אבחון שנעשה אצלינו בהתפתחות הילד לפי הטרמינולוגיה אפשר לפנות אלי ואני אעביר. באמת לשים כותרות זה לא מספיק האתגר האמיתי הוא לעשות אינטגרציה בין כל המרכיבים. אילה נוטה

לא הבנתי אם הגבת אליי, או אחריי

אבל מקריאת דברייך מניחה שאנחנו באותו צד... ( אלא אם כן לא הובנתי הכון ? ) בכל מקרה... ישר כח על הכח לשנות, ולקחת חלק בשינוי...

shayzed

New member
טופס סיכום

הי אילה שלחתי לך מסר, אשמח מאד לראות הסיכום לפי הטרמינולוגיה החדשה. המון תודה מראש!!!!

למעלה