סיום!

יערית

New member
סיום!

סיימתם קשר,לא חשוב מי מבין הצדדים יזם את הפרידה או שהיא נעשתה בהסכמה הדדית, האם אתם נוהגים לחתוך לגמריי או,האם אתם משאירים "טיפטופים" אחרי הקשר ומוסיפים עוד "ידיד/ה" לחייכם? אצלי-מתקשה לחתוך אחת ולתמיד,אבל כשזה נדרש והטיפטוף לא בריא,לומדת איך להתנתק נפשית,כי הנפש שלי נקשרת והיא זו שמתקשה לשחרר.

מיקי 43

New member
סיום כשמו כן הוא

לפחות בהתחלה בשלב הראשון רצוי לדעתי נתק מוחלט על מנת שניתן יהיה לעצור לחשוב לתכנן להחליט ולבצע בראש נקי אחר כך אפשר ליצור קשר ולהופכו לקשר ידידותי רק זה תלוי ב2 צדדים וכמובן בתנאי שנסתיים בצורה מכובדת

n o g a1

New member
לכל סיום חוקים משלו

הכל תלוי בסוג הקשר ובעומק המעורבות הרגשית. ישנם קשרים שכדאי לנתק סופי וישנם קשרים שההמשך שלהם נפלא ומוביל לידידות אמיתית ועמוקה . יש מגוון סיומות כמגוון האנשים, הכל תלוי דינמיקה ופתיחות בסוג הקשר. אגב , למה הכוונה בנפש הנקשרת? ודבר אחרון, אם נתפוס את עצמינו כלא אוחזים בדבר הרי השחרור קל כי הוא אינו קיים. בפועל אין אנו אוחזים בדבר , צריך להבין את עומק המשמעות של אי אחיזה בכלום . תחילת האחיזה פירושה "איבדנו את הדבר".

shemesh22

New member
התנתקות/התנקות בשלבים

שלב א': תקופת צינון. שלב ב': נסיונות הדדים לשמירת קשר חברי. שלב ג': אכזבה, הצפה, תסכול, כעס. שלב ד': טריקת דלת...(צינון נוסף) שלב ה': חידוש "כאילו" מקרי במסווה של חברות אפלטונית.. שלב ו': תסכול, הצפה ואכזבה. שלב ז': סע לשלום המפתחות בפנים! שלב ח': הקלה, השלמה ושחרור. שלב ט': הכל מהתחלה וחוזר חלילה אבל עם מישהו אחר:)

R a c h e li

New member
יש את

הסיגריה שאחרי יש את החרוף שאחרי
יש את הטלפון שאחרי יש את הדממה שאחרי ויש את הליטוף שאחרי אבל זה, כשמדובר על לגמור
סיום מממממממממממממממממממממ לדעתי אין דבר כזה רק שם בקבר......... בוקר טוב לך ..........

I Blue Sky

New member
מאוד תלוי באיזו צורה

הסתיים הקשר. אם בגועל, כעס ומריבה גדולה, או אם בקטע שלא מסתדר, לא מתאים וכו' כעיקרון, אני דומה לך. מתקשה לחתוך. מתקשה להתנתק ונותן לזמן להעלים את הדמות מחיי.

כמו שזוכרת

את עצמי מאז ומתמיד שמתי את הדברים מאחורי הגב (ככה אי אפשר לראות )נפרדתי לשלום (ולא רק בזוגיות , יש מספיק קשרים "על הדרך" שמשמשים את שני הצדדים בטוב ולרע) באותה פעם ששחררתי מאהבה שמתי מאחורי הגב ניתקתי מגע ,מסנ'גר ,ושאר דברי קישור ו"עזרים טאקטיים" חשבתי שהלכנו לבלי שוב... כשלימים הסכמתי להסתכל לו שוב (עמוק)בעיניים...תקופה אחרי... זכיתי.

לגמריי לגמריי

אני שונאת מצבים של טפטוף, כולם נשארים תקועים והמצב תקוע, ולא ממשיכים הלאה כי: אולי, והנה זה קרוב, ואולי בכל זאת, ו.... לא מצליחה להתנתק רגשית ולהשאר ידידים במיידית. את זה אפשר רק ממרחק... אבל... כשכבר יש מרחק.. לא נשאר ידיד

magic40

New member
תלוי מאוד מה הנסיבות מסביב

נסתיים קשר ולא נשאר משהו שקושר את שנינו ואין לי סיבה לראות אותו מול העיניים next וזה בתנאי שיש הסכמה בין שני הצדדים לסיום הקשר ולא נעשה שום צעד מכוער שמשאיר קצוות פתוחים כשהנפש נקשרת נדרשת עבודת ניקוי כואבת תהליך אבל כמו בגירושים ואני מדברת על פרק ב שהשמועות אומרות שהוא קשה מפרק א והשמועות נכונות וזה מניסיון

קליל 1

New member
לדעתי

ניתוק מוחלט/טיפטוף בסיום הקשר ..קשור לתחילת הקשר.. מי היה יותר בשליטה..ומי נסחף..

ayb1

Well-known member
סיום זה סיום זה סיום ברז מטפטף הוא

ברז מקולקל. בברז פתוח יש בו זרימה רצונית או שהוא סגור לחלוטין,ברז שניסגר ומטפטף הוא ברז מקולקל. לעתים אין ברירה וחייבים להישאר במצב מטפטף (ילדים משותפים וכדומה) זה בדרך כלל לא מומלץ לזוגיות הבאה אבל אין ברירה אז משתדלים לקיים קשר סביר וקורקטי. מקרים בהם נידרש ברז מטפטף הם מצבים יחודיים אבל צריך לזכור שלעתים ברז כזה גורם להצפת כל המערכת ולכן זה דורש פיקוח תמידי וגוזל אנרגיות שחסרות במקומות אחרים , מקומות שתורמים לנו יותר ומועדפים עלינו כמה מונים.

רחלי228

New member
סיום-כשמו כן הוא

אין מצב להשאר "ידידים"... רצוי מאוד לסגור מעגלים, בדרך מושכלת ולהבין שיש לשחרר את הדמות מחיינו. <רחלי שאלופה בעצות ומתקשה ביישום>

למעלה