סיינפלד VS חברים

סליידר

New member
סיינפלד VS חברים ../images/Emo150.gif

ראיתי בהמון פורומים ברחבי תפוז (ולא רק), את הוויכוח לאיזה סידרה יותר טובה. סיינפלד או חברים. לכן, באתי והכנתי מין תמצית, כי אני יכול לכתוב על זה ספר, על איזה סידרה יותר טובה (סיינפלד כמובן), ואיזה אחרת קצת תת רמה (חברים). חברים זו סידרה שאין לה את כל הגאוניות שבאה מתוך סיינפלד בכלל. בסיינפלד יש מין כזה דבר שלא ניתן להסביר. זה פשוט שהם מעלים כל פרק בסדרה על נושאים שלאף אחד אין מושג איך עשו על נושא כזה פרק בסדרת טלויזיה, של חיי היומיום. ועוד יש כמה נושאים בכל פרק, ובדרך כלשהי הם מתחברים, וזה יוצר אפקט של טלויזיה במיטבה. ובכלל, הסידרה בעלת עומק ובעלת דמויות המשקפות כל אחת לחוד את סוגי הבן אדם האמריקאי הממוצע (הנחמד והנקיוני, החולה על סקס ומובטל, המשוגע שבלי עבודה וללא כסף תמיד משיג סקס. ועוד הרבה השוואות...) וזה מה שהעניק לסיינפלד מצוינות. הדבר הכי טוב בחברים להשוואה, זה פעם בשנה "פרק העונה" לדוגמא של לפני שנתיים נראה לי שצנדלר מציע נישואים למוניקה וכולם שמחים ושורקים בקהל (ובבית), ועוד פעם פיבי נדחפת עם הבדיחה הלא מצחיקה והטימטומית שלה, וכולם שם שמחים וזה איכשהו מביא את הרייטינג הכי גבוה בעונה. אבל בשאר העונה כשחברים עדיין במקומות הראשונים, לסידרה אין פשוט טעם. מדברים על נושאים פשוטים, משעממים שמזכירים לי את "שלושה בדירה אחת" עם ההומור המגוכך. עכשיו תנו לי להסביר למה לחברים יש רייטינג כזה גבוה. כי חברים זאת סידרה קומית לאדם האמריקאי\ישראל\סקנדינבי הממוצע, שהותאמה ככה שלכל אחד עם רמת משכל וקליטה פשוטה יהנה ממנה. וסיינפלד נבחרה לקומדיה של העשור כי היא הייתה מעל לזה, והרמה הרבה יותר גבוהה (חוץ מדיי פעם עם קרמר) ואנשים ראו את זה כדי להתאים את המוח שלהם למשהו שבטופ. מכיוון שרוב אמריקה\ישראל\סקנדינביה הם אנשים עם רמת קליטה ממוצעת, אז הם נהנים, ויש עוד אחוז גדול שקולטים קצת יותר, אז יותר נהנים ברוב המקרים, (ובשאר המקרים קורה בדיוק ההפך והם אומרים שחברים זה לא לרמה שלהם), ויש כאלה עם רמת הקליטה הכי גבוהה שהבינו שטלויזיה דופקת את המוח והחליטו פשוט לזרוק את המכשיר מהבית. עכשיו בטח כולכם תשאירו הודעות כאלה עם הכותרת "אני לא בעל קליטה נמוכה ואני חושב שחברים מצחיק מאוד", אז בסדר, אתה חכם ואתה יודע ומבין וכל הכבוד לך, אבל מה עם שאר המיליונים בעולם שראו חברים ונהנו? אז לכולכם, שתדעו שההודעה לא באה לתקוף כל אחד מכם, אלא לתת פשוט הסבר לגיטימי להצלחה של חברים ברחבי העולם, וכמה חברים שונה מסיינפלד. סליידר

Raful

New member
זו הדעה שלך.

