סידן

אשמח לשמוע מה הרופאה שלך אמרה

אני מסתמך על מידע ששמעתי לפני מספר שנים בוינגיט בהרצאה מהאנדוקרינולוגית ד"ר צופיה איש שלום שמתמחה באוסטאופרוסיס. לדבריה בדיקת צפיפות עצם כמעט ואינה נעשית לפני גיל 50, למעט במקרים מאוד מיוחדים, מהסיבות שכתבתי לעיל.

המממ...

אוסטאופרוסיס נגרם מסיבות רבות ושונות. גנטיקה, מין, תזונה, פעילות גופנית וגם .... צריכה סידן. לומר שאין קשר לצריכת סידן זאת אמירה שבפירוש אינה נכונה.

גם לומר שאם תצרוך סידן בכמות המומלצת מכאן

ועד הודעה חדשה ותהיה פתור מאוסטאופרוזיס בגיל מבוגר, זאת אמירה שבפרוש אינה נכונה.

אתה צודק, גם אם לא תעשן בכלל

אני לא מבטיח לך שלא תחלה בסרטן. עדיין,זה לא אומר שעישון אינו משפיע על הסיכון לסרטן.

גם כאן זה לא מתאים. עישון באמת לא מגביר

סיכוי לסרטן. עישון מגביר סיכון למחלות לב וכלי דם. אתה רשמת: "אוסטאופרוסיס נגרם מסיבות רבות ושונות. גנטיקה, מין, תזונה, פעילות גופנית וגם .... צריכה סידן." ובאמת בבעיה הזאת צריכת הסידן היא במקום האחרון.

Gidi Shemer

New member
../images/Emo18.gif בקשה לכל מי שקרא את הפוסט שמעלי

שבו כתוב "עישון באמת לא מגביר סיכוי לסרטן", אנא להתעלם באופן מוחלט.

PooKiPsiT

New member
אתה מכיר איזשהו מקור מידע

שטוען שאין קשר בין עישון סיגריות לסרטן הריאות?

PooKiPsiT

New member
מסכימה שלנשימת אסבסט יש קשר

אבל לא ברור לי איך זה קשור לזה שגם לסיגריות יש.

כי מבחינה סטטיסטית אני לא זוכר

שמישהו איי פעם מצא שיש. יש לך נתונים סתטיסטיים על אוכלוסיות מעשנות שחולות יותר בסרטן ראות מאוכלוסיות שלא מעשנות?

PooKiPsiT

New member
אתר הגדולה למלחמה בסרטן זו נקודת

ההתחלה העיקרית שלי כשאני מחפשת נתונים כאלו. שם מצאתי את זה: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6653 ציטוטים שנראים לי רלוונטיים למי שאין לו כוח/זמן: "כאן מתעוררת השאלה המיידית החוזרת ועולה בדיונים על התהוות המחלה: למרות שבערך 85% מבין חולי סרטן הריאות הם מעשנים בהווה או מי שעישנו בעבר, רק אחוז קטן ביותר המוערך בין 1-15% מכלל המעשנים אכן לוקה במחלה זו, בתלות ב"שנות החפיסה" (pack years) של המעשן, דהינו משך העישון וכמותו, כמו גם גורמים אחרים שנעמוד עליהם בהמשך. ואם המעשנים מחפשים תואנה להיתלות בה ש"תצדיק" המשך עישון, הם מוצאים אותה בנתון שרק אחד מכל 10 מעשנים בממוצע, ילקה בסרטן הריאה, וכן בעובדה שלא כל סוגי סרטן הריאה מתרחשים בקרב מעשנים." "האפידמיולוג האמריקאי המוביל בכל הקשור לתחלואה מעישון, Michael Thun, בדו"ח רשמי של מכוני הבריאות בארה"ב משנת 1997, סיכם באופן משכנע ומדאיג כאחת את נתוני התמותה מסרטן הריאה בארה"ב בקרב גברים ונשים הנחשבים "מעשנים כבדים" (מעל 20 סיגריות ביום משך 30 שדנה ומעלה) בתחום הגילים שבו מתגלה בדרך כלל המחלה. בין הגברים בגיל שבין 50 עד 59 שנה, אלה המעשנים 30 שנה 20 סיגריות ביום יחלו בסרטן הריאה פי 49.8 יותר מהלא מעשנים, ואם עשנו מכסת סיגריות זו משך 40 שנה, הם יחלו במחלה זו פי-94.7 בהשוואה ללא מעשנים. גברים בקבוצת גיל זו שעישנו 40 סיגריות ליום משך 30 שנה יגבירו סיכונם ללקות במחלה פי-75.4 בהשוואה לאלה שמעולם לא עישנו. קבוצת הגברים בגיל 60-69 שנה שעישנו משך 30 שנה 20 סיגריות ליום, יחלו בסרטן הריאה פי-18.8 יותר מחבריהם הלא-מעשנים, אך אם התמידו לעשן כמות זו משך 40 שנה, סוג סרטן הזה יכה בהם פי-40.9 יותר מבני-גילם שמעולם לא עישנו. גבר בן 60 עד 69 שנה שעישן משך 40 שנה 40 סיגריות מדי יום, יחלה במחלה זו פי-48.1 יותר מבן גילו הנמנע מעישון. הבה נעבור לנשים המעשנות: אלו מהן בגיל בין 50 ל-59 שנה, שעישנו משך 30 שנה 20 סיגריות ליום, תחלינה בסרטן הריאה בשכיחות הגדולה פי- 15.8, ואם עישנו בפרק זמן זה 40 סיגריות ליום סרטן הריאה יפגע בהן פי- 25.8, כל זאת בהשוואה לנשים לא מעשנות. נשים מבוגרות יותר, בקבוצת הגיל 60-69 שנה, שעישנו 30 שנה 20 סיגריות ליום, יחלו בסרטן הריאה פי- 20.5 בהשוואה ללא מעשנות." אני רק רוצה להתייחס למספרים בפסקה הראשונה: 1. "85% מבין חולי סרטן הריאות הם מעשנים בהווה או מי שעישנו בעבר" - ליד המשפט הזה נראה לי הגיוני להביא את אחוז המעשנים באוכלוסיה הכללית. לא מצאתי כזה לגבי כל העולם, אבל בישראל הוא עומד על כ20-30%. בכל אופן, אני מתקשה להאמין שאחוז המעשנים בעולם מתקרב באיזשהי צורה ל-85%. http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6428 2. "רק אחוז קטן ביותר המוערך בין 1-15% מכלל המעשנים אכן לוקה במחלה זו" - ליד המשפט הזה חסר לדעתי אחוז האנשים הלא-מעשנים שלוקים במחלה. גם כאן לא מצאתי נתונים עולמיים, אבל בישראל מאובחנים כ-1500 חולים בשנה. אם נניח ש-15% מתוכם לא מעשנים, הגענו ל-225 אנשים בשנה. מספר שרחוק מאד מלהגיע ל1-15% מהאוכלוסיה. http://wikirefua.org.il/index.php/סרטן_ריאה_-_Lung_Cancer (ועכשיו צריך לחזור לעבוד, אז נשאיר לאנשים שיודעים לקרוא מאמרים אמיתיים ולא עובדים רק לפי הגיון פשוט וקריאת מספרים להמשיך את זה
)

