סיוט מתמשך

dina199

New member
ההסכמה או חוסר הסכמה לא שינו

שום דבר.
מי שדרש ממני להתרגל לא היה איכפת לו ממה שמפריע לי (ואלה היו דברים שכן היו ניתנים לשליטה ושינוי,לא השתקה של ילדים).
ומי שדרש ממני להתרגל לא היה איכפת לו המקבילה של `שכנות טובה` ביחס אלי.
אני רואה כאן בשרשור ששמים את ה`שכנות הטובה` (שאותה משום מה לא דורשים שהשכן עצמו)
כמשהו שעומד ברומו של עולם מעל כל דבר אחר. אני לא רואה את זה כך אבל אני לא נ"ט , ועל כן אני פטרונית

dina199

New member
לי מפריעים רעשים.

אף אחד לא מונע אותם במקומות שמפריע לי רק אומרים לי ש`צריך להתרגל ושצריך להפסיק להתלונן.`
אני יכולה להפסיק להתלונן אבל לא יכולה להתרגל. ומאחר ואף אחד לא מונע את הרעשים מצאתי פיתרון בעצמי לעצמי. אני משתמשת באטמי אוזניים ובאוזניות.

kagome10

New member
אוזניות לא עוזרות

יש לי אטמי אוזניים שנראים כמו אוזניות ענקיות, ויש לי גם אטמי אוזניים, וגם אוזניות לשמוע מוזיקה שחוסמות רעשים אל רע ואם אני שומעת איתן מוזיקה זה מוצלח. אבל זה לא חוסם את כל הרעשים

אני לא אחת מאלו שאומרים שצריך להתרגל. יש לי גישה והיא קוהרנטית. הגישה היא שעקרונית אין לאנשים זכות לפלוש לקניינם של אחרים. בין היתר, להרעיש במידה שסגירת החלונות ואטמי אוזניים פשוטים <הייתי מעדיםה בלי אטמי האוזניים, אבל זו גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה> לא חוסמת היא חדירה לקניין ולא ראויה. כמו גם עישון לחלון של מישהו.

אני ממש לא מבינה שיש קבוצת ילדים נטי"ם שמתפרעים ומרעישים צועקים, אף אחד לא מתלונן, אבל שיש ילד שקשה לו על הספקטרום שאני בטוחה שהוא הרבה יותר שקט מאותם ילדים נטי"ם פתאום זה לא בסדר

kagome10

New member
לדעתי האישית במדינה מתוקנת

היו חוקים שקובעים שיש מקומות מגורים בהם המתגוררים מתחייבים לשקט, ויש כאלו שבהם לא. ובמקומות שבהם יש שקט אסור להרעיש, ומישמפר את החוק מגורש מביתו.
הזכות שלי שלא יצעקו שקולה לזכות שלא יעשנו או ירעילו אותי בדרך אחרת, לדעתי.

kagome10

New member
לדירה עם בידוד של רעשים

אם להורים יש ילד מרעיש, אז זו אחראיותם לדאוג לבידוד אקוסטי, כך שהאחרים יפגעו ממנו פחות.

וכמו שכבר אמרתי, פעמיים, ואת מתעלמת, אפשר להוציא אותו לפארק או גן שעשועים בשבת בבוקר.

עצוב לקרוא מה שכתבת

הילד נמצא במצב לא טוב עכשיו, האם מחפשת פתרונות, השכן צריך קצת להיות סבלני במיוחד שלו יש ילדים ללא בעיות שמרעשים מאוד!

kagome10

New member
ואם המצב היה הפוך?

אם אמא לילד אוטיסט שסובל מאוד מרעשים הייתה כותבת על השכן הלא מתחשב שלה, מה היו אומרים לה?

אני יודעת מה, כי היה פה פעם שרשור כזה.

אם יש בשכונה שלי ילד במצב לא טוב אני אמורה להכניס את עצמי למצב לא טוב אם אני סובלת מרעש?

מה זה בכלל קשור לשכן שהילד במצב לא טוב? אם האמא הייתה מחליטה שיותר נוח לתת לו תרופה בצורה של הפצה באוויר ומזהמת את כל האוויר באזור זה היה בסדר?

וזה שיש לו ילדים שמרעישים זה לא בסדר, אבל זה לא הופך את ההורים של הילד לבסדר. כמו שקיומם של גנבים מרובים במדינה לא נותן לי הצדקה לגנוב.

