סיימון ומי?

Papito

New member
אני בכלל לא מבין את המושג "עבודת גיטרות"

זה משפט כ"כ מטומטם של מבקרים חסרי חיים. אין דבר כזה "עבודת גיטרות" יש נגינת גיטרה ובתור אחד שמנגן על גיטרה והקשר בין "עבודה" ל"נגינה" עבור אחד שבאמת אוהב לנגן ולא זונה מוזיקלית הוא מקרי בהחלט

Durutti Line

New member
אני לא מסכים איתך

האייטיז זכורים לרעה בעיקר בגלל שהפופ הגרוע (שתמיד היה קיים) נהיה עוד יותר גרוע בתקופה הזאת. אבל הרוק הטוב התפתח בכמה כיוונים מעניינים. קודם כל שים לב ל: דורוטי קולום. גאן קלאב. הקיור והסמית'ס. מיי בלאדי וולנטיין, ג'זוס אנד מארי צ'יין. הפיקסיז. ג'יין'ז אדיקשן. אר.אי.אם. יוטו. מטאליקה. טוק טוק. הוסקר דו. האוס אוף לאב. ספייסמן 3 (ממייסדי הספייס-רוק). הפליימינג ליפס. קוקטו טווינס (מייסדי הדרים-פופ). הבירת'דיי פארטי ושאר פועלו של ניק קייב. רק הוט צ'ילי פפרס. פיית' נו מור. ועוד ועוד. יש כמה סגנונות שמצאו את לידתם או לפחות את הריונם המתקדם באייטיז: גראנג', בריט-פופ, דרים-פופ, פוסט-רוק, ספייס-רוק, נויז-פופ, רוק אלטרנטיבי. בטח שכחתי משהו.

the mnm factor

New member
מדובר על תקופה של עשור

מן הסתם שיהיו כמה אמנים שבכל זאת יצליחו להיות טובים. העניין הוא שאם ב60 וב70 יש מאות אמנים טובים... ב80 יש עשירית מזה... וגם על זה אני כרגע לא חולק רק כי הבאת הרבה אמנים שאני לא מכיר ולכן אני לא פוסל אותם. העניין הוא שכל יום אני שומע על עוד אמן 70 ענק... ומהאייטיז אני שומע כל יום על עוד אמן נוראי.

Liorking

New member
מה שרע באייטיז

זה שהכל ממוסחר ומלוקק עד כדי בחילה. היו דברים טובים באייטיז: מטאליקה, יוטו, הסמית'ס, הפיקסיז, הקיור, מיידן, דייר סטרייטס, הבוס, גאנז ועוד שאני פחות מכיר. היו שירים טובים וגם היו אלבומים טובים, אבל חוץ ממה שבשוליים, גם הדברים הטובים של המיינסטרים היו טובים בע"מ כי הכל היה פופי ומלוקק יותר מדי. קחו למשל את הפוליס. בשנות ה-70 יש להם חומר טוב (אני מאוד אוהב את Regatta de Blanc), אבל באייטיז זה כבר סאונד אייטיז מלוקק ומעצבן. אותו דבר הדייר סטרייטס (שאותם אני דווקא יותר אוהב). האלבום Love Over Gold נשמע יותר מדי מלוקק ושל הטלויזיה החינוכית - יותר מדי אייטיז. ואן היילן - אין צורך להזכיר את Jump. הבוס - עד כמה שהוא פומפוזי וזה לא מפתיע, הוא גם נהיה פופי ומלוקק באלבום Born In The USA. פרינס - פופי וממוסחר לגמרי, לא משנה שהוא מוזיקאי אדיר. רוק כבד - בהתחלה היה באמת רוק כמו שצריך, גם אם הפוזה האידיוטית של שיער. מהר מאוד (בעיקר בגלל דף לפארד), הלהקות עידנו את הסאונד ולא רק שנראו פופיים, אלא שגם נשמעו פופיים (מוטלי קרו, ואן היילן, דף לפארד, דוקן, סקורפיונס). רק יוטו נשארו להקת רוק אמיתית באייטיז. המסחור המלוקק שלהם היה בשנות ה-90. וכמובן, להקות שהיו בשוליים כמו הסמית'ס, REM, הפיקסיז, הקיור וכו'.

