סייע/ת ומערכת החינוך...

סייע/ת ומערכת החינוך...

לפני שהבן שלי אובחן, כל פתיחת שנה הייתה הרבה יותר קלה. מאז שאובחן הגדול, ואחריו גם הקטן. כל שנה סיוט בפתיחת שנה.
משרד החינוך מוציא אישורים ברגע האחרון לסייע/ת. ולמצוא סייע/ת - מוטל עלינו, וגם זה קשה מאוד.
לבן הגדול למצוא סייע זה ממש סיוט. והשנה אחרי שמצאתי וסיכמתי איתו כבר הכל. נמסר לי שהוא חוזר לעבוד עם הילד שעבד איתו שנה שעברה, למרות שהובהר לי קודם שהוא בטוח סיים עם הילד הקודם שלא צריך יותר סייע.
מצאתי בקושי סייע אחר, ובקושי השגתי את מנהל מחלקת החינוך והוא הסכים. ואז הסייע אמר לי היום שלא בטוח שיוכל לבוא בימים הראשונים של השנה מכל מיני סיבות. וזה לבית-ספר חדש, כיתה ז', מה יהיה?
כל שנה בלאגן בתחילת שנה.
למה משרד החינוך לא לוקח אחריות כמו שצריך ומשיג סייע/ת טוב/ה כל שנה? אם צריך שישלמו יותר, שישפרו תנאים.
תארו לכם שהייתם צריכים למצוא כל שנה מורה/מנהל שיחליף את הקודם, כי משרד החינוך לא היה לוקח על זה אחריות. או אפילו סייע/ת לכיתת חינוך מיוחד.
למה "מפילים" את זה על ההורים? למה ההורים צריכים לדאוג למצוא סייע?
והכי נורא זה, שבררתי באלו"ט, ומותר להם חוקית לעשות את זה. אני לא מבינה למה.
אני מקווה שעם זכויות האוטיסטים יתחילו לדאוג גם לזכויות הילדים המשולבים - כי לדעתי הם מקופחים בעניין הזה מאוד.

נכון...

ברור שזה לא מספיק!
הבן שלי הגדול הולך ללמוד בכיתה ז' - 42 שעות בשבוע - מתוכן הוא הולך לקבל 24 שעות שילוב. ובנוסף יש טיולים ופעילויות מעבר לשעות הלימודים.
גם בהסעות אין מלווה - למרות שאני בטוחה שמגיע לו (הוא עבר ועדת השמה ונקבע שמגיע לו כיתת תקשורת, אבל לא נפתחה כיתה דתית כזו באיזורינו).

ולמה 24 שעות? - כי הם אמרו שזה המקסימום לילד משולב. התווכחתי ואמרתי שהמקסימום זה 30 שעות. אבל הם אמרו שאם יש לי בעיה שאשלח אותו לכיתת תקשורת -אז אמרתי להם, הלוואי והייתה אחת כזו שמתאימה לנו - כלומר, דתית, כי זה מה שרציתי. אז הם ניסו לשבץ אותו בכיתה "כאילו דתית" בבית ספר חרדי שמקבל בעיקר חילוניים. וכשלא הסכמתי אז אמרו, טוב אז תקבלי 24 שעות.
למה? כי זה המקסימום. - מפקחת אחת של החינוך המיוחד אמרה לי בפירוש שהם נותנים יותר רק לילד עם נכות פיזית קשה.

וזה עוד לא הכול, מגיע לילדים שלנו ממשרד החינוך גם שעות טיפולים. כ-3 בשבוע. אז אמרו לי שהכי הרבה מקבלים אחת. וגם אז רק לפי המקצועות שיש כבר בבית-הספר. זה לא משנה אם הוא צריך ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת ותרפיה שמתאימה לו, הוא יקבל רק מה שיש בבית-הספר ורק שעה בשבוע. - גם על זה אני הולכת להילחם איתם. למרות שממש נמאס לי מהמלחמות, אבל רק ככה אפשר לשנות קצת לטובה.

וגם הקטן שלי זקוק לקלינאית ולמרפאה בעיסוק ולטיפול רגשי - אבל מהמתי"א אמרו שנדאג לזה בעצמנו, כי הם יכולים לתת רק גננת שי"ח - ואם שעה זה לא מספיק, אז היא תעבוד איתו שעתיים - ולא משנה שזה לא מה שהוא צריך ולכל הטיפולים אני צריכה לקחת אותו אחר הצהריים. הם לא יכולים לעזור -אבל "ידריכו" את גננת השי"ח לעבוד איתו על מה שהוא צריך - מה שלא קרה, כי היא לא קלינאית, לא מרפאה בעיסוק ולא תרפיסטית, ואין לה ניסיון קודם עם ילדי ספקטרום. היא עובדת איתו על הצד הלימודי, כי זה מה שהיא למדה לעשות - וזה אירוני, כי הוא מעולה התחום הזה.

אז נכון, יש הרבה בעיות עם השילוב, אז לפחות שישפרו קצת. לפחות שיהיו חייבים לדאוג לסייע/ת כל שנה ולא "יפילו" גם את זה על ההורים.

סייע/ת לא מחוייב/ת לצאת איתו לטיולים ופעילויו

אחרות? אצלינו זו חובה. או סייע/ת, או אחד מבני המשפחה או לא יוצא.

אבל...

אם לא מוצאים סייע ואף אחד מבני המשפחה לא יכול ללוות אותו מסיבות שלנו. אז מגיע לו עונש לא לצאת לטיולים?
בית-הספר רצו לעשות זאת, אבל אני התעקשתי שבית-הספר ימצא פתרון אחר. המתי"א תמכו בי ובית-הספר מצאו פתרונות אחרים.
מצד שני, זה ברור שיותר קל לכולם כשיש סייע בטיול.

