אל תדחה משהו שאתה לא בקיא בו .
ואל תחשוב רק על כיוון אחד. תראה אתה חושב ששיעורי הדיאנטיקה סייעו לך לרפא את בעיותייך ?! ,אני חושב אחרת ואני ראשית אסביר משהו פסיכולוגי פשוט בהחלט .השלב הראשון של אדם המבין כי יש לו בעיה ,הוא הכחשה גורפת של הבעיה. השלב השני בדרך הלאה הוא שלב ההתפכחות ,יש אנשים שבשלב זה , מתיאשים,מתאבדים ,הופכים ליותר דיכאוניים ,או שפשוט ממשיכים עם הבעיה לחיות עימה. כל אלה ימשיכו להיות עם הבעיה ,עד שיחליטו לסייע לעצמם!!!. אתה החלטת לתת לעצמך צ'אנס והחלטת שאתה רוצה לסייע לעצמך .הדיאטיקה לא עזרה לך לפתור את בעיותייך. הרצון שלך לסייע לעצמך הוא זה שסייע לך לטפל בבעיותייך. הרמז שלי הקטן שרמזתי לך בסיפורי היה ההקשבה !!! אתה הקשבת לעצמך .אם תסתכל בתשובה קודמת רמזתי שם על רגע של שקט ,ברגע של שקט אתה שומע את עצמך. ברגע שאתה מקשיב לקול הקטן והפנימי שבך .אתה יודע את הבעיה ואת הפיתרון. אתה פתחת את עצמך לקבל את הריפוי ידידי , ומאותו רגע שנתת לעצמך את האוקי הזה ,הדרך לריפוי הייתה כבר סלולה. האמונה הזאת שישבת וקראת אח"כ בנתה את אבני היסוד לאתה החדש. אתה למדת השקעת וראית איך אתה עושה זאת. לכן לא הדיאנטיקה ולא הפסיכולוגיה סייעו לך ,אלא הרצון שלך. ובעניין ההיגיון .... לאחרונה ניתן לראות אותי מבקר בערבים באברבנל במחלקת נוער .אני מבקר ידיד שמאושפז שם ושמתי לב שיש הרבה נערות צעירות במחלקת נוער .לא משוגעות ולא שום בעיה נפשית "רגילה" .המשותף לרבות מהן הוא משהו פשוט וקל. הן נאלצו להתמודד עם אויבי החברה בישראל. אותם גברברים שמזמן היו צריכים להיות מאחורי סורג ובריח . חוסר ההיגיון הוא שהן שם כי הן רצו להתאבד כי החוק לא מספיק מפחיד את אותם גברברים אשר מאיים ומצליח לא אחת לעשות זאת שוב ושוב. אני לא יודע כמה היגיון יש בזה שהקורבן צריך להיות סגור שם בעוד שמי שבאמת צריך להיות נעול הם אותם אנסים . לחפש היגיון זו לא הפואנטה .אני לא אומר שהדיאנטיקה לא עובדת ,אני לא בקיא בה ,כוונתי הייתה שהם מתנגדים לטיפולים רפואיים מסויימים שיכולים להציל חיים. באיסלם הפונדמנטליסטי לא תמצא מאמין אחד שיעז לשים טיפה מחזיר על גופו ואו בפיו ושלא נדבר על לאכול חזיר. וכך כל מאמין יהודי דתי השומר מצוות .אך בעולם כולו משתמשים בזריקות אינסולין ואני האחרון נקבע לי ע"י הרופא לקבל אינסולין לאחרונה .הידעת כי החומר שמוזרק לחולי הסכרת עשוי מלבלב של חזיר .ויש על זריקות אלה הכשר רבני המתיר להכניס חומר מציל חיים שהוא טמא לחלוטין .אך כמו דת האמיש ועוד דתות אחרות , יש איסור לקבל טיפולים מסויימים ,ואני שואל אותך איפה ההיגיון בכך ? אם תקרא את מה שאני כותב כאן תראה שהגישה שלי למאגיה היא פחות מיסטית ויותר לוגית ,אני בכל כישוף שעושה מחפש מה גורם לדבר לפעול .זה אומנם הופך את הנושא לפחות מיסטי אך אני חש שלם עימו. המשך יבוא.....