סיינטולוגיה

DennyCANADA

New member
סיינטולוגיה זה דת מודרנית...(כנסו)

סיינט-מדעי(מאנגלית) ולוגיה-הגיון(מיוונית). סיינטולוגיה זאת בעצם כת דתי. הדת הסיינטולוגית מתבססת על אמונה ריאליסטית, כלומר סיינטולוגים מאמינים לא באלוהים או בגילגול הנשמות אלא הם מאמינים במדע, בצורך להסביר את כל התופעות בעולם באמצעות המדעים ובעיקרם פסיכולוגיה. באמצעות הטיפולים הנפשיים שלהם שנקראים דיאנטיקה הסיינטולוגים יכולים לרפא את כל הבעיות הנפשיות, הפסיכולוגיות, הפסיכיאטריות, החברתיות, התקשורתיות...בקיצור באמצעות דיאנטיקה הם יכולים להוביל את האישיות של האדם למצב טהור לגמרי ואז בן אדם לא יוכל יותר להגדיר מצבים שונים בתור בעיות כי הוא (האדם) נהיה טהור ולא יראה יותר בעיות בעולם.

IBP1

New member
יש הבדל בין מדע לקדוש......

סיינט נשמע לי כמילה האנגלית למושג העברי קדוש. ויש לי בעיות בנושא הרפואי כביכול שלהם. ובעיות עם הנושא הכספי איתם.

לקשמי

New member
שמעתי לפחות על בן אדם אחד

שהסיינטולוגיה הביאה אותו למצב הפוך ממה שאתה מתאר: דיכאון עמוק והסתגרות ועל סף התאבדות או שיגעון.

IBP1

New member
אני שמעתי על יותר......

אבל הקטע הרפואי של הסיינטולוגיה ,נשמע לי מה זה מצוץ מהאצבע.

DennyCANADA

New member
אולי דברייך נכונים במקצת.

אתם אומרים שסיינטולוגיה גורמת לאנשים להשתגע. יכול להיות שאתם צודקים. אני יודע שבאחת הפרובינציות של רוסיה הסיינטולוגיה נאסרה בהחלטת בית המשפט בגלל שהיתה שם (בפרובינציה הזאת) התארגנות פלילית שבבסיסה הייתה האידאולוגיה הסיינטולוגית, וההתארגנות הפלילית הזאת ביצעה המון פשעים חמורים (שוד בממדים גדולים במיוחד, רציחות, סחיטה, איומים וכו') כמו מאפיה אופיינית. משטרה מקומית ניהלה חקירה במשך זמן רב עד שעצרה את כל חברי ההתארגנות. ואז התברר שבראש ההתארגנות עמד לא פחות ולא יותר ראש העיר המקומי. שאר חברי ההתארגנות היו אנשים משני המינים ומגילאים שונים שלא היו עבריינים לפני שנכנסו להתארגנות. כל חברי ההתארגנות היו כמו שאומרים בני טובים. משטרה ניסתה להבין איך בני טובים יכלו לבצע פשעים אלה (שוד בנקים, סחיטת חברות ענק וכו'), אז הבינו שראש ההתארגנות ובמקביל ראש העיר שהיה תחת השפעת הסיינטולוגיה לחץ על כל פקודיו לקרוא סיפרות סיינטולוגית ולהשתמש בה. עקב זה פקודיו נהיו "זומבי"ים וביצעו כל הוראותיו אפילו פליליות של ראש העיר. בית המשפט המקומי קבע שהסיינטולוגיה היא בעצם דת טוטליטארית (TOTALITARY) שלא מכירה צורות חשיבה מגוונות אלא רק בצורת החשיבה הסיינטולוגית. אבל לעומת זאת בארה"ב מולדת של סיינטולוגיה, הדת הזאת פועלת באופן חופשי ואין הגדרות שליליות לגביה. השחקן ההוליוודי בשם טום קרוז הוא מאמין של הכנסייה הסיינטולוגית. והוא מאוד משבח אותה ואומר שהיא עזרה לו מאוד לשפר הישגים.

IBP1

New member
רצוי להביט לאיזה כיס הכסף......

מתרומות המאמינים זורם. תנסה להגיד מילה רעה למשל במפעל זוגלובק על הסיינטולוגיה.אתה ישר מפוטר ללא כל תנאי.

IBP1

New member
ובכדי שלא יחשבו שאני מוציא דיבה

כנגד מפעל זוגלובק הנה קישור קטן http://www.nrg.co.il/online/15/ART/918/392.html

DennyCANADA

New member
אתה יודע, IBP1, ש.....

