סיטקום עם א-מיניות

avi1283

New member
סיטקום עם א-מיניות

המפץ הגדול - מצאתי קטע נחמד ביוטוב עם שלדון שהוא ככל הנראה דמות א-מינית. דובר על הסדרה בעבר בפורום, והיה ויכוח אם היא אכן א-מינית (וגם על איימי דמות נוספת שאולי א-מינית). וגם על כך שהדמויות אולי לא נותנת ייצוג ראוי לא-מיניות. לדעתי בגלל שמדובר בקומדיה והם משעשעות זה עדיין חשיפה ראויה. קטע מיוטוב

avi1283

New member
דיאולגים משעשעים :

מהסיטקום שמצאתי בaven: לאונרד: שלדון, אתה מבקש ממנו לבחור בין halo (משחק מחשב מפורסם שיצאו לו המשכים) לבין סקס? שלדון : לא, אני מבקש ממנו לבחור בין האלו 3 לבין סקס, סקס עדיין לא קיבל שדרוג לגרפיקה היי דפינישן. לאנורד (בציניות) : ברור, יש שם רק עירום ומגע פיזי. שלדון : בדיוק. ודיאולגים א-רומנטיים - שני דמויות פונות לאיימי ושלדון : דמות 1 : אתם עוד לא התנשקתם? אתם אפילו לא קצת סקרנים? דמות 2 : כן, שלדון אתה מדען! איפה הסקרנות שלך? איימי : אני פתוחה לניסויים. שלדון : לא יהיה בזה צורך. אנחנו כבר יודעים הכל על נשיקות, זה צורך 34 שרירי פנים ו112 שרירי גוף. איימי : אני מוצאת שאהבה רומנטית היא מיותרת, באה רק מהתרבות, וחסרת ערך ליחסים בין בני אדם. שלדון : איימי, זה הדבר הכי פרגמטי (מעשי) שמישהו אי פעם אמר לי. איימי : אז אני מבינה שההבהרה הזאת מחזירה אותנו לסטטוס של בני זוג? שלדון : בהחלט, תצטרפי אלי לסרט? איימי : שלדון, אתה חונק אותי.

k500

Active member
מנהל
מה שמשותף לקטעים שעלו כאן

זה שמראים בהם חנונים/חנוניות ומשתמשים בהימנעות ממין כאמצעי להגברה של הכותר "חנון". אני לא בטוח שמדובר כאן בא-מיניות לשמה, אלא יותר בסטריאוטיפ תרבותי שהשתרש כשרוצים לתאר חנונים ולעצב את עולמם וכך מראים שרובם מתעניינים בחלל, קומיקסים שונים, דמויות מכל מיני סרטים, משקפיים, לבוש מיושן, צורת דיבור מסוימת וכו'. באופן אישי, אני לא הייתי משליך את יהבי על הייצוגים הללו על מנת להראות א-מיניות במאה אחוזים, גם מאחר והנושא מיוצג שלא בשמו או בהגדרותיו וגם מאחר שמדובר בקומדיה שלא מתייחסת לכך באופן ראוי. אני מתאר לעצמי שמי שראה (בעולם, באופן כללי) את הפרק או שאר הקטעים, לא רץ ישר לחפש את ההגרדה של א-מיניות כי בעצם לא הגדירו אותה ולא דיברו עליה במקומות הללו. מה שכן, א-מיניים כנראה יזהו סיטואציות כאלה ויקשרו אותן ישירות לא-מיניות ולא כשאר המיניים שלא ממש הלכו בכיוון.

snoopytush

New member
למה זה עונה על ההגדרה הם לא רוצים סקס

זאת ההגדרה... כל השאר זה תכונות שהצמידו לדמות כדי שתהיה גרוטסקית ומצחיק ה

אם כבר...

הסדרה מתארת חבורה של חנונים שרובם מיניים מאוד ורק אחד מהם א-מיני ולכן דווקא אין בה את ההקבלה של חנון=א-מיני.

