סיינפלד VS חברים

אני גם מסכימה עם הרבה ממה שכתבת

זה הטון שהפריע לי, וגם לא כל כך הטון של ההודעה הספציפית שלך, כמו השתייכותה לזן הודעות שאני מתעבת. חבל שהרבה ממעריצי "סיינפלד" נגררים להתנשאות. אני כן חושבת שיש מקום להשוות (במובן של compare and contrast) בין שתי הסדרות, לא כי הן דומות זו לזו, אלא כי זה מעניין, ולהגיד שאי אפשר בכלל לעשות השוואה לא מקובל בעיניי, כי עובדה שאנשים עושים את זה, אז כנראה שאפשר. מה המסקנות מההשוואה זה כבר משהו אחר. ובכל מקרה, אני לא חושבת שאדם פשוט מהרחוב יכול להגיד בנחרצות כזאת מיהו הקהל של כל סדרה. זה דורש תימוכין. ובכל מקרה, יש הרבה תוכניות שיש להם קהלים שונים לגמרי. אני זוכרת שלפני כמה חודשים עשו סקר מה התוכניות הכי פופולאריות בכל שכבת גיל והגיעו למסקנות מדהימות. אני זוכרת שתיים מהם. אחת זה שהחדשות היו בעשיריה הפותחת אצל בני 4-11. השניה היתה ש"של מי השורה הזאת בכלל" היתה התוכנית שמשכה הכי הרבה סוגים שונים של קהלים (מבחינת גובה הכנסה, השכלה וגיל). גם ב"זינה" יש שצופים בשביל האקשן, יש שצופים בשביל הבחורות היפות בבגדים הקצרים, יש שצופים בגלל שהם רואים בה מסרים הפמיניסטיים ויש שצופים בגלל שהם רואים בה מסרים לסביים. אני חושבת שכל ניסיון לשלוף מהמותן פרופיל של צופי "זינה", בלי מחקר קצת יותר מקיף מקריאת עיתונים כמו "פנאי פלוס" ו"רייטינג", עתיד להיכשל.

איצקיס

New member
לא מסכים

ראשית, אני אחד מהמעריצים המושבעים של סיינפלד, יש לי את כל הפרקים מוקלטים בוידאו וגם חלק ניכר מהם בקבצי מחשב. אבל אני לא מסכים להתנשאות שעולה מהדברים של סליידר, כאילו שמי שמעדיף לראות חברים הוא פחות מתוחכם ופחות משכיל ממי שמעדיף את סיינפלד. בכלל, נתוני הצפייה בסיינפלד דווקא מפריכים את התיאוריה הזו, מאחר והם מוכיחים כי סיינפלד הצליחה לגעת בקהל רחב מאוד ולא רק באיזו עילית אקסקלוסיבית. אני חושב שגם קשה לעשות הכללות מאחר וכל פרק עומד בפני עצמו. כמו שבסיינפלד יש פרקים מצויינים אך גם פרקים פושרים, כך גם לחברים יש פרקים מוצלחים מול כאלה על הפנים. בתחילת דרכם, חברים הייתה סדרה מאוד טובה עם הומור שנון אבל בהמשך הם גלשו למחוזות הטלנובלה עם הרומן של רייצ´ל ורוס ואח"כ של צ´נדלר ומוניקה ובהחלט ניכרה ירידה באיכות הפרקים. הסדרה הפכה יותר ויותר כמו "מלרוז פלייס" ונראתה יותר כמו אופרת סבון מאשר קומדיה. אבל אני חייב להודות, לאחר שראיתי את פרקי העונה השמינית (עוד לא שודרה בארץ), שזו אחת העונות המוצלחות והמצחיקות ביותר של הסדרה מה שגרם לי להבין מדוע הפופולריות שלה עלתה בארה"ב עד שהשחקנים מצאו עצמם בפוזיציה לדרוש עוד כסף עבור המשך השתתפותם. לדעתי, שתי הסדרות האלה משתמשות בהומור בצורה שונה. בעוד שחברים היא קומדיית מצבים קלאסית, סיינפלד מנסה גם להוסיף איזו אמירה, לפעמים מרומזת ולפעמים יותר בוטה. ובואו לא נשכח שגם בסיינפלד נעשה שימוש בהומור "סלאפסטיק" מהסוג העממי ביותר (הנפילות של קריימר, העצבים של ג´ורג´, ההורים של ג´ורג´ ועוד) מה שגרם לה להתחבב גם על מי שלא חיפש את ההומור המתוחכם והמרומז. לסיכום, הכל עניין של טעם ואנשים שונים צוחקים מדברים שונים.