יש הבדל מאוד גדול

אם יש שכן לא מתחשב ומרעיש הוא יכול לשלוט ברעשים המכוונים שהוא עושה, אבל ילד אוטיסט לא יוכל לשלוט עד שימצא הדרך לעזור לו, כן וזה הבדל מאוד חשוב, ואם לך היה מפריע ילד אוטיסט
אז יש אוזניות נגד רעש ואת יכולה להשתמש בהם, זה יעזור מאוד טוב לרעשי הילד, אבל זה לא יעזור שיש שכן מרעיש שעושה דווקא ולא רוצה להתחשב,
כן יש הבדל והוא מאוד גדול!

kagome10

New member
אני מסכימה שיש הבדל בסיבות

אבל אין הבדל בתוצאות. אני מצפה מאנשים שלא יגנבו את חפציי. אין להם זכות לעשות זאת. וזה לא משנה אם למישהו יש קלפטומניה והוא לא יכול לשלוט בכך. אסור לו!

באותה המידה אני רואה ברעש חזק סוג של פלישה לדירה ופגיעה בזכויות הקניין של השכן, והתנהגות לא ראויה.

זה לא סותר את זה שהשכן הקונקרטי הזה צבוע ומגעיל. אבל אני לא צועקת על הילדים שאין לי ולא מרעישה. ויש לי זכות לשקט.

יש לי אוזניות. הגדולות ממש בצבא ואטמי אוזניים בבית. ראיתי פה בפורום אוזניות שחוסמות רעש ממש אבל הן עולות הרבה כסף אז בינתיים אני מוותרת.

טסרקט

New member
לא בטוח שזה אפשרי

אם הילד לא רוצה לצאת או לא מסוגל להיות מחוץ לבית למשך הרבה שעות, מה יעשו ההורים, יכריחו אותו? הילד המדובר כנראה שרוי בתקופת מצוקה וההורים שלו מנסים בינתיים לפתור את המצוקה, בכלל לא בטוח שזה אפשרי לקחת ילד במצב כזה למשך שעות רבות מחוץ לבית אם הוא לא רוצה לשחק בפארק, הרי הוא אינו פעוט אולי לא מעניין אותו מגלשות ומשחק בחול, מה הם יעשו, יכפו עליו? השכן אדם בוגר אפשר לבקש ממנו לגלות אורך רוח והבנה ולהבטיח שעושים הכל בינתיים כדי לפתור את הבעיה, אם הוא לא מסוגל להבין עצוב מאוד.

מדובר בילד עם קשיים והורים שמודאגים ואכפתיים ועושים מאמצים כדי להפסיק את הרעשים, לא מדובר בסתם שכנים רעשנים לא מתחשבים, גם למשפחה זה מפריע והם מתאמצים למצוא דרך לפתור את הרעש. גם תינוקות עושים רעש, גם כלבים וחתולים ולפעמים אפילו ציפורים (כמו יונים, דררה ותוכים) יכולים לעשות רעש בלתי נסבל משש בבוקר, מה שמצפים מבחורים בני עשרה באחת בלילה או משכנים ששומעים מוסיקה רועשת להנאתם ולא מתחשבים בסביבה, או מהורים שצועקים על הילדים שלהם בשעות הצהריים, שונה ממה שמצפים מילד עם קשיים שלא מצליח לבטא את עצמו והורים שעושים מאמץ גדול כדי לעזור לו ולהפסיק את הצעקות.

שכלב נובח מעניין אז כולם פתאום מתחשבים, אבל שמדובר בילד על הספקטרום שכולנו ההורים יודעים בדיוק מה עובר על המשפחה אז לי כואב לקרוא מה שקראתי כאן,
כלב כנראה יותר חושב מילד

רואה 6 6

New member
מי מתחשב כשכלב נובח?לאורך זמן זה סיוט!!

לא פגשתי מישהו ששותק כשבשכנותו מצוי כלב שלא מפסיק לנבוח.
התמודדות עם הסביבה היא לא בהשתקה שלה למול הרעש. התמודדות עם הסביבה היא כבוד גם לצרכים שלה ובקשה לאורך רוח לעוד זמן מה.
בלי להתנצל, בלי להתעסק עם אגו.
למה כל דרישה לרווחת נפש מתפרשת מיד כהתלהמות נגד אוטיסטים? נראה לכם שלא היו מופעלת דרישה כזו מילד רגיל שלא מפסיק לצעוק?

