ניכוש עשבים (2)
בכל עשור, בכל פרק זמן שהוא- תמצא מוזיקה "טובה" ומוזיקה "גרועה". פופ מסחרי ודביק היה, והמון, בשנות השישים. פופ תפל ודלוח היה, בכמויות מסחריות, בשנות השבעים. בשנות השמונים היה טוב ורע. מכל מיני סיבות, מעדיפים לזכור את העשור ההוא כעשור שנשלט ע"י מוזיקה רעה, וחבל. אני מאמין שאני מסוגל, בשליפה, לזרוק שמות של 20-30 אלבומים שיוגדרו "האזנת חובה", ושנוצרו בין השנים 1980- 1989. אני מניח שחברי הפורום הזה יוכלו להרחיב את הרשימה לכמה מאות (כן כן!). הרשימה, אגב, תורכב מהרבה יותר מעשרה אמנים שונים. (3 שמות מהירים, בשליפה- הקיור, הסמית'ס, ניק קייב) לא ניסיתי להביא אמנים שהם תוצרי אייטיז מובהקים, אלא אמנים שיצרו אלבומים משמעותיים ומצוינים בעשור ההוא. לכן לא ייחסתי חשיבות לעשור ממנו באו האמנים האלה (אלביס קוסטלו, למשל, התחיל לפעול ב 1977. אז הוא אייטיז או סבנטיז? ולמי אכפת?) ויכוחים על טעם מוזיקלי הם קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו, אבל עובדות חייבים להביא: - יו טו היא אחת הלהקות המשמעותיות ביותר בעולם הרוק, נקודה. זה לא עניין של טעם, אלא עובדה. להשוות את יו טו לגרין דיי זו בעיקר בורות- קודם כדאי לשמוע את War שלהם, אח"כ אולי את
אלבום ההופעה הזה, ולבסוף- את ה Joshua Tree, שתקצר היריעה מלפרט עד כמה הוא משמעותי וטוב, עמוק ורחב. מומלץ. (לקינוח אפשר לשמוע את צמד האלבומים מתחילת שנות התשעים- Achtung Baby ו Zooropa). - אלביס קוסטלו היה אייקון בחלק הראשון של האייטיז. "לא עשה הרבה"- כמותית או איכותית? כמותית- אתה בוודאי טועה. איכותית- כאמור, ענין של טעם (וגם פה אתה טועה...
). ההשפעה של קוסטלו בתרבות האמריקנית דווקא חילחלה לא רע- קוסטלו מופיע בתפקיד עצמו באיזה סרט הומאז' לאייטיז שנעשה בתחילת העשור הזה. ישנו גם סרט שצעירים מאד אוהבים, בשם
Napoleon Dynamite- זהו אחד משלל הכינויים של קוסטלו מאמצע שנות השמונים.