סליידר

New member
אני לוקח חלק מדברי בחזרה

ומסכים איתך שיש פעמים רבות מאוד שהכל עניין של טעם ואנשים שונים צוחקים מדברים שונים.

Yaniv-DC

New member
יפה מאוד.

תחשוב שיש גם אנשים שטוענים שג´ק וג´יל היא סדרה ענקית, ועלינו לקבל זאת בהבנה

MineSweeper

New member
מילא ג´ק וג´יל, זה רק פעם בשבוע...

יש אנשים שחייבים לראות איזה "לגעת באושר" או "לחיי האהבה" בכל ערב + שידורים חוזרים במשך ארבע ורבע שעות ביום שישי + שמיעת שיר הפתיחה והסיום (המזעזע) לא פחות מ-10 פעמים... את זה עלינו לקבל בהבנה...(חייבים...?)

Raful

New member
בנוגע ל"לחיי האהבה"

כל פרק שלה משודר 2.8 פעמים בשבוע.

Raful

New member
ככה:

הפרק של יום ראשון משודר בראשון, שני ושישי הפרק של יום שני משודר בשני, שלישי ושישי הפרק של יום שלישי משודר בשלישי, רביעי ושישי הפרק של יום רביעי משודר ברביעי, חמישי ושישי אבל! הפרק של יום חמישי משודר בחמישי ושישי (וביום ראשון שבשבוע אחרי...) תרגיל מתמטי קצר

~*~gaL

New member
אוי, איזה באסה

צריך לחכות יומיים בשביל לראות את הפרק של יום חמישי.. *שיט* כתבתי את זה כבר, אבל אני אכתוב את זה שוב.. אין להם משהו יותר טוב לשבץ בשעות הצהריים/ימי שישי?.. 2.8 פרקים בשבוע זה לא *קצת* יותר מדי?..

hospital_food

New member
בקשר ל"לחיי האהבה"

את לא יכולה להגיד שכל מי שרואה את לחיי האהבה טיפש... לפני שבוע ומשהו התפרסם סקר בוואלה והתוצאות ש-90 אחוז ממי שרואה "לחיי האהבה" הן או זקנות או ילדות מתחת לגיל 14. את לא יכולה להאשים אותם בטיפשותם שהם רואים את זה כי זה מה שהשכל שלהם מסוגל להכיל. ה-10 אחוז הנותרים באמת טיפשים כי לראות "חיי האהבה" זה פשוט לכבות את השכל ל45 דקות שלמות. בכלל אני לא מבין אפילו זקנות, איך אפשר לראות את החרא הזה 3 דקות ולא להרדם. ובכלל הקונסטפ של: אנחנו יפים,אנחנו עשירים, אנחנו בוגדים" פשוט מסריח משעמם נדוש ובאמת מתאים רק לבורים. לא נראה לי שיש סיכי שיש מישהו בעולם הזה שגם רואה "סיינפלד" וגם "לחיי האהבה", זה אחד מתוך כמה דברים שבלתי אפשריים שיקרו.

mirikel

New member
סיינפלדדדדד (זה ברור לא???)

