סיוע משפטי בחו"ל

א ל ו ל י

New member
נטלי, אני מניחה שיש הבדלים רבים

בין הסיפורים שלנו וייתכן שאם היו זהים (נטישת ילדים) אז כן הייתי מנסה להזיז הרים ולקבל את המגיע.

Iris1967

New member
סיוע משפטי בחו"ל

שלום רב האם יש למישהי/מישהו מושג האם אזרח ישראלי יכול לקבל סיוע משפטי בחו"ל. בן זוגי בנפרד חי בחו"ל ואינו אזרח ישראל. הוא אינו משלם מזונות - האם אוכל לקבל סיוע משפטי בחו"ל (עלות ייצוג של עו"ד במקום מושבו הינה 200 דולר לשעה!!!!) אודה לעזרתכם/ן תודה

א ל ו ל י

New member
זה בדיוק המצב שלי

אלא שאני בשלב מוקדם ביותר החלטתי שאני לא מעונינת במזונות או בשום סוג קשר. האקס שלי בקנדה ובשלבים מוקדמים של התלבטות צלצלתי לשגרירות קנדה וכן לעו"ד שנמצא שם והייתי בייעוץ ב"משפחה חדשה". השורה התחתונה היא שכמעט בלתי אפשרי להוציא צזונות מתושב לא ישראלי שלא נמצא פה. את יכולה להוציא פסק דין למזונות פה בארץ, למצוא עו"ד במדינה שלו שירדוף אחריו עם עותק מתורגם ולקוות לטוב. אלא שאם לא ישלם (וקרוב לוודאי שלא ישלם) אין דרך לאכוף את פסק הדין ועלות העו"ד כבר תשתווה למזונות. ב"משפחה חדשה" אמרו לי כמעט בהתחלה שלא כדאי להיכנס לזה בכלל, מה שגם ככה בתחושות הרגשתי.

Iris1967

New member
אקס בחו"ל

אלולי צרי נא איתי קשר אולי יש מה לעשות בכל זאת

א ל ו ל י

New member
אני לא מעונינת לעשות שום דבר.

בשנייה שהאיש אמר לי "אני לא רוצה כרגע ילדים" ואני עשיתי את ההחלטה להיות אמא יחידנית, הוא יצא מחיינו לתמיד ואין לי שום ענין לרדוף אותו ולכפות עליו משהו שלא רצה. מאחלת לך בהצלחה במה שתבחרי.

Iris1967

New member
אקס בחו"ל

המקרה שלי קצת שונה. שנינו רצינו ילדים. לפחות שנינו הבענו מילולית את הרצון להביא ילדים. הוא פשוט השתפן וברח כשנכנסתי להריון..... בשלב זה אינני מוכנה להרים ידיים - הוא אביה והוא צריך לסייע בפירנוסה!!

dudumagic

New member
מצטער איריס אבל את חושבת הפוך

למה את הולכת בדרך הקשה ? למה להתעסק בכל מה שלא צריך להתעסק חפשי איך אפשר להסתדר בלעדיו , לקבל סיוע כאן בארץ . הרי ברגע שאת רודפת אותו את מעלה על דעתך שאת מתעסקת בדברים שאין לך שליטה עליהם וכל דבר יכול לקרות ... מה זה ייתן לך כל הרדיפה הזאת ? בכוח לא ניתן לקבל כלום ורק ורידים ייצאו לך מהסיפור הזה חבל על הבריאות שלך , הילדה שלך זקוקה לך ולא רוצה לראות איך אמא שלה נלחמת באבא שלה . רדי מהסיפור הזה, תאמיני לי שהכל יסתדר לבד . תדאגי לקבל קצבה בארץ , עזבי אותו שייהנה .

