על מה התלונות? היה פרק מעולה! ../images/Emo58.gif
ממש. אהבתי בו הכל- את כל ההתחלה עם סאם, שלקח זמן להגיע איפה הוא ומה הולך שם. אהבתי את כל הקו העלילה של קראולי וקסטיאל, והסוף- זה בלי ספק הסוף האהוב עלי מאז עונה 3. אני לא מצטערת על קסטיאל בכלל, להפך. סוף סוף עשו משהו מעניין עם הדמות שלו, לא סתם דמות קומית שמעבירה את הזמן כמו שהוא היה לאורך כל העונה. כמה חיכיתי לזה. מגוחך בעיני שקסטיאל מתבכיין שכולם נטשו אותו, בזמן שמאוד ברור שמי שנטש את כולם לטובת כוח ושליטה זה הוא. הוא יכול לנפנף ברפאל כמסוכן כמה שהוא רוצה, הדיבורים שלו בסוף הפרק מוכיחים שכמו כולם, גם קסטיאל בסך הכל מחפש שררה. וזה שהוא הפר עסקה עם שד? אני כמעט מתביישת בו. לא מספיק גרוע שמראש חתמת על עסקה נוראית כזאת, אתה הולך ומבטל אותה ברגע האחרון? רק מראה כמה דין צדק כל הזמן שהוא סרב לתמוך בו. (וגם בקשר לפרק הקודם, כי ראיתי אותו רק עכשיו: לא הייתה להם שום זכות לערב את ליסה ובן, גם אם הם לא התכוונו לפגוע בהם בכלל, אלא רק לנטרל את דין. זה דפוסי פעילות של עבריינים, לקחת בני ערובה שלא קשורים בכלל לעסק. שוב, קסטיאל מוזמן להתבייש על זה שהוא מדרדר לפעולות כאלה עם שדים [כן, אני יודעת שהוא אמר שהוא לא ידע מזה, אבל כמו שקראולי אמר, הפרצה הזאת הייתה ברורה למדי] ודין מוזמן לתת לעצמו נקודות על זה שהוא סרב להיכנע לכופר המגעיל. מראה כמה הוא התבגר מאז עונה 2 והעסקה שהוא בעצמו עשה עם שד, על החיים שלו בלבד, יש לציין). אם כי צריך להודות שבסוף שדין אמר לקסטיאל "אנחנו כמו משפחה" הוא יותר מהגזים. עם סאם היה מתנהג כמו שקסטיאל התנהג, דין לא היה מתנהג איתו באותה צורה, בדיוק כמו בעונה 4 שסאם הסתיר ממנו דברים ושתה דם שדים והקשיב לרובי ולא לו, ודין רוב העונה נגרר אחריו ולא הצליח לעמוד מולו. לפני שכל הבנות שאוהבות את קסטיאל יתנפלו עלי, אני רוצה רק להגיד: אהבתי את קסטיאל בעונה 4. כעסתי עליו, כמו על כל המלאכים ו"מילוי הפקודות שלהם" והצורה בה הם נצלו את בני האדם רק כי היה להם משעמם והתחשק להם להביא אפוקליפסה, אבל קסטיאל לפחות התעורר לפני הרגע האחרון ונתן לדין סיכוי לעצור את הכל (הוא נכשל, אבל חייבים לציין את קסטיאל על האומץ שלו לערוק באותו זמן). גם בעונה חמש, שקסטיאל היה שותף מלא לכל הניסיונות לעצור את לוציפר (שהמלאכים בעצמם טרחו להביא, למרות שהם הפילו את הכל על סאם), חיבבתי אותו והערכתי אותו, ובפרק 519, כשדין מרים ידיים וקסטיאל צועק עליו שאין לו זכות והוא נתן בשבילו הכל, ממש אהבתי אותו. אבל בעונה הזאת, פשוט לא הצלחתי להבין אותו. הוא היה חזק בצורה מוזרה לפעמים ואדיוט בצורה מעצבנת לפעמים. הוא הופיע בהצצות קצרות, זרק משהו על מלחמת מלאכים או על נשמות וגיהנום וייסורים, ונעלם. הוא לא הצליח לעניין אותי באף פרק, ובעצם די חיכיתי שהוא ירד לי מהמסך, אני מצטערת. אבל בפרקים האחרונים של העונה הזאת, הוא סוף סוף נהיה משמעותי. נכון, יש כאלה שיגידו שקלקלו להם את הדמות, אבל אני מעדיפה קסטיאל שחובר לשדים ומחפש לשלוט בשמים (ויותר מזה, לפי סוף הפרק) על פני קסטיאל שלא מבין שליחי פיצה ומפלרטט עם מג. סיום חזק לעונה שלא הייתה מספיק מגובשת, לדעתי. היו בה פרקים טובים יותר וטובים פחות, והקו עלילה היה יותר מידי מפוצל לפעמים, אבל בסך הכל נהנתי
ואפשר להתחיל לספור את הימים עד עונה 7!