סינפלד היתה ותישאר הגדולה מכולן!!!!! ע ו ב ד ה !!!! אני ממש לא רוצה לרדת פה לויכוחים מיותרים כי בסך הכל בשורה התחתונה זה עניין של טעם. אבל אם מדברים על אלמנטים כמו שנינות ותפיסת ההווי החברתי כפי שהוא, סיינפלד לוקחת בגדול. אני חולה על סיינפלד אבל אני גם נהנית לצפות בחברים (דווקא בפרקים הראשונים יותר)אני חושבת שהטעות החוזרת שעושים בסדרות כאלו היא מערכות יחסים אנטימיות בין הכוכבים של הסדרה. באיזה שהוא שלב זה הופך להיות מאד מאוס. ריצ´ל ורוס ביחד, ריצ´ל ורוס לא ביחד , שוב ביחד וכן הלאה. לועסים את אותו קונספט כמה וכמה פעמים עד שמוציאים ממנו את כל הטעם וחבל שזה ככה. ובקיצור, כל עוד נשמר המתח המיני בין הכוכבים הכל טוב ויפה אבל ברגע שהם נכנסים לתוך מערכת יחסים מתחילים לראות את הסוף!

Yaniv-DC

New member
הסוף? לא מדוייק.

אז אמנם ככל הנראה העונה הבאה (התשיעית) תהייה גם האחרונה, אבל לא מחוסר צופים. ההיפך. העונה השמינית שקרבה לקיצה היא העונה המצליחה ביותר. הסדרה לראשונה מדורגת לאורך כל העונה בתור הסדרה הנצפית ביותר, ועברה את מחסום ה-30 מיליון צופים כמה פעמים. זה לא ממש לראות את הסוף...

אני חושבת שחשוב לדעת לסיים סדרה.

אם לא מפסיקים כשהסדרה עדיין לפחות קצת מוצלחת, זה נהיה פאתטי.

Yaniv-DC

New member
נכון, אבל

כמו שאמרתי קודם, הסדרה לא קצת מצליחה, אלא נמצאת במקום הראשון בארה"ב, כולל הבסת "השרדות 3" כולל פרק הסיום בהפרש של 4 מיליון צופים. זה לא קצת...

mirikel

New member
אתה צודק...

יכול להיות שבמקרה של חברים היה להם מזל כי עם כל הזבל שיש עכשיו בטלויזיה האמריקאית לא פלא שהם שוברים שיאים!!!!!!

Yaniv-DC

New member
אתה אומר את זה בתור אחד

שיודע מה הולך בטלוויזיה האמריקאית, או כאחד שיודע ששני יצרני הזבל הגדולים ביותר הם פליטי סיינפלד?

אני אישית חושב ש...

כל ההשוואה הזאת בין חברים לסיינפלד מיותרת לגמרי... אם תסתכלו מקרוב תבינו שאלה 2 סדרות שונות לגמרי!! בחברים- תרצו את זה או לא- לאורך כל העונות כמעט- יש סיפור עיקרי אחד - רוס ורייצ´ל... (תסתכלו על הסיפור המרכזי של כל עונה ותראו שהוא מתקשר איכשהו לרוס ורייצ´ל- חוץ מהעונות השישית והשביעית שזה התמקד במוניקה וצ´נדלר- הסבר לירידה הדרסטית ברייטינג באותן עונות). בגלל זה חברים היא יותר קומדיה "דרמטית" אם תרצו... לסיינפלד אין סיפור אחד קבוע- זה קומדיה נטו... רוב הסיפורים שם אורכים כמה פרקים מקסימום ועוברים לסיפור אחר (אל תבינו אותי לא נכון- זה לא דבר רע- להפך זה מעולה..) אני חושב (שוב זאת הדעה שלי אז אל תהרגו אותי) שאין מה להשוות בין 2 הסדרות- סיינפלד פונה לכיוון אחד וחברים לכיוון אחר לגמרי.. ו-2 הכיוונים האלה מתבררים/התבררו כמוצלחים... ועוד משהו- זה היה ממש שטחי להגיד שמי שאוהב חברים הוא סנוב וכד´- אני אפילו לא ארחיב בנושא כי כל אחד פה יודע שלשפוט אדם על פי תכנית הטלוויזיה שהוא אוהב סביר להניח שלא תשקף את האופי האמיתי של אותו האדם..

אם היה צריך לשפוט אותי לפי תוכניות

הטלוויזיה האהובות עלי, אנשים היו אפילו יותר מבולבלים בקשר אלי ממה שהם עכשיו

למעלה