ואני מכבד אותה, ואני אלחם עליה (שיעור אזרחות השפיע עלי...
). אתה אוהב את סיינפלד, שנגמרה לה, ואני אוהב את חברים. כל אחד והאהבה שלו. מה שכן, את ההסברים שלך ל"למה חברים מצליחה" תשמור לעצמך. יש מליוני אנשים ברחבי העולם שאוהבים חברים, ולא סיינפלד. ואפחד לא קבע שסיינפלד יותר טובה, או שחברים יותר טובה, או ווטאבר. אתה רואה את זה ככה? זכותך. אני רואה את זה אחרת. תכתוב ספר, תדפיס עותקים, ותשלח לי עם חתימה והקדשה (אני אשלח כסף בדואר). אני רוצה לעשות משהו עד שהעונה החדשה של חברים תגיע

A.L (boy)

New member
ווידוי קטן...

זה אולי ישמע לכם מוזר, אבל עד היום לא הצלחתי לראות פרק בסדרה חברים... ברצינות! היו פעמים שניסיתי, אבל באמת שלא הצלחתי... לא היה שם משהו שתפס אותי והייחודיות של הסדרה לא מתבלטת לעין במיוחד (אם יש כזו, ואני לא מדבר על העין...). לעומת זאת, את כל ה- 180 פרקים של סיינפלד, ראיתי, הקלטתי ונהנתי מאוד. "סיינפלד" זו קומדיה של פעם ב... והפכה לאבן דרך בתרבות האמריקאית, והאמת היא שזה הרבה יותר מובן לי מאשר למה אנשים כל-כך אוהבים את "חברים".

~*~gaL

New member
אתם יודעים,

דיי נמאס לי מההתנשאות הנשפכת מכל מיני הודעות כאלו. שמתי לב שהרבה מטורפי סיינפלד (לא כולם) הם אנשים עם גישה פשוט מתנשאת. שימו לב לזה פעם. מה למען השם קשור ברמת משכל, מאיפה אתה מוציא את זה בכלל? ולמה אתה רומז ששאר המיליונים בעולם חוץ ממני הם בעלי קליטה נמוכה? למה פשוט לא לתת לכל אחד לראות מה שטוב לו? כלומר, כן, אני יכולה לתת לך משהו שמעצבן אותי בחברים. אפילו שני דברים. אבל זה בחיים לא יגיע לרמת העצבים שיש לי על ההתנשאות הזאת. מה הדברים שמעצבנים אותי בחברים? הצפוניות האלו שרואות את זה ואומרות ש"זו סדרה מגניבה וג´ואי כזה חתיך ורייצ´ל כזאתי פצצה" ובלה בלה בלה.. והדבר השני, זה שרייצ´ל בהיריון. זה קו עלילה שאני בטוחה שהוא דיי מיותר.. חוץ משני הדברים האלו, אני מוצאת את חברים משעשעת, לא הכי משעשעת, כי יש יותר, אבל בדרגה הכי טובה של קומדיות טלוויזיוניות. ואני בטוחה שסיינפלד מצחיקה אותך, ועוד רבים בעולם, וזה בסדר, אני שמחה על כך, אבל עליי זה עוד לא עבד. יכול להיות שלא ראיתי מספיק פרקים, נכון, אבל ממה שראיתי אני עדיין מעדיפה את חברים. וכבר אמרתי את זה בשאר הוויכוחים האלו שקשורים לסיינפלד/חברים - בכל קומדיה יש רגעים שפשוט מפילים אותך מהכיסא, רגעים מצחיקים שאין כמוהם, ככה שאני בטוחה שגם לסיינפלד היו כאלו. בנוסף, חברים וסיינפלד שונות. הן לא אותו דבר. אין אף קומדיה, או אולי אין הרבה קומדיות, שדומות לקומדיות אחרות. ותאמין לי שגם אם לדעתך יש דמיון, המפיקים/כותבים/יוצרים של חברים הם לא כאלו טיפשים שהדבר היחידי שהם רוצים לעשות זה רק "להעתיק" דברים מסיינפלד. זה הדבר האחרון שהם רוצים לעשות. ורק שתדע, שאנשים מתנשאים כאלו (אני לא רומזת שדווקא אתה, ראיתי אנשים פי כמה וכמה שמטורפים על סיינפלד והם לגמרי שונאים את חברים), רק גורמים לי לא לרצות לראות את התוכנית. סורי.

כן, גם לי יש בעיה עם ההתנשאות הזאת.

