סיוט מתמשך

kagome10

New member
ואם הילד היה גונב?

מבחינתי אין הבדל מהותי בין הרעש לגניבה. אם הילד היה בגלל מצבו גונב לאנשים חפצים גם אז היית אומרת שהסובבים צריכים להשלים עם זה ואי אפשר לכפות עליו?

מותר וצריך לכפות על ילד לא לנהוג באלימות. או למנוע מהצרחות שלו לפגוע באחרים.

אני כשנסעתי להגנ"ש בכיתי מהמוזיקה החזקה ששם הנהג, והייתי עם אוזניות. אם הילד היה מרביץ לי או גונב ממני זה היה פחות פוגע מצעקות קבועות.

למה לילד מותר לפגוע בי ולי אין זכות להגנה עצמית?

<שמה את עצמי במקום השכן>

dina199

New member
אותה עצה בדיוק מתאימה גם לשכן.

אם יש רעשים שמפריעים לו , הוא יכול לדאוג לבידוד של הדירה שלו

kagome10

New member
אבל לא הוא מרעיש

אם מישהו מרעיל אותי אני אמורה לקנות תרופות?

הם אלו שפוגעים באחרים, הם אלו שאחראים למנוע את הפגיעה. ראוי שהם ישלמו את המחיר הכלכלי.

השכן לא בחר להביא ילד לעולם. בניגוד להורי האוטיסט שהולידו אותו.

לדרוש מהשכן לקנות אטמי אוזניים זה לא הוגן בעליל. זה כמו לדרוש ממני לקנות מערכת אבטחה כי קלפטומן חייב לגנוב ואם לא תהיה מערכת הוא לא יגנוב. מקום להרחיק אותו, לשיםא ותו תחת השגחה, או לפחות שהוא יממן את המערכת הנ"ל.

טסרקט

New member
ואז משפחה שתקנה דירה במקום שמתחייבים לשקט

אולי כעבור כמה חודשים יהיה להם ילד שיהיה בשלב כלשהו במצוקה האם הם יצטרכו לעבור דירה? ואם תינוק שלהם יסבול תקופה של כמה שבועות מכאבי בטן ועד שימצאו מה הבעיה ואת התרופה המתאימה יעברו כמה שבועות של בכי בלילות מה יעשו? ואם תהיה תקלה בצנרת פיצוץ וכד' ויצטרכו לעשות שיפוץ ולקדוח בקירות מה יהיה? כל בניין מתיישן מתישהו אחרי כמה שנים צריך לעשות איזה שיפוץ אפילו רק לענייני תחזוקה.
גם אני בעד חוקים נגד רעש, יש הרבה רעשים שאפשר למנוע כגון מפוחים או מוסיקה חזקה, מצד שני יש גם מקרים שאין שליטה ואפשר להתחשב אם מדובר בתינוק, ילד עם קשיים, נכים ואנשים חולים, יש משפחות שזה סיפור רציני בשבילם לעבור דירה, לא כל אחד יכול לעשות את זה מיד ומתי שבא לו, גם עד שמוצאים דירה עובר זמן כלשהו, לא תמיד אפשר מהיום למחר.

אנשים עושים מוסיקה חזקה, שיפוצים , מפוחים ללא שום התחשבות מדובר כאן בילד על הספקטרום , למה אין התחשבות אני ממש לא מבינה חלק מהתגובות כאן,,

kagome10

New member
משפחה רגילה מתכלתחילה לא תקנה דירה במקום כזה

עם דגש על ה*משפחה*. לפחות לא משפחה רגילה עם ילדים קטנים.

אולי משפחה עם ילד אוטיסט שרגיש מאוד לרעשים. ואני חושבת שבדירות כאלו יהיו הגבלות גדולות מאוד על השיפוצים.

אני לא מצפה מהמשפחה שתעבור דירה. אבל אני מצפה מאנשים שפוגעים בסביבתם, וזה משנה אם בגלל שהם מעשנים או בגלל שהם מרעישים, שיבינו שאין להם זכות מוסרית לעשות זאת. שהם פוגעים באחרים. ושעליהם לנסות לצמצם את הנזק שהם גורמים, ולא לכעוס על הקורבנות שלהם. ובידוד אקוסטי זה ממש לא דרישה מוגזמת, לדעתי.

אני אל בעד חוקים נגד רעש. כבר יש חוקים כאלו והם מגוחכים ממש. אני בעד חוקים מוניציפאליים, או ליתר דיוק אני בעד חלוקה של השלטון לאזורים כמה שיותר קטנים, והסכמים אפילו ברמה שכונתית - שכל מי שגר בשכונה מסויימת מתחייב לא להרעיש.

כרגע אני נוטה להתייחס לחוקים מדינתיים בתור בזבוז נייר, ובעוד שהסכמים עדיין נאכפים לפעמים.

