סיוע בתכנון טיול

• פותח הנושא duja
  • פורסם בתאריך

duja

New member
סיוע בתכנון טיול

שלום חברים.אני בשנת שבתון ויש לי את האפשרות להצטרף לטיול לתאילנד. אני מבקשת לדעת ממי שכבר היה שם, האם חשוב להיות בשבט ארוכות הצוואר, שבצפון המדינה? מצד אחד להגיע לשם מיקר את הטיול .מצד שני לא רוצה לפספס דברים שאולי הם חשובים מבחינת תרבות. אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה. מירי

ditiarbel

New member
טיול לתאילנד.

לדעתי לא כל כך חשוב להיות בשבט ארוכות הצוואר, התופעה מעניינת, אבל הביקור הוא ביקור של תיירים, ולדעתי שאר השבטים לא פחות מענינים. ציינתי כבר לפני מספר ימים , שלתאילנד הכי כדאי לנסוע בפסטיבל הפרחים, הןא בסוף ינואר או בראשית פברואר. מלבד זאת אחרי שתהיי בתאילנד , תחזרי לשם שוב. כך כתמיד תוכלי להיות בשבט ארוכות הצוואר. במיוחד שכתחזרי לא תחרשי את תאילנד מהצפון עד הדרום. אלא פעם תהיי בדרום, שהוא פשוט מהמם . ופעם בצפון, לא פחות מהמם , אבל מאוד שונה. ואז תוכלי לראות את שבט ארוכות הצוואר. אם את בכל ארפן רוצה לנסוע בתקופה הקרובה , אז בנובמבר, יש את פסטיבל הנרות, ששמעתי שהוא גם מאוד יפה. ובחמישה בדצמבר, את היום הולדת של המלך. בכל אופן. הסיכוי עכשיו שיתפוס אותך מונסון( שמעתי שזו חוויה לא נעימה). גדול ביותר. בנובמבר פחות, אך עדיין יש סיכוי די גבוה. מדצמבר ועד אמצע פברואר המזג אויר נהדר, והסיכוי למונסון נמוך מאוד. אני שולחת תמונה ממפרץ פנגנה שבדרום. דיתי

dinakl

New member
תאילנד

האם חודש אפריל-חפשת פסח, הוא תאריך טוב לנסיעה לתאילנד?דינה

ditiarbel

New member
לא כל כך

מתחילים ימי החום שלהם. והם הרבה יותר גרועים , מימי החמסין שלנו .הם חמים לחים,ואמרו לי שאז בנקוק ממש מסריחה מהערפיח. אבל אם אין ברירה, אז לפחות תתכנני לפסטיבל בפטאייה בראשית אפריל, שלפי מישלן ישנן אז תהלוכות יפהפיות , קרונות ממונעים , אירועים מיוחדים , זיקוקים בשבט ארוכות הצוואר יש את פסטיבל הסמכת הטירונים. 12-14 לאפריל פסטיבל המים, בכלל המדינה. רק תתכונני לשטיפה רצינית. דיתי

dinakl

New member
תודה../images/Emo66.gif../images/Emo13.gif

נחמד לקבל תשובה מידית לשאלה.דינה

motyka

New member
מנסיון שלנו

חנה, זוגתי, רצתה מאד לראות אותן. אז נסענו מצ´אנג מאי, נסיעה ארוכה. הגענו - והסתבר שהיו יותר תיירים מנשים מקומיות. לרובן מעט טבעות ורק אחת, מאד מבוגרת, היתה עם צאוור ארוך באמת. לעומת זאת - מאד ממוסחר, הכל יקר, ורוצות כסף על מנת להצטלם. בדיעבד - היה מיותר, הגלויה שקנינו בבנקוק היתה מספיקה ויותר. לעומת זאת, לדעתי, לא לפספס שייט על ראפסודות, רכיבה על פילים ושאר החוויות. ואם אפשר - להצטרף לטראק. אגב, אחרי הפעם הראשונה בתיאלנד - נסענו עוד (פעם לפוקט, פעם לצפון בלבד - כולל צ´אנג ראי ומשולש הזהב)

duja

New member
תכנון טיול

תודה על התשובות.מקבלת את העצה. עכשיו ההתלבטות היא לגבי התאריך. את אומרת שרצוי לנסוע בחודש דצמבר-ינואר. לי מציעים לנסוע עכשיו, באמצע אוקטובר, במחיר מאוד אטרקטיבי.מה כדאי לעשות, לשלם יותר אך ללכת על בטוח, גם מבחינת מזג האויר, או להתפשר ולנבוע עכשיו? עכשיו חם ולח שם? תודה שוב.

lolabs

New member
גם אני מוכנה../images/Emo160.gif

מי מארגן את הטיול?????? לולה

iany

New member
טיול בקיץ לתאילנד

נסעתי בחודש יולי לתאילנד, ובניגוד לכל ההפחדות היה פשוט נהדר. חששנו לנסוע מפני שאמרו לנו שביולי אוגוסט יש מונסונים, אך כידוע מורים לא יכולים לנסוע באמצע השנה. לאחר ברורים מצאנו שבשנתיים האחרונות לא היו מונסונים בתאריכים אלו. בקיצור היה לנו מזג אויר נעים ( יחסית לתאילנד). אני ממליצה לנסוע לשבט ארוכות הצוואר. למרות שהן ממסוחרות וצריך לשלם כסף בכניסה, לא כל יום נוסעים כל כך רחוק. נסענו שני זוגות ושכרנו נהג ומדריך מקומי. מאוד נהננו מצפון המדינה. אני ממליצה על מלון דוסיט בצאנג ראי ( לא להכנס למלון ליטל דאק).

ditiarbel

New member
כמה זה אטרקטיבי?

תאילנד מאוד זולה, והטיולים אליה יחסית מאוד זולים. כך שייתכן שגם בשיא העונה הטובה ,יהיו מחירים אטרקטיביים. עכשיו לא כדאי, כי אם תתקעי מספר ימים במלון, מה שיכול לקרות בזמן מונסון. זה לא הגשמים שאנחנו מכירים.אי אפשר לטייל בגשם הזה. בסופו של דבר , זה יצא יקר יותר.אני לא הייתי בעונה הזו בתאילנד, אבל ממה שאנשים סיפרו, מאוד לא נעים , בחום ובלחות .מי שאמרו לי שלא נהנה בתאילנד, היו רק האנשים שביקרו עד נובמבר. למרות שאני שמעתי גם על טיול בנובמבר שירד מונסון שלושה ימים , ואי אפשר היה לצאת מהמלון. אפשר להנות גם במלון. אבל לא בשביל זה את נוסעת לתאילנד. כמובן שאת תחליטי לפי השיקולים שלך.אני רק מעלה נקודות לחשיבה. לפני כמה ימים שלחתי תמונות מפסטיבל הפרחים בצפון, והיום שלחתי מהדרום ועכשיו מהמרכז פאנג פאין ארמון המלך ליד איוטיה. דיתי

למעלה