סיטקום עם א-מיניות

אני מציעה תחרות ../images/Emo106.gif

הראשון שנמצא דמות בסרט או סדרה שהיא בוודאות א-מינית ולא עם קונוטציה שלילית - זוכה! ואל תשאלו במה..

מקמיקא

New member
לא מסכים עם דקסטר

בהחלט הוא הראה נטיות כאלה בתחילת הסדרה (ומאוד הזדהיתי עם זה גם...), אבל באיזשהוא שלב הוא 'מגלה' את המיניות דרך ריטה, ומאז נראה שהוא די פעיל מינית. שלא לדבר על זה שהוא בוגד באשתו בשביל סקס. הייתי שם אותו ב-Grey-A, אולי. לדעתי היוצרים של הסדרה רצו שהוא יהיה א-מיני, אבל נתנו לו נטיות מיניות כדי לעשות אותו יותר נגיש (גם ככה רוצח סדרתי, אז גם א-מיני?
)

k500

Active member
מנהל
שוב חוזרים לאותו מקום

גם אם זו רשימה שערכו אותה החברים ב- AVEN , עדיין, זה לא אומר שזה באמת קיים שם. הרשימה המדוברת שנכתבה שם היא רשימה של יצירות שיש בכמה מהן דמויות שלא קשורות למיניות ישירות לא בשל היותן א-מיניות גרידא, אלא בגלל העובדה שהעלילה לא מתייחסת למיניות כלשהי לאורך הסיפור מאחר והמיניות לא תמיד רלוונטית בו. נתת דוגמא את שרלוק הולמס. מה שנכתב על שרלוק הולמס כבלש קשור להיותו מפענח של מקרים ובעיות שונות וההתמקדות היא על המתח בעלילה ולא על המיניות או חיי המין של שרלוק הולמס פשוט בגלל שהעניין לא רלוונטי לסיפור עצמו. לא כל סיפור או דמות שלא מציינת מיניות בעלילה שלה היא א-מינית או נמצאת שם. מה שכן, ניתן לדבר על תרבות או חברה וההתנהגות של אותן דמויות בסביבתן, אבל לא לסחוט מכל סיטואציה א-מיניות בכוח רק בגלל שאין בסיפור מיניות.

Larik

New member
לאצערי אין לי כרגע זמן לנתח את דמותו של שרלוק

אבל אם לחשוב על זה, למה שהוא לא יהיה א-מיני? הספרים לא נכתבו רק לילדים, ומכילים לא מעט אכזריות ודברים ששמורים למבוגרים. הסופר לא חוסך מאיתנו פרטים על זה שהוא משתמש בסמים, או קטעי אלימות שונים. חוץ מזה, מה זה כבר עולה לסופר לצ'פר את שרלוק עם איזה מפגש אינטימי פה ושם, או לפחות לרמז על אחד כזה? עם ג'יימס בונד זה עבד מצוין. יכול להיות שקונן דוויל לא התכוון שהבלש שלו יצא א-מיני, אבל זה מה שיצא לו.

בתור קוראת מושבעת של שרלוק הולמס כילדה

אני רוצה לומר כמה דברים: אין בספרים שלו בכלל סקס - וכילדה כמובן שלא ראיתי בזה שום דבר חריג. הנקודה היא, שזה לא אומר כלום על הדמות אלה על הסופר ועל החברה. על הסופר - כפי הנראה הסופר עצמו בעל נטיות א-מיניות ולכן לא ראה צורך בהחדרה של מיניות בשום צורה לספר. על החברה - החברה כ"כ מינית וכ"כ רגילה לדחוף בכל דבר סקס, גם כשזה לא שייך ולא הכרחי וזה גורם לנו לחשוב שכל מקום שאין בו סקס, הוא בהכרח א-מיני.... אבל זה לא! זה פשוט הגיוני. בגיימס בונד הכניסו סקס בשביל הקהל! שרלוק הולמס מיועד לילדים - מקווה שזה ברור שהקהל כאן לא זקוק לסקס ומקווה שזה ישמר (מה שלא נראה שקורה....) בקיצור, אני לא חושבת שבאמת אפשר לדעת עם הוא א-מיני או שפשוט לא הכניסו את זה לעלילה. האמת שאם כבר, הוא נשמע לי יותר כא-רומנטי. מעולם לא היתה לו אישה בשום הקשר שהוא (או גבר..) כל מה שהיה לו זה את העוזר הקרוב שלו וזהו. אין איזכור של שום אדם קרוב אליו.

