סיילם...

Nizzan Cohen

New member
סיילם...

[וואי חברה, אני ממש ממש מצטער, ואני יודע שזה לא מאוד מקובל לבקש כאלה דברים.....] לפני די הרבה זמן הופיע בפורום הזה מאמר על המשפטים בסיילם שהציג תיאוריות על התביעה והרקע הסוציולוגי שהוביל לכל השיגעון ההוא. המאמר היה ממש ממש מצויין והקיף המון המון נושאים.... בקיצור, אני מתכוון לעשות דיאלוג מצייד המכשפות. ואני צריך להגיש עבודה ענקית ביום ראשון.... אם מישהו מיכם יוכל להפנות אותי לאותו מאמר אני ממש ממש ממש ממש אודה לו... חיפשתי אותו בכל מקום ואני פשוט לא מוצא :-\. אז אם מישו מיכם יוכל לעזור לי - תודה רבה רבה רבה רבה ! ניצן.

Marsha Figg

New member
מקווה שלזה התכוונת...

זה לא ממש מאמר, יותר...עבודה סמינריונית... ובקשר לציד המכשפות- זה מחזה טוב, מעניין? משקף את מה שהיה שם? כי המורה שלי לתיאטרון אמרה שאם אני רוצה אני יכולה לקרוא את זה והיא תכניס את זה לקרדיט שלי לבגרות... כדאי? (היי, זה לא אוף, זה תקשר לנושא הפורום!)
רחלי

Nizzan Cohen

New member
אם זה רק לקרוא....

אז מה אכפת לך ?! רוצי אוצי קראי ושפרי ציון :-q. אוקי אני אגיד לך מה... למעשה את המחזה כותב מילר כתגובה למדיניות המקרת'יזם בארה"ב. הוליווד כולה כימעט - מואשמת בקומוניזם, כולם חשודים. הלשנות מעצרים, חקירות.... מילר עצמו מופיע ב"רשימה השחורה". חברו הטוב ביותר הלשין על אנשי תעשיית בידור אחרים - לאור חקירה ממושכת. על רקע זה הוא הולך לכתוב את "צייד המכשפות". מה מהימן בסיפור ? שמות הדמויות מהימנים. הסיפור של חלקן מהימן - של חלקן לא. ג'יילס לדוגמא - הוא באמת היחיד שנירצח במעיכה עם אבנים, ובדיוק מהסיבה המוזכרת שם - השאר ניתלו. שרה גוד באמת ניתלתה יחד עם ג'ון פרוקטור. בקיצור - השמות אמיתיים חלק מהסיפורים אמיתיים וחלקם לא. לדוגמא אביגייל וויליאמס היא הדמות התובעת המרכזית וה"מאהבת" של ג'ון פרוקטור היא למעשה במציאות היתה רק ילדה בת 11..... המחזה טוב. יש לציין שלא המחזה - וגם לא הסיפור האמיתי - אינם קשורים לכישוף. הם קשורים לרדיפה, להיסחפות עם זרם ועם קונפורמה, ל"עליהום". לעיוורון של אנשים. את האווירה הלחוצה של סיילם באותה תקופה המחזה מעביר מצויין. אמת היסטורית הוא לא. ויש לזכור שהוא ניכתב כביקורת למדיניות המקרת'יזם. למעשה הוא מציג תופעה אנושית שמאפיינת אסונות היסטוריים, שהיתה נכונה לשנת 1692, ללפני 50 שנה - ולעכשיו. כדאי מאוד שניבדוק את עצמינו. בקיצור - ממליץ
.

למעלה