אתה יודע, IBP1, מה אני אגיד לך?... אני התחלטי לקרוא בספר דיאנטיקה בהיותי בשירות צבאי. קראתי רק את החלקים הראשונים של הספר. ואני לא מתכוון לקרוא את זה הלאה או להשתמש בזה. אני פגשתי את הספר הזה בהיותי במצוקה נפשית, במצב רוח לא מעניין וכו'. אני לא ידעתי על פסיכולוגיה הרבה, ידעתי רק על זה שקיימת "בריאות הנפש" וההפך של בריאות הנפש - "אי-בריאות הנפש". אז המצב המצוקתי שלי היה בעצם המצב של אי-בריאות הנפש. בדרך כלל האדם שוהה במצב של בריאות הנפש. אותי למצב אי-בריאות הנפש דירדרה מפקדת היחידה שלי, רופאה במקצועה, שתמיד חיפשה סיבות לפגוע בי ולייאש אותי. התלונות שלי לקצין בריאות הנפש היו מוציאים אותי מהמצוקה הנפשית לזמן מוגבל עד הרגע שהמפקדת שוב הייתה מתנקשת בי. כך נוצרה אצלי שאיפה להיות "הקוסם" הפסיכיאטרי (כמו קצין בריאות הנפש) כדי לשלוט באופן עצמאי על אי-כניסה למצוקה נפשית. בשביל זה הייתי צריך להשיג ידע פסיכולוגי-פסיכיאטרי. וכך במקרה, מוכר ספרי דיאנטיקה בתחנה המרכזית בת"א דחף לידיי את ספר "הקסמים הפסיכיאטריים" בשם דיאנטיקה. מיד התחלתי לקרוא את החומר באופן הקפדני ביותר כפי שהתבקשתי בתחילת הספר. לאט-לאט נפקחו עיניי בתחום הידע הפסיכולוגי ואז התחלתי להבין ברמה הפסיכולוגית מה גורם לי בעצם להיכנס למצוקה נפשית. בהמשך נוצר אצלי דחף מאוד חזק לכיוון הבנת דברים מתוחכמים, אבל את הספר הנחתי בצד הרבה לפני זה, קראתי רק את הפרקים הראשונים. בקשר להתנקשויות מצד המפקדת הסקתי מסקנות אישיות, ניתחתי את התנהגותה והמסקנה היתה שהמפקדת סובלת מהסטייה שהגדרתי אותה כך: רפלקס נרכש של נקם בגברים מאושרים, רפלקס נרכש של דחייה מהאנשים שאינם "צפונבונים", אינסטינקט מולד של שאיפה לעליונות, רפלקס נרכש של חשדנות מוגזמת כלפי פקודיה שאינם "מלקקים" לה.וכו' וכו'. עכשיו 4 שנים לאחר שהכרתי את הדיאנטיקה, אני בקלות מזהה את הבעיות והתסביכים של האנשים שאיתם אני מתקשר ביומיום.

IBP1

New member
היי דני נעים לי להכיר אותך.....

בזמן היותי בצבא ,ידידה טובה שלי נאנסה בבסיס בה שירתנו יחדיו . מצבה הנפשי היה כבר מעורער עקב תחילתה של האינתיפאדה הראשונה . ניצלתי את זמני הפנוי בערבים להקשיב לה. פשוט מאוד הקשבתי לה במשך זמן רב .לאחר שאני השתחררתי מצה"ל קיבלתי שיחת טלפון מידידה שלה שנתקלה בבעיה דומה והיכולת שלי להקשיב לבעיותיהם של אחרים השתפרה והתחלתי לשלב ביכולת הזאת את הכישרון שלי בקריאת שפת גוף. לפני שנה צימצמתי את פעילותי . לפני שנתיים ,הגעתי לטפל במחשב של ילדיה של ידידה טובה שעבדה עימי . זיהיתי בביקורי זה בעיה מסויימת וכמי שידוע כמסייע במצבים כאלה .התגלגל כדור שהסתיים שבוע שעבר במאסר ל24 שנים לאב שאנס את ביתו. הדבר היחיד שאני מצאתי לנכון מאז היום הראשון שקראתי משהו שקשור לפסיכולוגיה היה שהעונש קפץ משלוש שנים ל-24 שנים . פגשתי כבר יותר פדופילים ופושעי מין בחיי שלפי דעתי זקוקים לטיפול נפשי יותר מכל אדם אחר ומקום בכף הקלע לעולמי עד . אני לא יודע ,כמה המדינה הזו שפויה, אך במקומה הייתי מברר מקום להכניס לבית הספר פסיכולוג ופסיכיאטר במשרה מלאה וקבועה. בהצלחה לך בדרכך כפסיכולוג.

DennyCANADA

New member
יה אללה, איתך!!!!!!

