סיימתי גם את משחקי הרעב השלישי...

סיימתי גם את משחקי הרעב השלישי...

איזה ספר מיותר!!
איילת ולילך- אתן חייבות להגיד לי מה עצבן אתכן, כי לא היה שם שום דבר שלא עצבן אותי!!!

LemonLimeLilach

New member
חחחח כן- הכל.

פשוט הכל.

אבל כשאני אסיים את הקריאה המחודשת (שמסתבר שכרגע אין לי זמן כל כך אליה אופס) אני אכתוב משהו ארוך

Rachel47

New member
אני לא חשבתי עליו כמיותר

אלא יותר כז'אנר אחר בכלל ומה הקשר לשניים הראשונים?!
סתם היה קצת קשר..הדמויות אותן דמויות

בגדול המון עצבן אותי
העניין עם פרים בעיקר
אבל די הכל
גם הסוף
גייל!

גם ההתנהלות וההתייחסות אליה..די הכל
ועדיין אני מחכה בשקיקה לסרטים

o0Invisible0o

New member
ספר?

אני כבר אמרתי בעקרון שהבסיס של מה שעצבן אותי היה שבספר השלישי היא מגלה את הסיפור העיקרי, את כל הסיפור בתכלס, המשחקים היו סתם הסחת דעת ועכשיו הגענו לחלק המעניין ואז חשבתי, אבל למה קראתי שני ספרים על המשחקים?!?! ולמה אני לא מקבלת מספיק מהסיפור הגדול יותר?
אבל כן, הכל היה מעצבן- זה שהיא כל הזמן מסוממת, חצי בהכרה, לא בשליטה, כל הגברים האלה אומרים לה מה לעשות ולאן ללכת כל הזמן ומה מותר ומה אסור ו..כמה נורא מחוז 13, הוא בדיוק כמו הקפיטול רק אחרת, איזה עולם מזעזע.
הסוף עם סנואו היה מטופש להחריד ופרים היה מזעזע אבל אין לי בעיה עם זה..כאילו ברור שזה היה עצוב אבל אין לי בעיה עם הבחירה הזו ודווקא המלחמה-משחק הייתה מעולה בעיני וכמו במשחק כולם מתים בדרך..
הסוף-סוף עם פיטה גרם לי לכ"כ הרבה גלגולי עיניים! עזבו את זה שהחשיבות בעיני היא לא ב-עם מי היא תהיה בסוף..כל ה-הם חיו באושר ועושר הזה כ"כ מעצבן אותי!! כ"כ מיותר ומטופש וכ"כ מלאכותי בספר כמו משחקי הרעב, נו באמת.
בקיצור, כן..הכל.

LemonLimeLilach

New member
ניסחת את זה טוב

כל זה + שאותי כן עצבן הקטע עם פרים. אז יוצא שאין מילים טובות להגיד על הספר הזה!

נו כן- מסקנה- מדובר בספר מיותר!

בלי טיפת פיתוח דמויות. כולם מתפקדים שם כמו רובוטים. קטניס מסוממת כל הספר ומובלת כמו בובת חוטים, פיטה גם כמובן, גייל בא והולך ולא ברור מה קורה איתו. רק פרים קצת מתבגרת.
ואיפה הביקורת החברתית שהייתה בשני הספרים הקודמים? הספר השלישי פשוט ריק מתוכן.
הדבר היחיד שמעניין שם זאת האמירה שכל קיצוניות וכל כוח עלול להביא לאותה תוצאה הרסנית.

וכן, הסוף היה לגמרי מיותר. כל הספר היא מתחבטת בין שניהם, וזה כל כך לא מעניין, וכל כך לא העניין שם...
אני חושבת שזה היה כל כך הרבה יותר חזק אם היא הייתה נשארת לבד! כל כך הרבה אנשים שיחקו בה, הרסו לה את הגוף ואת הנפש, ואם היא הייתה נשארת לבד, המסר היה חזק הרבה יותר- שבני אדם הם לא משחק.
היו צריכים פשוט לסיים את זה כמו באפי.

o0Invisible0o

New member
כן, טוב..אם זה היה נגמר כמו באפי

אף אחת מאיתנו לא הייתה מתלוננת על הסוף.

