סיימתי לבנות דמות לVampire

Painkiller1989

New member
סיימתי לבנות דמות לVampire

אחרי זה עשיתי סשן פרטי עם השה"ם(זה מצחיק לקרא לו ככה כשזה בעצם סיטוי ממו"ד) והבנתי שאני צריל לשנות כמה דברים בדמות כדי שהיא תיהיה יותר דומה למה שרציתי שהיא תיהיה. זה קורה לכם הרבה? שאתם מבינים שהדמות טכנית, על הדף, לא מתאימה למה שרציתם לשחק? ועוד משהו, אני חושב שזה מאוד חשוב להעביר כמה שעות אחד על אחד עם השוה"ם לפני המשחק עם הקבוצה, כל שחקן לחוד, מה דעתכם?

רמץ

New member
זה תמיד קורה

את משחיר להנאתך את הנקודות על דף הדמות, רואה אותה בעיני רוחך בכל הסצינות ההירואיות, הקומיות והדרמטיות בהן תשתמש באותן מיומנויות ודיסיפלינות. לוקח כמה צילומים טובים וצועד בביטחון אל הסשן הראשון. אוה אז, כשהדמות שלך נופלת מדמיונך החמים והמוגן אל העולם הזר והעויין של המנחה, אתה מגלה את החורים. בד"כ הם נמצאים בנקודות האלה שלא השחרת אבל הרבה פעמים הן גם מגיעות מהמומחיויות(?) של הדמות שלך שפשוט לא עובדות באותו האופן שבו התכוונת. ואז אתה מגלה שהדמות שלך, לא רק שהביטחון העצמי שלה נשען על שום דבר, אלא שסיכוייה לשרוד את הקמפיין נראים קלושים מתמיד ובכלל מפתיע ששרדה עד לנקודה שבה התחיל המשחק. מעבר לשעות נסיון מול המנחה, אני תומך ברעיון של תקופת שינויים של איזה 3-4 סשנים לתוך הקמפיין.

ננסק

New member
כנ"ל באקזלטד

אני חושב אולי כדאי להשאיר שלוש-ארבע נקודות בחוץ, ולהכניס אותן רק אחרי כמה סשנים, כדי לעגל את הדמות כמו שהיא משוחקת.

Serpent Axis

New member
לא

לשם כך נועדה ההקדמה, כדי שתוכל גם לבחון את הדמות שלך מבחינת הסטטיסטיקות ולראות איך זה עובד לך.

ננסק

New member
תכל'ס צודק

זה באמת מה שיהיה נכון לרוב הקבוצות. בעצם זאת רק הצורה שאצלנו משחקים, כי אנחנו נוהגים לדלג על ההקדמה.

Serpent Axis

New member
זה יכול להיות גם דברים קטנים

כשהכנתי את הדמות הראשונה שלי למשחק אונליין, שמתי ארבע נקודות במחשבים ולקחתי מומחיות באינטרנט... רק אחר כך הבנתי איזו טעות עשיתי, האקר צריך מומחיות בדברים כמו Encryption, וירוסים ושבירת-קוד. עד הלילה, הדמות הזו לא משהו בכלל כשזה מגיע למחשבים (מצד שני, כשחושבים על זה, מומחיות "רק" נותנת לך לגלגל מחדש כל 10... לעזאזל) תשמחו אתם שמצאתם קבוצה ומנחה חי ונושם במקום משחק אונליין בו המנחים קרי הלב לא יניחו לכם לשנות דברים אחרי שמסרתם להם את דף הדמות לראשונה.

Painkiller1989

New member
אני גם משחק אונליין אגב

עד עכשיו המנחה היה בסדר גמור ולהפך עזר לי לסדר את הדמות איך שאני רציתי ולפי מה שאני רציתי לשחק.

Serpent Axis

New member
ספר לי על זה בPM

אני אשמח לשמוע. אתה משחק באתר מסוים עם צ'אט או בקבוצה מקוונת שהורכבה ממספר שחקנים פה בארץ?

Painkiller1989

New member
PM זה הודעות פרטיות כאילו?

אנחנו שני חברה מפה ובחור אחד מאוסטרליה אבל זה מסתדר כי הוא עובד בשעות מוזרות שם אנחנו משחקים דרך הMIRC יש שם סקריפט מיוחד שהוא עשה עם קוביות והכל. וגם דף דמות באינטרנט.