אני לא מסכימה עם מה שכתבת

היה כאן לא מזמן שרשור נגד שכן שמתלונן על כלב שנובח, אז רוב הגולשים הצדיקו את הכלב,
ואף אחד כאן מהגולשים לא יודע באמת עד כמה הכלב הזה מפריע !!
אז את הכלב הצדיקו אבל שמדובר בילד עם צרכים מיוחדים פתאום צריך להתחשב בשכנים,
נכון צריך להתחשב בשכנים וצריך להשתדל לשמור על שקט שחיים בבית משותף וזה מאוד חשוב,
אבל כאן מדובר בילד עם צרכים מיוחדים , ילד שסובל, ילד שלא עושה במיוחד רעש, ילד שאין לו שליטה, ילד שההורים מחפשים דרך לעזור לו ואז הרעש הפסק,
שחיים בית משותף ואין במבנה אקוסטיקה חזקה שומעים ככה זה בבית משותף אבל יש רעשים שלבני אדם יש שליטה עליהם והם מסוגלים להתחשב באחר אבל לא רוצים ומצפצפים,
ויש רעשים שאין עליהם שליטה כמו ילד הנידון, ואם היה חולה סיעודי שהיה צריך להפעיל למענו איזה מכשיר חשמלי או מדרגות חשמליות שעושות רעש כל פעם שהם מופעלות והשכן היה שומע משהו היה מתלונן?
גם הילד המדובר לא עומד בתוך הבית של השכן 24 שעות ומרעיש, ואם הוא עושה זאת מתוך הבית שלו לשכן אין הרבה מה להתלונן,
ולגבי אקזוטיקה שאני עכשיו לומדת את הנושא ובתוך זה , לא לכל דבר יש פתרונות תלוי בהרבה גורמים.

kagome10

New member
אני לא רוב הגולשים

לו היה למישהו מילדייך תכונה לבתי נשלטת של קלפטומניה היית חושבת שזו סיבה לכך שעל השכנים לקבל את זה שגונבים את חפציהם, או אחראיות שלך למנוע ממנו לגנוב?

אחראיותם של בגירים לא לפגוע באחרים. מי שלא יכול לעשות זאת לא נחשב בגיר, ויש לא אפוטרופוס שאחראי על כך שהוא לא יפגע באחרים. ועל האופטרופוס הזה, במקרה הזה ההורים, לדאוג לכך שהצעקות של ילדם לא יפגעו בסובבים.

כן! אני הייתי מלתוננת על כל רעש. מה זה משנה מה העושה אותו, זה לא הופך לפחות מפריע ופחות מכאיב ופחותג ורם לסבל <בעוצמות גבוהות ולאורך זמן זה לחולוטין סבל>

אם אין פתרון שיעברו לבית שיש פתרון. או שיקנו את האוזניות האלו שפרסמו בפורום ואמורות לחסום רעשים באופן אקטיבי לכל השכנים.

זה שאדם לא יכול להימנע מפגיעה באחרים, ולא משנה אם זה רצח גניבה או כל פגיעה אחרת, לא נותן לו את הזכות לעשות זאת.

kagome10

New member
לדעתי צריך לאסור על כולם

אחד הדברים שהתרשמתי מהם כשקראתי בפורום את הקטע שבו מתואר העולם שבו האוטיסטים הם הרוב הוא האיסור על זיקוקים.

אני מתייחסת לרעש כאל זיהום סביבתי, כמו עישון. כזה שעל הגורם לו להיות אחראי על כך שהוא לא יצא לרשות הכלל, ושצריך להיות מאושר באזורים מגודרים בלבד.

זה שזה לא המצב עכשיו לא נותן לי את הזכות לנהוג בצורה לא מוסרית.

טסרקט

New member
ואיך היית אוסרת על ילד שאינו מדבר ומשמיע קולו

או צועק בתקופת מצוקה? ואיך היית אוסרת על יונים? חתולים מייללים בלילות? תינוקות עם כאבי בטן? ילד אוטיסט שרגיש לרעש אבל מתקשה לווסת את קולו, עד שיצליח, איך תאסרי עליו להשמיע קולו?
מה להשוות בין זה לבין עישון, נוער שמשמיע רעש בלילות ומוסיקה רועשת?

kagome10

New member
עישון זו התמכרות

שאנשים שנכנסו קשה להם מאוד להיגמל. ורבים התחילו לעשן בהיוןתם קטינים ולא נושאים באחראיות לתוצאות מעשיהם.

ובכל זאת, זה לא נותן להם זכות לפגוע באחרים. לא הייתי אוסרת עליו, הייתי תובעת מהוריו לדאוג לבידוד אקוסטי.

אין יונים שמפריעות לי, וחתולים שלא שייכים לאף אחד אפשר ללכוד ולגרש <ומומלץ גם לסרס ולעקר אותם>

למעלה