אני אוהבת את שתי הסדרות, אף אחת מהן לא בהיסטריה. רב החברים שלי גם אוהבים את שתיהן. זה לא שאני לא מבחינה בהבדלים ביניהן, אבל יש מקום, גם אצל אותם אנשים, לסוג שונה של בידור, כי יש לנו צרכים שונים ומגוונים. גם המוסיקה והספרים שאני אוהבת הם לא ברמה אחידה ולא דומים זה לזה, ואני לא סובלת את זה כשאנשים מוצאים לנכון להגיד שמשהו נעלה על משהו אחר. זו לא הצורה, לדעתי, להסתכל על הדברים האלה. ואף אחד בעולם לא יכול לשכנע אותי שהטעם שלי לא לגיטימי. הוא מתאים לאדם שהוא אני, ומכיוון שאף אחד לא מכיר אותי טוב יותר ממני, רק אני יכולה להחליט בנושא הזה.

hospital_food

New member
עובדה

איזה יפי נפש יש כאן בפורום. אפשר להתווכח איזו סדרה יותר מצחיקה(כל אחד ודעותיו) אבל אי אפשר להתווכח איזו סדרה יותר טובה. כי זו פשוט עובדה. עוד עובדה, רוב צופי חברים לא מתחברים לסיינפלד ולהפך, עוד עובדה, רוב צופי חברים הם צפונים מתלהבים שטחיים אוהבים כל דבר שפופולרי ונראה טוב חיצונית. אני זוכר שלפני שנה בערך כמה בנות דברו על כמה שג´ואי חתיך והכל... ,אז אחד שאל אותם אם הם אוהבות סיינפלד אז הם אמרו לו "איכס,חבורה של מכוערים,איך אפשר לראות את זה" ונכון ההודעה הראשית די מתנשאת, אבל היא נכונה. סיינפלד כתובה בצורה מבריקה,בעזרת דמיון עשיר ,מיוחד ומופרך, בעוד חברים כתובה בצורה רדודה שיטחית,מתבקשת וללא טיפת דמיון(im8(

MineSweeper

New member
ואם אני אוהבת את שתיהן...?

הממ...אז מה זה אומר עליי... אם כבר התחלתם לנתח אופי לפי הסדרות האהובות..(מה זה הבולשיט הזה?) בגלל שממש לא מזמן (כמה חודשים) חיברו אותנו לכבלים לא יצא לי לראות הרבה משתיהן (יחי השידורים החוזרים), אבל את חברים קלטתי מהר מאוד, ולדעתי זו סידרה נחמדה, מצחיקה, שנונה (בד"כ) וכיף לראות אותה...מה עוד צריך? סיינפלד זו סידרה מסוג אחר, יותר דגש על השנינות והתעסקות בתחומים אחרים. האמת שאני פשוט לא יכולה להבין מלה ההשוואות והדיונים האלה טובים. אחד אוהב את זה, אחר אוהב את זה ואחר אוהב את הכל, אז מה...? בקיצור- חיה ותן לחיות, ודי עם הניתוח אופי הזה, זה כ"כ טיפשי...

אז זה אומר שאת רק חצי צפונית מתלהבת

והחצי השני הוא שמאלני, עם משקפיים עגולים ומצביע מרץ
וכל מי שמנפנף בעובדות, אם אתה לא נותן קישורים לסטטיסטיקה שעליה אתה מסתמך, אין לך ממש קייס.

hospital_food

New member
קודם כל

הצד השולט בכם יותר הוא" חברים" ולכן אולי לא הבנתם את מה שכתבתי, הרובכתבתי ת תמיד יש יוצאים מן הכלל וככל הידוע לי לא היה אף פעם סקר כזה אבל אני מסתמך על מה שאני רואה ברחוב, משיחה של דקה אחת עם מישהו\י אני יכול לדעת איזו סדרה הם אוהבים (בלי לשאול אותם כמובן) המשך יום נעים... גואי שולתתתת!!!!!!!

spivako

New member
התנשאות מנומקת

אני אוהבת את חברים. אני יודע למה לצפות. רוב הבדיחות שם מוכרות,(ובהזדמנות אחרת אפרט את הסוגים של הבדיחות החוזרות הללו) ולזכותה של התוכנית ייאמר שהן מבוצעות בחן ובכשרון קומי ניכר. וחוץ מזה, הרעיון שחייהם של אנשים סובבים סביב חברים שלהם - הם חיים איתם, הולכים איתם לכל מקום, משתפים אותם בכל - הוא אמנם רעיון משונה, אבל נעים. לעומת זאת, סיינפלד היא סידרה שהבדיחות שלה הן חדשות.וההסתכלות שלה על החיים צינית ושלילית, אבל יש בה ייחוד, יש בה חתרנות, ויש בה אמירה אמנותית. בחברים אין. ועל כך ההתנשאות.

