סיימתי את רשומות!!!!!!

פשששששש

התרשמתי... יפה יפה!! חבר'ה, חגיגה!!! רועי הצליחה לא להגיב!!! אז איך אבי גרייניק נוהג להגיד? "בתופים במחולּות!!!"

python 4

New member
אה, סוגיה מעניינת.

אבל לדעתי אפשר להגיד 'אני יגיב, אני ילך' בנוסף ל- 'אני אגיב, אני אלך'. זה כמו שאפשר להגיד 'אתן תלכו, אתן תגיבו' למרות שאמורים להגיד 'אתן תלכנה, אתן תגבנה'. כל הצורות נכונות. לא? איפה סייבר הלשונאי?

SaberTooth

New member
לא ולא...

"אני ילך, אני יגיב" זו צורה שגויה בהחלט. ה-י' של אותיות אית"ן שייכת לגופים נסתרים (הם) ונסתר (הוא) בלבד. "אני" זהו גוף מדבר, ולכן צריך להשתמש ב-א' של אותיות אית"ן. הצורה הנכונה היחידה היא "אני אלך, אני אגיב". "אני ילך" זהוי צורה עילגת שהמציאו האמחא העילגים. הצורות הנגמרות ב"נה" שייכות לגופים נסתרות (הן) ונוכחות (אתן) בלבד. כך ש"אתן תלכנה, אתן תאכלנה, אתן תגבנה" וכדומה. "אתן תלכו" זוהי צורה שגויה, מכיוון שזהו גוף נוכחות (אתן) ויש להשתנש בסיומת "נה" ("אתן תלכנה"). בגופים נוכחת (את) ונסתרת (היא) לא משתמשים בסיומת "נה" כלל וכלל, ולכן יש להגיד "את תלכי, היא תלך" וכדומה.

Guy24Gold

New member
אין לי מושג מה הוא אמר, אבל לפי המש

פט הראשון שלו אני צדקתי!!!

python 4

New member
אתה צודק כמעט בהכל

צודק בקשר ל- 'אני ילך', שזו הצורה העילגת ל- 'אני אלך', אבל בינינו, היא שגויה אבל מקובלת, עם דגש על המקובלת, מה שהופך אותה לנכונה. ולדוגמה, 'אתן תלכו' הפכה להיות הצורה המקובלת של 'אתן תלכנה' - וכאן גם האקדמיה ללשון העברית 'נכנעה' לפופולריות של הצורה ועכשיו 'אתן תלכו' היא צורה נכונה וחוקית להפליא. כנ"ל לגבי גוף נסתר - 'הן תלכו' או 'הן תלכנה' הן שתיהן צורות נכונות. אבל מה הקשר של כל זה לרייסט וחבריו?

SaberTooth

New member
המפ...

האקדמיה "נכנעה" בקטע של "אתן תלכו/אתן תלכנה", אבל מעולם לא שמעתי על זה שהאקדמיה קיבלה את הצורה "אני ילך". את הצורה "אתם תלכו" עוד אפשר לקבל על רקע זה שיש לה איזה היגיון לשוני מסויים, ושאפשר לשייך אותה למשלב לשוני יחסית נמוך, אבל את "אני ילך" פשוט אי אפשר לקבל. אני לא שמעתי שהאקדמיה קיבלה את זה, ואני גם לא מאמין שהיא קיבלה את זה. המילה הזו פשוט חסרת כל היגיון לשוני בסיסי. א' אית"ן בגוף ראשון בעתיד זה אחד מהחוקים הכי בסיסיים שקיימים, ואני לא רואה כל סיבה שהאקדמיה תתפשר על זה ותסכים לשימוש כל כך נלוז של י' כאות האית"ן של מדבר. קשה לי להאמין שאפילו הזרמים היותר "מודרניים" באקדמיה, הטוענים שהשפה היא ישות מתפתחת ודינמית ועליה להשתנות לפי דרישות המדברים אותה, יסכימו לקבל כזו זילות של השפה העיברית. אתה יכול לתת לי לינק או להפנות אותי למקור בו אנמר שהאקדמיה קיבלה את הצורה "אני ילך"

python 4

New member
לא הבנת אותי...

