סיום העונה

את צודקת

סוף כמו שאני חשבתי עליו היה צפוי במיוחד, ואף אחד לא ניחש שקאס שהיה עזר לדין ולסמי כבר 3 עונות פתאום יהפוך להיות הרע בכל הסיפור. אני מקווה מאוד שהוא יחזור להיות טוב באחד הפרקים בעונה ה-7.

משי22

New member
על מה התלונות? היה פרק מעולה! ../images/Emo58.gif

ממש. אהבתי בו הכל- את כל ההתחלה עם סאם, שלקח זמן להגיע איפה הוא ומה הולך שם. אהבתי את כל הקו העלילה של קראולי וקסטיאל, והסוף- זה בלי ספק הסוף האהוב עלי מאז עונה 3. אני לא מצטערת על קסטיאל בכלל, להפך. סוף סוף עשו משהו מעניין עם הדמות שלו, לא סתם דמות קומית שמעבירה את הזמן כמו שהוא היה לאורך כל העונה. כמה חיכיתי לזה. מגוחך בעיני שקסטיאל מתבכיין שכולם נטשו אותו, בזמן שמאוד ברור שמי שנטש את כולם לטובת כוח ושליטה זה הוא. הוא יכול לנפנף ברפאל כמסוכן כמה שהוא רוצה, הדיבורים שלו בסוף הפרק מוכיחים שכמו כולם, גם קסטיאל בסך הכל מחפש שררה. וזה שהוא הפר עסקה עם שד? אני כמעט מתביישת בו. לא מספיק גרוע שמראש חתמת על עסקה נוראית כזאת, אתה הולך ומבטל אותה ברגע האחרון? רק מראה כמה דין צדק כל הזמן שהוא סרב לתמוך בו. (וגם בקשר לפרק הקודם, כי ראיתי אותו רק עכשיו: לא הייתה להם שום זכות לערב את ליסה ובן, גם אם הם לא התכוונו לפגוע בהם בכלל, אלא רק לנטרל את דין. זה דפוסי פעילות של עבריינים, לקחת בני ערובה שלא קשורים בכלל לעסק. שוב, קסטיאל מוזמן להתבייש על זה שהוא מדרדר לפעולות כאלה עם שדים [כן, אני יודעת שהוא אמר שהוא לא ידע מזה, אבל כמו שקראולי אמר, הפרצה הזאת הייתה ברורה למדי] ודין מוזמן לתת לעצמו נקודות על זה שהוא סרב להיכנע לכופר המגעיל. מראה כמה הוא התבגר מאז עונה 2 והעסקה שהוא בעצמו עשה עם שד, על החיים שלו בלבד, יש לציין). אם כי צריך להודות שבסוף שדין אמר לקסטיאל "אנחנו כמו משפחה" הוא יותר מהגזים. עם סאם היה מתנהג כמו שקסטיאל התנהג, דין לא היה מתנהג איתו באותה צורה, בדיוק כמו בעונה 4 שסאם הסתיר ממנו דברים ושתה דם שדים והקשיב לרובי ולא לו, ודין רוב העונה נגרר אחריו ולא הצליח לעמוד מולו. לפני שכל הבנות שאוהבות את קסטיאל יתנפלו עלי, אני רוצה רק להגיד: אהבתי את קסטיאל בעונה 4. כעסתי עליו, כמו על כל המלאכים ו"מילוי הפקודות שלהם" והצורה בה הם נצלו את בני האדם רק כי היה להם משעמם והתחשק להם להביא אפוקליפסה, אבל קסטיאל לפחות התעורר לפני הרגע האחרון ונתן לדין סיכוי לעצור את הכל (הוא נכשל, אבל חייבים לציין את קסטיאל על האומץ שלו לערוק באותו זמן). גם בעונה חמש, שקסטיאל היה שותף מלא לכל הניסיונות לעצור את לוציפר (שהמלאכים בעצמם טרחו להביא, למרות שהם הפילו את הכל על סאם), חיבבתי אותו והערכתי אותו, ובפרק 519, כשדין מרים ידיים וקסטיאל צועק עליו שאין לו זכות והוא נתן בשבילו הכל, ממש אהבתי אותו. אבל בעונה הזאת, פשוט לא הצלחתי להבין אותו. הוא היה חזק בצורה מוזרה לפעמים ואדיוט בצורה מעצבנת לפעמים. הוא הופיע בהצצות קצרות, זרק משהו על מלחמת מלאכים או על נשמות וגיהנום וייסורים, ונעלם. הוא לא הצליח לעניין אותי באף פרק, ובעצם די חיכיתי שהוא ירד לי מהמסך, אני מצטערת. אבל בפרקים האחרונים של העונה הזאת, הוא סוף סוף נהיה משמעותי. נכון, יש כאלה שיגידו שקלקלו להם את הדמות, אבל אני מעדיפה קסטיאל שחובר לשדים ומחפש לשלוט בשמים (ויותר מזה, לפי סוף הפרק) על פני קסטיאל שלא מבין שליחי פיצה ומפלרטט עם מג. סיום חזק לעונה שלא הייתה מספיק מגובשת, לדעתי. היו בה פרקים טובים יותר וטובים פחות, והקו עלילה היה יותר מידי מפוצל לפעמים, אבל בסך הכל נהנתי
ואפשר להתחיל לספור את הימים עד עונה 7!