טסרקט

New member
זוג אוטיסטים רגישים לרעש עשוים לקנות בית כזה

הרי הם לא משפחה 'רגילה', ואז כעבור שנה עשוי להוולד להם ילד אוטיסט שבאיזו תקופה יעבור איזו מצוקה ויתנהג כמו מה שעובר על הבן של פותחת השרשור, מה יעשו אז?
להרבה אוטיסטים יש הורים שהיו מאוד רגישים לרעש גם לפני שנולדו להם ילדים בספקטרום, משפחה כזו עלולה לקנות בית בסביבה ללא רעש כי הם לא יקחו בחשבון שיוולד להם ילד אוטיסט שעלול למצוא עצמו במצוקה ועד שההורים יבינו למה ומה עושים השכנים יתלוננו

kagome10

New member
אני מצפה מבגירים לאחראיות

והאחראיות כוללת לא לגור במתחם שקט אם יש ילדים. תינוקות מרעישים, ילדים מרעישים.

תינוק לא בא בהפתעה, יש משהו כמו תשעה חודשי הריון, מספיק זמן כדי לעבור דירה.

yonitbrk

New member
לא להתעלם, להסביר במה מדובר

כך עשינו אנחנו בתקופה בה הילד צרח והרביץ לעצמו, במיוחד אחרי שהשכנים שמסביב הזמינו פעמיים משטרה היות וחשבו שמדובר בילד מוכה. להסביר, להסביר, להסביר.... וכמובן להצטייד במכתב מהפסיכיאטרית שמסביר שהצעקות הן חלק מהלקות שלו. כשהראנו לשוטרים את המכתב, הם סגרו את התיק ,התנצלו ויצאו .

yonitbrk

New member
רק עוד דבר קטן

בגלל שאין לכם מושג למה הוא צועק, ממליצה להכניס מנחת התנהגות לתצפית על הילד. לפעמים מבט מהצד של אדם נטראלי יכול לעזור ולתת כלים לטיפול. לא מחייב שזה יהיה טיפול ABA , אבל אם המנחה טוב/טובה הוא יוכל/תוכל לתת לכם עצות מה לעשות ואיך להבין את הילד

TikvaBonneh

New member
תשלחי לי בפרטי את השם של מנתחת ההתנהגות

אני מבטיחה לא לפרסם אותו.
אני רק רוצה לוודא שבאמת היא מוסמכת ויודעת מה היא עושה, ושהיא באמת מיצתה את האפשרויות.
אולי אני מכירה אותה, אני הולכת הרבה לכנסים של ABA

קציעה1

New member
שלחתי בפרטי , וגם בפורום , לא נראה שצריך

לא נראה שצריך להסתיר את שמה

כי אנשי מקצוע מהסוג של

מ. התנהגות פסיכולוגים לא עובדים עם ילדים לא שקטים/התקפי זעם/ צעקות, הכאה עצמית.
הדרישה היא לייצב תרופתית זה מה שהם טוענים, אחרי שהילד כביכול מיוצב תרופתית הן מתחילים בשיטות הנרמול, וכאן בדיוק טמונה בעיה!
וכאן מתחל לגדול בור ללא תחתית!

TikvaBonneh

New member
זה נכון לצערי עבור פסיכולוגים

אבל מנתחת התנהגות מוסמכת יודעת להתמודד עם כל מה שתארת בלי תרופות.

yonitbrk

New member
אז לכו

פסיכיאטר יתן לכם את המענה התרופתי , אבל מנסיוני הרב למדנו שרק תרופות זה לא מספיק, בדיוק כמו עם ילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז עם בעיות התנהגות. רק השילוב של תכנית התנהגותית ותרופות תעזור כאן, וכמובן עבודה קשה עם קלינאית תקשורת על הנושא התקשורתי שלא דרך צעקות וצרחות. אין כאן קסמים ולא ניסים, מדובר בעבודה קשה וממושכת, אין קיצורי דרך. גם בנושא התרופות, לעיתים לוקח זמן עד שמוצאים את התרופה המתאימה / מינון מתאים, לעיתים צריכים לשלב כמה תרופות, לא להיבהל, אבל כן לשקול גם תכנית התנהגותית עם מנחת התנהגות שתדע לנתח את הסיבות לצעקות ולשים דגש נקודתי על הטיפול בהן

yonitbrk

New member
תרופתי והתנהגותי

איזון תרופתי התחיל בבית, וכיום בדיור ובבית הספר , עובדים הרבה על לימוד פתרונות להבעה עצמית, מדברים איתו , מלמדים שיטות להרגעה עצמית ושליטה עצמית, וכיום אחרי 4 שנים אפשר לומר שרואים התקדמות ניכרת בנושא

למעלה