אני לא מסכימה שהספר השלישי ריק מתוכן וחושבת שהאמירה על קיצוניות היא דווקא חזקה ומדכאת. כל משטר הוא משטר מדכא, כל משטר בוגד באזרחיו/יושביו ואין פתרון טוב?
אבל את לא מרגישה שאם היית מקבלת עוד קצת מהעולם הזה שמחוץ למשחקים, אפילו עוד ספר או יותר בספרים המוקדמים היה יותר טוב? כי אחרת הסדרה נגמרת בספר הראשון וזהו..אם אין טעם בשלישי אין טעם גם בשני כי..מה השני אם לא יותר אכזריות שבסוף מובילה למרד של השלישי?
ואוו קטניס לגמרי מדכאת בספר הזה, כ"כ מסוממת וכ"כ בובה על חוטים מלבד הסוף, המלחמה, שגם בה היא נופלת להרבה מניפולציות. אני חושבת שמה שהכי מעצבן בכל הסדרה בסה"כ זה שכל הזמן משחקים בה, היא כל הזמן חושבת שהיא יודעת אבל היא לא יודעת כלום..
לפחות הייתה שם גם אישה מנהיגה בסוף, לא? והיא הייתה יחסית יותר הגונה מהשאר אאל"ט..

וברור שאם היא הייתה נשארת לבד המסר היה יותר חזק אבל הסופרת נכנעה לתכתיבי ז'אנר הנעורים של סוף שמח, בגלל זה צריך לקרוא ג'ון גרין.
סתם, קראתי רק את אשמת הכוכבים אבל אני בוטחת בו שגם בשאר ספריו הוא נשאר נאמן לסיפור ולא לאילוצי הז'אנר.

לא ראיתי את זה ככה...

לא הפרדתי בין "משחקי הרעב" לבין העולם האמיתי. בספר הראשון גילינו את הקונספט של המשחקים, אבל בעיקר הכרנו את קטניס.
הסופרת יצרה דמות שמאוד עניינה אותי, ורציתי להמשיך לעקוב אחריה. וזה מה שאנחנו עושים בספרי ההמשך...או לפחות מה שהיה יכול להיות נהדר בספרים. אם קטניס הייתה מתפתחת כדמות, כנערה, כאישה, אולי אפילו כמנהיגה אמיתית...
חבל, פשוט חבל...

Rachel47

New member
דווקא בקטע הזה

בעניין הפיתוח שלה כנערה ואישה הפריע לי היעדר ההתייחסות לדברים הרגילים שנערה מתמודדת איתם בגיל ההתבגרות
כן ברור שכל העניין הוא שהיא לא נערה רגילה ושזו לא מציאות רגילה אבל הרי כן הכנסתם סיפור אהבה בסופו של דבר
אז אני הרגשתי שהיא לפחות בקטע הזה פשוט לא מחוברת למה שבאמת עובר על בחורה שאמורה להיות מאוהבת
זה לא שזה ספר נעורים רגיל על אהבה ולבבות ופרחים
אבל כן היה סיפור, אז הוא היה כתוב חרא...

Rachel47

New member
אני באמת צריכה להתחיל לקרוא את הספרים שלו

העניין שהיא מובלת ומסכנה ומנוצלת מאוד נכונה אבל מצד שני זה גם לא הגיוני שילדה בת 17 תתמודד עם כל העולם לבד ותדע הכל
זה כאילו הגיוני שהיא לא יודעת כלום
זה שמשחקים בה זה עצוב..

Moreiro

New member
רק אני חיבבתי אותו?

למרות שאחרי שקראתי את הדברים שכתבו פה יש מצב שבקריאה חוזרת הוא יעצבן אותי גם, כשקראתי לא חשבתי על הדברים כל כך לעומק

בדיוק הזמנתי את שלושתם ב96 ש"ח, יש מבצע בצומת ספרים אז ניצלתי את ההזדמנות, במקום לשגע חברה שתביא לי אותם כל פעם

LemonLimeLilach

New member
האמת גם אני קראתי אותו בצורה יותר חובבנית

ממה שאיילת ושרי קראו אבל כן התעצבנתי, בעיקר מהסוף...

Rachel47

New member
גם אני הייתי יחסית חובבנית

לחלק מהדברים שמתי לב וחלק לא כזה הפריעו לי אבל במבט לאחור זה נכון כל העניין הזה

limors2

Well-known member
גם אני חיבבתי.

ובקריאה חוזרת הסוף אפילו פחות הציק לי מהפעם הראשונה.
עדיין לא אהבתי, אבל פחות.

למעלה