סיוף . . . ( הצעת חוק )

סיוף . . . ( הצעת חוק )

אתם מכירים את זה ששני יריבים מיסתפים זמן רב ללא שום פציעה -? - אני חושב שאפשר לשקף מצב כזה בחוק שיאפשר לסיף מיומן לתקוף את כח ההתקפה של יריבו ( למעשה זה תימרון שמביא את היריב למצב נחות ) עד שבמצב אף הוא למעשה שוכב עם חרב היריב על צוורו ( זה לעיתים ללא איבוד של נקפ בודד אפילו ) - מה דעתכם ?

מירטל

New member
בעיקרון,בכל שיטה שבה ...

הדמות שלך לא מסוגלת לחטוף שלוש מכות חרב בשיא העוצמה ועדיין לעמוד על הרגליים יהיו לך קרבות סיוף ארוכים שבהם הדמויות נלחמות שעות ללא פגיעה. בפועל, הייתי מציעה לך להוסיף חוק שבו אתה יכול לתקוף את חרב היריב ( ובכך לשבור אותה), או להעיף את הנשק מידיה.

DDN

New member
אם הוא משחק מו"ד 3, הוא לא צריך

כבר עשו את זה עבורו, הכשרון "SUNDER" הוא תקיפת הנשק של היריב. מופיע בספר לשחקן, הבסיסי. עדיין, אם תשאלו אותי, הדרך הכי טובה לסייף היא כמו ב"אי הקופים" 1.

JuffoWup

New member
אני לא מסכים איתך!

ולטיעון: You fight like a cow! וחוצמזה, הרעיון של לתקוף את הנשק של היריב בזמן שהוא מנסה ליצור בך חור נראה לי קצת מוזר.

DDN

New member
הו!

SOON YOU'LL BE WEARING MY SWORD LIKE A SHISH KABAB בכל מקרה, תאר לך את היריב שמסתער עליך אם הנשק שלו, ולאחר הנפת נשק מצידך מגלה שהוא בדיוק בטווח המאוים שלך, והחרב שלו עפה כמה מטרים רחוק ממנו (או נשארה לו חצי חרב ביד)

JuffoWup

New member
או.קיי

En' Gaurd- Tu Che'! he he בכל אופן, אני תמיד תיארתי לעצמי כל סיבוב קרב שבו המשתתפים עושים ככל שביכולתם לפגוע ביריב, כולל הטעיות ותרגילים דומים, והצלחתם נקבעת בקוביות. טריקים נאים שהדמויות רוצות להכניס באקזלטד למשל מזכות אותם בבונוסים.

Nihau

New member
הכל עיניין של טווחים

הרעיו ןאולי נשמע לך מוזר אבל מאחוריו עומד ההגיון הבא: יריב מנסה לעשות בך חור- כלומר המטרה שלו היא מרכז הגוף שלך. אתה מנסה לתקוף את הנשק שלו או את היד האוחזת בנשק שלו- המטרה שלך קלה הרבה יותר להשגה מבחינתך ואתה גם יודע בערך לאן היא זזה, בניגוד ליריב שלך. בארניס (אמנות הלחימה בה אני מתאמנת) אנחנו עושים את זה כל הזמן למען האמת אנחנו מעריכים את השיטה הזו הרבה יותר מאשר לנסות להתקיף את גוף המתקיף במקום לנטרל קודם את יכולת ההתקפה שלו. אבל זה כבר מנה גדושה מידי של ריאליזם למשחק בו נק"פ חוזר בלגימת שיקוי קטנה

רמץ

New member
נשמע כמו אחלה רעיון ../images/Emo45.gif

יכול להיות שכבר כתבו כזה חוק באחד מספרי ההרחבה או אולי אפילו בספר השחקן מבלי ששמתי לב, אבל לא שמתי לב אז הנה ההצעה שלי: * את הכישרון Fancing ניתן לקחת רק אחרי רכישת הכישרון Weapon Finease ועבור אותו נשק בלבד. * הכישרון מתאים לכלי נשק מסויימים: חרב קצרה, חרב ארוכה וחרב מעוקלת; מטה, האלברד וחרב-כפולה (לחימה בשתי ידיים בלבד); קמה וקוקורי (שתי ידיים, אחד מהם בכל יד); אולי גם חרב ממזרית החל מכח מסויים - נגיד 15. * סיוף הוא פעולת סיבוב מלא כנגד מספר יריבים מוכרזים השווה למספר ההתקפות שרשאית דמות לבצע בסיבוב. התקפות נוספות שמקורן בלחימה בשתי ידיים אינן נחשבות. * המסייף מכריז על היריבים ומגלגל גילגול התקפה עבור כל אחד מהם. למשל, מסייף שיש לו את ההתקפות 4+/9+ בוחר להשתמש ב-9+ על יריב מס'1 וב-4+ על יריב מס'2. התקפות אלו אינן גורמות נזק. * יריב מוכרז המתקיף את המסייף חייב לעקוף את גלגול ההתקפה של המסייף נגדו כדי לפגוע. אם הצליח היריב לעקוף את הסייף, הוא רשאי לגלגל לנזק. * דמות מסתייפת מאבדת את תוסף הזריזות שלה לדרג"ש והיא חשופה להתקפות פתע, גם אם הנוכל המתקיף הוא יריב מוכרז (אלא שאז על הנוכל לעקוף את גלגול ההתקפה של המסייף כאמור).

DDN

New member
למה לסבך שיטה?