מסכימה עם כל מה שכתבת עד לשורה

האחרונה. כל זה טוב ויפה - זו עדיין לא סיבה להתנשאות. אין בעיניי סיבה להתנשאות חוץ מרצון המתנשא להרגיש שהוא יותר טוב מאחרים.

Aphelion

New member
מסכימה ב-100%

לדעתי סיינפלד היא הסידרה הקומית הכי טובה, הסידרה היחידה שאני מסוגלת לצפות בה פעם אחר פעם והיא תצחיק אותי כל פעם מחדש. הדרך שבה היא מטפלת בנושאים כל-כך שוליים כביכול, כל-כך מוכרים לנו, היא פשוט גאונית. בעוד שחברים מעולם לא תפסה אותי, נהפוכה, אני ממש אלרגית אליה, יש בסדרה הזאת משהו מזוייף ומלאכותי. היא גם מתיימרת להיות מציאותית בעוד שהיא ממש לא.

סיינפלד לוקחת ובגדול

ל"חברים" אין את התחכום, את הדבר הזה שהפך את סיינפלד לייחודית! אני צופה בחברים תוך הכנת ארוחת ערב או שיחה טלפונית, מה שלא מתאפשר עם "סיינפלד". סוזן

Raful

New member
סיינפלד לא זזה לשומקום

בגדול, הם נשארו באותו המקום, בכל העונות. כי זה לא משנה להם. הם ממילא מתעסקים בפרטים השוליים של החברה, ממש כמו המופע שג´רי העלה בסיום כל פרק בעונות הראשונות. חברים זזה, מתקדמת, וזאת כתוצאה מהתעסקות במאקרו, במקום במיקרו. כל צורת הומור מתאימה לאנשים מסויימים (כשיחידי הסגולה יאהבו את שניהם). את לחיי האהבה, אני רואה תוך כדי הכנת דברים. רואה? שומע. ברוב המקרים אני שומע את זה ברקע, ורק אם אין לי ממש מה לעשות (שלוש בלילה, נניח), אז אני גם רואה.

אני יכולה לקבל שנותנים ניתוח של

האלמנטים של כל אחת מהסדרות ומסבירים מה יותר חדשני ומיוחד ב"סיינפלד". מה שאני לא מקבלת הוא ירידה על הצופים שאוהבים את "חברים", גם אם אני בעקרון מסכימה ש"סיינפלד" יותר מתוחכמת. אני אוהבת את שתי הסדרות, ואני לא שני קהלים שונים, ואני לא שני אנשים שונים כשאני צופה בכל אחת מהסדרות, אבל הן ממלאות אצלי צרכים אחרים, שכולם לגיטימיים. אני לא סובלת כשלוקחים סדרה או סרט או ספר טוב ומגייסים אותו לטובת התנשאות והשפלה של אנשים אחרים. כך שאני אעדיף בכל יום בשבוע את הקהל הלא מתוחכם והמתלהב של "חברים" על הקהל אנין הטעם והמתנשא של "סיינפלד" (כמובן שאני מגזימה. אני לא מאמינה בחלוקה כזאת ברורה כמו שאתם מנסים לעשות כאן).

סליידר

New member
צודקת

הגזמתי יותר מדיי וירדתי יותר מדיי. לא הייתי צריך להיות כל כך מתנשא. למרות שאני עדיין מאמין במה שכתבתי.

סליידר

New member
צודקת

הגזמתי יותר מדיי וירדתי יותר מדיי. לא הייתי צריך להיות כל כך מתנשא. למרות שאני עדיין מאמין במה שכתבתי.

למעלה