סיוטי קונדו

physio19781978

New member
סיוטי קונדו

שלום לכולם. מחפש את התיעצותכם. אנו נוחתים במאי, משפחה עם שני ילדים. אני קורא כל מיני פורומים שבהם האנשים מספרים על סיוטים וזוועות מהחיים בקו נ דו, החל מ bed bugs, ועד לבעיות עם caretaker ושכנים. האם זה עד כדי כך נורא לגור בקונדו ( הכוונה בניין קומות )? אומרים שעל כל בריאה ושיפשוף בדירה גובים את כל ה deposit... בקיצור, מה לעשות? האם ללכת על טאוןהואז, אבל זה יקר או לקוות שיהיה בסדר בבניין קומות?
בתודה מראש

ממש לא נכון, מרבית בנייני הקונדו הם טובים.

בוודאי החדשים, ובוודאי אלה שלאורך רחוב יאנג, בדאון טאון לכל רוחבה, ובמרכז טורנהיל וריצ'מונד היל. מאות לקוחות שלי עד היום שכרו, ואף פעם לא היו בעיות מהסוג שתיארת. יש הרבה מקרים של חילוקי דיעות בין שוכר ומשכיר, ולכן עדיף תמיד לקנות ולא לסבול מקיומו של בעל בית, אבל בגדול החוק נותן תמיד (במגבלות ההיגיון) עדיפות לדייר ולא לבעל הבית., את הפקדון אי אפשר לחלט כי הוא נכסה את חודש הדיירות האחרון, ובכל חוזי השכירות שאני עושה (וגם על פי חוק) נזק לדירה שלא נגרם מרשלנות או בזדון, שהוא במסגרת בלאי טבעי הנובע מחיים רגילים בנכס, אינו חל על הדייר. הדייר אינו צריך לצבוע את הדירה כשהוא יוצא, ואם הצבע סביר, בעל הנכס לא יצבע בין דייר לדייר.

יש ג'וקים, פשפשי מיטה ועכברים בלא מעט בנייני אפרטמנטס ישנים, אבל יש גם הרבה מאד כאלה נקיים וטובים. כשתגיעו לכאן תסתובב עם מתווך כמוני (אתם לא צריכים לשלם לפי השיטה כאן רק בעל הבית משלם) וראו לבד שהמצב הוא לא "סיוט" כפי שתיארת. בכל מקרה קשה מאד למצוא דירות עם 3 חדרי שינה, ומרבית האנשים עם 2 ילידם ומעלה, שוכרים וקונים בתים צמודי קרקע.
כל מה שכתבתי נכון לטורונטו ופרבריה. יכול להיות שבוונקובר, בגלל מזג האויר, יש בעיות חרקים שאני לא מודע להם.

מעבר נעים.

Tetrahedron

New member
במקרה של ונקובר

יש חשש כבד מ-bedbugs אבל זו בעיה בכל עיר גדולה היום, ולא קשור לאקלים.
בשביל הכיף: http://www.bedbugregistry.com/metro/

מה שכן אופייני לונקובר הוא תסמונת ה-leaky condo, בניינים שהוקמו בסביבות שנות התשעים ללא אטימה מספקת נגד גשם (הסיפור ששמעתי הוא שב-BC אימצו אז את תקנות הבנייה שמקובלות בקליפורניה, כפי שהן, ללא התאמות...)
חלק גדול מהבניינים האלה שופצו. אחרים עדיין לא, ואף אחד לא רוצה להיות זה שקנה דירה בבניין כזה וקיבל פתאום דרישה לשלם בדחיפות עשרות אלפי דולרים על rainscreening כדי למנוע נזק ליסודות.

אגב, מפתיעה אותי הקביעה ש"עדיף תמיד לקנות ולא לסבול מקיומו של בעל בית". לא רוצה להתחיל פה מלחמת עולם ואני בטוח שהנושא כבר עלה בפורום אינספור פעמים... יש סיבות טובות למהגר חדש לא להתנפל מיד על שוק הנדל"ן (המנופח?) של טורונטו \ ונקובר ופרבריהן.

