סיד בארט מת ????

קצת יותר סובלנות ופחות ציניות...

כן, סיד בארט נפטר ביום שישי ממחלת הסוכרת, יש לך שני שירשורים שתוכל לקבל אינפורמציה בתוכם

או שעצבינו פשוט רעועים בשעות אלו

אני ממליצה על כוס תה. אתם יכולים להזמין לפי הרשימה שבשרשור האחר.

חלב וסוכר, אם אתה מתעקש...

אגב, לאור החזרה על הסיפור הזה בכלמיני מקומות, כולל התקשורת הישראלית, אולי כדאי לתת הבהרה: האגדה הזו מתייחסת לתקופה בה סיד גר בדירה יחד עם זוג היפים מסוממים, שהיו גם, ככל הנראה, סוחרי סמים. שמותיהם ידועים, ויש אפילו תמונה של סיד אתם. אחד מחבריו - אולי סטורם תורגרסון - שביקר אותו שם הזדעזע מהנגישות של הסמים בדירה והכמויות האדירות שרצו שם, והביע את הזעזוע הזה בהתבדחות על כך ש'צריך להזהר גם ששותים כוס תה שם' כי הכל מלא סמים. משם, הסיפור הזה התגלגל - כמדומני דרך המאמר של ניק קנט בשנת 1974 - והוא הופיע אחר כך בכל המקומות בהם מוחזרו סיפורים סנסציוניים על סיד. תורגרסון, אגב, הוציא את סיד ממאורת הסמים הזו, לאחר שהפלוידים בקשו ממנו. סיד גר אתו ועם שותפו של תורגרסון, פו פאוול, במשך תקופה מסויימת אחר כך. אבל לדברי תורגרסון "זה היה כבר מאוחר מדי". אאל"ט, מישהו - כמדומני שזה היה הביוגרף האחרון של סיד, טים וויליס - חיפש ומצא את אחד מבני הזוג המסוממים האלו, ששמו כרגע נשכח ממני. האיש עובד כיום כטכנאי במה בתאטרון בווסט אנד. הוא מכחיש, כמובן, את הסיפורים.

DOCTOR ROBERT

New member
מה לגבי הסיפור עם החתולים המסוממים?

שני החתולים של סיד להם קרא "פינק" ו"פלויד", ונתן להם LSD? האם כאן מדובר בסיפור אמיתי?

מי יודע

בשנים שלאחר עזיבתו את הפלויד, מעטים ידעו היכן הוא או מה הוא עושה. זה היה כר פורה לאגדות אורבניות והגזמות פרועות, כי העניין בו לא דעך, לפחות בסצינה הלונדונית. את מה שאנשים לא ידעו, הם השלימו באמצעות הדמיון. יש לי חשד עמום, שלא נסמך על כלום חוץ מתחושות בטן, שלפחות לחלק מהסיפורים האלו גרעין של אמת - גרעין שהופץ על ידי הפלוידים עצמם, בין חבריהם, במהלך 1968-1969. אלא שהם החליטו מהר לסכור את פיהם - אולי כאשר עבדו עם סיד על אלבומי הסולו שלו - ובמקביל הסיפורים תפחות וצמחו למימדים סוריאליסטיים. דוגמא קלאסית היא הסיפור על אותה הופעה, כאשר הפלויד עמדו לעלות על הבמה וסיד לא היה מרוצה משערו. על פי הסיפור, הוא עירבב כדורי מנדרקס, אותם מעך, עם ג'ל לשער, ותקע את הכל על ראשו, וכך עלה לבמה. האורות החזקים של התאורה המיסו את הג'ל, וזה נזל על פניו ובגדיו. הסיפור המיתולוגי הזה חוזר במקומות רבים (שוב, כמדומני שפרסומו הפומבי הראשון היה במאמר של ניק קנט משנת 1974). מה מקורו? האם הוא אמת? האם הוא מדוייק? גורמים שונים - כולל מבקרים ועתונאים רציניים - שניסו בשנים האחרונות להתחקות על שורשי הסיפור, נתקלו בחומת שתיקה בצורה. היו מספר נסיונות לאמת את הסיפור, וכולן הגיעו למבוי סתום. אין עדים. הפלוידים עצמם מתחמקים ממתן תשובה לשאלה - והם נשאלים על כך. ההתחמקות שלהם מתשובה חד משמעית - הם אומרים "מי יודע" - מעלה בי את החשד שהסיפור אמיתי, והם אלו שהפיצו אותו בתחילה. הרי מי עוד היה יודע על מה שקרה מאחורי הקלעים, בחדר ההלבשה של הלהקה?. אבל מה שנעשה עם הסיפור הזה בהמשך, ע"י ניק קנט ואחרים, לא בהכרח תואם את מה שקרה במציאות. פיטר ג'נר היה מקור נוסף לסיפורים על הצד האפל של טירופו של בארט. אפילו ב-1982, הוא עדיין דיבר חופשי על ארועים שונים ומזעזעים. יתכן שמקור הסיפור על החתולים הוא ג'נר. בכל מקרה, קשה לעמוד כיום, במרחק השנים וארועים, על האמת. לכשעצמי, אני מעדיפה שלא להכנס בכלל לסיפורים האלו. מספיק לי לדעת שבארט חווה התמוטטות נפשית ושהתנהגותו לא היתה רציונלית. ללא ספק, אנשים נפגעו מהתנהגותו, והוא פגע גם בעצמו. אין לי כל צורך לשמוע את הסיפורים, שאמינותם מוטלת בספק, ומקורם לוטה בערפל. אין בכך כל טעם, ולאור הארועים, יש בכך אפילו פחיתות כבוד כלפי אדם שהיה חולה מאוד.

oribarak

New member
ציף אולי ההודעה הזו נותנת לגיטימציה

לפתוח שרשור גדול, על סיפורי האגדות הגדולים והמעניינים של סיד? אלו שאנחנו לא יודעים, את יודעת, ובטח כל אלה שיש להם נגישות לסיפורים אלו? זה יהיה ממש יפה ומעניין

לא הבנתי את כוונתך

אתה רוצה שכולם יעלו כאן את האגדות האורבניות עליו? בשביל מה? נראה לי שלא הבנת מה שכתבתי למעלה.

oribarak

New member
כוונתי היתה לפתוח שרשור

שבו יספרו את האגדות שהיו על סיד... זה נורא מעניין, כל ה"נעל את חברתו בחדר והאכיל אותה ביסקוויטים" וכאלה... זה מאוד מעניין לדעתי

לדעתי זה מיותר ופוגע בזכרונו

אבל אתם יכולים להעלות כל הודעה ושרשור שתרצו בנושא, כמובן.

RoieL

New member
אני דווקא הבנתי

שהחתולים של מנהלי פינק פלויד היו בהיי.

peleoz

New member
רצה לחזור

ואני שמעתי שהוא הגיע בגבות מגולחות ורצה לחזור ללהקה... מכאן http://www.1909.co.il/?id=3&sub=6&pageid=187

למעלה