Painkiller1989

New member
אתה מועניין?

אם כן אני אשמח לשאול את החברה, בעיקרון המשחקים כנראה יתנהלו בימי שבת אחה"צ ובאנגלית.

Serpent Axis

New member
ובכן

קודם כל, כן - זה "מצחיק", כי למונחים של מו"ד אין שום רלוונטיות למשחק הזה (קראת בספר?), המנחה הוא לא "שליט" של שום דבר ואין מבוכים בVampire. ההקדמה (המשחק בין המנחה לשחקן שיעזור להם להבין את הדמות יותר טוב על ידי משחק של חלקים עיקריים מסיפור הרקע שלה ועוד "מילוי חורים" בעלילה שלה) נועדה לעזור לך גם לבחון אם אתה מרגיש שסדרת את הדף של הדמות בצורה מתאימה (לך ולמשחק), המנחה צריך לתת לך לשנות כמה דברים שלא נראים לך באותו זמן. בקשר לשאלה שלך, כן, הרבה פעמים. אבל חשוב להבין שבVampire הסטטיסטיקות הן החלק הכי פחות חשוב.

Painkiller1989

New member
אני יודע שלא קוראים לו "שליט"

ושאין מבוכים בוומפייר, אני מודע לזה, הוצאת אותי קצת טיפש מזה אבל בקטנה. לא ידעתי איך לקרא לו, "מספר הסיפור"?, המילה "מנחה" פשוט ברחה לי באותו רגע מהראש., בגלל זה גם כתבתי שזה מצחיק לקרא לו ככה. בקשר לסטטיסטיקות, אני חדש בוומפייר, רק רציתי להגיד שבמו"ד לדוגמא הרבה יותר קל היה לבטא את הדמות סטטיסטית ולמרות זאת רוב המשחקים שהשתתפתי בהם היו בפריפורם שרוב ההתרחשויות נשענו על ההתיאורים שמתאר השחקן והמנחה, ולא על קוביות וסטטיסטיקות. מקווה שאני אתחבר למשחק הטכני של וומפייר כי למשחק העלילתי אני מאוד מתחבר.

Serpent Axis

New member
מונחים וכדומה

בקשר למונחים, אני לא חושב שהוצאתי אותך טיפש. הרבה אנשים שעברו במו"ד לפני שהגיעו לVampire ממשיכים להשתמש במונחי מו"ד (בעיקר אם הם לא קוראים בספר, לכן השאלה), אני חושב שזה שגוי ושצריך להפריד בין שני המשחקים מבחינת המונחים. המונחים של מו"ד מתאימים למו"ד ולמשחקים דומים, אבל המונחים של Vampire בפני עצמם מכוונים אותך לרוח המשחק (למשל: המנחה אינו שליט, אלא מספר סיפור, הדמות שלך לא עוברת הרפתקאות, היא חלק מסיפור, לא מדובר בקמפיין, אלא בכרוניקה של סיפורים [שהיא סיפור בפני עצמו] וכן הלאה - המונחים של מו"ד מכוונים אותך לאווירה שהיא בפירוש "מו"ד" וזה לא מתאים).. בקשר למשחק עצמו, הרוב לא מערב גלגולי קוביות כלשהם. למעשה, הספרים מכוונים אותך לדחוק כמה שיותר את החוקים והמכניקות הצידה ולתת יותר מקום לסיפור ולמשחק עצמו. אם הקונספט של המשחק משך אותך (וזה מאוד תלוי בכמה קראת בספרים), זה מה שחשוב - לא החוקים. עזוב אותך "ללמוד חוקים", "להתחבר לצד המכני", זה לא מה שחשוב כאן.

Serpent Axis

New member
יפה

קראת את פרק הStorytelling? אגב, אם תרצה אוכל להראות לך חלקים נבחרים מהמהדורה הראשונה (כולל "מילים אחרונות" של מארק ריין-האגן, מאמר קצר המופיע בסוף הספר בו הוא מסביר למה הוא וחבריו כתבו את המשחק מלכתחילה) שמספקים כמה תובנות בקשר למשחק.

למעלה