אצלינו לא מרשים להביא סייעת מבחוץ (ויש הורים

שרוצים ולרוב לא מאפשרים להם, אלא אם הם עושים "בלאגנים").הרשות נותנת את הסייעות שיש לה במאגר, ו(רוב) ההורים לא מוסיפים לה כסף על מה שהרשות נותנת (זה גם לא חוקי).
רובן של הסייעות לא מאור הגולה, יש כמה טובות (שלי, למזלי, מצויינת). אם סייעת מסויימת לא יכולה לצאת לטיול/פעילות לאחרי שעות הלימודים הרשות חייבת להוציא מישהי אחרת (או אם אפשרי, בן משפחה של הילד יוצא איתו). אין מצב שהילד לא יוצא. ככה גם המנהלות (של היסודי והחטיבה) אמרו לי.

TikvaBonneh

New member
מפילים את זה עלינו כי אנחנו מסכימים לזה

ולא מתקוממים. כי הילד שלנו חשוב לנו יותר מכל, ומנצלים את זה.
מה מותר להם חוקית? מה בררת באלו"ט? לא הבנתי.

מותר להם חוקית...

מותר להם חוקית להגיד שאין סייע אם הם לא מצאו וגם אנחנו ההורים לא מצאנו.
ובמקום שידרשו לשלם יותר או לשפר את התנאים על מנת למצוא סייע, הם פשוט מפילים את זה על ההורים ואומרים אם לא תמצאו אז יש לכם בעיה, כי לא יהיה סייע.

TikvaBonneh

New member
זה חוק לא הוגן

מרוקנים את חוק השילוב ממשמעות.

רואה 6 6

New member
בגלל זה,בצדק הורים דורשים התחייבות לשנה

מינימום.
אני מבינה את העיפות,אבל אני חוששת שנתקעת עם אנשים ברמה אישית לא מספיק גבוהה וסייע שאומר שלא יוכל להתחיל את השנה,(ככה פתאום נזכר שיש לו משהו לא סגור?) יום לפני שווה בעיטה.
יש בפייסבוק התאגדויות של הורים משלבים,שווה לחפש ולהצטרף לקבוצה כזו אבל אמא של 3,זכותו של כל משלב לעזוב או להחליף אחרי שנה. אדם מן היישוב יכול להחליף עבודה מתי שירצה,כמה שירצה.משלבים ברובם המוחץ עושים זאת רק אחרי שנה כדי לתת שנת לימודים מלאה לילד.
אני אמא משלבת ומשלבת בעצמי,אני מכירה את העיייסק משני הצדדים. חלק מהמשאבים הנדרשים לנושא השילוב הוא להחלפות של משלבים בממוצע כל שנה.

אנחנו גרים בפיריפריה....

לא במרכז.
ואצלנו קשה מאוד למצוא משלבים. גם כאלה שהתחייבו לשנה כבר עזבו באמצע. ואין פה כאלה שהם ברמה גבוהה. אז אני תמיד נתקעת עם משלבים גרועים.
אני אומרת שהגיע הזמן שמשרד החינוך ייקח על אחריותו למצוא משלבים, ולא יפיל את זה על ההורים.
כמו שלא מצפים ממני למצוא מורים לביה"ס.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא על ההורים, גם לא על הרשות המקומית כיון שלא מדובר על שמרטפות,
אלא על עבודה חינוכית, מקצועית,
חיוני שמשרד החינוך יהיה המעסיק,
וייתן גם הכשרה, הדרכה ומשכורות בהתאם.

1אילת2

New member
גם אצלנו. כיתה ז', מחר מתחילה שנת הלימודים

ועדיין אין סייעת.
גם ככה אין הרבה אנשים שמוכנים לעבוד בתנאי המועצה- 25 ש"ח לשעה, נסיעות לפי קו יומי של אוטובוס,ללא תשלום על חגים וימי חופשה.
וגם אלו שמוכנות לא רוצות לעבוד בחטיבה. מהמועצה קיבלתי שמות שלנשים שאיני מעוניינת שיעבדו עם בני. המתי"א אינה מוכנה להתעסק בנושא.
אז אין.
אני מתנחמת בעובדה שספטמבר מאוד קצר ובמהלך החודש תצוץ מישהי מתאימה.
עד אז- אני אהיה איתו בבית הספר.

dina199

New member
האם זה חוקי שאדם שמועסק

על ידי הרשות המקומית לא מקבל תשלום על חגים וחופשות ?

סוסיתא72

New member
לצערי כן.

העבודה היא שעתית. וללא קביעות, כלומר חוזה ל-10 חודשים שמתחדש או לא כל שנה...
יש נסיון התארגנות של סייעות, על מנת לשפר את התנאים הבלתי סבירים שלנו!, במקום שהמדינה תספק תנאים סבירים, משרד החנוך מעביר כספים לעיריות/מועצות והן משלמות לסייעות (אגב הבנתי שמשרד החינוך כן מעביר כספים גם על חופשות וחופש גדול), מה שגורר בלוא ברירה השלמות של הורים (אם הם מעונינים במשלבת אקדמאית עם נסיון וכו'...).

dina199

New member
אז הגיוני שכל אדם שימצא עבודה

בתנאים יותר נורמליים (אפילו בשכר מינינטום) יעדיף אותה.
ולאן הולך הכסף של החופשות ?

TikvaBonneh

New member
כן

הבת שלי עבדה בגן חובה כמשלבת, ולא קיבלה תשלום על חגים וחופשות. זה מודל ההעסקה של המשלבות בעירייה. חוק דפוק.

למעלה