אלב85

New member
הייתה אחת, ב"תעלומה בבוהמייה" נראה לי

שהוא רמז שהוא מאוהב בה. קראתי את זה ממש מזמן, אבל אני זוכרת שהיה משהו כזה.

חלפו יותר מ-20 שנה מאז שאני קראתי את זה

אז יכול להיות שהיה משהו קטן שאני לא זוכרת. בכל מקרה, גם אם היה, זה כנראה היה כ"כ שולי, כי אני לא זוכרת שום אישה משום ספר.

Berethor

New member
../images/Emo58.gif בסרט החדש של שרלוק הולמס

בהחלט יש מישהי שהוא אוהב, קוראים לה איירין אדלר. אבל זה בעיקר אהבה מרחוק והוא לא התכוון לעשות עם זה משהו, ואפילו הסתיר את זה ממנה(כמה חמוד מצידו
). בסרט היו גם קטעים על גבול הרומנטי בניהם, אם כי תמיד היה שם איזשהו טריק שהם עשו תוך כדי
. וכן יש אותה גם בספרים, אם כך שרלוק הולמס הוא לא א-רומנטי, הוא פשוט אהב מישהי מישהי קצת בעייתית, שבגרסה המקורית לא ממש אוהבת אותו חזרה, או פשוט לא מגלה על כך, אבל גם הוא אדם הרבה יותר קר ומחושב בגרסה המקורית ולכן הוא לא מרשה לעצמו לחוש דברים כאלה. יוצא ששאלוק הולמס הוא לא א-רומנטי מטבעו, אבל הוא הפך את עצמו לכזה. לגבי הא-מיניות לא ידוע, אם הוא היה כזה תמיד או לא, אבל גם אם היה לו מיניות הוא בטח דיכא אותה מאותם סיבות שהוא דיכא והנפטר מהרומנטיות שלו. הוא יכול להיות גם א-מיני א-רומנטי, זה לא סותר, למעשה אם הוא לא מרשה לעצמו אפילו דברים רומנטיים, למה שירשה לעצמו דבריים מיניים. בכל אפון בגרסה החדשה הוא הרבה 'אנושי', ועדיין הוא נורא חכם, אני ממליץ על הסרט.
http://he.wikipedia.org/wiki/איירין_אדלר

אלב85

New member
איירין אדלר!!

נכון, ככה קוראים לה... ככה גם קראו לפציינטית בפרק הראשון של האוס, כאחת מהמחוות הרבות להולמס.

Larik

New member
על אותו המשקל

אז למה נניח לא אומרים על פרדי קרוגר מסיוט ברחוב אלם או מייקל מאיירס מיום שישי ה13 שהם א-מיניים? אז מה אם הם רוצחים, עדיין הם לא משתתפים בשום מעשי אונס או מיניות למרות שהם רוצחים והם יכולים להרשות זאת לעצמם. מה למשל עם רן וסטימפי (דמויות מצוירות)? למרות שיש שם הרבה מאוד דברים בוטים, עדיין הם לא מפגינים מיניות. אני לא זוכר בוודאות, אבל יש סיבה למה שרלוק נחשב לא-מיני. אבדוק את זה מאוחר יותר הערב.

אין לי מושג למה הם לא.

אם הייתי יודעת למה אלה כן, הייתי מבינה. זה בכל מקרה לא קשור למה שאמרתי. הטענה שלי היתה ששרלוק הולמס מיועד לילדים ולכן אין שם מיניות ולא כי הכותב חשב לעצמו: בו נכתוב על אדם א-מיני [גם בלי להכיר את המושג] הסרטים האחרים שציינת מיועדים לקהל בוגר [ואסורים לילדים] כך שהם לא דוגמא לזה ואין לי מושג למה לא חושבים שם שהם א-מיניים. ראיתי סרט אחד מהסיוט ברחוב הלם. מצטערת על כל דקה!!! זה הפך לסיוט של החיים שלי! סרטים מחרידים שכאלה אסור לדעתי בכלל ליצור לא משנה לאיזה גיל... אולי המבחן שלהם הוא כשכן יש אישה ואיך הדמות מתייחסת אליה. כי הבנתי שבדקסטר [לא ראיתי, אז זה מידע מושאל] דברו על זה שהיתה אישה שהוא לא גילה בה עניין מיני. ופרדי הוא בכלל רוח! לא הוא חי - אז ברור שהוא לא יהיה מיני!

