סייע/ת ומערכת החינוך...

dina199

New member
ברור שהחוק הזה דפוק. הוא חוסך להם כסף

כרגיל במדינה שלנו, ראיה לטווח הכי קצר האפשרי.

סוסיתא72

New member
נכון והכל בסופו של דבר יוצא על חשבון ההורים

אני עובדת כמשלבת מזה מספר שנים, ומקבלת השלמה מההורים. אחרת לא אוכל לעבוד, כמשלבת, אני כמו כל אחד אחר, בעלת משפחה, וחייבת משכורת...
חבל שההורים צריכים לממן את מה שראוי שיקבלו מהמדינה, שילוב איכותי, ומקצועי.

בדיוק על זה אני מתלוננת...

אני מצפה שאם אין אנשים שמוכנים לעבוד במקומות מסויימים. כמו בחטיבה או במקום רחוק וכדו' - אז במקומות שלא מוצאים סייע/ת במשכורת כזו יעלו לפחות שם את המשכורות ולא יפילו את זה על ההורים.
כמו למשל שחסרים מורים בפריפריה אז נותנים תמריצים למורים שעובדים במקומות כאלה, ולא מצפים שזה יהיה באחריות ההורים.

זה לא הוגן שהילדים שלנו לא יתחילו את השנה כמו שצריך, רק בגלל שאי-אפשר למצוא סייע/ת מתאים בספטמבר או בכלל.

dina199

New member
כי זה הכי קל לרשויות
.

חווץ מזה אחרות על נצורים היא של משרד החינוך , וקיים חוק חינוך חובה אז הם חחיבים להתאמץ כדי למצוא מורים.
ואילו כשמשהו נשאר בתחום אחריות של רשויות מקומיות (הסעות, משלבות) - הכל פרוץ. ולא חשוב שהתקציבים מגיעים ממשרד החינוך .

1אילת2

New member
את יודעת כמה משרד החינוך מעביר לרשויות?

53 ש"ח לשעה כפול מספר השעות שקיבל הילד כפול עשרה חודשים. כלומר, משרד החינוך לא מעביר על יולי אוגוסט אבל מעביר על כל החופשות, החופשים והחגים. 53 ש"ח! משלמים אצלנו שליש מזה, כולל ניכוי החופשות והחגים. בגיל הזה ממילא הסייעת לא עובדת בחופש הגדול.

07Luka

New member
עם כל הקושי שבעניין

אני שמחה לבחור סייעת בעצמי
לא סומכת על משרד החינוך
לצערי , לרוב, החומר האנושי מאוד בעייתי ולא מתאים לתפקיד

כי יש לך מאיפה לבחור...

אצלנו אין כמעט בכלל ממה לבחור. והיו תקופות ארוכות (חודשים) שלשני הילדים שלי, שזכאים לסיוע, לא היו סייעים/ות.

07Luka

New member
מסכימה איתך שקשה מאוד למצוא

אם סייעות העיריה היו זוכות להכשרה מינימלית , רלוונטית, להדרכה מקצועית ( אבל באמת טובה!) וגם משולמות בהתאם ולא בשכר מינימום , זה היה נראה אחרת

אצלנו...

אין "סייעות העירייה/המועצה" בכלל , לעניין השילוב. וכל שנה (אפילו כמה פעמים בשנה) אני צריכה למצוא 2 סייעים/ות - לגדול ולקטן. אני חושבת שזה לא בסדר שמותר למועצה ולמשרד החינוך להפיל את זה על ההורים.

ממלכתי דתי של משרד החינוך...

אבל אין לנו הרבה ילדים במועצה שיש להם סייע/ת
לדעתי יש רק לילדים שלי. (אולי עוד בודדים מאוד).

מחוז חיפה גדול מאוד...

אנחנו גרים בישוב קטן ב"פריפריה" של המחוז. אז כן, כאן חסר מאוד כוח אדם.
הסייע/ים לא עובדים של מחוז חיפה, אלא של המועצה שלנו. והמתי"אות שנותנות שירות הם לפי הישוב בו הם לומדים, וגם זה מקשה - כי הקטן לומד בישוב והגדול מחוץ לישוב. ולכן המתי"אות שונות.

אני מבינה שיש לך בנים מקסימים

לי יש רק אחד.
מה הסיכוי ללדת ילד נוסף שגם יאובחן על הספקטרום?
בהנחה שה מאותו האבא.

למעלה