shuttles3

New member

shuttles3

New member
מעמידה כמה מושגים על דיוקם

בקנדה מבדילים בין שני סוגי בנייני דירות:
1. Condominium (Condo)
הערה: גם בתים יכולים להיות חלק מקומפלקס קונדו, אבל זה די נדיר.
אלה בנייני דירות, שכל הדירות הן בבעלות מישהו פרטי. בעלי הדירות יכולים להשכיר את הדירה שלהם למי שהם רואים לנכון (אלא אם כן בבניין עצמו יש הגבלות כגון גיל, בעלי חיים, עישון, מספר "תושבים" ביחידת קונדו אחת, הגבלה על מספר דירות שמותר להשכיר באותו בניין וכו').
הרבה מהדירות שבבנייני קונדו מאוכלסות ע"י הבעלים עצמם, כך שלא צפויות בעיות מיוחדות ויוצאות דופן. יש וועד של מאכלסיי הבניין, יש חברת אחזקה שדואגת לנקיון הבניין והחניה, מראה חיצוני, טיפול בצמחיה, ניקוי חלונות מבחוץ וכו'. בכל דירה יש מכונת כביסה ומייבש. בניינים אלה הם הרבה פעמים נעימים למגורים, כי הבעלים של הדירות רוצים שהבניין שלהם יהיה נעים למגורים. זה שלהם.
&nbsp
2. Apartment building
אלה בנייני דירות שכל הדירות בהם הן בבעלות של חברה מסוימת. בלתי אפשרי לקנות דירה בבניין אפרטמנט - הן לא למכירה.
בניינים אלה הם הרבה פעמים בלאגן אחד שלם. הרי שהדירות מיועדות להשכרה תמידית, כך שמצבן, מצב הבניין, תחזוקת הבניין הן בהתאם. שכר הדירה נוטה להיות נמוך יותר מאשר בקונדו, הרי שאיכות החיים היא בהתאם. חברת הבעלות רוצה לקבל שכר דירה ולחסוך בהוצאות. בדירות לרוב לא יהיו מכונות כביסה ומייבשים, אלא אלה יהיו ממוקמים בחדר כביסה בכל קומה או במרתף. יתרה מזו, גם אם הבעלים רוצים לקנות מכונת כביסה, אסור להתקינה בדירה.
מכיוון ששכר הדירה נוטה להיות נמוך יחסית לזה של קונדו, את דירות האפרטמנט מאכלסים לרוב אנשים עם אמצעים כלכליים בהתאם. סטודנטים, משפחות עם הכנסה נמוכה יחסית (אחרת היו קונים משהו ולא שוכרים), מהגרים טריים, מהגרים טריים פחות אבל כאלו שלא כל כך "מצליחים" כאן. משפחות של מהגרים נוטות להיות גדולות (מגיעים גם סבים וסבתות...) וכל מה שמשתמע מכך מבחינת רעש, ריח, בלאגן, זבל ומצב רוח כללי של האנשים מסביב.
&nbsp
הרבה אנשים נהנים לגור בקונדו (קנוי או שכור).
מעט מאוד אנשים נהנים לגור באפרטמנט...
&nbsp
&nbsp
הגירה זו לא פיקניק. במיוחד בהתחלתה. אם אין מספיק אמצעים, אז מחכים באפרטמנט עד שהאמצעים יבואו. כולם שורדים.

idohatam

New member
גר באפרטמנט ונהנה.

נכון שאפרטמנטס פחות איכותיות מקונדוז אבל יש גם אפרטמנטס שמנוהלים ע"י חברות אחזקה גדולות ורציניות ושגם בהם התחזוקה היא ברמה גבוהה עם מענה של 24 שעות, 7 ימים בשבוע, אני גרתי בשני קומפלקסים כאלו. כששוכרים מחברת אחזקה גדולה יש גמישות באמצאי תשלום השכ"ד (לא חייבים לשלם רק בצ'קים) ואין בעל בית קפריזי, הכל מנוהל לפי SOP. כשחיפשנו דירה חדשה נרתענו מאוד בכאלו שבבעלות פרטית. בנוסף יש גם אפרטמנטס שמגיעות עם מכונות כביסה ומייבש. אז מה שכתבת נכון בגדול אבל יש גם יוצאי דופן לא מעטים.

idohatam

New member
מה שרציתי לכתוב הוא שאת צודקת, בסוף כולם שורדים ואפרטמנטס

יכולות להיות ממש אחלה (למשל כמו זו שאנחנו גרים בה עכשיו).

dannyk27

New member
אם כי תיקון קטן

ביניני ה Apartment הם בבעלות פרטית (של כל הבינין) ויש חברת ניהול שמנהלת אותו עבור הבעלים. אני גם מסכים עם עידו, כמו שאת יודעת, יש לפחות בוויניפג (ואני מניח גם בערים אחרות) לא מעט ביניני apartment נחמדים

Tetrahedron

New member
גם אצלנו

גרנו בונקובר ב-apartment building קטן (8 דירות) שהיה מנוהל למופת, ואטרקטיבי מבחינת מיקום ומחיר. עזבנו רק כשהגיע הזמן לשדרג לדירה יותר מרווחת.
היום אנחנו שוכרים בקונדו, גם כן בבניין קטן יחסית (9 דירות). אין פה סיוטים אבל יש תצורת ניהול ביזנטית, עם בעלת דירה + חברת השכרה + חברת ניהול + ועד בית (strata). רוב הזמן אף אחד מהם לא יודע מה קורה בבניין, וכולם מפחדים לזוז שמא יחרגו מאיזשהו נוהל.

estee from ynet

New member
Apartment buildings and Condos

You are mostly correct. However, it's difficult to generalize.

Some tenants in apartment buildings manage to smuggle into their apartments a washing machine. Property management companies used to charge extra if you had an air-conditioner, but they stopped. These days, many new apartment buildings come with a washer and drier, in addition to a dishwasher in every unit.

While there are many new immigrants in apartment buildings, not all the tenants in apartment buildings can be classified as low-income tenants. Some tenants who can afford to move, have gotten used to their neighbourhood and are simply much too lazy to look for a new place and go through the hassle of moving. Actually, the new immigrants are those who move as soon as they get settled. I know professionals with large families who continue to live in two-bedroom apartments. Their kids have graduated from university, but they continue to live at home, and so do other family members.

There are good property management companies and there are also very bad ones, who care about the bottom-line and nothing else. When they do cosmetic upgrades to the outside of the buildings, they are only done in order for the company to be approved for an above the guideline rent increase.

savta tova

New member
אצלי בקונדו ריח זוועתי נכנס מהדלת כל הלילה

כנראה עובש אם סוגרים הדלת עם נייר דבק הריח נעלם. שמעתי זו בעיה נפוצה בבנינים לא חדשים.

למעלה