garcia

New member
וואלה לא יודע

לדעתי אין רע באייטיז ואני מאד אוהב את הפופ הבריטי של שנות ה-80, אפשר להגיד שגדלתי על ברכיו. כמו כן שנות ה-80 הביאו לנו להקות רוק כל כך טובות כמו Widespread Panic, Blues Traveller, Black Crowes, Phish ועוד (למרות ששתי האחרונות הוציאו את אלבום הבכורה שלהן ב-1990 אבל הם התחילו לפעול בשנות ה-80 או לקראת סוף שנות ה-80) ואין לי בעיה להביא עוד ועוד להקות רוק טובות שפעלו בשנות ה-80. לא צריך ללכת עם העדר שקובע ששנות ה-80 היו גרועות, היה גם טוב, הרבה טוב.

גארסיה

קראתי פעם הודעה שלך על ה-North Mississippi Band וראיתם אותם עם הבלאק קרואוז ב7.8 בסנטרל פארק. 2 להקות מדהימות, באמת הופעה שאני לא אשכח. הNMA הם באמת הפתעה שבילי, מן הוכחה שלא הפסיקו ליצור בלוז איכותי... אין אני מת עליהם.

garcia

New member
וואלה אחלה

North Mississippi Allstars מלווים אותי מאז 1999 ויש לי כל האלבומים שלהם. באמת להקה מדהימה עם אחלה גרוב וחבר'ה נהדרים. דרך אגב לפני חודש חודשיים יצא להם DVD בהופעה חיה שאני מתכוון לרכוש אותו בזמן הקרוב. ואולי הקשר שלהם לפורום הזה שהאבא של שני חברי הלהקה האחים לותר וקודי דיקסון הוא ג'ים דיקסון - האיש ש"גילה" את דיוויד קרוסבי והיה האמרגן שלו ומאוחר יותר גם האמרגן של הבירדז ועוד להקות בל.א. בשנות ה-60.

garcia

New member
Alvin Youngblood Hart

זה השם שעולה לי בראש כרגע. נגן גיטרה מעולה ומגיש את הבלוז מאד יפה. אלבין הוא גם זה שהגיש את הפרק הראשון בסדרה המפורסמת על הבלוז ששודרה ביס דוקו שבו הוא מלווה ומתעד את Otha Turner. על Otha Turner אפשר להגיד עליו שהוא הסבא הרוחני של ה-North Mississippi Allstars ושיתף איתם פעולה למרות פער הגילים של 7-8 עשורים בערך בין הלהקה לאות'ה.

AeroTom

New member
אגב לות'ר ניגן עם ה-Crowes לפני שישה ימים

בשלושה שירים שלהם, אחרי שה-NMA פתחו להם ב-Borgata באטלנטיק סיטי (היו בעבר עוד שיתופי פעולה ביניהם). אני בהחלט צריך מתי שהוא להיכנס ל-Allstars גם.

../images/Emo45.gif גיטריסט מצויין

תומר אתה יודע אולי מי זה הנגן שמופיע לצד הגיטריסט האח של הסולן? הוא חלק מהלהקה? לא הצלחתי להבין...

AeroTom

New member
הקלידן?

הוא תמיד במקום לימינו של ריץ' (מהמבט של הקהל)...אז משער שזה הכוונה שלך. אם כן, זהו Adam MacDougall, הקלידן החדש של הלהקה. הוא החליף בתחילת החודש את רוב קלור (שהיה שנה בלהקה אחרי שהקלידן המדהים אדי הארש, שהיה חבר קבוע מ-91, עזב בצער רב בספטמבר 2006). חוץ ממנו הגיטריסט השני של הלהקה כיום בינתיים הוא פול סטייסי, שלקח את המקום של מארק פורד לאחר עזיבתו גם כן בספטמבר 2006. אבל עוד לא ברור אם סטייסי ימשיך עם הלהקה באופן קבוע. בינתיים אבל הוא חלק מה-Crowes (הוא גם עבד בעבר עם כריס על 2 אלבומי הסולו שלו והוא גם עבד עם הלהקה בסטודיו על האלבום החדש שלהם שייצא שנה הבאה).