Iris1967

New member
תשובה

אינני רודפת אחריו!!!!! אני פשוט עומדת על זכויותיה של בתי!!!!! מה לעשות שהאקס שלי איננו אזרח או תושב ישראל כך שאינני יכולה לקבל קצבה ממדינתינו היקרה. אינני הולכת לתבוע אותו לפי שעה (כי פשוט אין לי את האמצעים לעשות זאת) אבל אני מבררת לי דרכי פעולה אחרות במסגרת החוק. עמידה על זכויותיה של בתי איננה באה בסתירה לטיפול המסור שלי בילדתי!!!!!!!

dudumagic

New member
את רודפת אחרי רוח

אני חושב שאת מתעסקת בדברים שאין לך מה לעשות כנגדם . רק חבל שלא חשבת על זה קודם לעשות ילד מתושב שאינו אזרח ישראל זה לא מעשה חכם במיוחד לאור העובדה שעכשיו את חושבת על זה ועל זכויות בתך למה לא חשבת על הזכויות לפני שנולדה החמודה ? סוף מעשה במחשבה תחילה , כמוני בדיוק (נפלתי) אני לא מתעסק בזכויות של הילד שלי אני לא ירדוף אחרי המדינה במתן עזרה, פשוט צריכים לדעת לחיות את החיים ללא עזרה וללא קיצבאות גם אם זה קשה . חבל על הבריאות שלך , אל תחיי את החיים בנסיונות לקבלת קצבאות . דרך אגב בת כמה בתך ?

Iris1967

New member
מזונות ילד

אתה קצת חוצפן הייתי אומרת !!!! אני ובן זוגי לשעבר הכרנו 5 שנים !!!! זה לא היה סטוץ או נסיון שלי להביא ילד לעולם ללא הסכמתו!!! אתה רומז שכל מה שרציתי זה ילד ולא את המסגרת כולה - אני לא צריכה להכות על חטא שבחרתי להתאהב בתושב לא ישראלי??? (מי שמך שופט??????) אני לא אחייה את החיים בנסיון לקבל קיצבאות - אבל - אני אנסה לעמוד על זכויותיה של בתי!!!! אני בהליך של חזרה לעבודה - אני לא הולכת להיות לנטל כלכלי על אף אחד! אני אנסה לעשות הכל כדי שהוא ישלם מזונות - זה לא בא על חשבון הזמן שאני מקדישה לבתי בת 8 החודשים. כשמנתקים את הרגש מהראש קל יותר לפעול בצורה שקולה - וזה מה שאני עושה.

היי איריס

אני חדשה כאן ומדי פעם קוראת קצת אבל לא מגיבה... גם בתי היא בת לאב שאינו אזרח המדינה ושחי כרגע בקנדה...לצערי ברגע שהחלטתי להיפרד ממנו בחודש השביעי להריוני הוא עזב את הארץ(אומנם בהבטחה של סיוע כספי ונפשי לילדה)אבל כרגע הוא לא עוזר וגם לא יצר קשר מאז שנפרדנו...מה שכן אמא שלו שחיה בברזיל שלחה לילדה מתנה ומכתב...השלמתי עם העובדה שכלכלית אני לבד בסיפור למרות שזה מרגיז אותי נורא...עשינו אותה ביחד ורצינו אותה שניינו...בררתי כמה בירורים והבנתי שלא ניתן לעשות כלום בנידון מהסיבה שהוא לא אזרח המדינה במידה ויש לך מידע אחר אשמח לשמוע... מאחלת לך כל טוב ושתהני מהילדה ותגדלי אותה בקלות ליאת

א ל ו ל י

New member
מה קורה כאן עם הקנדים??../images/Emo8.gif

לדעתי, איריס, יש לך את כל הלגיטימציה להרגיש כך ולרצות לפעול כך!! גם אצלי, הילדה נולדה אחרי ארבע שנים עם בן זוג ואני מודה שבתחילה חשבתי על מזונות כדי להקל (וגם, המזונות הם עבורה!! לא עבורי). בחודשים הראשונים הייתי נחושה בדעתי אבל כשראיתי שחוקית זה די בלתי אפשרי, ויחד עם זאת התחילו להתעורר לי רגשות של חוסר רצון להכניס אותו ב"דלת האחורית" לחיינו (הוא עוד עלול לרצות לראות את הילדה שלי, מה שאני לא מוכנה) כך שאני שלמה לחלוטין עם הענין. אפילו אפתיע אותך ואומר שאם היה באפשרותי עכשיו לתבוע מזונות, לא הייתי תובעת!! אני שוב מייעצת לך להתייעץ עם ארגון "משפחה חדשה". הם מאוד מעודכנים בנושא הזה.

