סיירת מטכ"ל

nogitt

New member
סיירת מטכ"ל

מישהו יודעת או מישהי יודעת למה אין בנות בסיירת מטכ"ל? יש לי כאן ויכוח סוער עם מישהי שאומרת שאם יש את הנתונים ומפעילים הרבה קשרים אז יש סיכויי להגיע לשם - רק שאף אחת עדיין לא ניסתה. מה נכון?

דוד דב

New member
כי אף אחת עוד לא הגישה בג"צ ...

תכל´ס ... כמו שפעם לא היו בנות בטייס ואז מישהי הגישה בג"צ וזכתה אותו דבר נראה לי יכול להיות עם סיירת מטכ"ל רק שאף אחת לא עשתה את זה

just4fun

New member
אם היה לי את המידע והזמן

הנחוץ בשביל להגיש בג"צ,מזמן הייתי עושה את זה,אבל בשביל הצנחנים,לא מטכ"ל!

מה שנכון זה ...

שעד עכשיו לא היו בנות בכל הסיירות למיניהן ובטייס ואז היה דיון ... ובלאגנים שבנות עשו. ואז החליטו שבנות מסוגלות להיות בקורס טייס. ואז צה"ל לקח את כל העסק של מעמד האישה לידיים. ישבו ודנו אנשים מהרמה הגבוהה ביותר בארץ (רק בזכות שאול מופז, אגב) והחליטו מה שהחליטו ... גם לוחמות בשריון עדיין לא היו ... וגם לוחמות בחירמ"כ ... הקימו ועדה של רופאים מומחים שתדון בכך. והועדה הגיעה למסקנה: בנות מסוגלות לבצע כל תפקיד בצה"ל. מלבד: 1.סיירת מטכ"ל 2. שייטת 13 3. 669 יכולות להן טייסות .. יכולות להיות שלדגיסטיות ... יכולות להיות שריונריות .. יכולות להיות צנחניות ... אבל במטכ"ל, שייטת ו669, בשום פנים ואופן לא.

just4fun

New member
סבבה,אז למה בעצם

לא מודיעים לנו רשמית שאנחנו יכולות לנסות להתמיין למסלולים האלה? שלדג,שריון-בשריון יש רק מדריכות אין לוחמות! חי"ר מ"כ? לא שמעתי אף פעם שיש שם לוחמות,אתה בטוח???? צנחנים-הלוואי נעמה

נוב 00

New member
שיתחילו קודם לעשות 3 שנים שירות

ואז יתחילו לחשבו על לשתף אותם ביחידות קצת יותר טובות מאב"כ

צחי:)

New member
בג"צ אליס מילר ../images/Emo63.gif

בג"צ אליס מילר - הבג"צ בו הוחלט לתת לבנות לצאת לקורס טיס. אתם יודעים מה הסיבה שלא נתנו לצאת לבנות לקורס טיס? כי הכשרה של טייס עולה הון עתק, וכאן יש כוונה להשקע לטווח ארוך, כי מרבית הטייסים חותמים עוד קבע ועוד ועוד ועוד (זה תמיד משתלם להם!) הבעיה עם בנות, שמתישהו הן תרצנה להוליד ילדים, ואז הן כבר לא תהיינה כשירות לטיסה (וגם לא יהיה להן זמן!), וזו הייתה טענת הנגד של צה"ל בבג"צ, כי אז למעשה, זה בזבוז משאבים. במקרים שאתם מדברים עליהם עכשיו, הסיבות של הצבא לא לתת לבנות לשרת, אלו הן סיבות אחרות, כך שאי אפשר להשוות... ואגב, בנות שמתגייסות לקרבי חותמות עוד כמה חודשים, ובזמנו היו מחוייבות לעשות מילואים (היום כל הבנות עושות מילואים, חיחיחיחי)

just4fun

New member
יודע מה?

מסכימה איתך. ואני יכולה להבטיח לך,שעוד המון מסכימות איתי. אלה שרוצות להגיע ליעדים כאלה בצבא! שיויון!

אוי איזה #$% אתה

לי אישית לא היתה בעיה לשרת 3 שנים אבל לעשות משהו ואפילו לחתום קבע לא היה אכפת לי ואניעשיתי מסלול שהיתה לי אפשרות בסוף לצאת לתפקיד קרבי אומנם לא מה תמיד רציתי אבל עדיף על כלום ויש בנות שמוכנות לשרת 3 שנים חוצממני פשוט מותק בגלל צרי עין שובניסטים כמוך שחושבים שהם מלכי העולם לא נותנים לאלו שרוצות את האפשרות

הסיבה שאין בנות במטכל

הוא ששילוב בנות לוחמות עם בנים זה אחד הטעויות הגדולות של צה"ל כי לא יתכן שהן יעשו בט"ש במצריים שזה די עלוב ולא ילחמו בשטחים או שיפעילו משגר מנתץ אבל לא יוכלו להכניס פגז לתותח ולכן גם לא יתכן שהן יהיו במטכל כי הם פשוט לא מתאימות להתאמן עם בנים אי אפשר להסביר את זה רק מי שמשרת שירות קרבי עם בנות מבין

למה לא?

איך אתה יודע שהן לא יכולות? אני לא אומרת בכוח להכניס בנת לתפקידים קרביים כי זה מה שהן רוצות אבל למה לא לתת לנסות? יש גם הרבה בנים שלא יכולים ולא מצליחים ולמה בנות לא יכולות לעשות בט"ש במצרים ולהלחם בשטחים?

ms-bungle

New member
אתה אולי מתבלבל עם

דליה רבין-פילוסוף, שהייתה פקידה בסיירת מטכ"ל. יחי ההבדל הקטן.

למעלה