סיכה נגדית

arthur69

New member
סיכה נגדית

אני אשמח אם תסבירו לי איך מכוונים סיכה נגדית. לפי מה ששמעתי יש סיכת אוויר ודלק (סיכה נגדית) איך מכוונים כל אחת מהן? בתודה מראש ארטור ב"ש

arthur69

New member
הקפצה

אני מצטער אבל אתם דוחקים אותי מטה מהר מידי

arthur69

New member
תיקון

אני לא שואל איך מכוונים סיכה נגדית רק בשבילי (אני לא מטיס טיסני מנוע) אלא בגלל שזה דבר חשוב ואנשים לא מדברים על זה בפורום ובדרך כלל לא יודעים על זה (איך לכוון וכ"ו). אז אני מבקש מכם לא לתת לי תשובה פרטית אלא תשובה שכולם יוכלו לקרוא. ארטור ב"ש

סיכה נגדית...

או בשמה המקורי LOW SPEED NEEDLE קיימת בכל המנועים להם יש AIR BLEED VALVE (חריר לכניסת אוויר) הסיכה הנגדית שולטת על כניסת אוויר דרך חריר קטן בחלק הקידמי של הקרבורטור. כאשר סוגרים אותה היא סותמת את החריר ומורידה את כמות האוויר הנכנס,ולהפך. היא נקראת LOW SPEED NEEDLE מכיוון ששולטת ב 75% הראשונים של המצערת. כאשר המצערת נעה מ-75% ל 100% החריר כבר סגור ואין לו כל השפעה (ניתן לראות זאת באיור המצורף) מה שמשפיע בתחום הזה זו הסיכה הראשית (HIGH SPEED NEEDLE) את הסיכה הנגדית מכוונים לאחר כיוון סיכה ראשית-סוגרים סיכה ראשית למצב של מנוע עני ואז פותחים כ 3-4 קליקים לקבלת מנוע עשיר יותר (זאת מכיוון שבזמן טיסה המנוע נהיה עני יותר בגלל ירידת לחץ בצינור דלק) הכיוון הגס של הסיכה הנגדית יעשה בצורה כזאת כשהסיכה פתוחה כ 3-4 סיבובים ממצב סגור. כעת יש לסגור אותה לאט,לאט (מקס 1/8 סיבוב בכל פעם) עד שהמנוע יתיצב יפה בסרק. (חשוב! לא לנסות לכוון את הסיכה הנגדית בזמן פעולת המנוע,גם סל"ד סרק יכול להביא לפציעה לא קלה!) כעת כיול סופי:אם בפתיחה פתאומית של המצערת המנוע מקרטע,יש לפתוח בהדרגה את הסיכה. שיטה טובה לבדיקת כיוון סיכה ראשית היא צביטת צינורית הדלק. הסל"ד אמור לעלות טיפה,ובעזיבת הצינורית לרדת בחזרה לערכו המקורי. אם המנוע נכבה בצביטת הצינורית סימן שהיה עני מדי (יש לפתוח מעט את הסיכה) אם נעשה שינוי משמעותי בכיוון של הסיכה הנגדית,יש לכוון שוב סיכה ראשית ולחזור שוב על כל הפעולה.

סיכה נגדית...