אצלנו הוא בכלל ברזילאי../images/Emo8.gif

אבל כנראה שמע שיש איגוד אבות מאניי...(תשלימי לבד) בקנדה אז הוא עבר ישירות לשם

Iris1967

New member
קנדים

היי ליאת ואלולי אז ככה - פניתי למשרד המשפטים פה בארץ למחלקת אמנות בינלאומיות אז מסתבר שעובדים בימים אלו על אמנה בין ישראל לקנדה בנושא מזונות. בן זוגי בנפרד חתם פה על הסכם מזונות כך שכל מה שאני צריכה הוא אמנה כדי שאוכל לרשום את הפס"ד שם. במחלקה לאמנות בינלאומיות יעצו לי לכתוב לשרת המשפטים ציפי ליבני וזאת מה שעשיתי. המכתב נשלח ביום ששי ואני מצפה בכיליון עיניים לתשובה - באם את רוצה לשלוח מכתב דומה לשרה - עדיף שתעשי זאת כך נפעיל לחץ על משרד המשפטים לעשות משהו. במקביל פניתי לתביעה הכללית במקום מושבו בקנדה והם הפנו את המכתב שלי לרשויות האכיפה. מוצא אחרון תהייה תביעה - אני מתכוונת לבקש סיוע משפטי מקנדה. לא הולכת לוותר כל כך בקלות. ליאת אם תרצי לשמוע עוד אשמח לשוחח איתך. אני מודעת לכך כי ייתכן ולא ייצא מזה כלום אבל שווה לנסות!

אצלי זה מורכב יותר...

הוא ברזילאי שחי כרגע בקנדה אבל זה לא מקום מושבו הקבוע ויכול כל רגע שמתחשק לו לעזוב... אז תודה על ההצעה אבל לצערי נראה לי שלא רלוונטי עבורי (מה גם שהוא לא חתם על כלום...פשוט נעלב שהחלטתי להיפרד ממנו ונסע)

Iris1967

New member
לראות את הילדה

אלולי לדעתי אם אביה מבקש לראות את הילדה לא כדאי שתמנעי זאת - אלא אם כן הוא עלול לסכנה בדרך כלשהי. אף אם את כועסת עליו הרי שאין אנו יכולים למנוע מילדינו את האפשרות להכיר את הוריהם הביולוגים. אולי כשהזמן יעבור הכעס יתפוגג ואז תוכלי להסתכל על העניין ממבט שונה. ליאת תודה על האיחולים - הרבה אושר ונחת!!

אגב...

אצלי הוא יראה אותה רק במידה והוא יתחיל להשתתף כלכלית!!! ילד זה לא רק לבוא לעשות לו קוקו ולהביא צעצוע...מי כמוך יודעת כמה הוצאות זה בעיקר כשרוצים לתת את הטוב ביותר לגוזלים שלנו... אז לא יקום ולא יהיה שאני אתענה כל פעם שאני קונה לה משהו אם זה פוגע לי בתקציב או לא והוא יבוא בכייף שלו אחרי כמה שנים וישחק לה את האבא!!!

m i c h a l i

New member
אני לא יודעת אם ידוע לך

אבל לפי החוק בארץ לפחות, אי אפשר להתנות מזונות בהסדרי ראיה.

m i c h a l i

New member
אם הוא יצטרך לשלם מזונות

את חושבת שהוא לא ידע איפה את? מוזר לי קצת לשמוע... אשמח להסבר

למעלה