סיוט מתמשך

קציעה1

New member
סיוט מתמשך

הי,
הילד של בן 6 לא מפסיק לצעוק, קיבל אריפליי שלא עזר, רק עשה אותו זרוק ומקיא כל היום.
יום א' יש תור שוב את הפסיכטרית שאולי תביא משהו חדש.
הוא צועק בבוקר מוקדם , ואתמול השכן אף העיר לבעלי שזה מפריע לו, לטענתו באמצע השבוע לא אכפת לו אבל שבת מפריע לו.
יש לציין שהאמא שם לא מפסיקה לצרוח על הילדים שלה במיוחד הקטנה שלה, והבת שלה רוב הזמן בוכה ויותר מזה השבוע לקחתי את הילדה שלה, כי הגודלים היו לבד איתה ולא הצליחו להמודד, לקחתי ונתתי לה פיצה שתאכל עם הילדים שלי.
האם להתחייס לשכן ולהעיר לו בחזרה או להתעלם?

רואה 6 6

New member
שכנות טובה מושתת על הבנה הדדית.

הם מבינים אותכם ואת הקשיים שלכם ואתם מבינים אותם כי גם להם לא חסרים קשיים.
אז להעיר להם,לא הייתי ממליצה. להסביר את המצב אצלכם ולהדגיש כי אתם ערים גם לדברים אצלם ולא שופטים אותם על כך יתכן שיהיה יותר מוצלח.

TikvaBonneh

New member
מה להגיד לשכן

אם את רוצה את יכולה לשתף אותו בכל מה שאתם עוברים לפרטי פרטים.
אני מניחה שאת לא מעונינת.
אז המינימום ההכרחי הוא "אני ממש מצטערת על הצעקות, ועושה כל מה שביכולתי להפסיק אותן"
בלי להתיחס למה שקורה אצלו.
אם הוא רוצה לשתף בבעיות שלו בבית, הוא יעשה זאת.

אם האביילייפי לא עוזר

תוך שבועיים ומקיא צריך דחוף להפסיק{הניסיון של הבת שלי לא טוב עם התרופה הזו},
גם תרופה חדשה לא עובדת מייד לוקח לפחות שבועיים ,
לגבי השכן להסביר ביפה שהילד שלך בתקופה של התאמת טיפול וכן לברר איתו מדוע הבת שלו בוכה ולציין שיתכן שצריך לטפל בה..

קציעה1

New member
תור לפסיכטרית יום א' ד"ר מאיה אלעזר מכבי

יש לנו תור אצל ד"ר מאיה אלעזר , מכבי, אחרי הריפליי נחפש כדור אחר

הריפליי היא תרופה גנרית

למקור בשם אביליפיי, ההתוויה לא לפני גיל 13 , אז יש רופאים שנותנים לפני גיל 13 ,
אבל בנך הוא בן 6 לא מבינה עד כמה מוקדם אפשר לרדת עם התרופה הזו,
לריספרדל יש התוויה מגיל חמש ולדעתי התרופה היחידה שבאמת ממתנת את התופעות הלא סימפטיים שיש לילדים על הספקטרום, אבל יש לה תופעות לוואי, אבל בגיל 6 אפשר לתת מינון מאוד קטן וזה עובד , וצריך לעקוב
אחרי תפקודי הדם על מנת למזהר את התופעות לוואי.
לגבי רטלין היות שזו תרופה מעוררת זה יכול להקצין א התופעות של בנך ולא למתן אותן!!.
לגבי מנתחת התנהגות אני חושבת שהשיטות שלה יכולות להזיק לבנך גם אם הוא יהיה יותר רגוע מהתרופה זה רק למראית עין , התרופות מקטינות את הסימפטומים שנובעים
מקשיים חושיים, רגשיים ועוד.. כתוצאה מסביבה לא מבינה וכו', מנתחות התנהגות רק מגבירות את הבעיה עם הטיפול שלהן!!

TikvaBonneh

New member

יש נופשונים של סופ"ש לילדים עם צרכים מיוחדים.

dina199

New member
איזה שכן מעצבן. האם הוא מצפה

שבשבתות אפשר לשים על הילד מתג כיבוי

kagome10

New member
לא כזה מעצבן

אם הייתי במקומו הייתי מתחרפנת. לי צעקות בלתי פוסקות מפריעות מאוד. רעשים באופן כללי מפריעים מאוד. לדעתי רעש זה כמו עישון - פגיעה קשה באיכות החיים של השכנים. יש לו מזל שהוא בעבודה רוב הזמן.

dina199

New member
לא מדברת על עצם ההפרעה.