התשובה שלי מסתמכת על מו"ד על סוגיו. במו"ד, דירוג השריון של דמות משתכלל עם דירוג הזריזות שלה. משמע, ההגנה שלך כבר כוללת את העובדה שאתה זז ומתחמק ממכות. לדעתי, במקום להכביד על השיטה ולהוסיף חוקים מיותרים הפתרון הפשוט הוא פשוט "לשחק את זה".

major mouse

New member
הצעה

למה לא פגיעה מדוייקת (CALLED SHOT) שמכוונת לא לפגוע אלא רק לגעת ביריב. כשלון בפגיעה המדוייקת שעברה את דרוג השיריון של היריב תגרום נזק (אולי מופחת). ניתן לקחת כשרון מתאים בכדי להוריד את המינוסים להתקפה.

הם לא מסתייפים

שיטת הקרב של מו"ד מתוכננת לסוג אחר לחלוטין של קרב - משהו שמזכיר יותר את קטעי השיא ב"סרטי הברברים" למיניהם, בהם הגיבור והאיש הרע מחליפים מהלומות קטלניות (ואם יש סופת ברקים ברקע, מה טוב). אתה יכול לנסות לשפצר אותה למשהו אחר, אבל זה דורש די הרבה עבודה - לעבור מהגנה המבוססת על ספיגה (דרג"ש ונק"פ) להגנה אקטיבית יותר (הדיפות והתחמקויות). פתרון ביניים (קצת "מוטלא") לדעתי, הוא לאפשר גלגול התקפה נגדי - אתה מגלגל לפגיעה (עם התוסף הרגיל והכל) ואם הוצאת יותר מגלגול הפגיעה של היריב - חסמת. מצד שני, זה הופך ליותר משמעותי כשלדמויות יש פחות נק"פ וכששריון לא מונע פגיעה אלא רק מפחית נזק - וכך שוב אתה מוצא את עצמך כותב את השיטה מחדש. לחילופין, אתה יכול לנסות שיטה אחרת - אישית, הרבה יותר אהבתי את הקרבות בstormbringer - שם מכת חרב זה מכת חרב, ויש לך גמישות רבה בתגובות - לחסום, להתחמק, לבלום עם מגן. קרב בשיטה הזו בין שני לוחמים מיומנים (מעל 100% ברמה בכלי נשק, או במגן ו/או התחמקות) יקח קצת זמן (לא בהכרח יותר זמן מקרב בין שני לוחמים עם 200 נק"פ), אבל הוא כנראה יראה יותר כמו מה שאתה מחפש - שני היריבים יתחמקו ויהדפו זה את התקפותיו של זה עד שמישהו יעשה צעד שגוי או שיריבו ימצא פרצה בהגנתו, ואז הוא יפגע - וכשהוא יפגע, אז זה יהיה די רציני: לדמות ממוצעת יש "רק" 14 נק"פ, השריון הלא-קסום הטוב ביותר חוסק "רק" 1ק10+6, וחרב רחבה עושה נזק של 1ק8 + 1, וייתכן שגם תוסיף לזה עוד 1ק4 (בונוס נזק של דמות ממוצעת-פלוס) - את המתמטיקה אפשר לעשות לבד (במיוחד אם נזכור שכשאיבדת חצי מהנק"פ אתה פצוע קשה ודי מהר תאבד את ההכרה, ושכל גלגול התקפה בגובה חמישית מרמת המיומנות שלך בנשק הוא פגיעה קריטית שעושה נזק כפול).

תיקון מספר

הנזק שהשריון הלא קסום הטוב ביותר חוסם הוא 1ק10 + 6 ורוב הסיכויים שלדמות של ממילא אין אותו - מדובר בשריון לוחות מלינבוניאני (עם קסדה), שלא בדיוק זמין למכירה בשוק החופשי. יש סיכוי קצת יותר סביר להסיג שריון פאן-טאנגי, שחוסם 2ק8 + 1 נק"פ (עם קסדה), אבל אתה לא באמת רוצה להסתובב במקומות כמו וילמיר, אילמיורה, לורמיר, דורל (ובעצם כל מקום חוץ מפאן-טאנג ודאריג'ור) כשאתה לבוש בדבר הזה. לפיכך, השריון הכי טוב שדמות ממוצעת תוכל להשיג הוא שריון לוחות שחוסם 1ק10 + 2 נק"פ. ומה עם שריון שדים? קודם נראה את הדמות שלך מצליחה לזמן שד ולכבול אותו לשריון שלה, ואח"כ נדבר - ממילא כמה זה כבר יוסיף? 1ק8? 1ק10? 2ק10? זה נחמד, אבל אם הצלחת לדחוף שד מגונן לשריון שלך, לך תדע אם תפגוש מישהו שתקע איזה שד בתוך החרב שלו...

מירטל

New member
מלינבונה לא שלטה בפועל בממלכות

הצעירות במשך מאות שנים - היא הפסיקה להיות אימריה לפני זמן רב, ואלריק היה לא יותר משליט של עיר לא מתפקדת.

400 שנה, ליתר דיוק

לורמיר התנערה ראשונה, ואחריה כל השאר. מצד שני, לורמיר לא הייתה מעזה כלום אם מלינבונה לא הייתה נחלשת כל כך כמה מאות שנים קודם לכן בגלל המלחמה עם הדראזים, שהסתיימה בהכחדתם של אלו האחרונים. בכל אופן, מלינבונה היא אכן קיסרות רק בשם - בפועל מדובר בעיר אחת (אימריר), די מוזנחת, שרוב תושביה לוקחים כל היום טריפים ואקסטות. אחרי שיצא קצת וראה את העולם, אלריק הגיע למסקנה הגאונית שצריך להחריב אותה.

כן ולא

קו הזמן ה"רשמי" של המשחק מתחיל שנה לפני ההכתרה של אלריק, כשאביו סדריק ה86 עדיין בשלטון. מה שזה אומר, שהמשחק מתחיל גם כשלוש שנים לפני משיסת אימריר ושמונה שנים לפני חורבן העולם.

למעלה