תקראי את ההודעה שכתבה devils play thing למטה

עם הכותרת 'תגובה'. זה נכון שכולם חנונים, אבל הוא סובל הכי הרבה מבעיות תקשורת ולא רק מחנוניות. לצורך העניין, הוא ממש נראה כמו סוג של אוטיזם קל מה שהולך לרוב עם גאונות. אז זה שכולם סביבו חנונים לא עוזר..

queen helen

New member
וואו - זה היה פשוט גאוני!

כל הלינקים והציטוטים (גם שלך לאריק
). אבל למה מי שמגיב באופן א-מיני הוא כ"כ טיפש בסרטים/סדרות האלה?

לא טיפש שכלית - טיפש מנטלית=חנון

כמו שכתב K500 וכמו שאמרתי לגבי ויין. בעצם מראים לנו אנשים שלא ממש יודעים לתקשר חברתית וזה אחד הדברים שמפריעים לי ומחזקים את כל הדיעות הקדומות שאנחנו רואים גם בטוקבקים ששואלים אם זה לא אספרגר. כשיראו דמויות כמו גאיה שלנו ודוויד ג'יי שסדרה, זה יהיה ייצוג ראוי. אנשים חברותיים ותקשורתיים. עד אז נאלץ להסתפק בקטעים הנ"ל שלפחות משעשעים.

הבעיה היא שכרגע כל הדמויות הן מופנמות על גבול

הבעייתיות (סוג של בעיות תקשורת ברורות מידי....) מעבר לעובדה שחשוב להראות הטרוגניות ולא רק אנשים כאלה, כי יחשבו שככה כל הא-מיניים ושזה אחד מהאפיינים שלהם ואולי זו בעצם הסיבה שהם כאלה, הדמויות האלה לא סתם מופנמות. הם לא ממש חברתיות בצורה לא טובה.

snoopytush

New member
אוי נו באמת תאו מזה זה קומדיה

וגם לא כל החנונים כאילו אז מה? אם זו הייתה תכנית רצינית היו לי טרוניות אבל זו קומדיה בחייאת

Larik

New member
איך יכולתי לשכוח

יש סרט אקשן מוזיקלי שנקרא Six String Samurai משנת 1998 מסופר בו על עולם פוסט אפוקליפטי אחרי מלחמת עולם שלישית שהיתה בשנת 1957. לפי הסרט, אחרי המלחמה אלויס (הזמר) ניהיה המלך של לאס וגאס, ואחרי שהוא מת הרבה מאוד מוזיקאים מצאו את עצמם נלחמים על מקומו. הסרט מספר על עוד מוזיקאי שנודד בדרכים במטרה להגיע ללאס וגאס בשביל לתפוס את "תואר המלוכה". בדרך הוא מגיע למקום מפוקפק ו..... עדיף שתראו זאת בעצמכם http://www.youtube.com/watch?v=6_CkWSR-yaw

Larik

New member
למה בעצם נזכרתי בזה

הגיבור הראשי, שהוא גם מגניב ביותר ודמות נערצת עדיין מפגין אדישות מוחלטת כשהאופציה של סקס עומדת בפניו. מה שבעיני מראה שיש דבר כזה Kick Ass Asexual

השאלה בכל הסרטים האלו, היא מה ניסו להראות

האם ניסו להראות שגם אדם מיני, כאשר הוא חדור מטרה, הוא יכול להיות כ"כ שקוע בה, ששום דבר לא מזיז לו, ~אפילו לא~ סקס? כלומר: אני לא מכירה את כל הסרט כדי לדעת, אבל ממה שראיתי בקישור שלך, נראה שרצו להראות שפשוט שום דבר לא יכול למשוך את תשומת ליבו. עד כדי כך שום דבר, שאפילו לא סקס שידוע כמשהו שאי אפשר לעמוד בפניו... הדבר היחידי שמעיר אותו לחיים, זה הקול של אותו ילד. השאלה היא האם יש סרט/סדרה שבהם הדמות היא ~באמת~ א-מינית ולא רק כזו בסיטואציה מסויימת או פשוט סובלת מבעיות נוספות אחרות. (מה שלא שולל את א-מיניותה, כמו במקרה של שלדון, אבל מציג את הא-מיניות בצורה לא טובה, כי היא כאילו קשורה קשר ישיר לאנשים עם בעיות תקשורת)

למעלה