אלא ההחלטה שלו שאת הילד אפשר `לכבות` לפי הזמנה , למשל בשבת.
את אומרת שאת היית מתחרפנת. לדעתי ההורים מתרפנים הרבה יותר
וגם לעצם ההפרעה,נניח ותתחרפני אז מה תעשי ? איך בדיוק תגרמי לילד לשתוק ? (כל פיתרון שבא לי לראש
לא בדיוק יאה לפורום
)
ולמשל כרגע בפארק ליד הבית שלי יש בני נוער מרעישים שמחרפנים אותי. אשמח לעצות איך לכבות אותם.

kagome10

New member
הוא לא אמר שאפשלדר לכבות את הילד

לפחות אני לא ראיתי את זה. הוא אמר שהשאר הימים זה לא מפריע לו. לפי הפרשנות שלי - כי הוא בעבודה, ובשבת בבוקר הוא בבית וזה כן מפריע לו.

אני יכולה לחשוב על פתרון פשוט מאוד ולא בעייתי בעיניי - לקחת את הילד החוצה. לפארק או לבריכה או למקום אחר.

אני לא יודעת אם הם מתחרפנים יותר - אני רגישה יותר לרעשים מהנ"טית הממוצעת.

אני יודעת מה אפשר לעשות בעיר שלי - להתקשר למוקד העירוני ולהגיד שבני הנוער מפריעים לישון. יש לנו שיטור עירוני מוצלח, הוא היה בא ומפנה אותם או אומר לא להרעיש או משהו בסגנון.

dina199

New member
הוא לא אמר לכבות.הוא פשוט דרש את זה.

איך אפשר אחרת לפרש שבשבת זה מפריע לו. אם זה מפריע לו אז המסקנה ההמונית לסלק את גורם ההפרעה. והמסקנה ההגיונית של לסלק את גורם ההפרעה זה להשתיק את הילד בכל דרך שהיא. ונראה לי שממש לא איכפת לו באיזו דרך ישתיקו את הילד.

kagome10

New member
בוודאי שיש דרך אחרת לפרש

עובדה - אני מפרשת אחרת.

אני רואה את זה בתור *בקשה*. בקשה שונה מדרישה בכך שאם לא נענים לדרישה אז הצד הדורש נוקט באמצעים כדי לכפות את דרישתו על הצד השני, ואם לא נענים לבקשה - אז לא.

ולא התייחסת לאפשרות לצאת עם הילד מהבית. כך הוא יכול לצעוק - במקום אחר. כמו כן ניתן לנסות לשפר את הבידוד בבית.

ולא אמור להיות לו אכפת איך ישתיקו את הילד. אני די בצד שלו בעניין הזה, לו אני הייתי השכן הייתי סובלת מאוד.

dina199

New member
אני חושבת שעצם העובדה לדרוש

להשתיק את הילד גובר על כל פרשנות שהיא.
לדעתי אפשר לספר לאותו שכן (ולהסתכן בהפסקת `שכנות טובה`) שיש הרבה דברים בחיים שמפריעים ואי אפשר
לשנות אותם.
מאחר וזה שרשור תמיכה לא אמשיך כאן
אלא אכתוב הודעה עצמאית

רואה 6 6

New member
אחרי הכל,זו אחריות המשפחה להתמודד,לא של השכן

ולהגיד "אי אפשר לכבות את הילד לפי דרישה" זה פטרוני כלפי השכן מחד, ומעיד על חוסר אונים מאידך.
צריך להגיע למצב בו כולם מכבדים את צרכי הזולת וכמו שבשבת הסביבה שומרת על שקט גם אני מקפידה שילדיי לא יצעקו בשעות בוקר ליד בתי מגורים .
היות והסיטואציה כאן הרבה יותר מורכבת,לצד החתירה לפיתרון וציפיה מהשכן שיגלה אורך רוח לעוד זמן ,יש להגיב במלוא הכבוד לבקשתו.

dina199

New member
כן זה חוסר אונים.

ילד זה לא משהו שמדליקים ומכבים לפי הזמנה.גם בשם `שכנות טובה`.
ואולי זאת ההגדרה שהייתה חסרה לי. גם שכנים צריכים להיות מודעים למצב שיש חוסר אונים בחיים.אי פטרוניות מצדי אז אני מסכימה. אני אהיה פטרונית ועדיין אחזיק בדעתי.
גם לי בחיים אמרו (כנראה יותר מאשר לאדם `רגיל`) שאני צריכה להתרגל לדברים שמפריעים לי. ו`משום מה` זה לא נחשב לפטרוניות

רואה 6 6

New member
ואת בטח לא הסכמת כשככה אמרו לך.

ואם כבר אמרו לך,אז צריך להגיד את זה בעצמך?
את חוסר האונים השכן כבר רואה,במה זה עוזר לו? למה קשה להגיד אני מצטערת שזה מגיע לזה שאתה בא לדבר איתנו ישירות על כך, אנו מחפשים כעת פתרונות אחרים ומבקשים כי תתעזר בסבלנות, המצב הזה מאוד לא נעים גם לילד וגם לנו...
למה ליהיות בדלני במקום קהילתי?

למעלה