משי22

New member
אה, עוד משהו אחד (../images/Emo58.gif ל-621)

דין מחק את הזיכרונות של בן וליסה? אוי, איזה אדיוט. אין לי מילים. כאילו, אני מבינה מאיפה זה בא לו באותו רגע, אני מבינה את הכעס שלו על עצמו על זה שהוא גרר אותם לעולם שלו ועל מה שהם היו צריכים לעבור, אבל ברצינות, כמו שסאם אמר, מכל ההחלטות המחורבנות שהוא עשה בעבר, זאת תופסת את אחת המקומות הראשונים. קודם כל, סביר להניח שזה בכלל לא יעבוד. מה הוא שם להם במקום זיכרונות של שנה שלמה? חור שחור? חירטט משהו? ומה עם תמונות שמן הסתם נשארו להם? ומה עם חברים שלהם שהכירו את דין בזמן שהוא גר עם ליסה? משהו יצוץ, מישהו יזכיר, והם בטוח יגלו מתישהו מה שקרה, וזה רק יהיה עוד יותר גרוע. דבר שני, מה הטעם למחוק להם את הזיכרונות? עם מישהו ירצה לפגוע בדין דרכם, הוא עדיין יעשה את זה, כי ברור שלדין עדיין אכפת מהם. אם כבר, דין היה צריך למחוק את ליסה ובן מהזיכרון של העולם, או עוד יותר טוב, מהזיכרון של עצמו. ודבר שלישי, בעיני למחוק זיכרונות למישהו בניגוד להסכמתו זה פשע, וזה לא יותר בסדר מקראולי שלקח אותם כבני ערובה. אין לו זכות לכפות עליהם דבר כזה רק כדי שהמצפון שלו יהיה יותר שקט. אני ממש מקווה לראות אותם גם בעונה השביעית, אבל אני די בטוחה שכל המטרה של הסצנה הטיפשית הזאת הייתה להגיד לצופים שליסה ובן סיימו את תפקידם בסדרה. חבל, לגמרי בניתי על בן בתור צייד של דור ההמשך.

לירונת

New member
../images/Emo58.gif

אני מניחה שקאס מחק לליסה ובן את הזיכרונות כמו שהוא מחק לבובי את הזיכרון של אי-הטבעת הטיטניק. וכמו שהראו את התמונה בהתחלה של בובי ואלן מחובקים ואח"כ רק של בובי, סביר להניח שזה מה שקרה לתמונות ולזכרונות שלהם מדין. זה היה רגע מאד עצוב, ואני מקווה שזה באמת יעזור להם כי אחרת דין עשה את זה לחינם. אם כבר פרק 21- מה קטע של "מוישה קמפבל"?
יש להם צד יהודי במשפחה?

משי22

New member
כן אבל ../images/Emo58.gif

אנשים אחרים לא שכחו מה שקרה, למשל סאם לא שכח. יום אחד ליסה תפגוש מישהו שישאל אותה: "תגידי, מה עם הבחור הזה שגרת איתו שנה שלמה?..." זה גם לא בסדר מעוד אלף סיבות.זה פתרון חלש גם תסריטאית וגם בשביל בן אדם כמו דין. יואו, כשהם אמרו "מוישה" הם הרגו אותי...
אני רוצה לפגוש את המשפחה היהודית של סאם ודין!

לירונת

New member
../images/Emo58.gif

נראה לי שהם סתם חיפשו איזה פתרון זמני עד שהם יהרגו אותם לגמרי.. או לפחות את ליסה, כי הסיכויים שלה לא טובים (כמו רוב הנשים בסדרה). אוווווווווווווו עד סיום הסדרה שאז דין יקבל את ההפי אנדינג שלו. גמני רוצה לפגוש אותם!! הלוואי ויתעסקו יותר עם ההיסטוריה המשפחתית שלהם... למרות שכולם כבר מתים חחחחח

shirani2010

New member
נקודה למחשבה

בפרק של הבובות הראו שליסה התגברה על דין שהיא יוצאת עם גברים אחרים אז קרוב לוודאי שהיא זרקה את כל התמונות שלהם ביחד והחברות והשכנים התרגלו לראות אותה בלעדיו אז לא ישאלו אותה עליו כנראה רצו להיפטר ממנה בלי אפשרות שהיא תחזור לסדרה במקום להרוג את הדמות הם עשו שהיא תשכח אותו כואב הלב הדמעות של ג'נסן והמבט של ג'ארד ברכב מלא כאב לדין המיסו אותי כמו מרגרינה

לירונת

New member
../images/Emo58.gifאני אוהבת את קסטיאל, אבל אני מסכימה

איתך בכל מילה. אין לי אפילו מה להוסיף
(חוץ מזה של אהבת את זה שמדי פעם הוא שימש כאתנחתא קומית- דוגמת שליח הפיצה ומג
) אפשר לסכם את זה שהיו הרבה מאד כיוונים ועלילות שונות העונה, אבל בעצם הכל הסתכם באותו הדבר- פתיחת כור המצרף ע"י קראולי וקאס.

Ayelet 363

New member
../images/Emo58.gif

קאס נראה דיי שיכור מכח... אני מקווה שהיחסים שלו עם הבנים (בועיקר דין) יחזרו לסדרם... אפילו שאני מאמינה שייקח זמן. זה אפילו שעד אז (אם זה יקרה) הוא יהיה סוג של big bad. אני מאמינה שהסיפור עם בן וליסה לא פתור. מחיקת זכרונות היא לא ממש פיתרון. זו נראית לי כמו תסבוכת עדיין...

משי22

New member
../images/Emo58.gif

קסטיאל בתור הרשע המרכזי נראה לי מעולה, אבל שיעשו את זה אמין. שיהיה שיכור מכוח, סבבה, אבל אם הוא יהפוך למטורף כמו לוציפר למשל, זה יהיה ממש מוגזם. אני די בטוחה שהם לא יעשו דבר כזה. המעריצות יהרגו אותם.

למעלה