סלח לי אבל האמת שלא הבנתי מה אתה כותב בתגובתך האחרונה. מה הרעיון העיקרי של תגובתך. מהמתואר אני מבין שאתה מפרט אירועים מסויימים מעברך, ובאירועים האלה, כפי שהבנתי, אתה מגלה דברים שאפשר להגדיר אותם כבעיות. אבל רק תגיד לי איך זה קשור בכלל לתגובתי האחרונה שלי? בתגובתי האחרונה שלי אני הסברתי לך איך דיאנטיקה שהיא טיפולי ריפוי הנפש של הסיינטולוגיה עזרה לי לרפא את עצמי ולהתפטר מהמצוקה הנפשית. וזאת למרות שעכשיו אני אישית דוחה את הדיאנטיקה הסיינטולוגית. ואתה? מה זה חוסר ההגיון הזה שבתגובתך האחרונה שלך?

IBP1

New member
אל תדחה משהו שאתה לא בקיא בו .

ואל תחשוב רק על כיוון אחד. תראה אתה חושב ששיעורי הדיאנטיקה סייעו לך לרפא את בעיותייך ?! ,אני חושב אחרת ואני ראשית אסביר משהו פסיכולוגי פשוט בהחלט .השלב הראשון של אדם המבין כי יש לו בעיה ,הוא הכחשה גורפת של הבעיה. השלב השני בדרך הלאה הוא שלב ההתפכחות ,יש אנשים שבשלב זה , מתיאשים,מתאבדים ,הופכים ליותר דיכאוניים ,או שפשוט ממשיכים עם הבעיה לחיות עימה. כל אלה ימשיכו להיות עם הבעיה ,עד שיחליטו לסייע לעצמם!!!. אתה החלטת לתת לעצמך צ'אנס והחלטת שאתה רוצה לסייע לעצמך .הדיאטיקה לא עזרה לך לפתור את בעיותייך. הרצון שלך לסייע לעצמך הוא זה שסייע לך לטפל בבעיותייך. הרמז שלי הקטן שרמזתי לך בסיפורי היה ההקשבה !!! אתה הקשבת לעצמך .אם תסתכל בתשובה קודמת רמזתי שם על רגע של שקט ,ברגע של שקט אתה שומע את עצמך. ברגע שאתה מקשיב לקול הקטן והפנימי שבך .אתה יודע את הבעיה ואת הפיתרון. אתה פתחת את עצמך לקבל את הריפוי ידידי , ומאותו רגע שנתת לעצמך את האוקי הזה ,הדרך לריפוי הייתה כבר סלולה. האמונה הזאת שישבת וקראת אח"כ בנתה את אבני היסוד לאתה החדש. אתה למדת השקעת וראית איך אתה עושה זאת. לכן לא הדיאנטיקה ולא הפסיכולוגיה סייעו לך ,אלא הרצון שלך. ובעניין ההיגיון .... לאחרונה ניתן לראות אותי מבקר בערבים באברבנל במחלקת נוער .אני מבקר ידיד שמאושפז שם ושמתי לב שיש הרבה נערות צעירות במחלקת נוער .לא משוגעות ולא שום בעיה נפשית "רגילה" .המשותף לרבות מהן הוא משהו פשוט וקל. הן נאלצו להתמודד עם אויבי החברה בישראל. אותם גברברים שמזמן היו צריכים להיות מאחורי סורג ובריח . חוסר ההיגיון הוא שהן שם כי הן רצו להתאבד כי החוק לא מספיק מפחיד את אותם גברברים אשר מאיים ומצליח לא אחת לעשות זאת שוב ושוב. אני לא יודע כמה היגיון יש בזה שהקורבן צריך להיות סגור שם בעוד שמי שבאמת צריך להיות נעול הם אותם אנסים . לחפש היגיון זו לא הפואנטה .אני לא אומר שהדיאנטיקה לא עובדת ,אני לא בקיא בה ,כוונתי הייתה שהם מתנגדים לטיפולים רפואיים מסויימים שיכולים להציל חיים. באיסלם הפונדמנטליסטי לא תמצא מאמין אחד שיעז לשים טיפה מחזיר על גופו ואו בפיו ושלא נדבר על לאכול חזיר. וכך כל מאמין יהודי דתי השומר מצוות .אך בעולם כולו משתמשים בזריקות אינסולין ואני האחרון נקבע לי ע"י הרופא לקבל אינסולין לאחרונה .הידעת כי החומר שמוזרק לחולי הסכרת עשוי מלבלב של חזיר .ויש על זריקות אלה הכשר רבני המתיר להכניס חומר מציל חיים שהוא טמא לחלוטין .אך כמו דת האמיש ועוד דתות אחרות , יש איסור לקבל טיפולים מסויימים ,ואני שואל אותך איפה ההיגיון בכך ? אם תקרא את מה שאני כותב כאן תראה שהגישה שלי למאגיה היא פחות מיסטית ויותר לוגית ,אני בכל כישוף שעושה מחפש מה גורם לדבר לפעול .זה אומנם הופך את הנושא לפחות מיסטי אך אני חש שלם עימו. המשך יבוא.....

DennyCANADA

New member
אני אגיב מאוחר יותר.

עכשיו אין לי זמן להגיב, אני נהיתי עסוק מאוד מיום ראשון השבוע.

למעלה