Gidi Shemer

New member
pookipsit

בנוסף לטון וחצי של עדויות אפידמיולוגיות לקשר בין עשון לסרטן, עשן הסיגריות מכיל עשרות מרכיבים שאנחנו מכירים כקרצינוגנים- קרי, חומרים שגורמים להתמרה סרטנית בתאי אדם, לא במבחנה, לא בתאוריה, בתאים. כלומר, לקחת חומר מסיגריות, חשפת תאים אליו, והם התחילו לגדול ללא בקרה. מחקרים אפידמיולוגיים הם לפעמים מטעים כי קשה לבודד מרכיב אחד מהרבה מרכיבים שאנחנו לא בודקים. זו אחת הסיבות שבענייני תזונה פתאום מתגלה שכולסטרול בתזונה הוא לא כל כך בעייתי וכו. במקרה של עשון, העדויות האפידמיולוגיות אכן חזקות מאד, אבל כאן אנחנו יודעים גם היטב את הביולוגיה של הנזק ויכולים לראות אותו ברמה הניסויית באופן מובהק. מכל אספקט מחקרי כלשהוא, העישון הוא גורם מעלה סיכון לסרטן. לכתוב שהוא לא (כמו שכתב "שקע ותקע") זה כמו לכתוב שעשון לא מגביר שיעול. אנחנו יודעים שעישון מגביר שיעול לא רק בגלל שאפשר לעשות קורלציה בין מעשנים ושיעול (ואנחנו במקרה הזה לא צריכים אפילו סטטיסטיקה, רק לחיות בקרב מעשנים), אלא בגלל שאנחנו יודעים ברמה הפזיולוגית בדיוק מה קורה, מדוע השיעול נגרם בכלל, ומדוע העשון מגביר אותו.

PooKiPsiT

New member
כן, אני בטוחה.

פשוט בתור נטולת השכלה פורמלית בנושא אני לא מתיימרת לחפש מאמרים שסביר להניח שלא אדע אפילו איך לקרוא אותם. רק נתתי לו מה שהוא ביקש - "נתונים סתטיסטיים על אוכלוסיות מעשנות שחולות יותר בסרטן ראות מאוכלוסיות שלא מעשנות". את זה אפילו אני יכולה למצוא

פצית219

New member
אני חושבת שכדאי לשאול את הרופא שלך שמכיר את

המצב. אני במצבך הייתי לוקחת תוסף, ואם זה גורם לעצירות לא הייתי לוקחת כל יום אלא נגיד פעמיים שלוש בשבוע.

למעלה