האקדמיה 'נכנעה' בקטע של 'אתן תלכנה/אתן תלכו', אבל לא בקטע של 'אני ילך'. אני ילך היא עדיין צורה לא תקנית, למרות שהיא מקובלת. היא מקובלת בפי הדוברים - לא ע"י האקדמיה. אבל... שום חוק לשוני הוא לא חקוק בסלע ושום כלל הוא לא קדוש, בטח שלא א' אית"ן בגוף ראשון בעתיד. שימוש ב- י' הוא לא נלוז והוא לא זילות של השפה העברית, הוא פשוט סטייה מהכללים הכתובים של השפה העברית. השפה היא כלי שרת בידי האנשים הדוברים אותה, היא לא שייכת לאקדמיה, ובגלל זה שום שינוי שעושים הדוברים לא יכול להיחשב כ-'זילות', כדבריך. הרבה חוקים לשוניים יכולים להיחשב ככללים בסיסיים, כמו למשל הבחנה במיגדר של שמות עצם, אך אף אחד מהם הוא לא קדוש, כל אחד ניתן לשינוי, ויותר מכל הם הכללים של הטיית הפעלים בעברית - שמתאימים את עצמם לדוברים (ומכאן כל גזרות היוצאי דופן) ולא להפך. כך גם א' אית"ן - ברגע ש'אני ילך' תהפך להיות הצורה המקובלת היחידה אז היא תהיה גם הצורה הרשמית והנכונה, בדיוק כמו שאף אחד היום לא אומר 'אתן תלכנה'. וזאת על אפם וחמתם של אלה שחושבים שהשפה היא קדושה ואסור לשנות בה חוקים. סתם דעתי..

SaberTooth

New member
אני בספק...

אותיות אית"ן הם כן חוקים בסיסיים, ואולי לא חקוקים בסלע, אבל לדעתי יהיה קשה מאוד לשכנע את האקדמיה לשנותם. נכון, השפה בסופו של דבר היא כלי בידי הדוברים אותה ולא שייכת לאיש, וגם לדעתי עצם קיומה של גוף כמו האקדמיה מטופש עד כדי גיחוך, אבל כל עוד הוא קיים ויש לו את הסמכות להחליט בעינייני לשון גבוהים, אני חושב שיש לפחות לכבד את החלטותיו. גם אם הצורה "אני ילך" תהפוך למקובלת בידי העם, אני לגרי לא בטוח שהאקדמיה תאשר אותה. זה לא כמו "אתן תלכנה/תלך", שכאשר שתי הצורת הן בעלות היגיון לשוני.

python 4

New member
למה אנחנו מנהלים את הויכוח הזה כאן?

'יהיה קשה מאוד לשכנע את האקדמיה לשנותם'? מישהו שואל אותם בכלל? האקדמיה היא לא הכנסת: הכנסת, בתור הריבון של המדינה, רשאית לקבוע חוקים שעליהם אין ויכוח - כולם חייבים לקיימם או להיענש. האקדמיה היא לא הריבון של הלשון העברית. הם יכולים לדון על מה שהם רוצים, לקבוע את מה שהם רוצים ("כרוכית", חה!) אבל בסופו של דבר מי שקובע את אופייה של השפה העברית, את חוקיה, את צורת הדיבור ואופן ההתבטאות, הם אך ורק כלל האנשים שדוברים את השפה, והדרך שבה הם משתמשים בשפה היא תמיד תהיה הדרך הלגיטימית והנכונה להשתמש בשפה! אם אנשים אומרים "למרות ש...", "אני ילך על זה" ו- "זה עולה עשר שקל" זה בגלל שככה מדברים, וזו הצורה הנכונה לדבר.

למעלה