התכוונתי לסטייסי ../images/Emo13.gif

אהבתי אותו! הזכיר לי את קית' ריצארדס ככה עם הסיגריה בפה כל הזמן :) הוא גם יצא לארג' עם הגיטריסט של NMA ונתן לו לעשות את הסולו של Thorn in my Pride...
אגב נורא התאכזבתי שהם לא עשו את Bad Luck Blue Eyes שהוא השיר האהוב עלי של הקרואוז... אני רק מדמיין איך זה יכול להשמע בהופעה... לקחת את הבלוזיות של השיר ולהאריך אותו... כנראה יש דברים שאני לא אזכה לראות.

AeroTom

New member
היית בהופעה בסנטרל פארק, נכון?

לא היה את Blue Eyes, אבל היו לך שם 7 שירים אחרים מ-Southern Harmony...בלונדון שנה שעברה ב-3 הופעות שם זכיתי לקבל את כל השירים מהאלבום חוץ מהקאבר של-Time Will Tell. אבל אז אלו היו ההופעות המדהימות במתכונת של ה-"Evening With" שלהם. כל הופעה 3 שעות (2 סטים של וחצי), ככה 3 ערבים ברציפות באולם קטן ומקסים בשם ה-Shepherd's Bush Empire. הם הופיעו ככה ברוב ההופעות של 2005-2006. אני מקווה שהם יחזרו למתכונת הזאת של ההופעות המדהימות האלה בהמשך השנה או בשנה הבאה (מתוכנן סיבוב עולמי שנה הבאה ואני מאוד רוצה לטוס לראות אותם שוב). קיבלת גם את No Speak בפתיחה...הוא פתח את ההופעה הראשונה בלונדון גם. פשוט ענק. אלו 3 ההופעות שזכיתי לקבל שם אם תרצה לראות: http://www.crowesbase.com/tapelisting.cfm?TapeID=1810 http://www.crowesbase.com/tapelisting.cfm?TapeID=1811 http://www.crowesbase.com/tapelisting.cfm?TapeID=1812 ובכלל, דבר איתי במסרים גם לכל דבר שקשור בלהקה. נהדר למצוא בארץ עוד אוהדים שלהם.

LEATHER REBEL

New member
טעות קטנה שלך לגבי "פוליס"

כן, EVERY BREATH YOU TAKE זה שיר שעולה על העצבים אחרי כמה שמיעות.. אבל מה לגבי שאר האלבום, SYNCHRONICITY, משנת 1983, שמתוכו יצא הלהיט ההוא? האם שמעת אי פעם את כל-כל-כל האלבום שבתמונה? אתה יודע כמה אנשים פגשתי, שידעו לקטול אמנים ושירים, אבל ברגע שביקשתי מהם לזמזם את השיר המבוקש רק בכדי לראות אם הם בכלל יודעים על מה הם מדברים, הם התחמקו בתירוצים שונים ומטופשים? שמע את האלבום שבתמונה, ותיווכח לדעת עד כמה טעית לגבי הלהקה. באחריות!!!

Liorking

New member
דווקא להיפך

השיר Every BReath You Take מצוין ובכל זאת לא נמאס, זה האלבום כולו Synchronicity שמשעמם לשמוע והוא נשמע יותר מדי מלוקק. בכל זאת אני מתכוון לנסות עוד כמה פעמים לשמוע אותו ואת Ghost In The Machine. כבר ויתרתי על Zenyatta Mondatta, הוא משעמם ומעצבן ביחד.

למעלה