את הסיכה הנגדית מכוונים באופן נפרד ואין קשר בין סיכת הדלק לסיכה הנגדית השיטה הטובה ביותר לכוון הסיכה הנגדית היא: יש לחבר צינור סיליקון לכניסת הקרבורטור לסגור את פתח הקרבורטור כמעט לגמרי ולהשאיר פתח קטנטן של אויר לאחר מכן יש לסגור סיכה נגדית לגמרי ואז תוך כדי נשיפה לתוך הקרבורטור(לנשוף דרך צינור הסיליקון) יש לפתוח באיטיות סיכה נגדית עד למצב בו אויר מתחיל לברוח מהקרבורטור! זה המצב בו עוצרים את הפתיחה וזה מצב הסיכה לאחר מכן ניתן להניע את המנוע לפתוח קרבורטור ולכוון סיכת דלק רגילה. להוריד חזרה לסרק ולבדוק את החשת המנוע בפתיחת מצערת מהירה במידה והמנוע לא מחיש(מאיץ בסל"ד) מיד יש לסגור מעט סיכה נגדית (במידה והמנוע נחנק מעט ומקרטע בפתיחת המצערת) עם המנוע כבה או כמעט כבה יש לפתוח מעט סיכה נגדית זוהי השיטה הטובה והיעילה ביותר לכוון הסיכה הנגדית נסו זאת בשבת ואשמח לקבל תגובות בברכה דני קרנר

מה לא היה ברור?

בניגוד לדבריו של דני קרנר יש קשר ברור בין סיכה נגדית לסיכה ראשית (כיוון שסיכה נגדית שולטת ב 75% מהמצערת,התבונן שוב באיור ששלחתי) מה לא היה ברור בהסבר לגבי סיכה נגדית ???

אני חושב שדרושה כאן הבהרה

דניאל, תקן אותי אם אני טועה, נדמה לי שההסבר שלך מתייחס למנועי OS-LA למיניהם. מכיוון שמבנה הקרבורטור ואופן הפעולה של מנוע OS FX עובד אחרת. ההסבר של דני קרנר התייחס כמדומני, לעומת זאת לסדרת הOSFX ודומיו. דניאל ואם לא התייחסת ל OSLA, אז לאיזה מנועים התכוונת. ואולי אסכם את העניין כפי שאני מכיר אותו. הקרבורטור של מנועי OS LA עובד בדיוק כפי שהסביר דניאל דקל אך במחוזותינו לא נוהגים לקרוא לסיכה הזו סיכה נגדית כי אם סתם "סיכת אויר". מנועי OSFX WEBRA SUPER TIGRE ואחרים עובדים בשיטה אחרת: סיכת האויר או לחילופין "סיכת בקרת תערובת" נמצאת ממול לפתח הכניסה של הדלק ולכן היא נקראת "סיכה נגדית". (החוד של הסיכה עומד מול החור של כניסת הדלק, ממש בפתחו ולפעמים נכנס מעט לתוכו) כל תפקידה הוא לחסום מעט את קצב כניסת הדלק ובכך לאפשר ליותר אויר להכנס מלמעלה. הסיבוב של הבורג שנמצא בתוך החור של הידית של הגז מסובב את הסיכה הזו פנימה והחוצה. כאשר מסובבים עם כיוון השעון אז הסיכה מתקרבת לתוך החור של כניסת הדלק ומחליש את קצב בזרימתו ובכך מאפשר ליותר אויר (ביחס לדלק) להכנס למנוע - זה נקרא תערובת ענייה (ענייה בדלק) כשמסובבים את הסיכה נגד כיוון השעון אז מרחיקים את הסיכה מפתח הקרבורטור (ובכך קטנה החסימה של מעבר הדלק) ויותר דלק (ביחס לאויר) נכנס לקרבורטור וזה נקרא תערובת ענייה. ועכשיו לעניין איך מכוונים, נדמה לי שיש גם באתר הזה וגם באתר שלי מאמרים על כך אבל בנוסף למה שכתוב אני מוודא אם המנוע עובד לא טוב בגלל שהוא עשיר או עני באופן הבא: כדי לדעת אם התערובת עניה או עשירה (או במילים אחרות אם חסר אויר או חסר דלק) אני מפעיל את המנוע ונותן לו לעבוד בסרק: כעט אני חוסם מעט את פתח האויר של הקרבורטור. אם המנוע נכבה או נחנק, סימן שהיה חסר אויר, כלומר תערובת עשירה מידי בדלק ואין מספיק אויר כדי לשרוף את הדלק ולכן יש לסובב מעט את סיכת האויר עם כיוון השעון. אם המנוע שיפר את הפעולה שלו, העלה סל"ד או שהתייצב לו הסלד סימן שהוא היה עני בדלק והאויר הרב שנכנס מהקרבורטור חונק את הדלק ועל ידי כך שחסמתי מעט אויר גרמתי ליחס המתאים שיגרום לדלק להשרף ביעילות. במצב זה יש לסובב מעט את הסיכה הנגדית נגד כיוון השעון כדי שיותר דלק יכנס בכל מקרה יש לסובב את סיכה האויר שמינית או עשירית הסיבוב בכל פעם בברכה אבי ורטהיימר