Berethor

New member
כן ולא

בהחלט יכול להיות שהיצירה פשוט לא מתמקדת בחיים האישיים שלהם ולכן לא ברור אם הם א-מיניים, והאמת שזה גם לא משנה(כל עוד הם לא אנסים). אבל משום שרוב היצירות היום יכללו הזכורים למיניות, גם אם זה לא קשור לעלילה, זה בהחלט יכול גם להעיד על כך שהדמות היא א-מינית. חוץ מזה בכל יצירה שמתקדים בא, אפילו קצת בחיים האישיים של הדמות, כמעט ולא יכולים להעלים מהם את החלק המיני או הרומנטי, לא רק משום שהחברה היא מינית ורומנטית לרוב, אלא גם משום שזה חלק מחייהם של רוב האנשים.

../images/Emo45.gif ../images/Emo10.gif

- נחמד שיש את הרשימה הזו ותודה שקשרת אותה
- לצערי אני לא מכירה את רוב הדמויות שם, אבל המעט שכן עונים להגדרה שממנה אני מנסה לצאת: אלו דמויות מנותקות חברתית (ולרוב מאוד חכמות. כלומר סוג של חנונים..). [דקסטר, שרלוק הולמס] חזרנו חזרה לאותו מקום. אני מחפשת דמות סופר חברותית (או לפחות חברותית במדיה רגילה) שתייצג א-מיניות. יש כזו ברשימה שם?

אלב85

New member
דר הו כן מפגין מיניות!!

הוא מאוהב בבלונדינית ההיא, אבל לא רוצה להגיד את זה כי הוא חייזר. יש פרק שהוא נהיה בן אדם ואז הוא אומר לה את זה. אבל הכל מאוד מרומז.

Berethor

New member
גם א-מיני יכול להיות מאוהב

לא כל הא-מיניים הם גם א-רומנטיים, אבל את חדשה פה ואוליי עדיין לא מכירה בהבדלים. אם היה לו גם משיכה מינית עליה/תשוקה, והוא היה מעוניין בדברים מיניים איתה, ובראשם יחסי מין, אז כן היית יכולה להגיד שהוא מפגין מיניות. משיכה רומנטית זה לרצות בכל הדבריים הזוגיים הלא מיניים בזוגיות, אני לא יפרט על כולם אבל את אמורה לדעת על מה אני מדבר. משיכה מינית זה לרצות בדברים המיניים, אבל לא דווקא הרומנטיים. כן אפשר להיות גם מיני א-רומנטי, סטוצרים הם דוגמא מצויינת לזה, אבל גם כל אותם גברים(או נשים) שמעוניינים רק בסקס ולא ברומנטיקה. אני יודע שההגדרה שלך ליחסי מין זה כל דבר שגבר ואישה עושים ביחד, אבל ההגדרה הזאת שלך היא לחלוטין לא נכונה, ולא התנשקות לדוגמא זה ממש לא יחסי מין. אוליי את א-מינית רומנטית, שעדיין לא יודעת את זה, או שאוליי את א-מינית א-רומנטית בכל זאת איך אפשר לאהוב גבר עם כל הקונספירציות האנטי גבריות והסלידה עליהם, באשר הם.

Berethor

New member
מוזמנת גם לראות תערכים האלה, אוליי זה יעזור

הם מתומצתים אבל ממש טובים. ולראות למה את מרגישה יותר שייכת(למרות שיש שם עוד אופציות). זה מתוך שאלון הא-מיניות. א-מיני א-רומנטי http://www.okcupid.com/quizzy/results?quizzyid=594569517622582870&resultid=238427834 א-מיני רגיל(לא רומנטי ולא א-רומנטי, אפושהו באמצע) http://www.okcupid.com/quizzy/results?quizzyid=594569517622582870&resultid=848043280 א-מיני רומנטי http://www.okcupid.com/quizzy/results?quizzyid=594569517622582870&resultid=549754988 דימיסקסואל/א-אפור(חצי א-מיני) http://www.okcupid.com/quizzy/results?quizzyid=594569517622582870&resultid=349232987 מיני, זה ערך קצת מצחיק אבל הוא דיי נכון http://www.okcupid.com/quizzy/results?quizzyid=594569517622582870&resultid=246898766

למעלה