מעמידה כמה מושגים על דיוקם
בקנדה מבדילים בין שני סוגי בנייני דירות:
1. Condominium (Condo)
הערה: גם בתים יכולים להיות חלק מקומפלקס קונדו, אבל זה די נדיר.
אלה בנייני דירות, שכל הדירות הן בבעלות מישהו פרטי. בעלי הדירות יכולים להשכיר את הדירה שלהם למי שהם רואים לנכון (אלא אם כן בבניין עצמו יש הגבלות כגון גיל, בעלי חיים, עישון, מספר "תושבים" ביחידת קונדו אחת, הגבלה על מספר דירות שמותר להשכיר באותו בניין וכו').
הרבה מהדירות שבבנייני קונדו מאוכלסות ע"י הבעלים עצמם, כך שלא צפויות בעיות מיוחדות ויוצאות דופן. יש וועד של מאכלסיי הבניין, יש חברת אחזקה שדואגת לנקיון הבניין והחניה, מראה חיצוני, טיפול בצמחיה, ניקוי חלונות מבחוץ וכו'. בכל דירה יש מכונת כביסה ומייבש. בניינים אלה הם הרבה פעמים נעימים למגורים, כי הבעלים של הדירות רוצים שהבניין שלהם יהיה נעים למגורים. זה שלהם.
 
2. Apartment building
אלה בנייני דירות שכל הדירות בהם הן בבעלות של חברה מסוימת. בלתי אפשרי לקנות דירה בבניין אפרטמנט - הן לא למכירה.
בניינים אלה הם הרבה פעמים בלאגן אחד שלם. הרי שהדירות מיועדות להשכרה תמידית, כך שמצבן, מצב הבניין, תחזוקת הבניין הן בהתאם. שכר הדירה נוטה להיות נמוך יותר מאשר בקונדו, הרי שאיכות החיים היא בהתאם. חברת הבעלות רוצה לקבל שכר דירה ולחסוך בהוצאות. בדירות לרוב לא יהיו מכונות כביסה ומייבשים, אלא אלה יהיו ממוקמים בחדר כביסה בכל קומה או במרתף. יתרה מזו, גם אם הבעלים רוצים לקנות מכונת כביסה, אסור להתקינה בדירה.
מכיוון ששכר הדירה נוטה להיות נמוך יחסית לזה של קונדו, את דירות האפרטמנט מאכלסים לרוב אנשים עם אמצעים כלכליים בהתאם. סטודנטים, משפחות עם הכנסה נמוכה יחסית (אחרת היו קונים משהו ולא שוכרים), מהגרים טריים, מהגרים טריים פחות אבל כאלו שלא כל כך "מצליחים" כאן. משפחות של מהגרים נוטות להיות גדולות (מגיעים גם סבים וסבתות...) וכל מה שמשתמע מכך מבחינת רעש, ריח, בלאגן, זבל ומצב רוח כללי של האנשים מסביב.
 
הרבה אנשים נהנים לגור בקונדו (קנוי או שכור).
מעט מאוד אנשים נהנים לגור באפרטמנט...
 
 
הגירה זו לא פיקניק. במיוחד בהתחלתה. אם אין מספיק אמצעים, אז מחכים באפרטמנט עד שהאמצעים יבואו. כולם שורדים.