סידן

טל 0 0 0

New member
סידן

האם למישהו יש למכור לי סידן ציטראט, נקי, ללא תוספים נוספים בתוכו? אולי את ההיפואלרגני של קירקמן? משהו אחר שמומלץ?

vered73

New member
ניסית את זה של קופח כללית? מאד זול

ונמס במיץ פירות. אני שולחת לגן. אם ממש תהיי במצוקה SOS אתן לך את זה שממתין אצלי של קירקמן. אבל אם זה SOS ממשי כי המשלוח הבא בעוד המון חודשים, לצערי.

טל 0 0 0

New member
מה זה של קופ"ח? של דרך חיים?

יש לך מושג מה יש בו בנוסף לסידן? (אם יש לך בבית תעתיקי לי את רשימת התכולה). תודה, ורד.

vered73

New member
ממש לא, זה של NOVARTIS (נוברטיס)

נקרא סנדוז קלציום פורטה. מכיל קלציום לקטאט גלוקונאט קלציום קרבונאט לקטאט - כמדומני תלמה אמרה שזה סוכר חלב (אבל זה לא קזאין) זה מיוצר בצרפת, מגיע בטבליות הנמסות מאד מהר, זול כמדומני 20 שח? (חמותי רוקחת מקבלת את זה במחיר נמוך אף מזה אם יתברר שיקר צרי איתי קשר ונבדוק איך לאפשר לך הנחה) ואני מצרפת לך תמונה ופרטים של משרד הבריאות בלינקים.

vered73

New member
הבנים שלנו לא צורכים מוצרי חלב ולכן

אנחנו מוודאות שיקבלו מספיק סידן בהשלמה ממקורות צמחיים. לעיתים נדרשת תוספת מלאכותית.

meyravbh1

New member
וואו. את גורמת לי להתבייש...

גם שלי לא צורך מוצרי חלב כמעט בכלל,ואכן הייתי מודאגת מאיך להשלים לו את החסר-אבל לא עלה בדעתי שיש סידן אבקתי שניתן לערבב במיץ-איזה גדול! תוכלי לתת לי עוד פרטים על זה?

vered73

New member
את לא צריכה לקחת את זה לשם

בפוסט הקודם לטל יש לינקים מודגשים למוצר שבו אני משתמשת. יש מוצרים מסוגים שונים. יש בחו"ל של חברת קירקמן שגם הוא מומלץ כי מוצרים רבים שלהם מותאמים לצרכים של ילדים בספקטרום (שכידוע לא אוכלים טוב וברובם גם לא סופגים טוב את חלק מתוצרי העיכול). מאחר וחמותי רוקחת בכללית אני משתמשת במוצר שיש בכללית (חלק מהמוצרים אף ניתנים לפרסונל שם בעלות אפסית). אנחנו עצמנו בקופח אחרת. לא יודעת מה משווקות קופות אחרות. בכל אופן, הבן שלי שותה חלב שקדים, אני מוסיפה שקדיה, וגם מוצרים מהצומח אחרים המכילים סידן. חמותי התיעצה עם רופאת ילדים ותיקה שהציעה להוסיף רק 250 סידן ולא יותר מזה. בכל זאת הוא מקבל מעוד מזונות. בדקי אצלך ועדיף להתיעץ עם איש מקצוע, לרשום בדיוק מה אוכל הילד במשך שבוע, ולראות כמה סידן נכנס תאורטית לגוף וכמה לא. אל תשכחי שיש מוצרים שנאבקים עם הסידן על הספיגה (כמדומני תה גם מפריע לספיגה של הסידן, קקאו, וכו'; וכמובן אבץ) רק בריאות ורד

asprgr59

New member
על קלצימור והתכווצות שרירים

לפעמים יש תופעה שאצל ילדים, במיוחד בשוקיים, יש הרגשה כואבת מאוד ש"השריר קפץ" לכמה שניות זה קורה במיוחד לפני השינה אנו לוקחים קלצימור של קופח כללית, זה נמס בפה, מתוק ומסלק את תופעת ההתכווציות קלצימור=קלציום=סידן כדור אחד לפני השינה

vered73

New member
אני יודעת שזה מחסור במגנזיום, ולכן

אפשר להסתפק בבננה אחת ליום. זה טיפ של הסבתות כי זה קורה גם לנשים בהריון. מה שבטוח זה שהתזונה לא טובה מספיק אם צריך את כל התוספים האלו.

קלצימור וסנדוז שניהם סידן לא איכותי

מצטרפת באיחור לשרשור, קלצימור הוא קלציום קרבונאט וכך גם רובו של הקלציום של סנדוז. קבונט לא נספג טוב במיוחד ומדברים על 4-6% ספיגה, או יותר, תלוי בחומציות הקיבה, כי ללא חומציות הוא לא נספג. על קלציום קרבונט נכתב כי הוא נספג הרבה פחות מהציטראט. "יתרונות השימוש ב"קלציום ציטראט" בהשוואה ל"קלציום קרבונט" : • הספיגה של קלציום ציטארט טובה יותר. • הספיגה של הקלציום ציטראט אינה מושפעת מחומציות הקיבה. לפיכך, הפורמולה מתאימה במיוחד לאנשים עם חומציות נמוכה בקיבה, כגון: קשישים ואנשים הנוטלים תרופות המעכבות את ייצור חומצת הקיבה. • שכיחות נמוכה יותר של עצירויות עם קלציום ציטראט." בארץ יש קלציום ציטראט של הדס, או של NOW. יש גם של סולגאר, אך לרוב ההעדפה היא לא לקחת מוצרים שלהם לילדינו. בכל מקרה, אלה לא מוצרים נמסים ותוססים, כך שאולי פחות נוח לתת אך הספיגה טובה יותר. בחו"ל, יש לקירקמן, לפיור ולחברות נוספות- מוצרי סידן איכותיים יותר, כך שהספיגה טובה יותר. ברזל, קקאו, וחומרים רבם נוספים, מפריעים לספיגת סידן. יש גם ילדים שלא מגיבים אליו טוב. הבן שלי, לדוגמא, עושה תגובת היפר רצינית, לאחר מתן סידן. סידן ומגנזיום, שניהם חשובים להרפיית שרירים, אך יותר המגנזיום. חשוב לתת מגנזיום, אם נותנים סידן ובננה לא מספיקה.

ואולי אפשר לתת עם ויטמין C חומצי

ויתכן שזה ישפר ספיגה. ויטמין C חומצי, גם הוא לעיס ודי נוח לתת ויש גם בארץ, מתוצרת מקומית. אפשר לחלק את מתן הקלציום, לכמה פעמים, אך לזכור לתת גם מספיק מגנזיום. אגב, ספיגת קלציום תלויה בויטמין D ולכן כדאי לתסף איתו ביחד. המחסור אצל הרבה ילדים, הוא במגנזיום ולכן יש לרוב היפר ואי שקט, יחד עם טונוס מעט נמוך, או אפילו היפוטוניה.

למעלה