כן.התכוונתי למנועים בעלי חריר אוויר

כלומר לבעלי AIR BLEEDE VALVE (מנועי LA,FP) לא ידעתי שמנועי FX עובדים בצורה שונה. תודה על ההבהרה. בכל אופן,לגבי בדיקת מנוע עני/עשיר לא עדיפה השיטה של צביטת צינורית הדלק במקום חסימת פתח היניקה של הקרבורטור?

עניין של טעם עוד מעט הסבר

היי דניאל, תודה על הארתך, האמת היא שאני משתמש בשתי השיטות, לפי המצב רוח. במצבים שאני לא ממש בטוח אז אני משתמש גם בשיטה השנייה לוודא מצב. ברשותך, מכיוון שהמטרה היא איננה דיון פרטי אלא לשתף את הגולשים בידע אסביר את עניין הצביטה. כמו בהסבר על חסימת האויר ניתן להשתמש בשיטה של חסימת הדלק ולראות מה ההשפעה. אם צביטה גרמה לפעולה טובה יותר סימן שהתערובת עשירה מידי בדלק וההיפך מן הראוי לציין שלא בכל טיסן נוח אם בכלל אפשרי להגיע לצינורית (כשיש פיית תדלוק למשל, אז השיטה הקודמת נוחה לביצוע. אם גם פתח הקרבורטור חסום לגישה אז השיטה המסורתית של להאזין לפעולת המנוע, תהיה השיטה הנכונה. וזה הולך כך: מפעילים את המנוע ומכוונים את המנוע לסלד הגבוה המקסימלי האפשרי על ידי סגירה הדרגתית של ברז הדלק ואז מחזירים קליק עד שלושה קליקים אחורה. כעת מתפנים לכיוון הסיכה הנגדית מעפילים את המנוע במלא העוצמה למשך מספר שניות על מנת שהקרבורטור יתנקה משאריות דלק. כעת מורידים לסרק ומאזינים במשך עשרים שניות. אם הסלד יורד לאט לאט עד שנכבה (לא חובה שיכבה) סימן שהתערובת עשירה בדלק - לסגור מעט סיכה נגדית. אם הסלד עולה ויורד לסירוגין ובסוף נכבה (לא חובה שיכבה) סימן שהתערובת ענייה מידי - לפתוח מעט את הסיכה הנגדית. בדיקה נוספת: חזור על התהליך של הפעלה במלא העוצמה, חזרה לסרק למשך עשרים שניות ואז: הפעל במכה אחת את הגז. אם המנוע מגמגם בדרכו כלפי מעלה (כשהוא מעלה סלד) זה סימן לתערובת ענייה. אם המנוע משתעל ונכבה, אז התערובת עשירה. אגב, כל זה לא שווה כלום אם יש בעיה במערכת הדלק, (כניסת אויר, לכלוך וכו´) - פשוט מה שיקרה הוא זה שהכיוונים ישתנו כל הזמן תוך כדי בדיקה ואתה תצא מדעתך. בברכה אבי ורטהיימר

2fly ron jerasi

New member
יפה , גם בהניה SS זה כך

רוב המנועים כיום (הנורמאלים) לא עובדים כך. אני חושב שאבי סיכם את הנושא יפה וברור , אם כי שניכם צודקים אבל כל אחד הסביר משהו אחר.

למעלה