סיור קפה בתל אביב

yoavgold

New member
סיור קפה בתל אביב

לאחר כמה סיבובי קפה במרכז תל אביב תוך חיפוש אחר המקום המקצועי והטעים ביותר אני מעוניין לשתף ואשמח לשמוע המלצות על מקומות מיוחדים נוספים בתל אביב או מחוצה לה שאתם חושבים שכדאי לי לבקר בהם.

הייתי ב:
1. 'הבוטקה' - בקינג ג'ורג' ובטשירניחובסקי, יש להם קפה מצויין מעט מתקתק (Portofino Forma) הם מתייחסים לכל העניין ברצינות, מנקים במברשת את הקפה הישן מידית הקפה ומשקיעים את מרצם בהקצפה איכותית של החלב ומייצרים צורה יפה על הכוס (מה שמסמל בעיניי את הרצינות וההשקעה של הבריסטה ששם לב לכל הפרטים).
2. לי-קפה - מקום קטן וחדש יחסית, המנוהל ע"י גברת נחמדה בשם אורלי, בקינג ג'ורג' שמייבא קפה מכל העולם ועיקר עיסוקו הוא במכירת קפה וציוד נלווה. יש לאורלי גם מכונת אספרסו נחמדה והיא תשמח להכין לכם כוס קפה טעימה ואפילו תוכלו להתפנק בעוגיית מעמול מצויינת.
3. קפה ברנש - מקום מאוד נחמד אבל הקפה לא מדהים...
4. קפה בשוק - המקום שהתחיל בשנות ה 40 כקפה שטרן בשוק הכרמל התגלגל בין כמה ידיים והיום נשלט ע"י בית הקלייה אווה מחיפה. במקופ תמצאו הרבה מאוד סוגי קפה, ציוד להכנת קפה ותוכלו לשבת ולהנות מכוס קפה משובחת מתערובת הבית.
5. קפה MAE - מקום זה מתמחה בקפה וקולה את פולי הקפה בעצמו, ניתן לראות את מכונת הקלייה במקום. פולי הקפה מגיעים מקוסטה ריקה בלבד והתערובות הנמכרות מחולקות ל 5 סוגים המייצגים טעמים שונים.

הייתי בעוד כמה מקומות קטנים טובים יותר או פחות אבל לא משהו ששווה להזכיר במיוחד.

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצות למקומות נוספים בכל מקום בארץ.

תודה,

יוד

השארת בחוץ כל כך הרבה מקומות טובים...

למשל ברמת החייל את סי קפה... בשינקין (למרות שאני מאוד לא מתחבר לאיש שמאחורי) שיח קפה... חלק ניכר מהסניפים של לבאיט(LOVEAT), שוגרדדי באיבן גבירול וחבל שלא יצא לך להכיר את קופילאב כשהייתה בשוק הכרמל...
ויש עוד כמה מקונות שלוקחים את הקפה מאוד ברצינות...

yoavgold

New member
מקומות נוספים בת"א ומחוצה לה

תודה רבה על התגובה דובי.

ציינתי שהייתי בעוד כמה מקומות שלא הזכרתי וביניהם שני סניפים של LoveEat שלא הרשימו אותי במיוחד ושיח קפה בשינקין בו לא נהניתי מהקפה אבל מאוד נהניתי מהפולים שקניתי ולקחתי הבייתה.

לפני התחלת הסיבובים עשיתי חיפוש לא ארוך במיוחד ו CoffeeLab קיבל מקום של כבוד בסיור עד שלצערי שמעתי באחד המקומות שביקרתי בהם שהמקום נסגר.

האם אתה מכיר את:
1. קופי-טק
2. הגלרייה לקפה בת"א וחולון
3. NEGRO של גלעד שימחי

האם ניתן לבקר במקומות אלו וגם לטעום קפה איכותי או שהם מתרכזים בעיקר בציוד וקליית פולים באופן מסחרי?

dudi4321

Active member
קופילאב זו ה'חנות ובית קפה של מנהל הפורום

ועכשיו לצערנו הוא כותב שהוא סוגר. יצא לי לבקר אותו וגם היה עמוס שם ובכל השקיע זמן להסברים. זה של "דובי דבש" המכונה גם אמיר.

גלעד מומחה לקליית קפה. זה מעיין קפה עשוי לפי טעם אישי. כמו בוטיק לקפה.

yoavgold

New member
coffeelab

הבנתי מחתימתו של דובי שכך היה וראיתי את ההודעות שפורסמו כאן ובפורום נוסף - וחבל לי שפיספסתי את מה שנראה כפנינה בסצינת הקפה בישראל.

אני אמשיך לתייר ולסייר במקומות מעניינים הקולים ומגישים קפה וכשאמצא משהו מיוחד גם אדווח לחברי הפורום.

אגב - אני די חדש כאן אז אם זה לא מתאים לפורום הזה אשמח אם תגידו לי עכשיו.

תודה

הלו!! לא עושים עלינו רגשי פולנייה...

... זה לא עובד עלינו, גם לי יש אמא פולניה, שם הנעורים שלה סטרצ'בסקי... נראה לך שרגשי פולניה יכול לעבוד עלי?! חכה חכה אני אעשה לך בחזרה בדיוק אותו דבר .

אז מה ... לא יאה לך איתנו? תלך תלך... אנחנו כבר נשב פה לבד בחושך בקור... נתחמם על איזה כוס מרק תפוחי אדמה שיזכיר לנו לפחות בצבע קפוצ'ינו..

yoavgold

New member
עוד הערה קצרה

לא כתבתי קודם אבל בכוונתי לעקוב אחר המלצותיך ולנסות את סיקפה ברמת החייל ואת שוגרדדי באבן גבירול.
אתה במקרה יודע באיזה פולים הם משתמשים או האם הם קולים בעצמם?

ועוד שאלה קצרה, כאחד שהיה בעל עסק לקפה בשוק הכרמל: האם אתה מכיר ומה דעתך אם כן על 'קפה כהן' שנמצא ברחוב ישכון 32?
אם במקרה אתה לא מכיר, זהו מקום קטנטן אשר קולה בעצמו קפה כבר משנת 1935 ונשאר בבעלות משפחתית. אני פגשתי שם את נכדתו של המקים שהחליפה את אביה לכמה שעות. האב מפעיל את המקום וקולה קפה פעמיים בשבוע... ניסיתי אספרסו של תערובת הבית שהייתה חמצמצה וטעימה (אני אוהב את מרכיב ההחמיצות בקפה).

למעלה